Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
"Van bizonyíték arra is, hogy együtt élt a kb 400 millió éve kihalt Trilobitákkal is"
Guardian: a Fennhéjjazó Tudós-Tulok, "csak a saját gondolkodásom eredményei képesek igazságokkal ellátni beszûkült tudatomat" "Vezetlek titeket, egyre beljebb a sötét erdõbe"
Ambro: Valláskeresõ Antievós, szcientológia, jajne, az hogymiért? "Idézek ezerrel, miért nem értitek már meg"
Mikike: Fõbohóc (a Balogh Béla okozta eddig a legtöbb kárt Magyarországon ezoterikus körökben, felejtsd el õt) "Bármit, bárhonnan beidézek, akár hibásan, akár irrelevánsan csak lássák, hogy olvastam Balogh Bélát"
Jefferson83: a Tagadó; "Utálom-a-bibliát-basszátok-meg-nézzétek-inkább-csajt-a-profilomon"
Aranykéz: a Kezdõ; biosz-kisérettségi megvolt, köszi, "lecsapok bárkit gondolkodás nélkül, mert unom a fejem már, de nagyon".
HUmanEmber41st: az Elvont; "Keleti zarándok vagyok, nem is értem, hogy jöhetett létre ilyen hülyeség mint az evolúciós elmélet, higgyjetek"
89: a Hallgatag; "csönben vagyok, figyelek"
Sz4bolcs: A Keresõ; Még-nem-tudom-mit-higgyek-de-mindenrõl-tudok-egy-keveset-elég-lesz?" Nem!
Nézzétek emberek, nekem enny idõm nincs. Ha százszor megkérdezitek és százszor nem veszitek tudomásul a választ az a ti problémátok. Rendben?
Biztos vagy benne? Akkor miért állítod? Nem, nincs köze ahhoz, hogy ki állítja. A hiteles ásatási naplókhoz, a létezõ leletekhez, mint tényanyaghoz van köze.
Nézd, ha nem tudsz angolul, hogy kézbe tudj venni egy 915 oldalas könyvet, legalább a képeket nézegesd meg benne. Én tovább mentem. Felkerestem pár még létezõ helyszínt. A magam meggyõzésére, nem másokéra. Neked is jogodban áll ez. Illetve jogodban áll a kételkedés is. De csak a puszta kételkedéssel, a tények tagadásával való vitáddal kizárod magad az értelmes vitából. Mint ahogyan én is most válaszolok neked utoljára...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Mert a hiánya nem elfogadható. Egyszerûen nincs helyette semmi más. Az ID-elméletek is csak tolják a választ egyel odébb. Ugyanis: a teremtõ természetes úton jött létre, vagy õt is teremtették? Az idõhurok elméletekre sincs semmi igazolásunk. Ésígytovább. Tetszik vagy sem, de a helyzet még nem feloldható.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Nem azzá vált hanem ez a lényege. Ha te felállítasz egy elméletet különösen a természettudományok területén ami 10 ezer év múlva is megállja a helyét, akkor vallást alapítok neked.
És ez ki lehet?:
"Ha a XX. század valamire is megtanított bennünket, az nem egyéb, mint hogy bánjunk óvatosan a "lehetetlen" szóval."
1. vetted a dínó + ember analógiát -> Köztudott kreacionista szemlélet, minden alap nélkül.
2. Speciel a szcientológiáról is tudok egyet s mást, mert még régebben kiváncsiságból utánanéztem. Csak annyit mondok, hogy A STAR WARS áll hozzá a legközelebb. Ufókkal bombákkal meg miegymás 😊
"Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük."
Bizony, néhány elmber van itt aki sehogyan sem akarja beengedni azt az információt az agyába, amit megszokásból ellenségesnek tart. Változtatni kell rajta.
Bármit olvashatsz ha van eszed a szelektálásra. A csuklóból történõ elutasítás a bigottan elvakult emberek magatartásformája. Azt javaslom váltóztass ezen, ha értelmes emberekkel szeretnél valóban értelmes módon vitázni. Ha anélkül tagadsz valamit, hogy ismernéd, nem fognak veled szóbaállni.
Jah, végül is csak az összes fontos tudományterület eredményei és legjelesebb képviselõi támasztják alá, amely eredményeknek nap mint nap élvezed a hasznát Te is. Mégis mi lenne neked elég erõs megfigyelés??? Ha a kutyád lovat szülne??
Behúzott farokkal menekülsz? Ennyit tudsz? Majd beszélgethetünk, ha lesznek érveid, ha alá tudod támasztani a mondandódat tényekkel, kutatási eredményekkel. Addig meg kinevezlek a topic segédbohócának (sajnos bármennyire erõlködsz, mikike fõbohóci posztja megingathatatlan 😄)
Én nem számítom magam tagadónak. Ennek ellenére az evolúciós elmálet az én véleményem szerint sem állja meg a helyét. Tagadni egyébként manapság már nagyon nehéz lenne, hiszen a fenntarthatósága miatt nagyon kibõvûlt. Egyfajta "gumielméletté" válta ami minden kivételt megenged a szabály alól. De ez még semmi. Még annak az ellenkezõjét is megegnedi. Ergo lehetetlen vele kapcsolatban bármire is a negálás.
Ha valóban tájékozatlan vagy vele kapcsolatban, akkor javaslom valamelyik scientológisi honlapot neked. Bár nekeik semmi közök valláshoz, tudományhoz (akárcsak a piramisjátékoknak a parfûmökhöz, mosószerekhez), mégis õk foglalják össze legjobban a tényanyagot. Természetesen a következtetéseiket már nem kell elfogadnod. Azokat hozd meg magad. Pédául a legismertebb magyar oldal a www.eretm.hu Reklamálás helyett tehát inkább olvsgass, gyûjts információ, szelektálj, és vond le magad a saját konklúziódat.
Azt kérdezem, hogy ha megtudtátok cáfolni, akkor miértnem azt tanítják? Összesküvés elmélet?
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Erre én érdemben már nem tudok mit mondani.
Pontosan mi a baj az én érvelésemmel szerinted?
Ez nem csak a te véleményed. Ez egy igazságként tanított mese, ami nélkülöz minden valóságalapot. Ha beleolvasol a Forbidden Archeology-ba, láthatod, hogy van bizonyíték arra, miszerint az ember és a 65 millió éve kihalt dinók együtt éltek. Számtalan és hiteles bizonyíték. De ez csak 65 millió év. Van bizonyíték arra is, hogy együtt élt a kb 400 millió éve kihalt Trilobitákkal is. Sok következtetés vonható le ezekbõl a tényanyagokból. A legdurvább, (egyben a kedvencem:-), hogy a Csillagok háborúja kezdõszövege igaz: "Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban..."
"Nem mintha félnék meghalni. Csak nem akarok ott lenni, amikor bekövetkezik." /W. Allan/
Ugyanõ így:
"Az hagyján, hogy nincs Isten, de próbálj meg vasárnap vízvezetékszerelõt találni!"
ON
Épennséggel pont olyan erejûek, hogy megállja a helyét.
A "nem minden nap kel fel a Nap" -ot nem támasztják alá megfigyelések, de persze ha lenne egy ilyen megfigyelés, akkor az az elmélet lépne életbe.
Esetleg a "léteznek felhõk" kitételt lehetne még megvizsgálni:-)
Lényeg az, hogy az evolúciós elmélethez tartozó megfigyelések nem olyan erejûek, ahogy én a Napot látom minden nap, hanem a kétségkívül létezõ hasonlóságok között vont, idõben kiterjesztett összefüggések kétséges rendezgetése.
Ezzel én is pontosan így vagyok. De van más kedvencem is. Kitalálod ki õ?:
"A barátnõm azt mondta a múlt éjszaka az ágyban: "te perverz vagy". Azt válaszoltam: "Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól"."
1. Az evolúció
2. SilkRoad Online
3. Gyerek nemének választása
4. Counter-Strike:Source
Más néven a szófosás mûvészete? kösz, én maradok a tudománynál, a filozófiát meghagyom a magadfajta alulképzetteknek."
A tudományfilozófia fõ célja, hogy a különféle tudományok módszertani kérdéseibõl és problémáiból általános filozófiai következtetéseket vonjon le. Vizsgálja a tudományos módszerek kérdéseit (tudománymetodológia) a tudományok struktúráját, elõfeltevéseit, a tudományos törvények mûködését. Vizsgálja a tudományok céljait, azok természetre és a társadalomra gyakorolt hatásait (tudományetika) elemzi a tudományok nyelvét, logikai szerkezetét. Stb.
Sajnos nincsenek alapjaid ehhez a vitához. Szerezd meg õket kérlek. Aztán beszélgetünk. OK?
Hogy lehetséges hamis állítást cáfolni anélkül, hogy lenne egy igaz?
Még agnosztikusan sem, amibõl meg az következik, hogy valami nem eldönthetõ.
De nem tudom miért, de nem igaz. Nincs még mási elméletem, de már cáfoltam.
Tehát a kérdésedre válaszolva a FÖLDÖN nem kell!
Semmit nem szabad készpénznek venni, de amelyik újságra az van írva, hogy Blikk, azt el se olvasom.
Melyik bolygón?
Máskülönben:#1573:
"Amennyiben a matematika törvényei a valóságra vonatkoznak, nem bizonyosak; amennyiben viszont bizonyosak, nem a valóságra vonatkoznak."
Ha ez így lenne, nem tartanám aggasztónak a helyzetet, hiszen csak a törzsfát kéne átrajzolni, sokkal inkább azt, hogy gyakorlatilag minden beleilleszthetõ a törzsfába.
Másik topicba mikike azt mondta basicnek, hogy nézzen fel az égre, látja a napot, ami átkúszik az égen, ebbõl arra kéne következtetnie, hogy a Nap kering a Föld körül, vagy rakjon egy pingponglabdára valamit, le fog esni róla, ebbõl pedig arra kéne következtetni hogy gömb alakú dologról lefele esnek a dolgok, tehát le kéne esnünk a Földrõl.
Erre Basic: Akkor most egy fizikus, aki épp a jelenségek megfigyelésébõl szerzi a tudását kezdjen el arról beszélgetni, hogy hogyan kéne lenniük a megfigyelt dolgoknak, nem pedig a jelenségeket leírni elméletekkel?
Ugye érted a különbséget?
A két érvelés egymással elég ellentétes, ami szerint az evolució azért helytelen, mert minden beleilleszthetõ, a másik pedig az olyan leletek, amik sehogyan nem illeszthetõk be a darwinizmus kereteibe.
És úgy lenne tisztességes, hogy ha egy ember használja az egyiket, akkor utána legyen olyan következetes, és ne használja a masikat.
Még érdekesebb, hogy mikor az evolució cáfolásáról van szó, hogy elfér egymás mellett a két elképzelés, és legritkább esetben szúr szemet ezeknek az embereknek.
Én nem értek ahhoz, hogy konkrétan mit neveznek az evolució tagadók elfogadhatatlan véletlennek az elméletben, és még soha nem vették a fáradságot az elmagyarázásához, pedig már sokszor kértem, ha ezzel érvelnek, magyarázzák el, mi a véletlen, és pontosan hogyan kapcsolódik az evolucióhoz, konkrétabb módon a mutációhoz, és hogy ebbõl miért következik az egész elmélet hiteltelensége. Ha valaki venné a fáradságot, aki ezzel érvel, elmagyarázni azt, nagyon megköszönném. Ellenkezõ esetben érvei se nem cáfolnak, se nem támasztanak alá semmit.
Mesével tanulságokkal egyetértek, nincs is vele baj. Leszálok a témáról, csak reflektáltam valakinek, mert õ meg mást állított. Hmm