Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tudom hogy azzal foglalkozik az evolúció, de az evolúció magyarázata az élet kialakulására,az hogy élettelenbõl lett élõ, és ha már ez hibádzik, sutba lehet dobni az egészet,mert ha a kis egysejtû nem jött létre a semmibõl akkor sose alakulhatott volna tovább.
A tehenes elméletedet meg simán beveszik, ideje vele elõállnod. Az emberek mindent elhisznek,csak ne legyen benne a Bibliában - ezt Napóleon mondta
De az eszmefuttatásod már ott hibádzik, hogy az evolúció elmélete nem az élet keletkezésével foglalkozik, hanem az élõvilág változásaival. Amúgy az élet keletkezésével kapcsolatos fejtegetésed számai elég légbõlkapottnak tûnnek, forrásmegjelöléssel többre mennénk vele... Tudtommal igen komplex elméletek vannak az élet kialakulására vonatkozóan, melyek közül persze nehezen bizonyítható egynek a helyessége teljes bizonyossággal, de nem is lehet ilyen egyszerûen megcáfolni õket, mert pontosan figyelembe veszik az õsi Föld adottságait (a bazi nagy nappal együtt 😄).
Amerika egyes bigott államaiban meg a keresztények terrorja miatt kell ilyen módon tanítani vagy akár nem is tanítani az evolúciót, de ez legyen az õ szégyenük.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Én úgy tudom az evolúció elmélet már régen megbukott, csak ennek a híre ide még nem ért el,nem is csoda. Magyarországra minden 40 év késéssel érkezik, de Amerikában pl úgy tudom már kivették a tankönyvekbõl és ahol még benne van ott is figyelmeztetés van alatta,h már nem tudományos és igazából nagyon egyszerû rá a válasz,hogy miért nem lehet igaz.
Ugyebár mindent azzal magyaráznak,az élet kialakulására,hogy a legegyszerûbb aminosav kialakulásához, élettelen anyagok elegendõk, nátrium,hidrogén és oxigén. Igen,ezek valóban megtalálhatók a természetben,de ahhoz hogy ebbõl magától kialakuljon egy aminosav,annak annyi az esélye, mint mikor felrobbantunk egy nyomdát és a szétszakadt papírfecnikböl magától összeáll egy hibátlan teljes angol - magyar szótár 😊 ezt nem én mondtam. Tehát ezt belátjuk hogy képtelenség, de tételezzük fel hogy mondjuk történik egy ilyen Európában 😄 meg mondjuk Ausztráliában és akkor már van kettõ,bár ez is lehetetlen... és 2 az még nem elég semmire, sok milliószor kéne megtörténnie ennek a dolognak hogy tényleg legyen is valami. Azt is kiszámolták hogy hány év kéne ahhoz hogy egy legegyszerûbb sejt magától kialakuljon, ahhoz 10 a 242-ik hatványon év kéne...rettenetesen nagy szám... nem beszélve arról hogy a Nap egyre kisebb mert a benne lévõ anyagok fogynak el és a Nap zsugorodik,ez tény hogy a Nap év ezredekkel ezelõtt még nagyobb volt...na most akkor képzeljük el hogy nemtudom hány milliárd évvel ezelõtt akkor milyen nagy lett volna... és Darwin elmélete a hosszú idõn alapszik. Nem tudom hogy hívják,de volt valami nagy harcosa az evolúciónak 😄 és mikor mondták neki,h úgy néz ki megdõl az elmélete,akkor miért nem vallja be hogy úgy látszik tévedett és erre az volt a válasza , hogy ha az evolúciórol bebizonyosodik,hogy téves,akkor csak Isten marad lehetõségként a világ "kialakulására" ez pedig számára elfogadhatatlan lehetõség... legalább õszinte...
Kitt erre így válaszol: beteszed a CD-t vagy kiveszed? Majd megtörli azt.
A különbözõ túlélési tehnikák vagy átörökithetõek (ld. pl.a méhek lépkészitést/táncát), vagy eltanulhatóak (fõleg az emlõsöknél, de akár a madaraknál is). S persze számos genráción át alakulnak ki és csiszolódnak. De az evolúcióban soha sincs cél és szándék (erre alkalmazták - helytelenül értlmezve - az alkalmazkadás fogaémát).
Seven-Four-Seven--Heavy
vagy mit ertesz ez alatt.?hja h nem embermodra teszik...?!
Seven-Four-Seven--Heavy
m3u
(válasz AranyKéz üzenetére)
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Dr. Lukács Béla: Az evolúció reneszánsza
Aki még nem látta és akit érdekel itt megnézheti/letöltheti:
CSEKK
UI:
Formátum: NSV -> Én letöltöttem és a KMPlayer gond nélkül lejátsza.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Ez például mifaszt jelent?
"írok egy verset neked esztelen feszítettrõl, legyen a címe , ezt te lehet hogy nem érted, sajnos, a hülyeség fáj. így kezdõdik, és úgy végzõdik hogy : juuuuj, ez milyen hülye"
Ha meg lusta vagy "annyit írni" hogy érthetõ legyen mit akarsz, akkor inkább egyáltalán ne tedd. (Persze ez nem utasítás, csak egy jótanács.)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
"Õk (intelligens tervezettség-pártiak) dobálóznak az "evolúcionista" kifejezéssel, aggatják rá a józan, a biológia/genetika eredményeit elfogadó többségre ezt a jelzõt. "
Pont azt mondom, hogy magára senki nem mondja, hogy "én evolúcionista vagyok", az ID-hívõk aggatják ezt a jelzõt/meghatározást azokra, akik inkább ~150 év tudományos eredményeit fogadják el a témában, nem egy régi mese nagyon primitív "patchelt" változatát.
A Homo - tehát ember - nemzetség bizonyitottan kb. 1,5 millió éve, az Australopithecus nemzetség meg kb. 5 millió évtõl létezett. Elõtte más, az embertõl távolabb álló nemzetségeket találunk. A fõemlõsök elõdei a mókuscickányok is kb. 100 millió éve ismertek, mig a méhlepényesek vagy 120 millió éve. Emlõsök - emlõsszerû hüllõk, 200 millió éve, azelõtt már csak sinapsid hüllõk..... Folytassam?
Walk the Talk.
luci😄
Walk the Talk.
-ezt honnan tudod? <#vigyor3>#vigyor3>
Én nem tekintem az ID hivõket vallási fanatikusoknak, hanem hibás gondolkodásuaknak és jórészt fantasztáknak. Ahogy Danniken irásai is rendkivül meggyõzõnek tünnek, brilliáns gondolatvezetéssel, fantáziával megáldva, amig a kiindulópontról ki nem derül, hogy hamis! Nos az õ alapelvük téves s így minden amit kibontanak belõle, sem lehet másféle.
1. senki (egy élõlény egyede sem) sem születik elõdök nélkül és ha nem szaporodik, akkor utódai sem lehetnek, ugyebár?
2. ezt visszavezetve valamennyi mai élõlényre nézve, kiderül, hogy mindannyian az õsidõkre (milliárd évekre) tudjuk visszavezetni megszakitatlanul a családfánkat.
3. milyen érvet/bizonyitékot tud ez ellen valaki is felhozni? S ha nem, akkor mivel magyarázza azt, hogy bár 10,50,100, 1000 millió éve még nem éltek emberek ma mégis létezhetünk, ha ez nem egy folyamatos átalakulás, fejlõdés eredménye? Csakj az idõnkénti s újbóli teremtés, vagy más világból való betelepitések sorozata jöhet számba. Ezt kéne elhinni az evolúció helyett?
Ezzel szemben vannak az intelligens tervezés-pártiak. Az õ lelküket sérti, hogy "a majmoktól származunk", meg mindenféle "hihetõbb" légbõlkapott nézeteket találnak ki, ami, ha figyeltél biosz órán általánosban, rögtön kibukik, hogy köze nincs a való világhoz. Õk dobálóznak az "evolúcionista" kifejezéssel, aggatják rá a józan, a biológia/genetika eredményeit elfogadó többségre ezt a jelzõt.
Vallási fanatizmus, nem szabad komolyan venni. Már amit mondanak. A fanatizmus viszont nagyon veszélyes, mint látod, arra vesz rá (tájékozatlan, buta, vagy hiszékeny) embereket, hogy a valóságot tagadják.
*Azt az embert, aki _tényeket_ határozottan és minden magyarázat ellenére tagad, én elmebetegnek tartom.
Az evolucionizmus is eszme és tan egyben, de az alapja az átörökités lehetõsége, a változékonyság és az utóbbi eredményének a környezettel való szoros kapcsolata (ezt nevezhetjük szelekciónak).
A kreacinozmusnak és válfajainak is ez a három a támadási felülete. A rendszerezés mesterséges folyamat és sokszor szubjektiv elemeket, sõt hibákat rejt, s már jóval Darwin elõtt s azóta is müvelik, mivel átláthatóvá teszi az élõvilág felépitését. Ebben is a kihalt (fosszilis) fajok és az utódaik, valamint a maiak közti kapcslat a kreacionizmus egyik veszõparipája. Hivei folyvást alaptípusokat, átmeneti formákat (fajokat) követelnek az evolucionistákon. Amely óhaj természetesen nem teljesithetõ, mivel ezek a fogalmak is mesterségesek, elvontak.
Ott is tévedsz, hogy sok újat nem lehet elmondani Darwin óta az evolúcióról. Többek közt az átrökités mechanizmusát csak sejtették, de semmit sem tudtak róla mást, mithogy a szaporitáshoz, az ivarsejtekhez lehet köze. Ahogy a változékonyság okait sem ismerhették.
nagyon örülök hogy léteznek evolúcionalisták, nagyon örülök hogy többet tudunk a nagy koponya Darwin által,
nagyon örülök hogy nagyon sokkal többet tudunk és nagyon örülök hogy egyenlõre úgy tûnik örök téma marad, de annak nem örülök, hogy néhány ember mint x y z ista xyz istának nevezi magát és ezáltal, xyz szeres sikerben részesül 50 % ban azért mert evolúcionalistának vagy akárminek nevezi magát, onnantól kezdve hogy egy teljesen új irányt vagy megrázó, csodálatos esetleg addig elképzelhetetlen dologról ír és kiderül hogy az tényleg úgy van. Miért kell evolúcionalistának neveznie magát valakinek, miért jó ha kissebb kozmetikázgatásokba veted magad egy régebbi mára már alap tudás, evidenciáinak leírásával, szerintem ez röhejes. Lehet mindent Publikálni de mégsem kéne olyan dolgokat mint pl az áramvonalasabb , vagy szebb kovakõ -ilyesmi értékû mások fejében már régebb óta megfejtett kis ésszerûségeket - Publikációnak nevezni. Ok akkor én is Publikálom hogy a fanyûvõ manó az xy mesében nem is két hanem három fát tépett ki.
De nekem akkor is csak tudományos siker marad és nem holmi tanok összessége. A válasz rá azért nem egyszerû mert ki gondolná hogy tanok születtek belõle mit követnek az evolúcionalisták ha egyáltalán létezik ilyen csoport, és miért. Gondolom a legfõbb téma az élõlények osztályozása lehet, de ha már ez megtörtént, akkor aztán végképp nem értem miért kell magukat annak nevezniük, mivel Darwin óta sok újat magáról az elméletrõl már nem lehet mondani. Tehát: vagy felesleges szócséplés és hû de okosnak intelligensnek tûnés a jussuk, vagy pedig csak egyszerûen ilyenek.
bocs, ez lemaradt az elõbb.
Parallel Evolution of Theropod Dinosaurs and Birds
E. N. Kurochkin
Paleontological Institute, Russian Academy of Sciences, Profsoyuznaya ul. 123, Moscow, 117997 Russia
e-mail: [email protected]
Received August 23, 2005
Abstract
—The hypothesis of the direct origin of birds from theropod dinosaurs has recently become widespread.
Direct sisterly relationships between theropods and birds were assumed in the basis of random and formal
synapomorphies, such as the number of caudal vertebrae, relative length of the humerus, and flattening of
the dorsal margin of the pubis. In essence, this hypothesis is supported by the characters of theropods and birds,
such as the presence of feathering, furcula, uncinate processes of ribs, pygostyle, double-condyled dorsal joint
of the quadrate, and posteriorly turned pubis, which are recognized as homologies. Until recently, these characters
have been regarded as avian apomorphies; however, they are presently known in various coelurosaurian
groups. At the same time, they occur in various combinations in the Dromaeosauridae, Troodontidae, Oviraptoridae,
Therizinosauridae, and Tyrannosauridae. None of the theropod groups possesses the entire set of these
characters. This suggests that theropods and birds acquired them in parallel. Theropod dinosaurs and Sauriurae
(Archaeornithes and Enantiornithes) show a number of important system synapomorphies, which indicate that
they are closely related. Ornithurine birds lack such synapomorphies; however, their monophyly is supported
by a large number of diagnostic characters. The hypothesis of independent origin of Sauriurae and Ornithurae
is substantiated; the former are considered to have evolved from theropods in the Jurassic, while the latter deviated
from a basal archosauromorph group in the Late Triassic. The hypothesis that birds existed in the Early
Mesozoic is supported by the findings of small avian footprints in the Upper Triassic and Lower Jurassic of different
continents.
ISSN 0013-8738, Entomological Review, 2006, Vol. 86, Suppl. 1, pp. S45–S58. © Pleiades Publishing, Inc., 2006.
Original Russian Text © E.N. Kurochkin, 2006, published in Zoologicheskii Zhurnal, 2006, Vol. 85, no. 3, pp. 283–297.
Egy kihalt fajnak - ettõl kihalt - nincsenek leszármazottjai. Pont olyan mintha ha egy ember úgy halna meg, hogy nem voltak gyerekei. Ráadásul a T.rex kortársa volt a már fejlett , már mai típusú madaraknak (Ornithurae - Neornithes), hogy a fenébe is lehetne az elõdjük?
Magán véleményem az hogy a földön nincs semmilyen leszármazotja a t-rexnek így a csirke mint válasz elfogadtató.. de kiváncsi vagyok valami bilógus vagy valami evolucios szakember véleményére.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero