Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jézus meg elmegy gyógyítani Afrikába. <#mf2>#mf2>
Tehát tulképp én semmi változást nem látok, csak arányában tûnik másnak.
De ez csalóka, az akkori 1 milliárddal szemben ma 6.5 milliárdan létezünk.
Én inkább azt mondanám, hogy másfelé hülyülnek az emberek, s ha így veszem, akkor a Bibliát részesítem elõnyben.
Walk the Talk.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Walk the Talk.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
A mai ember olyan mélyen szkeptikus és cinikus, hogy semmiben nem tud hinni. Nekem errõl mindig Szakonyi Károly: Adáshiba c. mûve jut eszembe. Ha nem olvastad, tudom ajánlani.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Walk the Talk.
Köszi!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Természetesen volt több is, de azok az élet szempontjából lényegtelenek.
Walk the Talk.
1. Elõsször: a kihalási elméletek javarészt a tengeri gerinnctelenekre (mész vagy kova vázas egysejtüek, korallok, puhatestüek, tüskésbõrüek, sztb) vonatkoik. Õk ugyanis jórészt imobilisok és egy komoly környezetváltozásra nem tudnak elmeneküléssel reagálni. Vagy akadnak utódaik közt rezistens alakok s azok tovább élnek, új típust/fajt hozva létre), vagy elpusztulnak. helyükbe jöhetnek máshonnan, pont az új felétételeket kedvelõ fajok.
2. A szárazföldön az állatok többsége sokkal mobilisabb, tehát hosszan ható kedvezõzlen körülmények elõl jórészt eltudnak menekülni.
3. A kihalási százalékokban mindig csak az esemény elõtt és után képzõdött fossziliák összehasonlitására lehet alapozni. Mivel nem minden egyed és faj marad fenn kövület formájában adott területen, ergo, csak azokat veszik számitásba amelyeknek vannak fosszilis maradványaik. Így aztán meglehetõsen hozzávetõlegesek ezek a becslések.
4. Tekintve - hányadszor kell még vajon leírnom ? -, hogy a kihalásoknak tekintett idõszakok elõtt is létezett az élõvilág túlnyomó része (egysejtüektõl kezdve, a primitiv növényeken és gerinctelen állatokon keresztûl az akkori idõ legmodernebb típusaiig), ha 98%-ban kihaltak volna (s nem is egyszer), akkor utána újra kialakultak/teremtõdtek?
A Biblia miért csak a régmúlt láncolata?
Walk the Talk.
Vala megkérdeztem: Atyám tudom, hogy a Biblia igazat állít, de azt is tudom, hogy emberek jegyezték le. Az Ó-t 3000 évnyi szájhagyomány után, az Új elsõ részei pedig kb Krisztus után keletkeztek, úgyszint szóbeszéd alapján.
Nos akkor, hogy történt a Genezis?? Leülé az Úr, s mondá: hát gyerekeim az úgy történt, hogy.......................?
Mit monda erre az atya: fiam ez az amit soha nem kérdezünk
hinni kell, és kész
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Ami nem létezik, azt a tudomány nem tudja vizsgálni.
Ha feltesszük, hogy létezik valami, amire semmi jel nem utal, azt sem tudjuk vizsgálni.
Ahhoz még senki nem vette a fáradságot, hogy higgyen valami olyan istenben, amire nem utal semmiféle jel, mert akkor nem lenne min vég nélkül csámcsogni, nem lehetne elméleteken agyalogni, és meggyõzni más embereket az elméletek helyességérõl.
Pl. a Biblia kijelentései. A csodák és gyógyulások. Kivéve persze a csalásokat vagy nyilvánvaló tévedéseket.
De a kérdésfeltevés már eleve nem jó. Mert ha feltesszük, hogy van Isten, akkor a tudomány semmi olyat nem tud vizsgálni, ami Istennel kapcsolatos. Már magát Isten létét sem. Ezért aki materialista, eleve elveti Isten létezését, mivel nem bizonyítható a szokásos módon. Ettõl fogva pedig mirõl beszélünk?
Jézus beszédeit meg egyenesen erkölcsi mércének tekintik sokan, olyanok is, akik nem hívõk.
Én éppen ezért mondom, hogy ahol a tudomány véget ér, ott kezdõdik a hit. A tudománynak nem tárgya a Biblia vizsgálata. Hacsak nem éppen a bibliai régészetre vagy egyéb, pl. nyelvészeti, esetleg teológiai tudományokra gondolunk. Talán pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy a természettudománynak nem témája a Biblia és az istenhit.
A réselmélet alatt nem tudom pontosan, mit értesz, mindenesetre szerintem alapvetõen egy tipikus példája annak, amikor a Bibliába - ami alapvetõen egy zagyva egyvelege kb. mindennek, és mindennek az ellenkezõjének - megpróbálnak olyan dologokat belemagyarázni, amik legalább némileg fedésbe tudják hozni az ott leírtakat a tudományos tényekkel. Ehhez elég venni egy részletet valamelyik zavaros halandzsából, és kedvünk szerint értelmezni - ahogy oly sokszor, oly sokan megtették már.
Ha meg az Atlantisz, meg Elveszett Világ-féle dolgokra gondolsz, az nem magyarázná a fosszíliák fellelhetõségét a világ szinte minden táján.
Mondjuk úgy, az anyagon túli világ.
Vannak a BIbliában is leírások arról, hogy emberek barlangokban laktak. Nem beszélve arról, hogy a Biblia szemlélete egyértelmûen az, hogy amit Isten megteremtett, az jó volt. Sõt, nagyon jó. Csakhogy az ember tönkretette ezt a nagyon jót.
Na és mit szólsz a rés-elmélethez? Az is magyarázat lehet bizonyos fosszíliákra.
Csak azt tudom, ami le van írva a Bibliában. Nem kell ezt elhinni, senki se mondta. A Bibliában egyébként Isten teremtési módszere az információ. Nem értek a számítógépekhez, de a számítógép mint renszer tudtommal szintén ezen alapul. Mármint az információn. Ha ez igaz, akkor nem kellene lenézni Istent. <#awink>#awink>
Attól még a csontjaik ott vannak a föld alatt.
Egyébként amirõl nem beszél a Biblia, az nincs és nem is volt? Ez új nekem... Akkor biztos Kína meg Japán sem létezik, se Észak- és Dél-Amerika, hogy Ausztráliáról már ne is beszéljek.
Ma is van egy csomó feladat, amit meg tudnánk oldani máshogy is, de sokkal hatékonyabb genetikus algoritmussal. Talán is isten is egy genetikus algoritmusra bízta a teremtést. Hogy jössz Te ahhoz, hogy megkérdõjelezd a módszereit? Én inkább hinnék egy zseniális istenben, aki egy ilyen bonyolult rendszer kezdõfeltételeit képes volt meghatározni úgy, hogy a kívánt végeredményt hozza évmilliárdok múlva, mint egy idiótában, aki dínócsontvázakat dugdos a föld alá...
Az, hogy egy faj kihalt, nem mond ellent ugyanis a Bibliának. Pl. kihalhattak az özönvízkor is, de utána is, a klímaváltozás hatására, ami az özönvíz miatt keletkezett. Na és kihalhattak az emberi tevékenység nyomán is, hiszen napjainkban is ez folyik. Nem beszélve arról, hogy Isten éppen az özönvíz után engedte meg az embernek a húsevést. Tehát ha ehettek húst, megkezdhették az állatok vadászását is, ami egyes fajok kihalásához vezethetett. Nem hinném, hogy akkoriban ennyi állatvédõ lett volna, mint manapság.
Persze ez, amit itt leírok, nem bizonyíték, csupán feltételezés. A történelmi tényeket nem nagyon lehet természettudományos módszerekkel bizonyítani.
A Jób könyve említ két olyan állatot, amelyikrõl egyesek azt feltételezik, hogy azok dinoszauruszok voltak. Nem tudom. Mindenesetre a Jób könyvében az is szerepel, hogy ezeket Isten teremtette. (Ezt csak úgy megemlítem, mint érdekességet.) <#nevetes1>#nevetes1>
Az õsemberek és a mai emberek is, hiszen ezek is egyszerre teremtõdtek szerinte. (Mert ugye egymásból nem alakulhattak ki.)
Ennél már az is értelmesebb elgondolás, hogy soha nem is éltek dínók, csak isten szórakozott azzal, hogy elásta a csontokat a földben, aprólékos precizitással ügyelve a réteges elrendezésre, meg egyéb kormeghatározási eljárások átverésére. Persze ennyi erõvel a Galaxis Útikalauzt is kinevezhetnénk szentírásnak, abban sincsenek nagyobb baromságok.
Vagyis a Biblia alapján kijelenthetõ, hogy az ellentmond az evolúciónak.
Az evolúciónak ugyanis nincs szüksége Istenre, a Genesisnek (Teremtés) meg az evolúcióra.
A transzcendencia a természetfölöttit jelenti.
Ezt azért már tényleg ne... Akkor sazerinted együtt üldögéltek a dínók meg a mamutok meg az õsemberek meg az összes mai állat+ az õskori tengerek élõlényei? El se fértek volna...És ha így volt akkor miért halt ki az élõlények nagyobbik része?
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Mellesleg "A kreacionizmus szerint Istennek nincs szüksége az evolúcióra" és ezt meg ki hallotta meg Istentõl? Nem úgy van, hogy az õ útjai kifürkészhetetlenek?
Meg azt, hogy szerinted mi az a transzcendencia.