Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
Persze, hogy kiszelektálja, ha nem jár a mutáció szelekciós elõnnyel, akkor eltünik.

Azt gondolták ( az evolucionista szemléletû tudósok) h a DNS majd megõrzi ezeket az apróbb változásokat, mutációkat (amik valamilyen szerv kezdemények).
Eddig minden kísérlet azt mutatta, h nem, nem õrzi meg semmilyen módon a mutáns DNS-eket az élõvilág. Éppen azokat szelektálja ki.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Ron Ragm

Oké, mégegyszer, egyszerûbben:
Ha valamit nem használsz, az fölösleges. Ha valami fölösleges, az eltûnik. Attól hogy valahogyan kinõtt rajtok valami új még nem jelenti azt hogy megmarad, ha annak nincs haszna.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Te mit nevezel alapnak? Ugye azt ami szükséges az életben maradáshoz. Persze nem egyedi alapon, hanem a fajra vetítve. Nos, ha vátoznak az éltkörülmények, akkor jön az evo, mely biztosítja azt. Mielõtt félreértenél, az evo nem idõleges, hanem folytonos. Minden élõlény számára.
Ha a tudósok egy állandó légáramlattal lekényszerítették volna a muslicákat, akkor két eset jöhetett volna számításba. Vagy sokkal erõsebb szárnyakat fejlesztettek volna ki, vagy eltûntek volna a szárnyak. Persze ez nem 2-10 év alatt ment volna végbe. És az is lehet, hogy nem tudnának alkalmazkodni. Mindez laboratóriumi körülmények között. Szabadon ehhez még számtalan környezeti hatás hozzájárul. Ragadozók, idõjárás.............stb.

Walk the Talk.

"környezeti behatásokkal"

Ez a két szó tetszik az egészben. Gyakorlatilag agyonüti az egész hozzászólást.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Mint írtam lejjebb:
erõs környezeti behatásokkal torzították a muslicák szaporítóanyagát.
Hiába. A kikényszerített mutációk eltûntek.
A muslicák génkészletében nincs helye másnak, csak ami alapból oda tartozik.

ezért nem válaszolok röviden.
A hosszabb válaszhoz meg nincs idõm mostanában. Majd õsszel kicsit jobban ráérek 😄

szal most no comment😄

Igen,bizonyára.
De azért bátran kijelentem, hogy tudom mi a különbség a hétfejû sárkány, és egy legelészõ boci között.

Az, hogy a tudósok létrehoztak a muslicákban szerveket, de azok nem lettek mûködõképesek nem azt jelenti, hogy nem mûkszik a dolog, hanem azt, hogy az evo nem találomra mûködik. A muslica csak azt a szervet nem dobja ki, mely jobb életfeltételeket biztosít számára. Hiába raktak neki pl még egy lábat, ha az nem biztosít elõnyt.

Walk the Talk.

Cuchulainn
"hogyan lesz a kopoltyú+léghólyag párosból apró kis változásokkal tüdõ"
Nézd meg egy csontoshal úszóhólyagját(bizony, már õk is tudnak vele gázcserélni egy kicsit), egy szalamandra, egy béka, egy gyík egy krokodil és végül egy emlõs tüdejét és meglátod.

"hogyan lesz hidegvérbõl melegvér"
Ebbe most én nem mennék bele, csak annyit, hogy ez egyáltalán nem olyan élesen elhatároló különbség mint sokan képzelik

"hogyan alakul ki egy fényérzékeny pöttybõl egy lencsés szem"
Errõl asszem már lentebb értekeztek/tünk elég sokat, de ha nem hiszed járj utána, kagylóknak meg néháyn féregnek egész kellemes kis "átmeneti állapot"-ban lévõ lencséd szeme van

"Megint jönnének a teóriák, h miért nem lehet manapság is megfigyelni az átmeneti fajokat, hogy-hogy manapság nem változnak a fajok"
Gondolj már bele egy kicsit! Egy olyan új faj kialakulása, ami tényleg jelentõsen eltér a régitõl évmilliókat vesz igénybe! Ehhez képest, ilyen irányú kutatásokat végeznek kb. 100 éve. Ez olyan, mintha figyelnél egy kisgyereket tíz percig, és utána kijelentenéd, hogy mivel nem nõtt semennyit ez alatt az idõ alatt, ezért tuti sosem lesz belõle felnõtt...

Egyébként akkor én meg azt kérdezem, hogyha kis változásokkal nem jöhet létre semmi bonyolult szerv, akkor mégis az embrionális fejlõdés hogyhogy mûködik? Hogy alakulhatnak ki kopoltyúívekbõl hallócsontok, kis húscsomókból karok, egy egyszerû kis pigmentfoltból szem? Ez mind megtörténik naponta töbmilliárd alkalommal. És az a kis izé, amibõl majd kiscsibe vagy kisbéka vagy kisgyerek lesz az folyamatosan él! Sõt, ha épp a kisbékáról beszélünk akkor mozog, táplálkozik, lélegzik is egymaga. És aztán folyamatos kis változásokkal kialakul a tüdeje, a lába, egyvérkörösbõl kétvérkörössé változik a keringési rendszere, átalakul a szeme, a veséje meg még rengeteg minden - miközben vígan úszkál körbe a tóban. Akkor most hogy is van ezekkel az apró változásokkal?

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Ha most erre röviden válaszolnék, megint csak a kiindulási ponthoz jutnánk el.
Megint kezdõdne elõlrõl, h a kkor hogyan lesz a kopoltyú+léghólyag párosból apró kis változásokkal tüdõ, hogyan lesz hidegvérbõl melegvér, hogyan alakul ki egy fényérzékeny pöttybõl egy lencsés szem stb..
Megint jönnének a teóriák, h miért nem lehet manapság is megfigyelni az átmeneti fajokat, hogy-hogy manapság nem változnak a fajok, miért van az, h egy denevér 100 millió évvel ezelõtt is ugyanúgy nézett ki mint ma stb stb..
ezért nem válaszolok röviden.
A hosszabb válaszhoz meg nincs idõm mostanában. Majd õsszel kicsit jobban ráérek 😄

<< De a plusz info mindig is irányított, tervezett folyamat.
Magától sosem jön létre. >>

Amire a tudósoknak volt pár éve, arra az evolúciónak voltak évmilliárdjai.

<< Utána az új szervek 4 generáció után el is tûntek. Mûködött a DNS hibajavító részlege. >>

Azért annyit lehetne tudni információelméletbõl, hogy nincs az a hibajavító kód ami meg tud védeni egy elég masszív hiba ellen.

Inkább az a valószínû hogy az eredeti elõnyösebb volt, és maradt még pár eredeti muslica a populációban (vagy pedig a muslicák a DNS más helyein mutáltak hogy létrehozzák azokat a szerveket, aztán összekeveredésnél az eredeti is összeállt).

<< mert a mutáció a DNSben mindig adatvesztést okoz >>

Ezt már egyszer kibeszéltük; minden mutáció értéke annyi amennyire a környezethez való alkalmazkodást elõsegíti.

Mellesleg, ha nem volt jótékony mutáció, akkor hogyan élte túl az élõvilág azt a 2 légkörváltást ?

<< Az adatok pedig a matematikailag lehetséges legkisebb méretre vannak összetömörítve. >>

Nem igaz, eszméletlen redundánsan van kódolva a cucc. Kell a hibajavításhoz (ami nem úgy van ahogy te elképzeled); kis szar mutációkba azért mégse kellene _rögtön_ beledögleni.

<< Namost, amikor a tömörített információt másolja ( a "másoló gép" ) hibák keletkezhetnek, és ez minden esetben veszteség! >>

Például ha már egyszer elkúrta, és az elkúrt változatot másolja le, és pont olyan hiba keletkezik, hogy visszaáll az eredeti, az hogyan is veszteség ?

Ron Ragm
Neked is elsorvad a karod ha nem használod egyátalán.

Én nem mentem bele ennyire a témába. A DNS úgynevezett hibajavító funkciója valós idõben mûködik. Tehát amit meg tud javítani azt vagy azonnal megjavítja vagy soha (én így tudom). Természetesen elõfordulhat a felvázolt eset is, csak annak más az oka (szerintem). Szóval nem vitatkozom, mert elhiszem, hogy a kikényszerített változás eltûnik.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

4 generáció után eltûntek a változások.
Itt az SG-n is volt ilyen cikk, h egy növényfajt próbáltak mutációra bírni, de nem sikerült.
Csak úgy sikerül tartós mutációt létrehozni, ha vírusok segítségével plusz információt viszel a DNS szerkezetébe ( génmanipulált élõlények)
De a plusz info mindig is irányított, tervezett folyamat.
Magától sosem jön létre.

Azért gondolj bele! egyetlen kis sejtmagban megtalálható egy több milliárd!!! sejtbõl álló, ezért igen bonyolult élõlény teljes felépítésének minden egyes lépése.. de azért a DNS is csak a véletlen mûve lehet..

A DNS hibajavító funkciója nem ível át generációkon, nem így mûködik.

Látom, gyenge vagy védikus filozófiából😄
De ezt itt megvitatni nem szabad, mert jön a mi Hõsünk és szigorújan töröl.
De a lényeg: aki keres az talál.

Szegény muslicáknál új szervet hoztak létre IRÁNYÍTOTT beavatkozással. Utána az új szervek 4 generáció után el is tûntek. Mûködött a DNS hibajavító részlege.
Apró kis mutációkat nem tud eltárolni a DNS, mert a mutáció a DNSben mindig adatvesztést okoz. A DNS ugyebár elképzelhetõ úgy is, mint egy 4 es számrendszerben kódolt adathordozó. Az adatok pedig a matematikailag lehetséges legkisebb méretre vannak összetömörítve. Namost, amikor a tömörített információt másolja ( a "másoló gép" ) hibák keletkezhetnek, és ez minden esetben veszteség! Nem adódnak hozzá még véletlenül sem plusz információk aDNS kódjához. Csak másolási adatvesztések vannak.
Ennyit a mutációkról mára 😄

Mivel sosem született meg, nem is tud mondani semmit, de mivel sosem hal meg, így van rá ideje töprengeni, hogy mondjon-e valamit. / ??!!/

Walk the Talk.

Írj már ide valamit amit a teremtõ mondott neked!

Az a problem, hogy a nézeted nem vitaképes. /bocs/ Ezt úgy értem, hogy nem lehet rajta kapaszkodót találni. Mert én azt mondom, hogy mindennap beszélgetek Jézussal. Példa. Bizonyítsd be, hogy hülyeség.

Walk the Talk.

Tegnap hallottam a rádióban, hogy a tudósok genomok változtatgatásával különbözõ más funkciójú szerveket hoztak létre muslicákban.
Ha ilye rövid idõ alatt "mi" ilyen gyors, nagymértékû változást tudunk elõidézni, akkor a természet mire képes évezredek-évmilliók alatt.

Walk the Talk.

... Ugye már nem él ?

sz4bolcs
"Mondok egy példát: mi a valószínûsége annak, hogy egy papírfecni ezredmilliméter pontossággal egy bizonyos helyen legyen? Nagyon, nagyon alacsony rá az esély. Most fogj egy papírfecnit, dobd a hátad mögé, és nocsak, annak a valószínûsége, hogy pont ott van, ahová esett, nagyon nagyon alacsony! Tehát nem történhetett véletlenül? (nem is beszélve arról, hogy ha nanométeres pontossággal nézzük, akkor tovább növelhetjük a valószínûtlenségét..)"

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
fej-fej.. Más élõlényeknek is van feje, sõt már annak is volt egy, csak duplikálni kellett. :-))

sz4bolcs
Miért nem mondjuk a természetes gátakba kötnek bele, amik tökéletesen ellátják a feladatukat, fenntartják a vízet, vagy mondjuk a tölcsértorkolatba? Nem lenne olyan izgalmas elmagyarázni, hogy intelligens tölcsértorkolattervezõ folyatta oda a vizet, amitõl a víz kivájt magának egy medret? Magának.. magától.. haha, méghogy magától létrejön valami.

guardian hero
12 fejû medúzát hoztak létre genetikusok.

"A tudósok szerint a kísérletük legfõbb tanulsága annak felismerése volt, hogy csupán néhány gén manipulálásával milyen drámai változásokat lehet elõidézni az élõ szervezetekben."

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

<< így õ sosem született, és sosem hal meg >>

Ha nem vonatkozik rá az idõ, akkor nem tud gondolkodni, se mozogni, mert be fan fagyva egy pillantba.

Ha vonatkozik rá az idõ, akkor kijelenthetjük hogy NEM létezett örökké, és nem is fog örökké létezni (ezt már egyszer kifejtettem; pont egy kreacionista videóból vettem a bizonyítást 😛).

Tehát vagy vonatkozik rá az idõ, és akkor nem lehet õ az elsõdleges létezõ/okozat, vagy pedig nem vonatkozik rá az idõ, tehát nem lehet semminek sem a teremtõje.

Q.E.D.

"Nnna, kíváncsian várom a Nagy Segg létezését ki fogja végül megcáfolni 😊"

Hozzászólásaidat, stílusodat ismerve én nem akarom cáfolni a létezését 😄

A Teremtõ kívül van az anyagi világon, "te ostoba" így õ sosem született, és sosem hal meg. Az anyagi világ pedig, ( ami az Õ teremtése) minden szempontból véges.

Ron Ragm
ÉLlet keletkezése =/= Evolúció, köszönjük.

"mikikék"

Persze a különbség egyértelmû, de az általad említett verziók mellé még említenék egy harmadikat is. Nem mindenki csak kapaszkodónak tekinti a vallást, hanem egyfajta életstílus is,neveltetés és olyan hit amely nem nyilvánul meg minden percben. Ami ha jobb embert "csinál" belõle akkor hajrá. Azonban mindezek ellenére még nyitottak is tudnak maradni a világra és amikor tanítanak (már aki tanít pl. tudományban), akkor én hiszem, hogy tényeket közölnek és teljesen ránk bízzák, hogy mi mit látunk mögé. Néha azért a világnézet érzõdik, de sohasem direktbe és sohasem emelik ki, és még csak nem is említik. Azt hiszem ez így helyes. --> és ugyan így kell eljárnia egy nem hívõ embernek is sztem.

guardian hero
Azért én látok némi különbséget azon vallásosság között, ami gyakorlatilag csak egy kapaszkodó, ami az embernek a haláltól, elmúlástól való természetes félelmébõl fakad ("lenni kell valaminek, ami több, jobb, mint a mi ki szánalmas, anyagi létünk"), és aközött, ami bigott merevséggel ragaszkodik a legnagyobb baromságokhoz, csak mer papbácsi aszonta, vagy úgy van a bibliában ("isten a világot igenis hat nap alatt teremtette, és a világ összes állatfaja elfért egy bárkában amit egyetlen ember farigcsált").

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Mondjuk ez pusztán felfogás kérdése. Ismerek olyan zoológust aki vallásos, s közben tanítja az evo-t. Szóval abszolúte összeegyeztethetõ, mondom csak felfogás kérdése az egész.

<< A nagypapám aki katolikus volt, hidd el, hogy nem volt barom, sõt a világ egyik legjobb embere volt >>

Az a "nem gondolkozott el rajta kategória". Ez még menthetõ. De ha a bizonyítékokat, tényeket az orra alá dugjuk, és még mindig kifogásokat állít fel, magyarázkodik, akkor átkerül a "barom" kategóriába.

<< csak hidd el az embereket könnyû megvezetni. Mit gondolsz ambro luizy szarcsimbókoknak hány híve lehet. >>

Hehe, egyre nehezebb; egyre többször veszik észre az emberek ha hülyítik õket és a pénztárcájuk felé nyúlkálnak ^_^

---

Nnna, kíváncsian várom a Nagy Segg létezését ki fogja végül megcáfolni 😊

Én ezt nem ilyen durván fogalmaznám meg. A nagypapám aki katolikus volt, hidd el, hogy nem volt barom, sõt a világ egyik legjobb embere volt, csak hidd el az embereket könnyû megvezetni. Mit gondolsz ambro luizy szarcsimbókoknak hány híve lehet.

Walk the Talk.

Mikike jellemzõ szókincse: " ostoba"

Walk the Talk.

Engem az zavar, ha nem tudunk egyenlõre valamit megmagyarázni, akkor létrehozzuk a teremtõt, s meg van oldva.

Walk the Talk.

guardian hero
A teremtõ léte önmagában nem cáfolja az evolúciót, tündérmesékkel (6 nap alatt, pár ezer éve teremtett világ, stb...) meg nem foglalkozunk. Ugyanígy az evolúció sem cáfolja önmagában a teremtõ létét (bár jócskán lecsökkenti a szerepét, ez tény).

Kmarha
no, azért a teremtõ kérdés hozzátartozik az evolúcióhoz. Végül is az egyikkel akarják cáfolni a másikat. Oda-vissza 😛 Bár tudom, manapság már mindkét oldal mellett vannak megfelelõ református emberkék, amelyek összefüzték a két dolgot.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

guardian hero
Csak ne itt, mert egyik kérdésnek sincs köze az evolúcióhoz.

Kmarha
Hja, most meg azt hiszik, hogy egy táguló világegyetemben egy Naprendszernek nevezett valamiben élünk, a harmadik bolygon. lol.

Majd megláttjuk 100, 200 év múlva mi lesz még 😄D

mikike: jó hogy dobálozol azzal a mondattal, hogy "bizonyítani sem tudod ostoba", miközben meg váltig állítod, hogy véletlenek nem léteznek, és hogy a teremtõ létére számtalan jel utal.

Elötted a pálya, bizonyísd be!

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Ha véletlen nem létezik, akkor se istennek, se az embereknek nincs szabad akarata, mert a világ amiben él és élünk, determinisztikus. Tehát az összes szent könyv, amelyik akár isten, akár az ember szabad akaratáról beszél, baromság. Beleértve a biblia is.

Számtalan jel utal a seggvakarás és a kenyér ára közötti kapcsolatra ! Az utóbbi idõkben egyre kevesebbet vakarják az emberek a seggüket, és a kenyér ára is felment !!! És a kenyér ára NEM ESHET LE VÉLETLENÜL ! Kell egy Intelligens Seggvakaró aki lenyomja az árakat.

És számtalan barlangrajzon is már demonstrálták a seggvakarás és a kenyér ára közötti kapcsolatot. Néhányan összetévesztik ezeket bölényvadászokról készült rajzokkal, de biztosíthatlak, hogy azok a rajzok nem bölényeket, hanem kenyeret, és nem lándzsákat, hanem seggvakaró pálcát ábrázolnak.

Ezért felszólítok mindenkit hogy járjon Seggvakaró Templomba, és imádkozzon mindenki a Nagy Seggnek, hogy nyomja le a kenyér árát, és jöjjön el a kánaán !

Égi bácsikban meg csak pár barom hisz vagy aki még nem gondolkozott el rajta.

ÉS NEM TUDOD MEGCÁFOLNI HOGY A SEGGVAKARÁS LEVISZI A KENYÉR ÁRÁT!!! UGYE, UGYE ? AKKOR BIZTOS IGAZ IS!

u53r
Bocsánat, de én nem hiszek benne, hanem értem hogy mûködik.
Azt is tudom, hogy sok minden kellet és kell najd változtatni az elmélet részletein, hogy mindenhez illeszkedjen. De az alap gondolat jó.
Annyira jó, hogy számítástechnikában is léteznek evolúciós algoritmusok, és ezek sokkal hatékonyabbak, mint a társaik.
És nem holmi életjátékról beszélek, hanem komoly üzleti szoftverekrõl.

Az emberek sokáig azt is hitték, hogy szellemek irányítják a természet dolgait. Meg hogy lapos a Föld. Meg hogy az egész világot valaki tartja a vállán.
lol

you can not change it :P

Az emberek évezredek óta vakarják a seggüket, és eddig senkinek se sikerült megcáfolni hogy a seggvakarás leviszi a kenyér árát.

frankó lenne ambro luizy, ha magadhoz nyúlnál a bal fenéken

Walk the Talk.

Dowkins idézet:

"A materializmus nem ismeri a választ arra, mi okozta az õsrobbanást, hogyan jöhet létre az élettelen anyagból élõ, hogyan alakultak ki a fajok és az igen finoman hangolt világegyetem; a vizsgálatok évtizedek óta nem vezetnek a problémák megoldásához, csak újabb nehézségeket vetnek fel. Az evolúció olyan kulcs, amely nem illik a zárba. Ám ha belátjuk, hogy mindezt csak egy alkotó értelem hozhatta létre, lehetõséget kapunk a további vizsgálódáshoz ott, ahol a darwinizmus elakadt."

<#fejvakaras>

Walk the Talk.

Ja és luizy haver! kérdezd már meg ambro apádtól MI A FENE AZ A KETTÕ ÉV?????
<#gunyos1>

Walk the Talk.

Mondd luizy, te nem az ambro gyümölcse vagy??

Elég durván vagy fas*! A többit találd ki, bár gondolom még az is nehezen fog menni neked.
Eddig normálisan vitáztunk.

Walk the Talk.