Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont mielõtt belebonyolódok a témába, szeretném kérni a segítségeteket. Szeretnék egy vicces videót csatolni a szakdogámhoz, ha megmondanátok errõl a videórol a véleményeteket nagyon megköszönném, sokat segítenétek.
http://undorito.uw.hu/
Elõre is köszike Anna
Tegyük fel létrejön egy egyed, amely képtelen fajfenntartani, vagy nem törekszik rá. Elõbbi esetben az egyed halálával, utóbbi esetben néhány generáción belül kihalnak ennek a típusnak a génjei.
A természetes kiválasztódás miatt eltûnnek azok a fajok, amelyek nem törekszenek a fajfentartásra. Ennyi az oka.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Mi az oka, h. vonzódsz valamihez? 😊
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
oké, legyen minden ok-okozat...
de ugye irtad,h ok: az elõdei elszorták a magot...
miért is? miért nem képes a fû "elmulni végleg"? 😊
sztem az elõdök magelszorásának az a célja,h fennmaradjanak utód formában 😊
a szaporodásnak is ez a célja,nem? fajfenntartás.
mert a fajfenntartásban nem látok okot,de okozata van: az utod létrejön 😊 (jobb esetben)
mi az oka a fajfenntartásnak?
gyakran beszélek hülyeséget, ezt elismerem, de mostanában csak 2-3 orákat alszok,szal nem minden magátol értetõdõ választ látok meg 😞
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
Ez egy õsi hüllõ-emlõs átmenet. Sok szempontból már az emlõsökre hasonlít az anatómiája, üregekben élt, és valószínûleg melegvérû volt, a teste pedig szõrrel borított. A triász korban jelent meg tudtommal.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Most ez kinek az "õse?" A kutyának?
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
DFTBA ಠ_ಠ
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Hogy hogyan képes megvédeni az agy az embereket a cápák/oroszlánok ellen? Nagyon egyszerû. Tudjuk hol vannak cápák, hol vannak oroszlánok, és elkerülhetjük azt a területet, vagy felszereléssel (védõfelszerelés, fegyver, stb) megyünk oda. Tudod nem az emberiségé az egész Föld, és vannak nagyméretû - ember számára nem kellemes - ragadozók is. Azt ne mondd hogy nem nagy elõny az is hogy tudod hogy hol vannak hely szerint. (Figyelj, lehet hogy most te nem tudod, de hát ember vagy, neked is az agyadat kell használnod, ergó meg kell tanulnod (pl ha mész veszélyesebb helyre) hogy milyen veszélyes fajok vannak ott.
Az ember az agyával marad fenn, az állatok a képességeikkel. Az embert legyõzi egy ragadozó természetes testi erõben de az ember meg tud gondolkodni így többféleképpen tehet ellene, és így akár fölül is kerekedhet. Nem vagyunk istenek, meg tudnak ölni minket állatok, csak nekünk kifelõdött hogy tudunk gondolkodni. ennyi.
a következõ példának semmi köze a valosághoz, bármi hasonloság csak és kizárolag a véletlen müve lehet.
nos...
az én célom az,h... (nem publikus) ---de van célom (v nem vok semmi,v vki vok,de van célom),de azért büntipontot kapnék,ha beirnám 😞
ennek oka az,h gyûlölök szinte mindent,ami nem "fehér törzsfõnök",mert okot adtak rá a "rézbõrûek" (nem indiánok) 😊
következmény: lecsuknak 😊
ugyh van célom, okom is rá, és következmény...
de van célom,az más kérdés,h kéne még 427000,h nekiállhassak 😞
más megközelitésbõl:
ok: a természet példát akar rajtam statuálni, miszerint h járnak azok,akik nem tisztelik tulszolizott társaikat, mert már megkérdõjlezhetõ okbol csináltak vele vmit...
cél: bebizonyitani,h nem vok az a tipikus félénk aktakukac tipus, és h néha az ész nyer a többség felett
okozat: lecsuknak 😄
szal az én véleményem az,h igenis mindennek van vmi célja...
pl. a fû azért létezik,mert a célja az,h legyen megfelelõ környezet a "mini lények" számára... tehát szaporodjanak rajta mindenféle mini atkák,meg lárvák, meg etc etc, amik aztán eltartják az azokat megevõ állatokat, amik aztán azokat eszik meg, etc etc (v közvetlenül a füvet eszik)
ok: vannak magok,amikbõl kinõnek
cél: tápláléklánc fenntartása
okozat: mindenkinek van mit ennie
tehát van célja is mindennek... oka is van,h mi miért van, meg okozata is...
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
mondjuk hozzátenném,h szeretném megérni a kihalásunkat <#idiota>#idiota>
Hova van programozva a fejlõdés? Hol tárolódik a fejlõdés programja?
Az ôsrobbanás után létrejött egy szuper tudat, mely képes befolyásolni a "halott" anyagot arra kényszerítve azt, h a bolygókon élôlények, és egy bizonyos elôre programozott fejlodés után értelmes lények jöjjenek létre. Azt, h miért, egy bizonyos fejlettségi szinten tudatni fogja velünk.
de:
1: az agy nem mindenek felett áll, mert minket megölnek a tüskék 😊 és ugye ahhoz,h használjuk az agyunk, tanulnunk KÉNE tüskékrõl, dehát ezt márcsak nagyon kevés "cserkész táborban" tanitják... khmmm... ugyebár...
2: megnézném szivesen élõben (akár fel is venném DV-re),h az AGY miképp szerepel mondjuk cápa fogai ellen, oroszlánok / tigrisek KARMAI ELLEN!!!
egyensuly nincs...
szvsz törekvés meg azota nincs,amiota az ember "feltalálta" a tüzet...
akkor most h is van ez a "domináns faj elmélet" ???
az mai ember evolúcióján meg én is gondolkoztam kicsit: meggyógyítjuk azokat akik meghalnának, balesetekben (háborúkban) stb. nagyon sokan meghalnak.. itt nincs természetes szelekció
úgy tudom a szõkeség azért alakult ki a nõknél mert elõnyhöz jutottak a férfiak körében
Ennek persze része az, hogy az életrevalóbbnak jobbak erre az esélyei, de nem feltétlenül, sok más tényezõ is közrejátszik.
Gracie Barra
Gracie Barra
Érdekes kérdés, hogy hogyan és miért alakulhattak ki a hímek extrém külsõ jegyei, amelyek nagy szerepet játszanak a párzásnál. Gondolom ez is a pózolásos-választásos ügymenetet könnyíti meg, egyszerûbb ilyen látványos külsõségek alapján megállapítani, hogy melyik példány az erõsebb, egészségesebb, életrevalóbb. Bizonyos fajoknál ez a két dolog (nyers erõ, küzdelem a nõstényért - extrém külsõ jegy) egyszerre jelentkezik, mint a szarvasok agancsa. Én úgy gondolom, hogy ebbõl a hímek közötti, pózolásos rivalizálásból alakultak ki a násztáncok is.
#215: ezt már én is irtam egyszer 😄 és a fönti is amit irtam az is tul.képp. egy törekvés.
DFTBA ಠ_ಠ
Egy példával, amég van kaja, van nyersanyag, addig növekedik a populáció, amint nincs kaja, mert mondjuk fölzabáljuk a többi állatot, akkor elfogya a kaja, visszaesik a populáció mérete ->> és mert visszaesik a mérete ezért elkezd növekedni az, ami addig kajául szolgált.
Soulhunter: ennyi röviden az egyensúly.
Gracie Barra
Valszeg ezért nõ a testméret is. ezért gyakoriak a színes tollak. És ezért teredhetnek el egyéb extremitások, mint pl a hosszú nyak.
Az csak egy példa, h megküzdenek, de csak a fajok egy részénél van így. Máshol a kinézet a döntõ, vagy a hangos ordítás.
Gracie Barra
Ettõl függetlenül érdekes amit mondasz, én is gondoltam már erre. Viszont érdemes lehet elvonatkoztatni az embertõl, mert nálunk, legalábbis kisléptékben nézve, erõsebbek már a civilizációs törvények, mint az evolúciósok.
Az állatoknál viszont - legjobb tudomásom szerint - többnyire nem a nõstény választ párt, hanem a hím szerzi meg a nõstényt - itt pedig az erõ a döntõ. Persze lehet, hogy a hosszabb nyakú zsiráfok erõsebbek 😊
Gracie Barra
Látszólag a hosszú nyak semmi elõnyt nem biztosít. A FÖLDRÕL legelnek, nehézkesen mozognak menekülnek stb...
Na akkor miért is jó? Arra jutottak h egyszerûen a zsiráfcsajoknak a hosszú nyak jön be.
Tanulság:
sokan azt hiszik, hogy az életre alkalmasabbak örökítik tovább, de nem!!!
Az örökít tovább, aki többet szexel!
Ennek része, h az életre alkalmasabbak általában többet szoktak, de csak része.
Lásd az Idiocracy c. filmet. idióta vígjáték, de elgondolkoztató.
Ott az értelmiség jött a családtervezéssel, karrierrel stb, nem is lett gyerekük, szemben a csöves gyárimunkással, akik azt se tudták mi az a koton és ontották a gyerekeket. Mi lett belõle? Pár100 év alatt minden ember idióta lett😄
Gracie Barra
Egyéb: Amúgy máig probléma az, ha az õserdõírtást csíkban végzik, mert egyes majomfajoknál melyeknek nem szokása az hogy a fákról lemennek a földre ilyenkor kettévágódik a populáció is - és egy idõ után a két különbözõ közösség már nem képes megtermékenyíteni egymást, ami elég kellemetlen, ha kihalás szélén álló fajról van szó.
ezexerint legalább a zsiráfokrol nem olvastam hülyeségeket 😊
viszont marad 1 kérdésem:
mi célja a természetnek azzal,h leröviditi az életet? (méretcsökkenés)
csak nem igy akarja elérni a természet,h minél rövidebb idõ alatt "több probát is tegyen 1 ujabb,jobb faj érdekében"???
a fekete hajas génekrõl ttam ezt a dominanciát,ez olyan,mint a finneknél (v a svédeknél, erre nem emléxem pontosan) a szõke 😊
nade északon azért a "hideg éghajlati tényezõkre" fogják 😊
kinaiaknál nincs mire fogni 😊
mondjuk itt ismét felmerithetném a kérdést: az eszkimoknak miért fekete a hajuk? 😊hisz õk aztán tényleg hidegben élnek 😊
jelenleg azért elismerésem a csotányoknak 😊
de az,h az ember csucsragadozo.....
ezzel a kövi példával szállnék szembe:
az állatoknak nincsenek fegyvereik...
az embernek meg van...
"embernek lenni = 10 lépés elõny"
"állatnak lenni = 10 lépés hátrány"
hol itt az egyensuly???
ezt még itt nem értem,pedig tényleg elolvastam anno (2-3-4 éve) jopár ezzel foglalkozo olvasmányt
A méretcsökkenéssel kapcsolatban nincs igazad: a megfigyelések azt mutatják, hogy az evolúció általában a méretnövekedés felé halad. Persze ilyen egyszerû szabályok nem alkalmazhatók egy olyan összetett rendszerre, mint az ökoszisztéma, ezért van az, hogy sok állatóriás mára kihalt. Egyébként az egyed szintjén a nagyobb méret általában elõnyös (az erõsebb gyõz), viszont ha a faj emiatt elkezd növekedni, az megnövekedett hosszúságú életciklussal jár együtt, ami viszont csökkenti a faj rugalmasságát a gyorsan bekövetkezõ változásokkal szemben. Ezen a példán is jól látszik, hogy az evolúció egy sokkal összetettebb folyamat annál, mint hogy mindig fejlettebb, jobb, stb. lények jönnek létre.
A kardfogú tigrisnek rendszertani besorolása szerint ugyanannyi köze van az oroszlánhoz, mint a mai tigrishez (a latin nevükbõl is látszik), mind a macskafélék családjába tartoznak, de azon belül más-más nem/alcsalád. A szõre színére gondolom lehet következtetéseket levonni az élõhelyébõl, esetleg barlangrajzokból is (10.000 éve halt ki körülbelül az utolsó alfajuk), de nem hiszem, hogy ennek különösebb jelentõsége lenne az evolúció szempontjából. A kardfogak azért tûntek el, mert kihaltak a kardfogú fajok - egyes elméletek szerint az utolsó jégkorszakot követõ gyors felmelegedéshez nem tudtak alkalmazkodni, mások szerint az emberek vadászták le vagy õket, vagy zsákmányállataikat, és ezért pusztultak ki (ekkoriban az ember már "csúcsragadozónak" számított - gondolom több esélye volt a túlélésre vele szemben a kisebb, gyengébb, és ebbõl kifolyólag óvatosabb ragadozóknak, akik esetleg más "szerepkört" is töltöttek be az ökoszisztémában.
A zsiráf "kialakulását" nagyjából jól levezetted, nyilván több táplálék jutott a hosszabb nyakú egyedeknek, így alakult ki a faj. A természet amúgy nem "teremt" semmit, ezek hosszú, lassú és összetett folyamatok.
A fekete hajjal kapcsolatban: vannak domináns és recesszív gének. A feket haj génje domináns, így az öröklõdés során nagyobb eséllyel továbbmenni, mint mondjuk a vörös vagy szõke recesszív gén. Hacsak nem áll be valami olyan környezeti változás, ami károsan érinti a fekete és barna hajúak túlélési esélyeit, és kellõ "keveredés" megy végbe a populáción belül, jó eséllyel bizonyos idõ múlva minden embernek sötét lesz a hajszíne.
A csótány pedig egy igencsak szívós faj, de olyan, hogy "tökéletes", nem létezik. Az mindig a körülményektõl fog, hogy ki a "nyerõ", a körülmények pedig folyton változnak. Ez az evolúció motorja.
mivel ezekkel kapcsban nem igazán találtam választ sehol 😊
v csak rossz cimszavakkal kerestem,ha ez történt,akkor ez van,én is tévedhetek 😊
de legalább anno kerestem, csak nem találtam...
és ezek végülis akárh is nézzük, faji,fajmodosulási, és fajfennmaradási kérdések 😊
de amellett kitartok,h a géntudomány nem tud mindent 😊
még 5700ban is fognak ujat találni 😊
bár azt nem fogom megérni,de talán 1 irattárban olvasni fogják a joslatom 😄
(márha addig ki nem pusztulunk,ami elég valoszinütlen teljes földi megsemmisülés nélkül,mert ugye vannak egyedeink,akik nyul modjára szaporodnak) 😊