Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már megint oktalanul támadsz. Azt hiszed ez nekd jól áll? Azt hiszed ezzel eljutsz valahová?
"Bármely bolond tud kritizálni, elítélni és panaszkodni - és a legtöbb bolond meg is teszi."
/Dale Carnegie/
Miért én felhoztam ellene valamit? Mit?
Ez már a te olvasatodban is fejlõdés kell legyen.
Kreato-kromatofúziós elmélet? Ezt komolyan gondolod? nem érted, azt kellene tudnunk, hogy a mai élõvilág, a mai bonyolult szervek hogyan jöttek létre. lehet itt feltételezéseket gyártani és kísérletekbe belemagyarázni, da a lényeg nem változik. Nem ezt látjuk a természetben és a leletek sem ezt bizonyítják.
Nézd, te nem vagy egy buta fiú, csak sok benned az indulat és a harcimarciság. Próbáld meg levetkõzni egy gondolat erejéig. Próbáld meg 'összzerakani' azokat a számodra elfogadható bizonyítékokat amiket az idõk során magadnak megtaláltál. Rendelj hozzájuk idõrediséget. vagyis foglald rendszerbe õket. Használj hozzá papírt-veruzát. Néhány óra alatt látni afogod, hogy egyszerûen nem áll össze a kép. Csináld és láss! Aztán majd akkor egybõl nem lesznek válaszaid. Egybõl tele leszel kételyel és kérdéssel. na, az lesz a te természetes állapotod, nem pedig ez ami most van. Segítek: Rajta!
Remélem sikerrel jársz!
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
"Ha a durván 1GB-nyi géninformáció kicsomagolja magát a magzati fejlõdés során, akkor számításaink szerint az eredeti információhalmaz százmilliszorosára duzzad."
Ez ugye elméleti számítás. Ez megint egy elméleti eszmefuttatás és egy lehetõség, csak úgy mint a másik. Léteznek ugyebár hibás szekvenciák, melyek olyan változást idéznek elõ, melyek nem számottevõek (szín, árnyalat). Ez hasznos változás is lehet éppenséggel. Mégse dob egy fatal errort a gép 😊 Próbálok ezzel kapcsolatban úgy érvelni, hogy nem osztom az alapgondolatot, mert ilyen mértékben az információhordozás még kiszámíthatatlan holott erre alapozódik a feltevés.
Valamint, akkor Isten szép fokozatosan tette a fajokat a földre?
Lehet, hogy eredetileg egymásból alakultak ki, de azok az élõlények amiket itt a földön találhatunk, azok biztosan nem. Persze, lehet erre elméleteket gyártani, hogy akkor mégis hogyan történhetett, de nem sok értelme van. Korábban is írtam, nagy a valószínûsége annak, hogy 'egyfordulós' módon nem lehet megoldani ezt a házifeladatot. Az én véleményem is ez. De elõbb azt kellene letisztázni, hogy pontosan mi is történhetet itt, ezen a bolygón. Az azt megelõzõ lépésre addig úgy sem lesz semmi rálátásunk. Egyszerûen nem képzelhetõ el a kiindulópont anélkül, hogy tudnánk itt pontosan mi történt. Érted?
Ha neten magam megtalálom akkor meg ugyan ott vagyok mintha beszúrtad volna ide 😊
Kapni és kapni. Anélkül, hogy adni próbálnál...
Hümmm... ...gödörásás... Harry Lorayne azt mondja: "Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni." Te mégis valami ilyesmit szeretnél. Rögtön legfölül szeretnél kezdeni. Hát jól meggondoltam, de nem! Egyszer még szeretni fogsz ezért a nemért...
Értsd meg, egyetlen bit hiba is jelenthet óriaási kárt az utódban. Ha a durván 1GB-nyi géninformáció kicsomagolja magát a magzati fejlõdés során, akkor számításaink szerint az eredeti információhalmaz százmilliszorosára duzzad. Emaitt lehetetlen, hogy egy-egy bit génhiba ne kárt okozzon, hanem komplex és hasznos változást. Érted? Az a tömörítõ algoritmus ami itt mûködik, az a visszacsatolás ami megtörténhet minden képzeletet felülmólóan bonyolult, de mégis behatárolt lehetõségekkel rendelkezik. nem értjük pontosan a hibajavító algoritmusának mûködési elvét, de azt tudjuk, hogy a szelekció nélkül, csak önmagában nem lenne képes a hibátlan másolásra sem. Túl sérülékeny ez a mérhetetlenül nagyfokú tömörítés. Egáltalán, maga a létezése is csodálattal tölt el minket, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk a korlátait. Sajnos azok nem egyeznek meg az evo-elmélet által leírtakkal. Sokan közülünk úgy gondolják, hogy egyszerûen hiányzik vamai, ami pedig korábban benne kellett legyen. Én osztom ezt a véleményt, noha semmiféle bizonyíték nincs rá. De nagyon logikusan hangzik. Különben valóban csak a tervezett-mesterséges opció marad. Ezt ellen ösztönösen tiltakoznék, de az érzelmek itt nem játszhatnak szerepet. Nincs lehetõség egy új tévedésre. Nincs rá már idõ. Túl nagy hozzá a tét...
A gumielmélet meg jó, ezt már 1000x kifejtettem és ez nem csak az evo elm-re vonatkozik, hanme mindenre.
Nincs jelentõsége egy jelenség pontos elnevezésének. És nincs értelme már régen az evo-elmélet gumielméletkénti nyújtogatásának sem. Csak romlik a hihetõség vele. Be kellett fejezni, mert még a végén teljesen hitelét vesztette volna. Az pedig -ha idejekorán következik be- egyértelmûen tragédia lenne. Érted?
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
A megjelenés idõpontjai azért problémásak, mert semmiképpen nem illenek bele a törzsfejlõdésbe. De nemcsak abba. Ugyanis megtehetjük, hogy a másképpen csoportosítunk. Például a lencsé szem alapján képezünk egy halmazt. Akkor egy csoportba kerül például a polip és az ember. Akkor megint máshová kerül (korábbra) a közös õs idõpontja. Nos ezek az így kikövetkeztethetõ idõpontok és a leletek idõpontjai nem adnak ki egy egységes rendszert. Mondhatni kaotikus állapotot mutatnak. megpróbáltik a táplálkozási lánc szerinti megjelenési idõpontokat is leképezni. Az sem stimmel. nem cifrázom: Nem találtunk olyan rendezõ elvet, amihet stimmelnének az idõpontok. Ilyenkor van baj. Már mondtam, az ember agykapacítása nem elégséges, hogy átláthassa a káoszt. Elõbb mindenképpen rendet kell tennie. Jelen esetben nem tudtunk rendet teremteni. Emiatt kell elutasítani minden ismert elméletet is. A scientológisi egyház állításait is. Ahhoz sem stimmel semmi. Ha intelligens teremtést feltételezünk, akkor annak nagyon könnyen nyomára tudnánk akadni. Az intelligencia tevékenysége jól felismerhetõ nyomokat hagyott volna maga után. Sajnos ez nincs így. jelenleg sötétben tapogatózunk. pedig már lassan annyi információnk vvan, hogy fuldoklunk benne, mégsem jutink egyrõl a kettõre. Illeve, hog ypontos legyek még az egynél sem tartunk...
Ha nem lenne igaz semmi én akkor sem számolnék világkatasztrófával.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Ennyire hülye nem lehetsz... Szerinted a Blikk olvasó, templomba járó, komcsi kínai dikatatúrában sínylõdõ, afrikában éhezõ, olajért harcoló nagy tömegeket érdekli, hogy mi van az evolúcióval? Nagy túróst, pont leszarják az egészet. Nevetséges feltételezés, hogy bárkinek is érdeke visszatartani a tudást... Kivéve persz az emberi butaságot kihasználó egyházakat, de szerencsére ma már nem õk a világ urai.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Te állítottad, hogy a mutáció csak romlást okozhat. Én megmutattam, hogy a romlás és a természetes kiválasztódás párosából következik hogy nincs makroevolúció. Ha nincs makroevolúció, akkor a légzõszerv se alakulhat át hogy másfajta gázzal mûködjön. Tehát akkor a légkör változásánál kihalt volna az egész élõvilág. Q.E.D. Mit nem lehet ezen érteni, fafej ?
<< Elõször-is, az csak egy feltevés. >>
"There is substantial proof of this in iron-oxide rich layers in geological strata that correspond with this time period." <1>1>
Neten szépen rá lehet keresni ha ez nem elég.
<< Másodszor pedig nem tudjuk mi minden van a DNS-ben. A közel 100%os feltérképezésrõl szóló híreket felejtsd el. Valójában nem tudjuk milyen lapokat játszana ki a DNS, ha valóban szükség lenne rá... >>
Ha nincs makroevolúció, akkor az ember mindig is ilyen volt. Ma hány ember van aki túlélné ha az oxigén eltûnne a légkörbõl ? NULLA. Q.E.D.
A környezet ilyen mértékû változása már rég kikerült az alkalmazkodóképességünk határaiból.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Az ha a korábban létezett szerv már nem funkcionál. Például a barlangi-vaklazacc szeme.
Persze, hogy értem. Én csak próbálok rávilágítani arra, hogy a körülmények akkor sem biztosak. Példáúl az UFO-s elméletet nem tudnád cáfolni, hogy õk mutatták a képeket nekik...stb(persze én sem hiszem, csak bagatelizálás volt).
Azonban egy lehetõséget megint kifelejtettél, hogy hamisítvány (említettem,hogy nekem túl kifinomult munka + barlangrajzok is kellenének hozzá, hisz másnak is látnia kellett volna és nem csak lokális egyetlen helyrõl kerüljön elõ). Ha létezik egy nagy széf amire a sötét zsaruk vigyáznak akkor nem szóltam. Ugyan ezt lehet mondani minden leletre, mert ugyan nem ismerlek, de feltételezem, hogy magát a kormeghatározást nem te csináltad és innentõl bármi lehet. Természetesen ugyan ez lenne az általam belinkelt leletekkel is, ezt el kell fogadni.
Erre két válasz adható. Egy hivatalos. Például itt. És egy magánvélemény. Ez utóbbi akár messze is állhat a hivatalos deffiníciótól. Számomra egy túlhaladott állapotot jelent, amit tûzzel vassal fenn kell tartani ahhoz, hogy világunk a 6.4 milliárd lakosával ne rohanjon a szakadékba.
Mert úgy lehet, hogy még találnánk is közös nevezõt.
Még, vagy már? :-)
...és kukás. Manapság nehéz a favágó fizetésbõl megélni. Muszáj volt elvállani a kukázást is mellé.
Az összeesküvés elméletre lenne egy gondolatom csak most nincs idõm kifejteni, majd ki fogom.( csak ne felejtsem el)
Érted, de humorizálsz is. Hogyne értenéd, hogy itt az információról van szó. Te számtalan kipusztult dinó 'alakot' ismersz. Õk viszont nem ismerhettek egyet sem, hiszen ez csak a közelmúlt kutatásainak eredménye. Sõt. Mivel a kompjúteres szimuláció csak manapság képes hússal-bõrrel felépíteni a fosszíliákat, tulajdonképpen mostanában képedünk csak el igazán e szobrocskák pontosságát illetõen. nemhogy párezer, de még 50 évvel ezelõtt élt emberek sem rendelkezhettek ezzel az információval. Kitalálni, véletlenszerûen elképzelni pedig lehetetlen. marad az oksági feltételezés, hogy õk ezeket az állatokat a saját szemükkel látták. És ez sajnos nem vicc. El kellett volna titkolni. Elkövették azt a hibát, hogy engedték nyilvénosságra kerülni. Már nem lehet visszacsinálni. Kikerült az internetre. Óriási hiba volt. Hiszen akár lehet az a 'hógolyó', amirõl az elõbb beszéltem...
Egyébként a rekombináció során létrejöhet kromoszómaduplázódás, amiután a feleslegessé váló gének egy része inaktivizálódik, más részük új funkciókat kezd ellátni. Ez már a te olvasatodban is fejlõdés kell legyen. Ezt rengeteg kutatás támasztja alá, linkek:
Különbözõ pamutfajták genom-méret evolúciója
A genom-duplázódás utáni mechanizmusok
A virágzó növények létrejötte genom-duplázódások által
Az emlõsök genom-történetének visszafejtése, itt is génduplázódások nyomaira bukkantak.
Többször elmagyaráztam neked, hogy mekkora világkatasztrófát okozhatna az, ha valóban elterjedne a hír a közemberek körében. Jelenleg a kisebb rossz ennek az áldatlan állapotnak a minél hosszabb fenntartása. Bár a tudatos felkészítés évek óta folyik filmiparban arra az esetre, hogyha véletlenül kipattanna a dolog, de hidd el nekem, senki sem akarhatja, hogy a bolygó civilizációja egy újabb sötét középkor állapotába szunnyadozzon beláthatatlan ideig. Talán még az is megkérdõjelezhetõ amit itt én elmondok. Bár kicsi a résztvevõk száma, de ne feledd, olykor egy eldobott hógolyó is okozhat lavinát...
Meg kellene tanulnod a mikroevolúció és a makroevolúció fogalmát. Mindjárt letsztulna a kép. Eben nem segíthetek. Tanulni mindenkinek magának kell.
Ha hosszú távon maradt minden a régiben, hogyhogy nem halt ki minden élõlény a Föld elsõ légkörének pusztulásakor ?
Elõször-is, az csak egy feltevés. Valójában nem tudjuk mi történt és azt sem, hogy mikor. Sõt azt sem, hogy természetes dolog volt-e, vagy terraformálás. Másodszor pedig nem tudjuk mi minden van a DNS-ben. A közel 100%os feltérképezésrõl szóló híreket felejtsd el. Valójában nem tudjuk milyen lapokat játszana ki a DNS, ha valóban szükség lenne rá...
Valamint, akkor Isten szép fokozatosan tette a fajokat a földre?
Igen igazad van csak ezt én úgy képzelem, hogy fogok egy ásót, kimegyek, találok egy leletet, kielemzem, meghatározom a korát, levonom a következtetéseket és publikálom. Most per pillanat erre nincs idõm 😊
Ha neten magam megtalálom akkor meg ugyan ott vagyok mintha beszúrtad volna ide 😊
Nem, sajnos az én fejem sem káptalan. Nézd, annak van értéke amiért magad szenvedsz meg. Amit készen kapsz az értéktelen. Én csak a tiltásokat szoktam megfogalmazni, és csak azok felé akiket óvni szeretnék. Azt sem agrasszíven, hanem halkan és sok türelemmel. Képzeld ha agresszíven, kiabálva mondanám el az unokámnak, hogy nem szabad a konnektorba pisilnie. Mi lenne az elsõ dolga amikor nem figyelnek rá? Igen, eltaláltad. És ugye könnyen belátható, hogy ez mennyire veszélyes tud lenni? De ne gondold, hogy a felnõttek vállán már nem ül ott a dafke-kisördög. De igen. Õ halálunkig elkísér. Ezért fontos, hogy magad tedd meg magadért, és ne mástól várd...
Részben és egészben. Ez tökéletesen igaz. És része is az elméletnek.
"Az ivaros szaporodásnál nem azonos DNS-el rendelkezõ utód születik. Ez önmagában nem a fejnlõdést, hiszen csak a DNS-ben meglévõ alvó információ lehetséges gyors felszínrekerülését jelenti."
Éppen azért, mert nem azonos a DNS, benne van a változás lehetõsége. Nem csak tárolt információ lehet akkor, ha valamilyen külsõ hatás miatt sérül a cucc.
...te aztán értesz hozzá hogyan szerettesd meg magad a vitapartnereiddel. :-)
Dehogynincsenek, csak te le vagy maradva picit, de ezt könnyen pótolhatod. Kezdd például itt.
Ha egy hallnak tüdeje és lába nõ a tengerben az romlás, de ha kihúzzuk a dugót akkor azonnal életképesebb lesz
Igen, de ha jól tudom ahhoz azért szükséges pl. a ponytej(ez indukálja), hogy ez megtörténjen.
Jól tudod. Nagyon is jól. Valóban szükséges. Korábban azt hitték, hogy csak a násztánc, az-az maga az ikrázási aktus megtörténése miatt, de a laborkísérletek ezt cáfolták. Bizony, kellenek hozzá a hím ivarsejtek is. Ugyan nem hatolnak átt a petesejt falán, de nélkülük mégsem indul be a folymat. A dolog még tudtommal nincsen tisztázva kellõen, de a lényeg, hogy valóban tájékozott vagy.
Örülök a kérdésednek. Sokan emiatt gondolkodnak hibásan...
Igen, létrejöhet. Természetesen ezt nem nevezhetjük fejlõdésnek. Még akkor sem, ha történetesen az új faj jobban alkalmazkodik, -sikeresebb- abban a környezetben mint az elõdje. Éspediglen atzért nem, mert ez a folymat az evo-elmélet válaszával ellentétes irányúltságú. Érted?
Mert úgy lehet, hogy még találnánk is közös nevezõt.
Walk the Talk.
Fordítsuk meg a kérdést. Milyen hátránnyal jár a nem ivaros szaporodás. Például egy járványra gondolj. Szinte nincs is esély arra, hogy a pouláció akár egyetlen eleme túléli, hiszen mindegyikük azonos genetikával bír. Ezért nincs esély a védettség megszerzésére, annak öröklésére sem. Ez óriási hátrány, amit az ivaros szaporodás részben kiküszöböl.
Hiszen elõzõ hozzászólásodban fejtegeted, hogy a génállomány csak romolhat, a romlást pedig nyilván katalizálja a rekombinációbna rejlõ hibalehetõség! Megint magadnak mondasz ellent, mindezt két egymás követõ hozzászólásban.
Nem, nincsen ellentmondás. Az ivaros szaporodásnál nem azonos DNS-el rendelkezõ utód születik. Ez önmagában nem a fejnlõdést, hiszen csak a DNS-ben meglévõ alvó információ lehetséges gyors felszínrekerülését jelenti.
Miért vannak jelen a genomban inaktív szekvenciák, amik régi szervek és fenotípusok kialakításáért lennének felelõsek? Ezek jelenlétét nem magyarázza a genom romlása!
Nem magyarázza. De az ellenkezõje sem igaz. Nem is bizonyítja az evolúciót. Ha történetesen tervezés eredménye, akkor is ott van. Ha történetesen sorozattípus sajátosság, akkor is ott van. Illetve ott lehet. Érted? Ha bizonyítékot szeretnél, akkor keress valódi bizonyítékot. ha cáfolatot, akkor pedig valódi cáfolatot. Amivel te most próbálkozol, az egyik sem. Érted?
Egyébként biztosra veszem, hogy nem olvastad korábbi beírásaimat, mert én leszögeztem, hogy nem célom senkinek a mggyõzése sem. Szívesen beszélgetek, de nem érdekem a cáfolat, vagy az igazolás. A magam részérõl ezeken már régen túl vagyok. Másokat meggyõzni pedig úgy sem sikerülhet senkinek sem. Mindenki csak saját magát tudja meggyõzni. Ha akarja, és ha egyáltalán módja van rá. Érted?
Most találták meg a legrégebbi emberi leletet, mely egy millió éves.
Ha most megnézel egy frankó ami filmet, melyben az ember együtt szerepel a dinókkal, majd történne egy világkatasztrófa, s az esetleges túlélõk évezredekkel késõbb végignéznék, milyen következtetéseket vonnának le?
Walk the Talk.
Habár már akkor is gyanús volt a dolog?😊
Walk the Talk.
Kinem állhatom a tekintélytiszteletet. Kezelj nyugodtan favágónak, vagy kukásnak. Nem árulok el magamról semmiféle körülményt. Megölné a normális vitát, kizárná a lehetséges ötleteket, amikért én végülis itt vagyok.
Annyira, hogy én sem tudok egyet sem. Ezt korábban többször is leírtam. OK?
Walk the Talk.