Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.
De aki akarja az higyje csak nyugodtan, viszont nem kellene megfelelõ ismeretek nélkül az evolúciót támadni és cáfolni próbálni! Ebben, számotokra sajnálatosan, a biblia nem tud cáfolatokat és ellenbizonyitékokat biztositani!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Sõt, kereszténység nem is volt Lutherig. 😄
Komolyan félelmetes,amit itt mûveltek. Olyan sokat éltetek a sötétben hogy a szemetek helyén kinõtt még 1 száj,amivel nem láttok,csak Istent tudjátok jobban káromolni - a pogány/ateista ember evolúciója...
Be is fejezem itt. A lehetõségét se próbáljátok ki annak,hogy mivan ha ez a több ezer éves könyv,amely a legelterjedtebb a világon és milliók olvassák, talán mégse beszél hülyeségeket. DE NEM! Ti tudjátok hogy ez hülyeség,mert kinyílt a szemetek...pont ellenkezõleg. viszlát
Az, hogyne verjék õket vasrúddal pépesre, aztán meg ne sütögessék õket közepes lángon steakesre...
Másrészt például pontosan Te vagy a jelenségre a legjobb példa. Beleszülettél ebbe a kurvanagy vallásosságba, tudatos életed eleje óta ezzel mossák az agyad, ami annyira jól sikerült, hogy józan paraszti ésszel nyilvánvaló következtetéseket, sõt, sokszor megfigyelt _tényeket_ nem vagy hajlandó elfogadni.
Na ez volt a helyzet a vallásos tudósokkal is. Egész életük kondícionálva lett a keresztény hiedelmekre, így ha akarták volna sem tudták volna levetkõzni a vallásukat.
Viszont szeretnél hallani szintén nagyon híres tudósokról, akik meg muzulmánok, buddhisták, taoisták, zsidók, ókori görög/római vallásúak voltak?
Egy tudós személyes hite huszadrangú. Amit letett az asztalra, a szakterületén elért eredményei számítanak, és csak az. Hogy közben mit gondol egy olyan dologról, amirõl minden ember mást gondol, az tökéletesen lényegtelen.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Mellesleg Jézus próféta az iszlám vallásban.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Ésszerû? Ez?
"Anyagukban" nem különböznek egymástól az élõlények. Hogy csak a legfontosabbat említsem, a DNS anyagában tökéletesen megegyezik, csak a kombinációja más.
Namost:
Ha a szárazföldi állatokhoz elég volt a föld anyagából csinálni, akkor miért baszakodott a halak/madarak teremtésével?
Gondot okozott volna Istennek, ha megformálja földbõl, aztán bedobálja a vízbe a halakat? A madarakkal meg ennyit sem kell csinálni, azok felszállnak maguktól a levegõbe.
Most akkor vagy Isten volt ésszerûtlen, vagy annak, aki ezt a teremtés-sztorit írta, fingja nemvolt még ezekrõl az adatokról.
Én nem szeretnék egy dilettáns Istenben hinni, de ha neked megfelel, ki vagyok én, hogy beleszóljak?
Ugye megegyezik a két dolog...
"Milyen meggondolásból állítják, hogy nem támadhatunk fel? Mi nehezebb, megszületni, vagy feltámadni, az-e, hogy ami sohasem volt, legyen, vagy hogy továbbra is legyen, ami egyszer már volt? Nehezebb-e vajon életre születni, mint az életre visszatérni? A megszokás miatt az egyiket könnyûnek, a megszokás hiánya miatt a másikat lehetetlennek tartjuk: paraszti észjárás!" Blaise Pascal
Egész életünk azon fordul meg, vajon megismerjük, halhatatlan, vagy halandó-e a lelkünk. Kétségtelen, hogy aszerint, vajon halandó a lélek, vagy halhatatlan, tökéletesen különbözõnek kell lennie az erkölcsnek is. Pascal: Töredékek
Hiszen Mohamed a héber és keresztény hitbõl alkotta a saját vallását, alkalmazva azt a sivatagi beduinok életviteléhez és szemléletvilágához.
Másokat meg taszit az, hogy feltétlen hitet várnak el tõlük. Õk vagy hitetlenekké (nem hivõkké) válnak, a legvallásosabb /bigottabb közegben is (legfeljebb érdekbõl/félelembõl tetetik magukat), vagy nyiltan szembeszálnak és tagadják a hitet (õk a többé/kevésbé harcos ateisták).
És a korán meg a biblia annyira nagyon különböznek,hogy az nem is igaz, de aki nem érti a bibliát az a különbséget se nagyon fogja,bár talán igen. Lényeg hogy a keresztény Isten és allah két teljesen különbözõ dolog,mégha mostanában azt is mondják hogy "mind ugyanarra a hegyre..." ez egy nagy tévedés
Ergo, én hiába ismerem, ha nagyrészét elfogadhatatlannak tartom, így persze nem is hihetem el.
Semmi köze nincs ehhez az õ személyes hitének, nincs itt szó semmilyen megtérésrõl. Mocskos politika, semmi más.
panther is érett érveléstechnikával elõhúzta a pedo papok kártyát, ami miatt aztán remegve dõl össze a vallásos világkép. hát hogyne.
Akik forditották azok elsõsorban ógörögre, majd latinra és innen a nemzeti nyelvekre irták át, s nem minden forditó ismerte eléggé az eredeti nyelvet illetve minden fordulatát.. (így lett Ádám oldalából pl. a bordája). Ráadásul a másolásoknál is gyakran hibáztak.
Géza, hogy a saját kérdésedet szögezzem neked?
"Hogy tudsz véleményt alkotni egy olyan dologról,amit csak hírbõl ismersz?"
Mert mint mondod:
"Én jobban ismerem a Bibliát te meg jobban ismered a halakat 😄 szerintem jobban jártam"
Nekem az eddigi írásaidbül az jön le, hogy a "halakat" helyére nyugodtan behelyettesíthetjük, hogy "a való világot".
"aki mûv.töri órán hallott csak a Bibliárol az hogy mer egyáltalán megszólalni egy ilyen témánál...?"
Aki még fizika-kémia-biológia órákon kurvára oda sem figyelt, de hogy nem tanult, az tuti, az hogy kerül az evolúció topicba?