Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Besenyõ Pista bácsi beszabadult a topicba. 😄 De mostmár mehetne is.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

hdm
bocs Szabolcs csak filozofáltam valamirõl és amit egyszer igaznak vélek ( jól lehet nem bizonyított)
akkor azt el is hiszem elõbb utóbb hogy igaz

Kitt erre így válaszol: beteszed a CD-t vagy kiveszed? Majd megtörli azt.

hdm
De most érted a cica ette meg
a cica tejet iszik
a cica mit eszik?
nem tejet
miért ?
mert a tej az folyékony
de ha már a tejrõl van szó akkor miért nem ette/itta meg?
azért mert a tejet csak inni lehet
de attól még meg ihatta volna, jó de te azt írtad hogy ette
ok akkor az nem tej volt
de volt tej egyáltalán?

sz4bolcs
Én nem tudom megmondani, a Biblia miért hülyeség, te viszont azt nem tudod megmondani, hogy én hol írtam ilyet. Nem szeretem, amikor olyan dolgokat adnak a számba, amiket nem mondtam.

Azt meg, hogy én mit hogy merek, és hogy/honnan tudok, nem rád tartozik.

hdm
A cica a tejet megitta , de ha ette volna akkor most nem lenne boldog. Miért? Mert az nem tej lett volna , de akkor miért ette volna meg ha az nem tej? Azért mert nem tudta volna megenni, tehát tej volt. 😊

Szerintem meg a cica ette meg.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

hdm
Ha leírod hogy ott lebeg párszor akkor tudni fogod hogy tényleg ott lebeg e vagy nem? Nem hiszem... Ezért találták ki pl a kamerát vagy a távcsövet( ami régebbi találmány) hogy aki nézi ezt tudja. És aki mindezt felfedezte az sokat tanult azért hogy mindez sikerüljön neki. És mivel neki sikerült ezért mások használhatják mint tárgyat. Mivel használhatják ezért ki élvezhetik mivel kiélvezhetik ezért hasznos. De sok hiba lehet ebben amit írok ezért mondom azt hogy ha jól müködik akkor valószínüleg tényleg ott lebeg de mivel te nem látod az Északi sarkot innen esetleg csak kamerán keresztül a tévében vagy máshol ezért jobban jársz ha leírod többször mondjuk hogy lebeg hogy ezzel kicsit átérezd a lebeg szó és fogalom tartalmát jelentését, ami talán ahhoz is vezethet hogy sikerül egy új tárgyat létrehoznod ezáltal (persze ezt csak viccként) de ha nincs kedved, akkor ez van .

sz4bolcs
"Hova tûnt annyi ?" - Bizonyára ott lebeg az északi sarkon. <#szomoru1>

hdm
a bizbasz az egy furkósbot, a furkós bot az egy bizbasz. Ha ez így van akkor a furkósbot a bizbasztól ugyanolyan távolságra van mint a bizbasz a furkósbottól. Ha tudjuk a távolság köbét rájövünk, hogy a retek hasonló mint a furkósbot, de a bizbasz nem az. Így eljutunk a bizbasz mint a retek legfõbb ellensége, póriasan a furkósbot társa, de a retek se nem furkósbot se nem bizbasz. Akkor miért van távolság a bizbasz és a furkósbot között. De miért hasonló? Azért mert a retek majdnem furkósbot, de a bizbasz nem retek.

miféle retket ettél már megint? nem valami gomba volt az? -😊))
én úgy látom, hogy azok a hivõk, akiknek szükségük van egy lelki támasztékra, biztositásra s mivel félnek az általuk létezõ túlvilági élettõl, megpróbálnak "tõkét" gyûjteni hozzá ! ("ha hiszek és nincs Isten, semmi bajom sincs miatta, de ha nem hiszek, és mégiscsak van, akkor jaj nekem!" alapon).
hdm
magyarázd meg annak a szónak a jelentését hogy kulináris: kösd össze az evolúcióval, add elõ mint egy novellát , küldd be egy kiadóhoz és ennyi. a marianna árok és a mount everest abban hasonlítanak hogy a marianna árok nagyobb. Tömegében tutira, de lehet hogy tévedek és akkor ez egy kulináris tévedés volt. Nem baj úgyis retket ettem ma ebédre ami megszabadított mindenféle rosszhiszemûségtõl úgyhogy én vallom hogy egy tetû még a marianna ároknál is nagyobb tud lenni.

sz4bolcs
hopp, most olvasom, félreérthetõ lett.

"Én személyesen beszéltem Istennel, de Isten azt állította, õ saját maga nem is létezik.
És ha kérditek, hogy lehet ez?
-Istennek semmi köze az ésszerûséghez. Bízni kell abban, amit mondott."

BlackShadow
látom itt megint felütötte fejét a vita az elvakult vallásos emberek és a tisztán látók között 😄 a mai technológiai fejlettségben, és tudásban érthetetlennek tartom a vallások meglétét, de el kell fogadni.. vannak "gyengébb" emberek, akik a saját hibáikat inkább "istenre" fogják, mert nem bírják feldolgozni. egyszerûbb mást hibáztatni. az biztos, h ezzel kb mindenkit megsértek, de már elegem van az ilyenekbõl. aki boldogabb ettõl, annak örülök, biztos jó az élete, de aki élbõl elutasítja az egyértelmû, bebizonyított dolgokat .. inkább le sem írom :p

bash.org-ról

#473599 +(5200)-
Mjordan2nd: If you could be any fictional character, who would you be?
Chris: Spider Man
Tim: batman
Sidd: batman
Mjordan2nd: I'd be god

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Ez az Istenben való hit és a tudatlanság vitája...semmi értelme ne is folytasd
sz4bolcs
"Én személyesen beszéltem Istennel, õ azt állította, nem létezik.
És ha kérditek, hogy lehet ez?
-Istennek semmi köze az ésszerûséghez. Bízni kell abban, amit mondott."

😄

Megint rossz kifejezést használtál, aki nem hivõ az nem pogány! Egyszerüen nem hisz. Nem is ateista, mert nem harcol az istenhit ellen sem.
A nem csupán leiró tevékenységet folytató paleontológus alapjában nem lehet közömbös az evolúció tekintetében, másképpen nehéz lenne neki megmagyarázni a fajváltásokat, a különbözõ koru rétegekben elõforduló kövületek különbözõségeit.
neked meg már írtam másik fórumon...aki mûv.töri órán hallott csak a Bibliárol az hogy mer egyáltalán megszólalni egy ilyen témánál...? Hogy tudsz véleményt alkotni egy olyan dologról,amit csak hírbõl ismersz? Annyit mondassz hogy a biblia hülyeség,de nem tudod megmondani miért,csak úgy általánosságban az,mert ezt modják és akkor így van. *taps*

Mi az hogy még szép? 😄 Ezek szerint a paleontológusok csak pogányok lehetnek? ...egyébként értem amit mondassz.

Az meg elég sajnálatos szerintem,hogy aki olvassa a Bibliát az mégis pogány marad, mondjuk nem elég olvasni,érteni is kell és gondolkozni rajta. Talán itt van a baj,nemtudom.

sz4bolcs
Szimbolikusan azért még fölférhettek azok az állatok a bárkára. 😄😄😄

Tévedsz, én már akkor tudtam szinte kivülrõl a bibliát, amikor feltehetõen te még meg sem születtél! S pont mivel jól ismertem és közben tanultam is, képessé váltam a mag és az ocsu megkülönböztetésére!
Paleontológuskánt, meg még szép, hogy az evolúciót fogadom el.
Ezt miért nevezed ignoranciának? Én jobban ismerem a Bibliát te meg jobban ismered a halakat 😄 szerintem jobban jártam
Cuchulainn
Ez kamu.
Ma élnek a földön olyan állatok, amik ha 10 fok fölé megy a testhõmérsékletük elpusztulnak. Élnek olyanok, akiknél ha 20 fok alá csökken a környezõ hõmérséklet elpusztulnak. Nem létezik olyan éghajlat, aminél minden ma élõlény meg tudna élni.
Bizonyos halak valóban kibírják az édes és a sós vizet is. Ilyenekbõl kevés van.
Továbbra is várom mi történt a növényekkel a gombákkal és a baktériumokkal

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

borzalmas, amikor az ignorancia keveredik a tudákossággal!
Nagyon kevés olyan áteresztõ bõrû állatfaj van, amelyik képes mind a sós, mind az édesvizet tolerálni. Nos a cápák túlnyomó tzöbbsége nem tartozik közéjük, ahogy egyetlen kétéltû faj sem.
A málytengeri árkokban a vékony kéreg repedéseibõl feltörõ magma biztositja az életkörülményeket (oxigén/fény/ásványisók), de a nyomás akkora, hogy a felszinre hozva az ott élõ állatokat, rögtön elpusztulnak (A régészeknek ehhez semmi közük, õk az emberi tevékenység nyomait kutatják!) .
Az ózonpajzsnak semmi köze a Föld éghajlatához, mindössze az ibolyántúli sugaraktól véd. Az igaz, hogy a mezozoikumban a Föld éghajlata melegebb és egyenletesebb volt, de a növényzetben a nyitvatermõk és a virágtalanok domináltak a kréta második feléig. Hol volt akkor még Nóé és a bárkája?
azért annyira tlán nem kicsit azok a mélytengeri árkok...

"mélytengeri árkok, több ezer km hosszúak, 8-11 km mélyek. és kb. 100 km szélesek"
Figyu,azért nem kéne hülyeségeket mondani...Noé bárkájára nem mondok semmit,mert látom egészen egyedien látod és ezen nem tudunk válltoztatni. Ki tudna? 😊

balintcsapo viszont azt mondta,hogy te mondj egyet. Ne csak úgy általánosságban

Na ez a 8km víz hülyeség. Az tény és való hogy mondjuk 3km vízemelkedés esetén a magashegységekben maradna élet,de a Föld nagyrésze kihalna. 8km-es vízemelkedésnél pedig csak a Mount Everest környékén lenne élet 😄
sz4bolcs
Miért? Te most prédikátornak akarod magad titulálni??

Na azért ebben is van ami hibádzik. Ha azt veszed szemed elé,hogy Isten teremtett világában, Isten számára minden lehetséges,akkor máris 1 fokkal barátságosabb a történet 😊 akkoriban elvileg az ózonpajzs sokkal komolyabb volt, ami azt jelentette hogy a földön szinte egyforma éghajlat uralkodott mindenhol és az mindenhol nagyon alkalmas volt az életre, ezért van hogy a régészek néha találnak egy ilyen árkot vagy akármit,ami a Noé elõtti idõkböl származik és ezek csordultig vannak élettel, a természet olyan hatalmas burjánzó növényeket produkált,hogy ma már messze nincsenek olyanok. Az édes meg sósvizzel kapcsolatban pedig...a cápák is kibírják bizonyos ideig édes vízben,sõtt nem is kevés ideig.
sz4bolcs
"...te egy olyan ember vagy,aki csak annak hisz,amit lát,vagy a tudomány bebizonyított." - Tévedés. Azt tudásnak hívják, nem hitnek. 😉

" kedves Aranykéz... bebizonyították, hogy rengeteg "faj" valóban nem is egy különbözõ faj, hanem ugyanannak a fajnak több ága hogy értsd. pl a kutyák: rengetegféle kutya van, mindegyik visszavezethetõ 1 közös õshöz, amely Noé bárkáján volt... "

Na most akkor van evolúció, és az a >10 millió faj, amelyek nem szaporodnak egymással, abból a pár tucat fajból fejlõdött ki ami Noé bárkáján volt, vagy pedig nincs evolúció, és az a bárka már a méretei miatt is lehetetlen ? =)

És akkor hogy is van az a dolog hogy a tudósok csupán a környezet megváltoztatásával képesek kikényszeríteni hogy egy faj kettéváljon, és ne tudjanak egymással szaporodni, vagy hogy teljesen más, a környezet miatt addig lehetetlen tulajdonságai legyenek ?

" és nem tudom honnan vetted azt a sok ezer cáfolatot, legalább egyet mutass légyszíves... "

Mondtam hogy csak rá kéne keresni. Tudod, Noah's ark, flood, refute, refutation, disproof, disproving kulcsszavak. Youtube-on elég sok van, belinkelni is idõigényes.

" az óceánok mélyén elég mély árkok vanvak, amelyekben van ez a víz is. és tudósok kiszámolták, hogy bla bla bla bla "

Jujjjjjj... Tudod, azok az árkok nemcsak mélyek, hanem kibaszott vékonyak is, így az óceánok átlagos mélységét alig befolyásolják. Ellenben ahhoz hogy mindent elöntsön a víz, kb 8 km átlagos magasságú vízoszlop kéne még pluszban. Hova tûnt annyi ?

Cuchulainn
Azért Noé bárkáját nehogy megmagyarázd már...
Láttál te már életedben állatokat? Vagy azt, hogy hogyan kell tartani õket, mondjuk állatkertben? És szép dolog elképzelni, hogy akkor noé bedobozolta a kedves nyuszikat meg beállította az istállóba a tehenet meg a zsiráfot. Nade mivan a kígyókkal, pókokkal rovarokkal? Mivan azokkal az állatokkal, amiknek speciális hõmérsékletre vagy páratartalomra vagy táplálékra van szükségük különben elpusztulnak?
Mellesleg a tudomány ma nagyjából kétmillió állatfajt ismer. A feltételezések szerint kötülbelül 10-40 millió él a Földön. Tegyük fel, hogy elhiszem neked, hogy ezek nem mind voltak ott, mert "egy faj több ága" legyen csak 100 000 állatfaj. Akkor 200 000 állat + a nekik való élelem + Noé és családja üldögélt egy fabárkán. Nyilván így történt... Ez jóval hihetõbb, mint a radiokarbonos kormeghatározás...
Egyébként mindig meg akartam kérdezni, hogy mi lett a növényekkel meg a gombákkal? Azokat újrateremtették? Mert ugye azok sem bírják hetekig víz alatt, felterelni meg nem lehetett õket. Milyen volt a földet elöntõ víz? Mert ha sósvíz volt, akkor az édesvízi halak, ha édesvíz akkor a sósvíziek döglenek meg.

látszik, hogy mennyit tudsz! nem szénizotópról van szó (C14 - amely tényleg csak 100-150.000 évig használható) hanem K/Ar és más hosszú idejû felezésen alapuló módszerekrõl! Olvasgass földtan szakkönyveket, rétegtant és megvilágosodsz!
most mennem kell, sziasztok jó fórumozást mindenkinek😊 hajrá gezukam😊
olvassátok és gondolkodjatok rajta, nem kell sokat, csak gondolkozzatok picit az igéken... Isten minden kérdéseteket megválaszolja
Ajánlanám mindenkinek, hogy kezdje el olvasni a Bibliát, János evangéliumánál kezdve, azután a többi evangéliumot.Ha Isten szavát olvassátok, aminek ereje van akkor Isten szólni fog hozzátok és megtapasztaljátok, hogy létezik.... Próbáljátok ki! Csak János evanéliumát... Ezt csak úgy oltogathatjátok, ha elõtte megteszitek
Junkies FTW.

te most fasisztának akarsz titulálni?
gratulálok...még 1 ekkora hülyeséget...majdnem akkora hülyeség,minthogy a majomból ember lett 😄
hûûûûha milyen szép idézet😊 kár, hogy nem passzol ide
sz4bolcs
"Mint a prédikátor a tévében
Fasizmus van a vérében
Üvölt, a szemén látszik
õ is úgy hisz, ahogy a nácik"

primavis azok a szénizotópos vizsgálatok amikrõl te beszélsz nem pontosak... nézz utána mielõtt valakit hülyének nézel😊
gezukának igaza van, 1ik könyv leírója (nem szerzõje!) sem állítja, hogy nem beszélt istennel
kedves Aranykéz... bebizonyították, hogy rengeteg "faj" valóban nem is egy különbözõ faj, hanem ugyanannak a fajnak több ága hogy értsd. pl a kutyák: rengetegféle kutya van, mindegyik visszavezethetõ 1 közös õshöz, amely Noé bárkáján volt... és nem tudom honnan vetted azt a sok ezer cáfolatot, legalább egyet mutass légyszíves... és a bibliában le van írva, hogy az a sok víz most is a földön van, de az óceánok mélyén elég mély árkok vanvak, amelyekben van ez a víz is. és tudósok kiszámolták, hogy a föld legmagasabb pntja felett is 2.7 kilométeres víz lenne ha nem lennének ilyen árkok, a biblia úgy írja, (nem pontos idézet!) hogy isten szétválasztotta az óceánok mélyét
Cuchulainn
Óigen, mindenki kedvenc lakberendezõje, aki saját állítása alapján emellett nagyon okos természettudós, sajnos iskolába nem járt hozzá...õt is kitárgyaltuk már párszor.

#3213 ban megtalálható a válaszom, nem írok mégegyszer litániát.

Azért legalább azt illene tudnod hogy mekkora egy faszkalap írta a cuccot, amit belinkelsz 😊

http://en.wikipedia.org/wiki/Adnan_Oktar

Igazán kíváncsi lennék rá hogy honnan szerzi a lóvéját hogy mindenhova elküldözgesse az evolúciót pocskondiázó szeméthalomjait.

Ez tévedés. Mózes beszélt Istennel. Sõtt nem csak õ. Isten nagyon sok emberhez szólt. A tanítványok pedig beszéltek Jézussal, aki a Szentháromság második tagja.

De ok,akkor tényleg ne beszéljünk errõl.
tessék: http://www.azevolucioscsalas.com/evrimmateryalist_1.php

csak az evolúcióról szóló cikk fontos
Cuchulainn
A Bibliát tudtommal emberek írták. Sokezer évvel ezelõtt élt emberek. Akik írták azok közül senki nem állította, hogy közvetlenül beszélt Istennel. A leírtak ebbõl következõen az õ saját szellemi és megértési szintjükre korlátozódnak, ami nem összevethetõ a mai emberével. (Persze nem azért mert ostobák voltak, hanem az akkor uralkodó viszonyok miatt)

Ezek után azt állítani, hogy az ott leírtak szó szerint követendõ megmásíthatatlan alapigazságok kissé nevetségesnek tûnik számomra. Mellesleg van elég sok olyasmi is benne ami mai szemmel nézve enyhén szólva is erkölcsileg (akár még keresztény erkölcsöt nézve is) megkérdõjelezhetõ. (De ez már nagyon nem ide tartozik, a Bibliaértelmezõs topikban is többször ki lett tárgyalva)

Óóóóó, az özönvíz, az ateisták többségének kedvenc célpontja 😊

Nem egy szöveg, hanganyag és videó van ami egy az egyben megcáfolja az egész mulatságos gyermekmesét; azt a pár tízmillió fajt Noé bejárható közelében, vagy egy fabárkán; a Földet elöntõ víz lehetetlenségét; stb stb stb. Csak keresni kéne, máris annyi cáfolat van, köztük nagyon sok tudományos, hogy az ember rögtön kijózanodik 😛

Azt állitom, hogy létezel! Bizopnyithatóan (ki más irogathatna itt marhaságokat rajtad és Gézukámon kivül? -.) ).
Gondolj bele, ha 3 millió éve ( s még elõbb), nem volt még ember, akkor honnan került elõ? Ha 200 millió éve nem volt még emlõs és madár, akkor hogyan létezhettek 150 millió éve? Ja, hogy nem hiszed azeket a számokat, nem hiszed el a kövületek kormeghatározását sem, az már a te bajod. A butaság/korlátoltság gyógyithatatlan, de szerencsétekre nem fájdalmas is egyuttal, mert akkor feszt orditanátok!-😊))