Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

panther112
Ez is egy érthetõ nézõpont, de szerintem eredményesebb magatartás, ha csak a valóban érdeklõdõknek minõségi írásokat linkelünk, a blõdségeikkel elõálló fórum vandálokra pedig nem reagálunk. Így legalább világos az üzenet, erre a szintre komoly ember nem süllyed le. Mint ahogy egy kutyának se fogom elkezdeni magyarázni a kizárt harmadik elvét, mert felesleges.

És lehet, hogy a hasonlatom talán durvának tûnik, de ezek az emberek módszeresen járnak topikról topikra terjeszteni azt a szennyet, amit papoktól, könyvekbõl, stb. összeszedtek. Minden energiájukat erre fordítják. Ha nem reagál rájuk senki, akkor elõbb-utóbb leállnak. A nyolc éves fárasztó hülyegyereket is így lehet leszerelni.

ja, ha neked Mózes az irányadó! Bár, ha belegondolunk, akkor az egyiptomiaknak (ahol Mózes is szocializálódott ugyebár) azért elég gazdag ismeretanyaguk volt a természetrõl és az anatómiáról!
A Bibliáddal (elsõsorban az Ószövetséggel) az a nagy baj, hogy a zsidó törzsek irásbeliségénbek kialakulásig csak szájhagyomány alapján terjedtek a történetek, azok szavahihetõsége meg ugyebár....Ahogy megjelenik az irásbeliség, lám a zsidóság történelme egyszeriben megváltozik, kézzelfoghatóvá és hihetõvé és kutathatóvá válik. Ezt nem ártana minden Biblia-hivõnek szem elõtt tartania! A forditások során bekövetkezõ véletlen/szándékos hiobákról/félreértésekrõl már nem is szólnék.
akarom modnani a szárazföldi állatokat
szerintem elég világos. A madarakat teremti mert a levegõben nincs meg minde alapanyag 😊 a halakat szintén. Az állatokat pedig megfomrálja a földbõl mert már megvolt midnen ami kellett. Szerintem ez teljesen ésszerû...
sz4bolcs
Igen, ez valóban egy tudományos csúcsteljesítmény. <#taps>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

nem 😊 egyedül vagyok
dronkZero
Aztakurva, mi megy itt?
Elárasztottak minket az alulképzett vallási fanatikusok?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

részben igaz is, de ha nem teszed, akkor meg csak õk "hirdetik az igét" s pont az a céljuk, hogy elriasszanak! Nem lehet az elefántcsont-toronyból szemlélni a tevékenységüket, mert mire leszállnál rendet csinálni, már sokkal nehezebb lesz!
Hát még te is hozzászóltál...vagy akkor most rajtad kívül midnenki hülye? Én azért mert szennyezem,a többiek meg mert válaszolnak a szenny kérdéseimre? 😊
panther112
Az a mentálhigéniai szennyezés, amit pár ember folytat az 'evolúciós fórumokon' nagyjából elég is ahhoz, hogy egy magára valamit is adó ember ne szóljon hozzá a témához.

És a szárazföldi állatokról azt írja hogy a földbõl formálja õket...ezt kifelejtettem...
nem nem ragaszkodom hozzá, leírtam az evolúciórol alkotott képemet és kb minden elemét egytõl egyig megcáfoltatok és utána arra kb nem is mondtam semmit 😊 én úgy tudtam és mégsincs úgy, de ez igazából nem jelent semmit. A Biblia szerintem több lábon áll mint az evolóció. Pl : hogy mondjak valami durvát még a bibliából. Isten a madarakat és a halakat megteremti,mert a halakban is van olyan anyag,ami nincs benne a vízben és a madarakban is van olyan ami nem található meg a levegõben, de a szárazföldi állatok minden egyes eleme megtalálható a földben...én ezt így tudom 😄. És ilyenre Mózes alig ha gondolhatott volna Kr.e. több ezer évvel

sz4bolcs
És miként kezeled a tudományos tényeket, ha nem tényként?

sz4bolcs
Aha, akkor szerinted nem is létezik nylonevõ baktérium, csak a sok gonosz tudós kitalálta/téved?

no, elég magas labdát adtál már fel, ergo, életben tartod a topicot!
A tudatlanság még nem bün, csak az, ha valaki megáltalkodottan ragaszkodik hozzá!
Hát úgy hogy nem kezelem õket tényként 😄
sz4bolcs
Arra kíváncsi vagyok, ha nem változott sokat a véleményed, akkor hogy fért be a világképedbe az a rakás tudományos tény, amit itt felsoroltak.

igaz, a Moray öböltöl Inverness város már elvállasztja.
QuippeR
sosem mondtam, hogy az evolúció biblikus, ellenben azt most mondom, hogy a Biblia nem tudományos könyv. szép dolog a sola scriptura, de ha tudományos kérdésekben a Bibliához fordulsz, akkor elõbb-utóbb rá fogsz faragni, ha akár csak általános mûveltséggel rendelkezõkkel akarsz vitatkozni.
ez mondjuk alapból nem lenne akkora tragédia, csakhogy az általános mûveltséggel rendelkezõ egyén le fogja vonni a következtetést, hogy minden vallásos birka, és ezzel kinek teszel jót? igen, a valláselleneseknek.

ha érdekel a teremtés menete, akkor foglalkozz természettudományokkal, meglepõ, de még akár közelebb is kerülhetsz Istenhez. ha nem érdekel, akkor meg vond le a következtetéseket a teremtéstörténetbõl (meglepõen egyszerû, hiszen a mondanivalót nagyon sokszor kiemeli az író: Isten teremtette a világot, jónak teremtette, de az ember ténykedése elrontotta; mindössze ennyi), és felejtsd el, hogy többezer éves szöveg alapján akarj természettudományos következtetéseket levonni, mikor néhány évtized alatt is õrületes mennyiségû pluszinformációt szerzünk ilyen téren.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Persze hogy érdekel a dolog 😊 nem is úgy jöttem ide,hogy beírtam,h biblia van nem evolúció,hanem azt írtam le,amiket hallottam meg olvastam,aztán a véleményem végülis nem válltozott túl sokat,de már "tisztábban" vagyok pár dologgal 😄...de oké végülis ha már rohadtul unjátok elmehetek
no, ha már idejön, akkor valamilyen szinten érdekli is, nemde? S ha kérdése van/rosszul tud valamit, miért ne pótolná más a hiányosságait?
Az egyetértõkkel rendszerint nem vitatkozik az ember, hanem társalog.
sz4bolcs
Na mi? Nylonevõ pwned Biblia?

nem tó, tengeröböl! Csak rendkivül szûk az átjáró.
panther112
Miért merül fel az a szánalmas babonáskönyv még mindig egy evolúcióról szóló topikban? Aki bibliázik, krisztusozik, ignore, ennyi. És akkor enm marad itt semmiféle probléma. Akit pedig tényleg érdekel az evolúció, és nem csak 'érdekli' az ne ilyen fórumokon próbálja kielégíteni tudásvágyát, mert itt csak marhaságokat lehet hallani.

háát azt még senki sem látta, csak vélte látni! Elõember csontokkal meg teli vannak a múzeumok raktárai! Csak rekonstruálni kell belõlük az akkori élõlényt. Nem elképzelni, hanem rekonstruálni! Nem mindegy!
Monddmár hogy mit akarsz
Vedd már elõazt a bibliát Gezuka!
Köszönöm,ez egy korrekt válasz volt
/facepalm 😄

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

sz4bolcs
majom -> ember dolgot?? =8^)

Cuchulainn
A szem már többször ki lett itt tárgyalva olvass vissza. Ha nem akarsz szintén nézz anatómiakönyvet, mert nemhogy egy, de legalább háromféle szem is kialakult az evolúciós során!

Ami a holaszeme kérdést illeti: Nyilvánvaló, hogy azok az élõlények az életrevalóbbak, akiknek a fényérzõ szerveik a "fejükön" helyezkedik el. Azok akiknek a véletlenszerûen éppen a hátuk közepén fejlõdhetett volna fényérzékeny sejtcsoport nem élveztek szignifikáns elõnyt a többiekkel szemben (mert ugye azt nézni, hogy hátrafele mi van nem túl elõnyös) de azok akiknek a testük elölsõ felén azok igen! Ezért ez a verzió maradt meg.
Mivel az elsõ szemek nem voltak többek, mint fényre a többinél valamivel érzékenyebb sejtcsoportok, ezért logikus az is, hogy miért kellett kettõ belõlük. (az irány bemérése miatt) Ha nem hiszed, ennek is utána járhatsz, a mai planáriáknak (szabadon élõ laposférgek) ma is ilyen ún. "pigmentserleg" szemük van.
Ami a "miért nem lettek érdekes lények"-et illeti: Nos az ugrópókoknak például a nyolc darab szemükbõl hét körbe helyezkedik el a "fejükön", a nyolcadik meg épp a fejük tetején. A fésûkagylóknak akár több száz szemük is lehet, sorban az egész köpenyen, a héj alatt. A "fejletlenebb" gerincesek rendelkeznek ún harmadik v. parietális szemmel, ami a fejük tetején helyezkedik el, a legyek és a szitakötõk gömb alakú szemei gyakorlatilag 360 fokos látóteret biztosítanak...sok érdekesség van a természetben, csak utána kéne járni.

Hidd el, nem bántani akarunk, de amíg nem vagy tisztában a biológia alapjaival sem addig hogyan tudnál hatásosan vitázni az evolúcióról?

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Igen,de a Bibliában ilyennek nincs helye. Úgy értem nem lehet félre értelmezni egy olyan mondatot,hogy " Kezdetben teremté Isten az eget és a földet"
hdm
A lochness folyó vagy tó?

Kitt erre így válaszol: beteszed a CD-t vagy kiveszed? Majd megtörli azt.

Hát ha ismered a történetet,akkor jóltudod mirõl van szó...tehát már a kérdésedet se értem, ezek az elõemberek mind kreaáltak voltak,az emberek elõembert akartak és azt kaptak,aztán rájöttek,h nem is igazi. Mint mikor valaki loch ness -i szörnyet lát 😊
hdm
Na tehát a teremtés akár lehet szószerinti új dolog létrehozása (addig nem létezõ) vagy egy folyamat amivel kapcsolatban megtapasztalsz új dolgokat bontogatod lelki szárnyaidat és átélsz egy addig nem tapasztalt folyamat alapján teljesen új fogalmakat.

Egyáltalán nem vagyok ignoráns. Te pedig ebben miért vagy ilyen biztos? Mert mivel én protestáns vagyok és nap mint nap érintkezek a gyülekezetünk tagjaivel,illetve baráti kapcsolatban vagyok a gyülekezet lelkészével,illetve nagyon sok lelki könyvet olvastam már, tudom, hogy az evolúció nem biblikus, nagyon nem...
jónak mondod/ajánlod! -😊))
ne légy már ilyen szigorú vele! -😊) Szerintem nem lehet ennyire ignoráns és csak provokál!
Hogyne tudták volna. Csak hiányzó láncszem nélkül elég nehéz lenne tudományosan bizonyítani a majom --> ember dolgot. De ha gondolod olvasgass kicsit a nebraskai elõemberrõl, a Délnyugat kolorádió elõemberrõl, a Pekingi elõemberrõl vagy a Heidelbergi majomemberrõl...nem én találtam ki õket.

Egyébként 1. gimis vagyok és idén nem volt biológia óránk ^^
egyetértek
hdm
a 6. napon összefügghet a bibliai teremtés hatodik napjával, és van egy olyan film is hogy hatodik napon. Mi a kapcsolat a kettõ közt? 😄 A teremtés lényege szerintem egy földöntúli folyamat. És lehet hogy ez a földöntúli folyamat pont az amirõl én eddig írtam. De szerintem nem érdemes valamirõl beszélni mindaddig amíg nem tapasztalod meg. Nos ha valami kiveszik a világból. Akkor az még visszajöhet más formában vagy ugyanúgy e? Ha nem akkor sajnálom felesleges volt ez hozzászólás.

ja, de szerintem nem cápára gondolt, hanem a cethalra(?!), Jónás kapcsán!-😊))
QuippeR
inkább maradnál csöndben, több kárt teszel a vallásosak megítélésében, mint kéne. próbálkozhatnál például olyan emberekkel beszélni az evolúcióról, akiknek teológiai meg természettudományos diplomája is van (csak egy tipp: reál szakos szerzetes-tanárok, bencések, ferencesek, jezsuiták), hátha akkor rájönnél, hogy az evolúció elismerése nem jár együtt a Biblia tanításainak tagadásával.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

vagyis utánna, bocs
Írtam elõtte mást is, arra nem válaszoltál, csak a blõdségre.
Magyarázni nem fogom, mert arra ott van az állattan tankönyv, szép szines képekkel! Csak az öszefüggéseket szeretném megvilágitani, mivel sajnos azt a biológia tanárok is sokszor elhanyagoljál s attól leszenek ilyen tájékozottak az iskolát elvégzõk!-😊)
Az érzékszervek azért vannak a fejen, mert rendszerint onnan éri - a fej helyzeténél fogva - õket az illetõ inger. Ez a helyzet a fényérzékelõ szervvel is. Az oldalszerv meg azért húzódik ott ahol van, mert õt meg onnan éri. Ez nem a természet játéka, hanem a szükségszerüség eredménye.
Érdekes olvasmányaid lehetnek! Csak az a baj velük, hogy szemernyi igazság sincs bennük, ha tényleg így irták!
Szerinted az szakemberek annyira hülyék, hogy nem tudnák megkülönböztetni az ember és egy majomfaj csontjait egymástól?
Miért? 😄 mert evolúciós témában valóban vannak nagy hiányosságaim,te pedig nem tudod,hogy a cápa egy hal?

És hogy az evolúció nem egyenlõ a teremtés 6 napjával?

baj
Csak az a aj Gezukam, hogy nagyon könnyen meg lehet tégedet vezetni.