Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért szólaltam meg, mert leugattátok Ambrót. Végre idejön valaki fej ebbe a szaros fórumba, ti meg elüldözitek. Még nektek áll feljebb vazze? Olvassámá vissza, aztán szégyenkezz milyen parasztok voltatok vele!
Amúgy azokra a barlangrajzokra tényleg kiváncsi lennék.
Ahogy máskor is. Ismerünk. Kötekedni vagy itt.
Te már csak ilyen vagy vazze! :-)))))
Hát csak úgy mint most. Most is van egysejtû, van hüllõ, és van ember. Ahogyan régen is. Nem veszed észre milyen nevetségesek vagytok? Mindig együtt léteztek. Nem egymásból alakultak ki. Most is itt élnek velünk.
Esetleg pár cikk, bizonyíték ezekre? Ha mégis ember taposott el egy trilobitát akkor lehet mégse haltak ki, mint a bolytosúszós halak, de ez nem cáfol semmit.
A dínó és ember lábnyom egy idõben keletkezett?
Hol vannak ezek a képek?
A dinoszauruszok kihalásakor az emlõsök kisméretû, fõként rovarevõ állatok csoportja volt."
Ja, ez a hivatalos rizsa amit te is benyaltál. A valóság ezzel szemben az, hogy találtak ember által agyontaposott trilobitát. Találtak emberi és dinó lábnyomot együtt. Találtak 217-féle dinót ábrázoló ember készítette több ezeréves szobrocskáékat. Satöbbi.
Az a baj veletek, hogy nem vagytok képesek rányitni a szemeteket a valóságra, csak fújjátok a hivatalos álláspontot ész nélkül. És ezt nevezitek ti vitának. :-))))))))
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
#2642:"egy komoly érvelõ vagy, -nemigaz?
...szánalmas buta majom..."
Lol, beszélsz össze vissza,ezek után nem marad nagy hiteled. És egyeltalán nem kötekedni jöttem, csak beleolvastam, lerökönyödtem, és leírtam a véleményem. Meg sztem egy kötekedõ ember nem így reagált volna a bunkó hozzászólásodra...
"Elég lesz egy is. Amiket te mutatsz, azok mind léteztek már a dínók elõtt is"
Ezmeg..<#wow1>#wow1>
Na én itt hagytam abba veled a veszekedést, úgysincs értelme.
A dinoszauruszok kihalásakor az emlõsök kisméretû, fõként rovarevõ állatok csoportja volt. Egyik sem nõtt nagyobbra mint egy mai macska. Nem volt se szárnyuk, se uszonyuk, se ásólábuk, se ormányuk, se agancsuk se szarvuk. A mai emlõsöknek mégis van. Honnan?
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Én sem mondtam rólad. Észre sem vetted és felöltözködtél. Ezzel te állítod magadról, nem én rólad. Egyébként ne csinálj úgy mintha nem tudnánk ki vagy. Kötekedni jöttél ide. Leszarozod a legjobb fejet aki eddig idetévedt. Ilyet csak egy buta majom csinál. Szal rendbe is van, hogy elismerted. Az vagy vazze.
Meg én is tõled: Így keletkezett az élet, hogy minnyá volt ivaros szaporodás? Minnyá volt DNS? Neszomoríccsá!
Elég lesz egy is. Amiket te mutatsz, azok mind léteztek már a dínók elõtt is. Olyat mutass vazze ami kialakulóban van, de ami még nem mûködik. Akkor hiszek neked.
Elromlott mint a rolizolid. Azt is már csak tologatni lehet.
A szervekrõl csak annyit, hogy már az emlõsök õsénél kialakult, ami az életbenmaradáshoz szûkséges, azóta ez csak finomodott. Kialakulhatott volna újabb is,de nem így történt, ez a véletlenszerûség, ez az evolúció. Szerintem az emlõsök nagy hasonlósága (pl, hogy ugyanolyan szerveik vannak) is csak alátámasztja az evolúciót. És azt gondolom te sem gondolod komolyan, hogy 60 millió éve megállt az evolúció. Van épp elég fejlõdés azóta, pl az ember ugye..
Ambró érveit pedig igenis könnyû megfogni. Az a baj velük, hogy nem bizonyítanak semmit pl "Nem lehet kicsit látni" Ez nem igaz, gondolj csak az ostoros moszatok törzsére, szemfoltjuk fényingereket érzékel. Ez kicsit látás, ami aztán szépen fejlõdött tovább..
Ha matematikailag nézzük a dolgot akkor hülyeség. Ha mindenki ivartalanul szaporodik akkor mindenki tud utódokat létrehozni. Kétszer annyi potenciális utód születne! Ráadásul egy csomó energiát megspórolnának az egyedek, mert nem kéne párt keresni, nem kellene hülye dísztollakat, virágokat növeszteni, illatanyagokat kibocsátani vagy épp még egy mozijegyet venni. Akkor ha nem fontos az, hogy az új generáció génkészlete a lehetõ legjobb legyen miért van ez a sok felesleges dolog?
Ráadásul a meiózis során van egy rekombinációs fázis, ahol egyes gének "átcserélõdnek" kromoszómák között. Ha a mutáció annyira kerülendõ dolog, akkor miért van egy külön beépített mechanizmus majd minden eukarióta élõlényben arra hogy legyen?
A nagyagykéreg. A denevérek szárnya. A delfinek uszonya. A rágcsálók folyton növõ metszõfoga. A négyüregû gyomor. A piramispálya.
De ha olyan kell, ami nem is létezett elõtte akkor: A vakbél és féregnyúlványa, a madarak alsó gégefõje.
Ha nincs evo, akkor hogyan magyarázzák a csökevényes szervek meglétét? (Csak az ne Lukács úr féle legyen a válasz, vagyis azért vannak, hogy Isten megtréfálja a hitetleneket.)
""Mutass rá egy létezõ folymat közepére.""
"Akinek ez érv, azt nem lehet komolyan venni."
Khm-khm... Szóval te sem tudsz mutatni egyet sem? És ezért te aztán komoly érvelõnek számítod magad?
Ambrónak igenis igaza van! Amirõl azt állítják, hogy az a természetben valóban létezik, annak kézzelfoghatóan léteznie kell. Ne beszélj mellé, hanem mutasd! Mutasd meg azt ami éppen most alakul ki. Olyat ne mutass ami már kialakult, mert arra Ambró azt fogja mondani, hogy azt már abban az állapotában hozták ide. És igaza lesz. Igaza, mert valóban minden szerv amit ismerünk réges-régi leletekben is elõfordul. Mutasson valaki egy 60 millió évnél fiatalabb szervet. Azóta megállt a fejlõdés, -vagy mi van Deloi? Akkor magyarázd el nekünk azt, hogy miért állt meg! Gyerünk! Érvelj! Te egy komoly érvelõ vagy, -nemigaz?
...szánalmas buta majom...
Pl.:
"1. A mutáció mindig káros: Mivel véletlenszerûen fordul elõ, csaknem(!) mindig károsítja azt az élõlényt, amelyben végbemegy."
Ez bizonyítaná, hogy akkor nincs evolúció? Vegyünk 10000 mutációt mondjuk nyulaknál. 9999 káros szegény féllábú félszemû nyulak hamar megpurgálnak. De 1 db nyuszinak hosszabb lábai lettek, és úgy fut, mint a huzat, naná, hogy õt nem kapja el a róka. A leszármazottai hatodiziglen örökölhetik ezt a hasznos mutáns gént, és õk is gyorsabbak lesznek, nagyobb eséllyel élnek túl, mint tárasik->pár évtized, és csak ilyan nyuszi lesz a környéken. Aztán megváltozik véletlenszerûen a fülük, a színük stb.. (mindig csak az elõnyös változás marad fenn, nyilván rengeteg idõ kell hozzá) párezer év, és van egy új alfajunk, ami már nem is tud szaporodni a régivel. Annyira logikus, hogy érhetetlen, hogy vki azon töri magát, hogy ez lehetetlen.
Ott van például a közismert angol ipari forradalom esete a lepkékkel.
De ha nem hiszed, itt egy gondolatkísérlet, akár el is végezheti aki nem hiszi az eredményt:
Veszel egy fehérpadlós szobát. Felszereled vízzel kajával ami csak kell, majd beengedsz tíz fehér meg tíz szürke egeret. Mindennap félórára beengeded a macskát. Egy-két év múlva csak fehér egereid lesznek.
Voilá - evolúció
Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!
Ez egy rossz példa.
Megfelelõ mûszerekkel ezt meg lehet tenni. Ám olyan mûszer nincs, ami kimutatná, hogy az evolúció (éppen) alakuló folyamat lenne.
"Mutass rá egy létezõ folymat közepére. Vagy kezdetére. Lássuk? ...és nem fogjuk látni, mert nincsenek létezésük közepén tartó folymatok. Érted? Nincsenek." Most ezt magyarázni kell. Akinek ez érv, azt nem lehet komolyan venni. Mutass nekem egy csillagot, ami távolodik egy másiktól! Nem fogsz tudni, még ha egész életedben nézed is, akkor most nem mozognak? Ha 1000 évig nézed, biztos tudsz mutatni egyet, ilyen egyszerû.
ÉLET A FÖLDÖN -BBC sorozata alapján
ELSÕ RÉSZ/VOL 1. - MÉRHETETLEN VÁLTOZATOSSÁG
Két alapvetõ gondolattal indítunk:
1. Vagy az egész rendszer egyetlen pillanatszerû teremtés eredménye...
2. ...vagy az élõlények más-más idõszakokban kellettmegjelenniük. Igen de melyek keletkeztek elõbb? Miért jött létre ez az elképesztõ változatosság?
Ezek foglalkoztatták Charles Darwint is. Az akkori gondolkodás szerint minden egyes faj külön-külön Isteni teremtés eredménye volt. Darwin ezt az általános világnézetet el is fogadta. Nem volt ateista.
1835: Galapagos-szigetek. Itt kezdett kételkedni a pillanatszerû teremtésben. Olyan állatokat talált, melyek hasonlítottak a szf(szárazföld)-i fajokhoz., kicsit mégis másak voltak (pl.kormoránok, leguánok).
A teknõsöknél minden nehézség nélkül megállapítható szemmel, hogy melyik szigetrõl is származik. Testalkatuk és páncélzatuk alapján. Egyik páncélzat pusztán a talajon való legelést tudja biztosítani, míg egy másik olyan szigeten él, hol kevesebb a táplálék és a páncél lehetõvé teszi hogy hosszú nyakát a teknõs felnyújtsa magasra és legelhessen onnan is.
Gyanú -> Talán ezek a fajok nem voltak mindig ilyenek. Azt mondta mi van, ha késõbb változtak meg így, ahogy lakóhelyeik viszonyai megkívánták? A megfigyelt eltérések mondhatni csekélyek voltak. Ha az idõ során ezek kialakulhattak, akkor lehetséges-e, hogy ezek nagyobb idõtávlatban minõségi változásokká adódtak volna össze?
Valójában ez a gondolat nem volt új már akkor sem (!!!). Mások is gondoltak már reá elõtte is, csak Darwin tovább ment és kidolgozta a természetes szelekciót.
Érvelése -> Egy faj egyedei nem teljesen egyformák.
Az emlõsök, halak és kétéltûek megjelenése között jelentõs idõkülönbség van. Ott ahol a környezeti feltételek az idõk során csak minimálisan változtak még ma is élnek õseikhez hasonló élõlények és nagyon sokat elárulnak múltjukról is.
Kövületek:
Radioaktivitás felfedezését követõen dolgozták ki a kõzetek kormeghatározásának módszerét. Az eljárás bizonyos elemek bomlási sebességén alapul.
Másik módszer -> Grand Canyon.
A kanyon rétegei mai napig viszonylag érintetlenek. Az alsók idõsebbek , mint a felsõk. 1,5 km mélyen tanyázik a Coloradó folyó medre a felszín peremétõl. A Föld legnagyobb felszíni hasadéka.
-170 méter mélyre haladva a kõzet kora hozzávetõlegesen 200 millió év : Emlõs kövületek nincsenek, de 4 lábú szf-i állatok, kisméretû hüllõk igen. Tovább haladva nyoma veszik a hüllõknek.
-400 millió éves mészkõben: Páncélos halak csontjai.
-Lefelé haladva 7 méterenként 1 millió évet megyünk vissza az idõben.
-500 millió éves kõzetek: Nincs gerinces maradvány csak gerinctelenek , férgek.
-Lent a folyónál: a kõzetek kora ~ 2 milliárd év. Életnek semmi nyoma. Miért? Minden nyom megsemmisült volna az idõk folyamán? Vagy az élet egybõl nagy méretû dolgokkal kezdõdött, mint a férgek?
Végül a rejtély megoldódott, mert kiderült nem ezeket a rétegeket kellett volna vizsgálni.
Az igazán érdekes kõzetek a Grand Canyontól messze a kanadai Felsõ-tó partján vannak. Az itteni felszini kõzetek éppen annyi idõsek, mint a G.C alján lévõk ( 2 milliárd év). A kovás kõzetbõl ostyavékony szeletet vágtak, amit aztán csiszolással tovább vékonyítottak míg áttetszõ nem lett. Ezután a metszetet mikroszkóppal vizsgálták. A kutatók megtalálták amit kerestek, rostokat. Pont úgy néztek ki, mint a mai algák. Aztán más egyszerûbb élõlények is elõkerültek.
A földi élet története képzeletben:
- 1 évre sûritjük, ilyenkor 1 nap 10 millió évet jelent.
- A most az december 31. napjának utolsó pillanata és az õsember csak kora délután jelent meg a Földön.
-Az elsõ gerinces állat november utolsó hetében mászott ki a szf-re.
-Az említett régi kovakõzetek június 15-én keletkeztek.
Január eleje:
3,5 milliárd évvel ezelõtt a világ nem hasonlított a mai Földünkre. Vulkánkitörések, láva és hamuhegyek tengerekben. Légkör: ammónium, metán, hidrogén és vízgõz. Oxigén, ózon nem volt. UV sugárzást nem nyelte el semmi.
Kémiai változások -> összetetteb szénvegyületeket eredményeztek. Fehérjéket felépítõ aminosavakat is. Õsleves egyre sûrûsödött, de a világûrbõl is kerülhettek bele vegyületek (meteorbecsapódások által).
Molekulák alkultak ki , hatásukra az aminosavakból fehérjék keletkeztek. Saját másolatukat elõ tudták állítani.
Nem tudni, hogy a legõsibb óriásmolekulák pontosan milyen felépítésûek voltak. Azonban ilyen molekulának tekinthetõ a DNS is.
A DNS idõnként szétnyílik és másolatot hoz létre. Ilyenkor elõfordulhat hiba, ezt hívjuk mutációnak. A kettõ között különbség alakul ki. Amelyek jól illeszkedtek környezetükbe fennmaradtak a többi elpusztult.
Vulkanikus hõforrásoknál az élet korai formáiról ma is képet kaphatunk. A parányi élõlények csaknem azonosak a legrégebbi kövületekben találtakkal. Kénhidrogént hasznosító baktériumok élnek itt, de párhuzamosan kialakultak olyanok is melyek a hidrogént egy bõségesebb, könyebben elérhetõ forrásból a vízbõl próbálták elérni. Ez az élet fejlõdésében döntõ állomás volt, hisz az elõállítás melléktermékeként oxigén szabadult fel (kékmoszatok).
folyt. köv.
Bocs, hogy nem fejtettem ki gyépés szinten. Továbbra is látszik, hogy nem tudsz magyarul, hiszen egy szóval sem állítottam, hogy ez a te példád lenne, sõt, az elõzõ hozzászólásomban külön ki is emeltem, hogy nem az. Az eredeti analógiát értem, és látom, hogy hibás, erre mutattam rá a saját analógiámmal, de ezt még mindig nem sikerült felfognod azzal a csökött agyaddal. Tovább viszont nem magyarázom, nem vagyok a gyógypedagógusod. Elég, ha a többiek látják, mennyire mellényúltál már megint.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Neked vissza kéne olvasni, nehogy feleslegesen szólj hozzá.
TE. Itt, így:
"A valóságban a pék felhívja a csákót"
Öoo...milyen valóságról beszélsz? Most a "valóság" szó, melyik valóságra vonatkozik? Az enyémre? Akkor hazudsz mert nem mondtam ilyet az én "példa-valóságomban".
A te példádra? Akkor bizony megmásítottad a példámat és a saját példádat magyarázgatod, ergo nem értetted az eredeti analógiát.
Vagy van egy ismerõsöd, aki meglopott egy péket?
Nyilván ezt se fogod érteni, de azért leírom mert hátha más értelmesebb és szorgalmasabb olvasók megértik, hogy itt egy komoly csúsztatás történt részedrõl.
Nem kell sietni.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
"Elmondtam neked, hogy nem találunk köztes állapotokat sem ma, és a fosszíliákban sem."
"Nem lehet kicsit látni" Nemtudom sírjak, vagy nevessek.. Ti jártatok középiskolás bioszba?! Ha ezek még magyarázatra szorulnak itt egyeseknek, akkor nem is tudom, miért vitatkoznak, mert hogy közük nincs a dologhoz, az biztos...
Persze, hogy ez az én példám. Kénytelen voltam egy saját példát kreálni a tied alapján, hogy megmutassam, mennyire nem vonható analógia a tied és az evolúció elmélete közé. Úgy látom, már megint túl magas absztrakciós szintû gondolkodást várok el egy túl primitív embertõl...
Nagyon kevés vagy te ehhez, öcsisajt. Azt az embert hogy nevezed, aki hoz egy példát, majd lehazugozza azt, aki rámutat az analógiájának az alapvetõ hibájára? Én egy szánalmasan vergõdõ, gyáva kutyának, aki harapni nem tud, nem mer, csak csahol, ha a sarokba szorítják.
Ha van valami amit ki nem állhatok, -amivel engem biztosan távol lehet tartani ettõl a topiktól-, akkor az ilyesmi biztosan az. Sajnálom emberek, de én így képtelen vagyok itt beszélgetni. Kilépni kényszerülök (megint) innen. Majd talán még egyszer lehet benézek...
Szervusztok!
"pék felhívja a csákót, hogy a fia lopott, majd a fiú rendõri kísérettel állít haza...stb"
Ez nem az én példám, érted? Ez a TE PÉLDÁD! Nyugodj le, mert így egyre kevésbé megy neked a gondolkozás.
A saját analógiádra mutogattál, igen buta módon.
Van, olyan, aki részben elfogadja, pl az állatvilágra vonatkozóan igen, az emberre nem.
Van, aki elfogadja a mutációt, de a természetes kiválasztódást nem.
Van, aki az elejére képzeli Istent aztán pedig teljesen páhuzamosan hozzágondolja az evós modellt, úgy ahogy az meg van írva ma.
Van, aki pl teljesen elfogadja az evolúciós erõket, de hozzávesz plusz még egy formaalkotó erõt is (pl mûvészi elv)
Van, aki szerint teljen jó az evolúciós elmélet, de mivel az egész világ csak a tudatunkban létezik ezért nincs köze a "magánvalóhoz" annak, amit róla gondolunk.
Nagyon kevés vagy te ehhez, öcsisajt. Azt az embert hogy nevezed, aki hoz egy példát, majd lehazugozza azt, aki rámutat az analógiájának az alapvetõ hibájára? Én egy szánalmasan vergõdõ, gyáva kutyának, aki harapni nem tud, nem mer, csak csahol, ha a sarokba szorítják.
Ám az az ember, aki az analógia helyett mond egy másik példát az olyan mint, aki el akarja tüntetni a terhelõ bizonyítékokat ergo meg akarja másítani a valóságot.
Ezért nevezlek én hazug embernek téged, Guardian Hero.
Mondjuk az áltudományos, meg a szar vallásos könyvekbõl biztos több pénzt lehet keresni, mint tudományos munkákkal. Más kérdés, hogy májadban a rákot genetikus algoritmuson alapuló fuzzy-logika alapú képfelismérési eljárással fogják megtalálni. Dehát ugye, kinek mi számít értékesnek.
De akkor "nektek" nincs egységes nézetetek, csak a tagadás??
Walk the Talk.
Egyébként a példád pont ezért kurvára sántít. A valóságban a pék felhívja a csákót, hogy a fia lopott, majd a fiú rendõri kísérettel állít haza, és kifizettetik vele a plusz zsömlét, emelett még két független tanú is állítja, hogy látták, ahogy elvette a zsömlét a gyerek. Evós apuka ilyenkor hisz a független, egybevágó bizonyítékoknak, és elveri a fiát. Antievós apuka viszont meggyõzi magát, hogy mindezek ellenére biztosan ajándékba kapta fia a zsömlét.
Ezt kéne jól megérteni.
Itt pl mindenki összekeveri a vallásosággal, ami nem más mint egy újabb félreértés természetesen. Ez jellemzõ, de mindegy.
Vannak ufósok, mártixosok, téridõurásosok, grespikesek, és persze bibliások, "értem"-esek, teozófusok, vedantisták, meg a sok különbözõ vallás, ugye, meg azok, akik azt mondják, hogy "kit érdekel ez baze, igyunk inkább", a következetlenek, akik egyszerre istenhívõk és materialisták, meg vannak a keresõk, akik nem hiszenk el semmit, de mûvelõdnek és látják, hogy sokkal értékesebbelméletek is vannak mint a darwinizmus.
A #2581-et kéne jól megérteni."
Hol!?
Mert mit kellene jobban kiérezni a #2581-bõl?
Ne haragudj a tudatlanságomért.
Walk the Talk.