Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Légyszíves, ne sértõdj be! Ez egy fórum, ahol igenis lazábban fogalmazunk, mintha szemtõl szembe állnánk. Én legalábbis igen.
Ne vedd személyeskedésnek!
Viszont kezdek komolyan aggódni, hogy a káoszelmélet-evolúció kapcsolat soha nem kerül már kifejtésre. A "rajtunk", azokra a forumozókra vontakozik, akik velem együtt hiányolják ezt a kifejtést (vagy akár idézeteket)részedrõl.
Na, szent a béke?<#puszi>

most már egy darabig el leszek a sok olvasnivalóval 😊

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Csak mellékbe, az egész kezd elmenni a sértegetés irányába.😞((

Walk the Talk.

"Tényleg. Léci, segíts rajtam! Rajtunk."

Te kit értesz rajtunk-on. Együtt ültök egy krimóban?
Ha nehezedre esik a másik szemléletét sértegetés nélkül megtárgyalni, akkor segíts te önmagadon.
De azért tegyél a hátad mögé párnát, mert még hanyattvágod magad a gõgtõl.

Ha nem vette volna észre kedves tudós pajtás, nem szoktam senkit lealacsonyítani, csak visszaszúrok.

😊))))

Walk the Talk.

Veszem elõ a szótárt 😊

Takarózni azzal tudok, hogy ezt egy orvos ember mondta (nem házi😊 egy elõadásán.

Azért, hogy mindent nem tudunk róla valami evidens és magátol érthetõdik. Mondjuk sejtburjánzással alakul ki, azaz egyes sejtek rendellenességet mutatnak. Van olyan, hogy programozott sejthalál, aminek életbe kéne lépnie, de nem teszi. Tehát ez nem mûködik, miért? Na ezt lehet nem tudjuk, de most nem ez volt az érdekes.

"angollal nem megyek sokra"

Azonnal kezdj hozzá az angol tanuláshoz!

"Én el is hinnén ma valódi képekkel is"

Már adtam ilyen linket az elõbb. És egyébként már NEM tanítják.

Köszi szépen ez már valam így elsõ blikkre (angollal nem megyek sokra 😛).

Ez viszonylag terjedelmes, reflektálni fogok rá. Betettem a kedvencekbe, most nincs idõm elolvasni csak éjjel.

"Úgy tanultam ahhoz, hogy az emberi szervezetben rákos daganat alakuljon ki az immunrendszerben és a szervezetben 5-6 összetevõnek kell "elromlania" egyidõben."

Szóval úgy tanultad mi? :-))) Ha valamit a rákról ma biztosan tudhatunk, akkor az az, hogy van. Ha te ennél többet tudsz róla és az valóban igaz, már nagyon sokat tudsz. Viszont nincsenek ezzel összhangban a beírásaid. Mivel magyarázod ezt?

sry, de most megnéztem, és nem találom ott ezt a cikket!
#1438-ban szereplõ magyar linken olvastam én is!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Pharaoh
Talán ez az

Leírja, hogy hamisak a képek, amit nagyon hihetõen le is ír. Én el is hinnén ma valódi képekkel is igazolná, azt amit leír. Mert ilyet én is tudok írni.

Csak egy kis szösszenet:

Úgy tanultam ahhoz, hogy az emberi szervezetben rákos daganat alakuljon ki az immunrendszerben és a szervezetben 5-6 összetevõnek kell "elromlania" egyidõben. Mert, ha nem így van akkor a daganat minden igyekezet ellenére elpusztul. De mint látszik nem vagyok jó diák, mert nem tudnám most felsorolni ezeket 😊

Szóval javít a kettõs spirál sokmindent, de van amikor õ is tehetetlen.

"Amirõl te beszélsz:
Röviden. Haeckel: biogenetikai alaptörvény: az egyedfejlõdés megismétli a törzsfejlõdést.
Én hallottam vele kapcsolatban, hogy megpróbálták cáfolni. Az, hogy sikerült-e nem tudom, de ha jól hiszem még mindig tanítják és nem csak általánosban."

Néhány link amin olvashatsz róla:

http://www.answersingenesis.org/creation/v20/i2/fraud.asp

magyarul: http://www.cryingvoice.com/Evolution/AiG_EmbrRecap_mag.html

De van más csalás is manapság: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=3&id=2978

Mondom, meggyõznöd magadat lehet, ha lehet egyáltalán...

Na át is futottam. De több pontnál nyilvánvaló csúsztatás van. Pl.:
Ezt teszi fel kérdésként, amit megválaszolni vél.
"Hogyan épülhet fel kis lépésekben olyan bonyolult folyamat, mint a véralvadás?"
Namármost, válaszként elénk tárja a ma ismert aprólékos leírását a folymatnak, mely mint tudjuk még annál is bonyolultabb, de nincs hely, mindegy, ezután a LEÍRÁS után ezt mondja:
"Minden bizonnyal génduplázódás, és azutáni mutációk eredménye a mai több fehérjeváltozat." "Minden bizonynal!!" Értjük? Ez lenne a tudományos evidencia, baze? Ezt volna a válasz a hogyan-ra!
Meg ez: "E folyamat minden egyes lépése olyan egyszerû, amelyek nem okozhatott nehézséget az evolúciós mechanizmusnak.
"
Ez akkora mellébeszélés, amire manapság csak politikusok képesek.

"Ha minden mutációt kijavít a dns miért van vérzékenség, szintévesztés, sarlósejtes vérszegénység stb??"

Nem tudok rá válaszolni érdemben.

"Asszem, mégis vissza kéne olvasnod, hogy engem is megfelelõ kontextusban tudj elképzelni, ez nem megy neked egyenlõre."

Sajnos nincs idõm visszaolvasni. Írd le röviden légyszíves amit fontosnak tartasz. Köszönöm!

😄DD

Nem találom a konkrét cikket 😊

Majd éjjel megnézek egy két videót is.

Pharaoh
Melyik az a cikk, mely a magzatos képekkel foglalkozik?

Naja, meg akkor is néztek amikor felbontottak egy atomot (ami asszem oszthatatlant jelent). Így megy ez. Egyre többet tudunk meg a világrol, hol lasabban, hol gyorsabban.

Még azt elfelejtettem valaki felvetette, hogy egyes emberek begyöpösödöttek, mert hisznek az elétárt tankönyveknek.

Az elsõ lépésként bizony meg kell tanulni, hogy jelenleg az emberek (tudósok, hivatalos...stb) álláspontja mi. Ezeknek az alapjait el kell sajátítani.

Azután pedig, ha kapsz egy tollat meg egy papírt a munkád során, és el kell kezdened valóban foglalkozni egy adott dologgal, akkor lehet feltenni a különbözõ kérdéseket. Ilyenkor lehet elkezdeni kételkedni.

Azért "javította ki" mert nem evolúciós változás votl hanem rövidtávú, emberi beavatkozással készített mutáció, amire azt mondta a DNS, hogy "majd adok én nektek evolúciót, kis kezdõk!"
A vérzékenység,...stb. nem mostanában alakult ki hanem millió évekkel ezelõtt, fennmaradt és fogalmunk sincs mi volt az oka.
Senki nem mondta, hogy "minden mutációt kijavít a dns", de a nem-kijavított-mutáció egyenlõre nem reprodukálható laboratóriumi körülmények között.
Ez azért lenne fontos mert ha sikerülne, közelebb kerülnénk az evolúciós folyamatok megértéséhez, a mut-rep-szel modellt lehetne élõben megfigyelni.

Patiang, ezt írod: "Véleményem, hogy a káosz, és az evu édestestvérek."
Ezután szépen elefántozol meg term. szelekciózol, ahogy azt tanítják, de egy szóval se utalsz vissza a káoszelmléletre.
Ne haragudj, de én nagyon buta vagyok. Ha ráérsz, lennél olyan kedves, vázold fel nekem ezeket a bizonyos édestestvéri összefüggéseket. Ha esetleg magadtól nem tudsz ilyet egészen nyugodtan IDÉZHETSZ is. Tényleg. Léci, segíts rajtam! Rajtunk.

Pharaoh
Mégis fennmaradtak ezek a mutációk, ezek nem a XX. században jelentek meg. Arról nem is beszélve, hogy a sarlósejtes vérszegénység a maláriával fertõzött területeken szelekciós elõnyt jelent, mivel immunitást ad ellene. Így az afrikai négerek körében nagyságrendekkel gyakoribb, mint máshol

Pedig mekkora szájuk volt a fehérköpenyeseknek, mikor laborban szimulálták a feltételezett!!! õslégkört-õslevest és 2 hét múlva szerves vegyületeket találtak!!! Akkor azt mondták, h már csak 1 lépés az élet titkának megfejtése..Aztán feltalálták az elektronmikroszkópot és feltárult egy élõ sejt belseje...Azóta nagyon csendben vannak.

Köszi átfutom mindjárt.

Így olvasatlanul ez a hamisítás sántít, mert ez eléggé nyilvános dolog. Úgy értem minden korházban sztem lekövethetõ lenne. Orvosok is benne voltak? 😊

Most csúnya dolgot teszek elolvasatlanul linkelek a témával kapcsolatban 😊

Aki még nem ismerné és olvasni szeretne: Nem tudom mi van benne 😛

Jah!
Mos má tudom: EVOLÚCIÓ
OK??
De én spec krumlis tésztának hívom. Erre varjál gombot.
Tudod Te taláros, kit neveznek ilyen téren szegénynek?
Lehet, hogy Téged. No má bocsi😊)

Walk the Talk.

Hallottam sok ilyen kísérletrõl (mármint muslicás, genetikai...stb) de, hogy azok az evolúció bizonyítására irányultak volna egyrõl sem (persze ez lehet az én szegénységi bizonyítványom tudom).

Ennél a véleményemnél kitartok, laborban 100, sõt 200év alatt sem lehet bizonyítani semmit. Ha azt vesszük, hogy 100 év alatt mennyi minden fejlõdött technikailag és tudásban, akkor úgy 10 évenként majdnem mindent kezdhettek elõrõl.

link
Itt van 1 cikk, amelyik a magzatokról készült rajzok meghamisításával foglalkozik.
Az emberi test c kétkötetes, színes ábrákkal illusztrált könyvben 1980 valahányas kiadás, még mindig ezek a hamis rajzok vannak.
A cikkben szerepelnek az igazi rajzok is, az egyformának rajzolt fejlõdési stádiumokról...

Légyszi, áruld már el, hogy Te egy álruhás tudós vagy, a minden titkok tudója.
Ha igen, bocsáss meg nekem egyszerû halandónak, hogy másképp merem látni a dolgot.
De azért😊)

Walk the Talk.

Ezekkel az elváltozásokkal csak a mai "modern" orvostudomány esetében lehet élni. Régebben, aki így született, nem sokáig élt, esélye sem volt továbbörökíteni hibás génjeit.

Ha nem talász a kettõ között párhuzamosságot, akkor nincs mirõl dumálni.
Már mint nekünk.😊

Walk the Talk.

Amirõl te beszélsz:

Röviden. Haeckel: biogenetikai alaptörvény: az egyedfejlõdés megismétli a törzsfejlõdést.

Én hallottam vele kapcsolatban, hogy megpróbálták cáfolni. Az, hogy sikerült-e nem tudom, de ha jól hiszem még mindig tanítják és nem csak általánosban. A régen az relatív én nem olyan régen hallottam csak sajnos fogalmam sincs mivel érveltek és tényleg nagyon érdekelne. Ha valamit tudsz mondd 😊 (magyar oldal jöhet, a külföldiül nem vágom olyan jól 😛 )

Ez azonban az én kijelentésemet nem biztos, hogy érinti. Ettõl függetlenül is megállhatja helyét.

Egy szemlélet: #871

Pharaoh
"Tehát kijavította magát a DNS"
Ha minden mutációt kijavít a dns miért van vérzékenség, szintévesztés, sarlósejtes vérszegénység stb??

Asszem, mégis vissza kéne olvasnod, hogy engem is megfelelõ kontextusban tudj elképzelni, ez nem megy neked egyenlõre.

Sajnos most mennem kell. Még majd jövök. Addig szervusztok!

"#300-ban acc már beidézte(bizony) ezt, de nem lelt értõ fülekre, az enyémet leszámítva:-)"

Mindenki maga dönti el, hogy mit fogad el és mit nem. Nem jó dolog ha valaki mindent elfogad épp úg, ahogy az sem ha mindent elutasít. Saját magadnak lell a saját agyaddal kideríteni az igazságot. Másképp nem megy. ha ugyanis mindig más agyával gondolkodsz, a sjátodat akár meg is süthetetd.

Szegény Patiang...
.
.
Azt észrevettétek, hogy PATIANG az egyetlen, aki következetesen "u-val" írja, hogy evolúció?<#nezze>

Itt azt mondták, hogy a mutáció az evolució véletlenszerû eleme."

Igen, jól mondták. Spontán mutáció. Ezzel indulna a mut-rep-szel. ma-már tudjuk, hogy ennél az elsõ lépésnél is már bibi van. ha véletlenül nem következik be az a mutáció ami valaminek a kifejlõdéséhez vezetne, akkor a mut-rep-szel hármas másik két tagjára a "rep-szel"-re sem lesz szükség sohasem. Érted?

"Nem azt mondtam, hogy így a helyes, hanem azt, hogy a hívõk kategórikusan elutasítják az evut.2

Szerintem a legrosszabb amit tehetsz egy tudományos topikban, hogy hívõkrõl, fanatikusokról, illetve az õ állásfoglalásukról beszélsz. Érveket ütköztess érvekkel. Elõítélet nélkül, pusztán tényanyag és logika útján viszgáld azokat. Csak így van értelme beszélgetni.

"Az evulúció nem fejlõdés, alkalmazkodás, mely vagy sikeres, vagy nem."

Nem. ismerd meg elõbb amirõl vitatkozol. Keresd meg (például a wikipédiában) a darwinizmust és az evolúviós elméletet. persze jobb lenne, ha tudományos könyvekbõl ismerhetnéd meg, de ha ennyire nem tudsz róla semmit, akkor hirtelenjében ez is megteszi. Aztán majd beszélgetünk. OK?

"Úgy látom, óriási fekete lukak vannak itt a fejekben..."

Így kezded és valami borzalom ahogyan folytatod. Világosan látható a megvezetettséged. A te fajtád nem olvas mást csak tankönyvet. Minden mást csuklóból elutasít. Azt hiszem te menthetetlen vagy ember. Emiatt nem is pazarlok rád idõt.

#300-ban acc már beidézte(bizony) ezt, de nem lelt értõ fülekre, az enyémet leszámítva:-)

"kreacionizmus
így nevezik a "másik elméletet""

Minden információt be kell gyûjteni. Aztán mindenki maga dönti el mit fogad el és mit nem. Az ilyesmit nem lehet erõltetni. Illetve lehet, a kötelezõen megtanulandó tananyaggal. Ti ezen már túl vagytok. Ideje mást is megismerni. Minden mást és elõítélet nélkül. Ítélkezni akkor kell és lehet, ha már van mifölött ítélkezni.

ez #1397-re ment

"Linket kérek ezekrõl a laborkísérletekrõl. Mi értelme a levegõbe beszélni?"

Linket-linket, mintha az Internet lenne a minden igazságok forrása. Az összefüggéseket magadnak kell meglelni és magadnak kell megemészteni. Elõször legyen valami iskolád ahhoz, hogy a talált dolgokat egyáltalán el tudd helyezni valamiféle polcrendszeren. Utánna töltsd meg õket információval. És csak azután kezdj hozzá a rendrakáshoz. Te látom a végén szeretnéd kezdeni és sültgalambként mástól kapni. Nem fog sikerülni. Magad úram ha szolgád nincsen! Hajrá!

"Sokan kétségbevonják a káosz elméletet" MIVAAN???!!!
Na ez így nagyon gyengus.
Soha nem az elméletet vonják kétségbe hanem a belõle származó következtetéseket. Ráadásul, amirõl ezek után beszélsz, annak semmi köze sincs a káoszelmélethez.
A káoszelmélet egy vizsgált rendszert (egyszerû, nemlineáris, determinisztikus rendszert) önszervezõdõnek tekinti, és a rendszerek idõbeni állapotának és a közöttük lévõ kapcsolatoknak a leírására törekszik.
Az evolúció nyelvére lefordítva ez kb annak felelne meg, ahogy egy apró genotípusos változás óriási fenotípusbeli változást okoz, ráadásul teljesen megjósolhatatlan módon. Ez szép is lenne, hiszen a Mandelbrot-halmaz is milyen egyszerû képlet alapján készül. Csakhogy:
A káoszelmélet szerint a véletlen nem lehet egy eredménynek a kiinduló oka, mivel egy eredmény egy folyamat helyes és tervezett végbemenetelétõl függ. Ezért nem lehet a redukcionizmus mindennek a magyarázó oka.
Ergo, a káoszelmélettel csak cáfolni lehetne az evolúciós elmélet, igazolni semmiképpen.

"Ilyen irányú laborkisérletet elképzelhetetlennek tartok."

Több mint száz éve végeznek ilyen kísérlteket. Fõként a gyors generációváltásra képes igénytelen és picike élõlényekkel. Például a muslicákkal. 11 nap a generációváltásuk. Kínozták is ezeket a kis szerencsétleneket ezer és ezer laborban millió és millió generációváltáson keresztül, de az evolúciós elméletet nem sikerült velük bizonyítani. Vagy nem volt mutáció, vagy ha volt, nem volt szaporodóképes az egyed. Ha mégis, akkor nem öröklõdött tovább a mutáció. Azokban a ritka esetkeben amikor öröklõdött azt tapasztalták, hogy a negyedik generációig öröklõdik csak a mutáció, az ötödik generáció már egészségesen jött a világra. Tehát kijavította magát a DNS. Ezek publikált kísérletek, amiket ezerszer leellenõriztek már más élõlényeken is. Megtehted, hogy nem veszel róla tudomást, de a tények makacs dolgok. Érdemes tudomásul venni õket.