Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bár nem tudom mire gondolsz, de ha erre:
hogy minden úgy történjen, hogy másképp, ne, vagyis csak 1 lehetõség/út marad, más nem lehetséges
személy szerint én híve vagyok a determinációnak, mégha a spirituális olvasmányaim engedékenyebbek is, ebbõl a szempontból (vagyis azt mondják, szabad akaratod van és mindent TE teremtesz, ami körülötted van)
de akkor is tervezve volt/van minden létezõ
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
ez egy kiscit off volt
de mivel definiciói/alapzata ennek sincs, ugyanúgy hitet/elfogadást igényel, mint minden más
a leírásod alapján:
akkor akit kiherélnek/kiveszik a méhét, az élettelen lesz?
én úgy vélem hogy az evolúció létezik; az evolúciót a természettudomány vizsgálja ; a hitet a hittudomány; és ezért nem lehet keverni a kettõ.
Az hogy létezik-e intelligens tervezõ abból nem következik hogy az evolúció létezik; és hogy evolúció létezik nem zárja ki hogy valahol valamikor a világegyetem teremtetett;
az életben minden tervezve van
semmi nem történik csak úgy
semmilyen definíciótok nincs...
tulajdonképpen semmire sem
?
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Ugyanakkor a köznapi szóhasználatban ez a definíció az "élõségre" nem feltétlen állná meg a helyét, mert ez alapján akár bizonyos számítógépes vírusokat is élõnek tekinthetnénk.
bár éppenséggel nem nevezném magam kreacionistának...
mindenesetre az én világképem az intelligens tervezést és a folyamatos fejlõdést (ti. evolóciót) nem zárja ki egymással
csak azt, mondja, hogy elõször minden a tevezéssel/gondolattal kezdõdik
ahogy a biblia írja:
kezdetben vala az ige...
valóban metafora volt
hasonlóság...
de ha már ilyen tudós-utánzatok is járnak ide
valaki elmagyarázná, igazából mi a különbség az élõ és az élettelen között?
ezen kérdésem ellentmondására célzott:"hogy lehet ha a Föld 4,5 milliárd éves és tervezés történt az ember nem jelent meg azonnal??"
amivel én csak arra vagyok kíváncsi hogy úgy a fizikából meg a természettudományok közül mit fogadnak el a kreacionisták
és így a 682es értelmetlennek tûnhet anélkül
mi a kérdés?
Arról hallottál, hogy például a TV-t sem egyszerre találták fel, hanem fokozatosan?
Elõször az elektromos jeltovábbítást, aztán az elektroncsövet, aztán a katódsugárcsõt stb...
Nem úgy történt hogy a két kõkgolyóból az evolóciú/mutációk útján kifejlõdött a televizió, tudod...
-ha ez a tervezés folyamatos; akkor leírható jelenség; mert ez olyan mintha azt mondanánk: valami mozgatja a felhõket; ha meg nem leírható; mert ez ex nihilo folyamat; akkor az a rendszer többi részének mond ellent?
kreacionista szemszögbõl:- mit gondolnak mik azok amiket maradvényként találtak?
-mennyi idõs a föld, és mennyi idõs az emberiség???
-feltételezve hogy erre elfogadják azon válaszokat hogy 4,5 milliárd éves
illetve azt hogy kihalt állatfajok a leletek akkor:
- ha fajok hallnak ki, hogy lehet az, hogy még mindig vannak fajok a földön ha nem jöttek léátre új fajok?
- meg még volt eszembe valami csak le kellett mennem mosógéphez és elfeelejtettem 😄
De ha így is van, majd szépen korrigálják a hibát. A tankönyveket ugyanis át lehet, és át is szokták írni. Ellentétben a Bibliával vagy a Koránnal. Ezért hiszek én még mindig jobban a tankönyveimnek, mint az utóbbi kettõnek.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Ez igazából a felháborító, mikor ilyen pártatlan a tudományos szemlélet
De akkor biológia órán azt kellen mondani, h ez egy elmélet, melyet kísérleti úton egyenlõre nem bizonyítottak.
Csak az derül ki a cikkbõl, hogy volt valaki, aki hamis rajzokat csinált 150 éve, amikrõl már pár évvel ezután kiderült, hogy nem állják meg a helyüket. Kicsit gáz, hogy a teremtéshívõknek így másfél évszázad elteltével, a fejlett képalkotó eljárások (MRI, ultrahang, stb...) korában is ezen kell lovagolniuk...
Azt a tényt viszont nem cáfolja a cikk, hogy a korai embrionális szakaszban az emlõsöknél is megfigyelhetõ a kopoltyú, aminek részei késõbb más szervek alkotóelemeivé válnak.
De mivel ezen úgyse tudonk megállapodni vegyük úgy hogy ez nem hozható fel döntõ érvként az evolúció mellett se ellen... sztem
De emellett sok más érv van ami az evolúciót támogatja
http://en.wikipedia.org/wiki/Visceral_arches
És a 'kopoltyút tároló gének' már régesrég megváltoztak az idõk folyamán, nincs ott talonba, te is azzal hallgatsz zenét és veszel levegõt. A kopoltyúívekbõl részben a kengyel, részben a gége és a légcsõ porcgyûrûi lettek az emlõsöknél.
És egyszerûen azért nem növesztenek kopoltyút, mert nincs rá szelekciós nyomás, teljesen jól tudnak adaptálódni a vízi életformához így is.
Sõt, szerintem a kreacionisták nem fogaják el a pápa, és az egyház véleményét. Pl.: Krisnások elég durván kreacionisták.
De találtam is egy cikket errõl:
Értelmes tervezés
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
egyébként tudtommal a kreacionizmus is elfogadja az evolúciót(II. János Pál tudtommal az újragondolását szerette volna az egyház ezzel kapcsolatos viszonyának) csak a mutációt isteni akaratnak kell tekinteni oszt kóc; és a kreacionizmus azért nem támogatható tudományos szempontból, mert az hogy a véletlen vagy valami felsõbb hatalom vezérli az evolúciót az mindegy; az nem tartozik az evolúcióra ergo nem is képezheti a tananyag részét;
pl: elsõ hét suliban: na a következõ hét hétben az evolúcióról és azzal párhuzamos teóriákról beszélünk.
Tehát ehéten a véletlen és annak szerepe a mutációban...
2.hét: tudjátok gyerekek most megint az evolúció a téma. Mások úgy gondolják hogy jött Isten és az õ mindent betöltõ szeretete vezeti az evolúciót, és tudjátok az úgy van....
3.hét: Tudjátok gyerekek lehetséges az is hogy Allah volt az aki azt mondta...
4.hét: ... és akkor a Nirvánában minden gén...
5.hét...
6.hét...
7.hét: ... és akkor leszáltak hatalmas úrhajóikon és análisan megváltozatták a dínók génjeit...
Szóval valami ilyesmi sülne ki belõle a végén... A kreacionizmus a hittanórákon kell elmondani, hogy Istten vagy kinek milyen vallása szerinti atya szerete/törekvése/jószándéka vezérli az egészet. Biológián meg menjen a biosz
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.