Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kivéve hogyha a lélek maga a személy és a lélek örökké él
panther112
lélek=élet aligha kell ezzel a meghatározással foglalkozni
lélek=belsõ kérdés, hogy miféle belsõ. Gilbert Ryle 50 éve kimutatta, hogy a belsõ, és külsõ megkülönböztetése tarthatatlan, és semmitmondó. a mai tudomány ezt a fogalompárt nem si használja, se filozófia, se biológia.
lélek=személy ez egy viszonylag korrekt meghatározás. Egy személy viszont egy egyén összessége, annak minden elemével. Az egyének pedig elfoszlanak haláluk után.

dronkZero
" egy számológép a hármas számítási állapotban van."

Hogy micsinál?

"Errõl telejsen értelmesen lehet beszélni"

Lehet? 😄 Mi az, hogy "számítási állapot"? 😛 És azon kívül még milyen állapotokban tud lenni? 😊)
Egy pár éve már foglalkozom számítógépekkel, programozgatok is, de ez új... 😛

Ha nálad ez így értelmes beszédnek számít, akkor végülis Istennel sincs semmi probléma.... 😛 😄

Nap legkeményebb poénja eddig, pedig nem voltak gyengék eddig sem... 😄

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Nem, ez nem így van. Bizonyítsd be hogy úgy van ahogy mondod 😄 tessék
A héber nefes / görög pszükhé fordításainkban általában "lélek", de a jelentése sokszor "élet" a "bensõ" vagy "személy"
Tévedsz én szeretek így élni. Látom hogy mi történik a világban, ide is így tévedtem és inenn is úgy megyek el hogy tiszta szívvel hiszek Istenben továbbra is.

Nos a haláltól pont nekünk nem kell félni,mert tudjuk,hogy mi vár ránk,ti ellenben félhettek.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

panther112
Bocsánat, de ezek egy több ezer éve élt jóravaló zsidóember szavai, aki lejegyzte az addig szájhagyomány utján terjedõ közös zsidó kultúrális anyagot, ami az akkori zsidóság identitását adta. Az, hogy te ezt isten szavának tartod egyéni probléma. Mindazonáltal a lélekre egy normális meghatározást sem tudsz adni, csak mindenféle nem ide tartozó dologgal jössz szeretethiányról, a rokoni, és baráti kapcsolataidról stb. Ezeknek mind semmi közük az én feletébb egyszerû kérdésemhez.

dronkZero
"és maga a tudat is jó,hogy van aki sose hagy cserben"

Bingo.
Te _akarsz_ egy istent, még akkor is, ha cserébe a valóságot kell tagadnod.
Szar lehet így élni. Meghalni viszont annál boldogabb.
Nekem ez nem tetszik, bocs.

"de vannak olyan részek az életedben,amiket csak Istennel tudsz kitölteni"
A halálfélelem, például?

Azt javaslom, inkább az életet élvezd! És mi van, ha mégis a muzulmánoknak van igazuk, te meg nem öltél meg egész életedben egyetlen hietlent sem?

Miért, isten honnan és mibõl lett?

És miért azt feltételezed hogy isten csinálta, nem pedig a Repülõ Spagetti Szörnyeteg?

Egyébként azon filózni, hogy mi volt az idõ elõtt kb olyan, mint azon, hogy mi van az északi sarktól északra 😛

zvaragabor
Az élet értelme a fajfenntartás.
Az evolúció értelme az alkalmazkodás és túlélés.
Hülyeséget mondtam?<#zavart1>

Chaos Anno Domini

Ez csak hit kérdése...

A Biblia elsõ sora : "Kezdetben teremté Isten az eget és a földet" ebben a mondatban nincs semmi csûrés-csavarás. Semmi "esetleg" vagy "talán". Ez egy kijelentés. Vagy elfogadod. Vagy azt mondod,hogy Isten hazudik,ez pedig félelmetes. Isten ez az elsõ mondata határozott,ellentmondást nem tûrõ. Választani kell - te már választottál, nem tudom mi itt még a kérdés.
panther112
Nem én véletlenül sem azt kérdeztem, hogy hogyan kell megtérni, és nem kértem különféle életvezetési tanácsokat sem, én egy meghatározást kértem a lélekre.

panther112
David Hume 300 éve világos érveket hozott fel, hogy nincs okunk inkább valamiféle okot tételezni a létezés mögé, mint sem. Ha találsz egyetlen olyan érvet, ami bizonyítja az utolsó ok szükségességét figyelmesen hallgatom, 1400 éve a filozófusoknak nem sikerült, szóval hajrá.

dronkZero
"Akkor akik nem hisznek Istenben"

Melyikben?

Nem gondolom ezt,igazából nem is hallottam errõl az egészrõl,tehát nem tudok véleményt mondani,mert csak butaságot mondanék
sz4bolcs
Megint itt vagy? 😊 Még mindig sumákolsz?

"Szerinted nem is létezik nylonevõ baktérium, csak a sok gonosz tudós kitalálta/téved?"

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

panther112
A lélek egy epifenomén, egy állapot. Olyan, mint amikor mondjuk egy számológép a hármas számítási állapotban van. Errõl telejsen értelmesen lehet beszélni, de ettõl még magában nincs hármas számítási állapot; vannak partikuláris dolgok, amelyek lehetnek számítási állapotokban. Ugyanígy vannak emberek, akik lehetnek tudatos állapotban, de ettõl még ez a tudatos állapot nem létezik önmagában, hanem ez egy állapota egy rendszernek.

ez ennél sokkal komolyabb dolog..minthogy hogyan kell csinálni. És igazából nem lehet ilyen egyszerû cselekvésekkel kifejezni ezt mint : Biblia olvasás vagy templomba járás - ezek nem mondanak semmit. A Képmutató katolikus is elolvassa a napi igét és elmegy misére vasárnap,pedig a leleke olyan mint egy alma,ami belül rohad.

Igazából te azt kérdezed hogyan kell megtérni... én azt tanácsolnám, hogy beszélj egy református vagy egy baptista lelkésszel, beszélgess el vele az életedrõl, egyszer hallgass meg egy Istentiszteletet, biztos vagyok benne,h megérintene,ha tényleg oda figyelnél rá, velem is sokszor elõfordul hogy " basszus ez rohadtul nekem szól" és néha annyira egyértelmû Isten és maga a tudat is jó,hogy van aki sose hagy cserben és ez nem olyan mint egy képzeletbeli barát, nem azért van mert magányos vagyok. Van egy barátnõm akit nagyon szeretek,van sok barátom és 4 testvérem tehát szó nincs róla,h a szeretethiányomat ki kell töltenem Istennel... de vannak olyan részek az életedben,amiket csak Istennel tudsz kitölteni és csak úgy lehetsz teljes
stonesour
Akkor akik nem hisznek Istenben, azok szerint MINDEN MAGÁTÓL LETT? NA, EZ A NEVETSÉGES.

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

dronkZero
És az miért van, hogy súlyos, de nem halálos agysérüléseknél sérül a "lélek" is? Amennyiben halhatatlan, nem értem, bántani hogy lehetne, pláne fizikailag.

panther112
Tudom, de én eddig ezt a két meghatározást kaptam. Mindkettõ nevetséges, de egyúttal valahol lehangoló is.

én nem mondtam,h a lélek =szellem
panther112
Az állatoknak nincs éntudatuk, nem simerik fel amgukat a tükörben (orángután, csimpánz kivételével).

panther112
Én még nem tükröztem sosem istent, nem is tudom, hogyan kell csinálni, tudnál segíteni, te hogyan csinálod ezt?

elsõ meghatározás volt a lélek=szellem
második pedig a lélek=isten tükrözésének képessége a szellemi tulajdonságainkon keresztül

Mert mint Isten megmondta, az embert a maga képmására teremtette, és természetesen nem külsõségekre gondol,mert akkor rögtön ottlenne az eltérés, hogy akkor a fiút vagy a lányt teremtette-e a képmására 😄 szal remélem ilyenre nem is gondol senki.

Ha nem lenne az állatnak öntudata akkor még betanítani se lehetne, de õ nem tud arról,hogy tud. Mit tudjuk,hogy tudunk.Az állat nem és ezért nem fél a haláltól se, neki nincs is halál után semmi,mert nincs lelke, a lélek örökké él, de csak akkor kedves Istennek,ha õt tükrözi a lelkünk, ami szinte lehetetlen,mert romlott társadalomban élünk,ezért is nagyon fontos Jézus áldozata,hogy meghalt értünk, elfedi a bûneinket,amiket még el se követtünk azokat is, és õ általa van esélyünk a mennybe jutni.

De hogy mit kell csinálni,ahhoz hogy a pokolra jussunk? A válasz egyszerû : semmit...
nem nem nem...a szelleme van az állatnak is,a szellemtõl van öntudatuk,ezért lehet nekik betanítani bizonyos dolgokat,lelkük az nincs,lelke csak az embernek van és a lélek az nem tulajdonságokból áll pl : szeretet,értelem - hanem hogy ezekkel a tulajdonságainkkal Istent tudjuk tükrözni
panther112
Szellem? ez aztán a meghatározás, a lélek az én szellemem. Akkor kérlek mond meg, hogy mi a szellem.

dronkZero
"A lehetõségét se próbáljátok ki annak,hogy mivan ha ez a több ezer éves könyv,amely a legelterjedtebb a világon és milliók olvassák, talán mégse beszél hülyeségeket."

Hát nem vagy semmi, barátom. Épp most hoztál fel egy sztorit, ami pont faszságnak bizonyult, amint egy picit megkapirgáltam a felszínét.
Na jó, akkor van még egy, sokkal ijesztõbb lehetõség is:
A Biblia úgy igaz, ahogy van, és Isten eleinte újszülöteket gyilkolt, megtestesülése után meg a szeretetet hirdette. A halakat/madarakat teremteni volt kedve, a szárazföldieket meg gyúrni. Jó ez nekünk? Egy végletesen szeszélyes Isten? Mi van akkor, ha pont akkor változtat megint a szabályokon, amikor Te kerülsz sorra? Ha mostantól nem a felebaráti szeretet lesz "Istennek tetszõ", hanem mondjuk a gyerekmolesztálás? Páff, lõttek a Mennyországba jutásomnak...

Én egyébként elismerem, hogy a Biblia hasznos életvezetési tanácsokat ad, de hát ezt Nõk Lapja is tudja.

Egyébként csak arra akartam rámutatni, hogy a Biblia szó szerinti értelmezése _pont_az_ilyen_faszságok_miatt_ úgy kétszáz éve kiment a divatból. Nagyon beszûkült, tájékozatlan, csõlátású fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy szó szerint lehessen venni. Te ilyen vagy?

Balazs15
"kezdetben mind halak voltunk,és ugy uszkáltunk a vizben mig egy nap az egyik halnak gyépés utodja lett.és ezek a gyépés halak is élni akartak és éltek is olyannyira hogy késöbb még elfuseráltabb halaik lettek és egy nap az egyik ien torz szülött kikuszott az oceánbol a mutáns hal kezeivel na ott aztán jol seggbekurt egy mokust vagy mit és lett egy ien gyépés békamokus aztán neki is lettek gyépésebb utodai ien majom hal békák és akkor az egyik ien majom hal béka telibe vert egy ien majmot aztán a majomnak született gyépés utodja ami meg dugott egy másik majmot és igy lettünk mi

összefoglalva tehát : öt majom elfuserált ivadékiai által seggbekurt halmokusokbol lettünk

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

stonesour
A lélek te vagy. A személyiséged,a szellemed, ami ha meghalsz, tovább él. Ez tesz minket különbözõvé a többi élõlénytõl.
Mély hallgatás? (lol)

panther112
Azt hiszem ez a mély hallgatás mindent elárul.

dronkZero
Ez nem logika. Ez remény.

dronkZero
"az élet küzdelem, s az ember célja e küzdés maga"

panther112
Ok, akkor mégis mi lenne a lélek?

stonesour
haha.. buta vagy

Miért, minek az?

panther112
Még jó, hogy nincs, a lélek az egyik legutolsó mese habbal, ami még széles körben el van fogadva.

stonesour
Az embereknek tehát szerintetek nincs lelke?

sz4bolcs
Sõt, a születéssel el sem kezdõdött, igaz?

stonesour
hát nem

panther112
Á nem...

stonesour
Az élet önmagában is szép és jó, de nem ér véget a halállal.

panther112
Ez ténykérdés. Amúgy meg se kell ehhez halnunk, elég, ha leütnek... és ott a nagy 'semmi'. Azért az idézõjel, mert a tudat csak egy epifenomén, a tudatosságnak, és a létnek semmi közük egymáshoz.

sz4bolcs
Miért? Mielõtt megszülettünk, milyen volt? 😄 Miért elképzelhetetlen, hogy halál után is olyan lesz?

Cuchulainn
Ha ahhoz, hogy értelme legyen az életednek istenre van szükséged akkor már régen rossz szvsz. Miért ne lehetne az élet szép és jó dolog önmagában?

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

sz4bolcs
Ebben a témában egyetértek a hívõkkel: Soha nem fog kiderülni. 😛

Nem én vagyok ilyen rohadt nihilista emo hogy "óóóó jáááj nincs isten, nincs értelme a rongyos életemnek brühühühühühü", már nem azért; én igenis nagyon szeretek élni, csak néhányan nem akarják elfogadni hogy öncélú az életem 😛

stonesour
De ti komolyan azt hiszitek, hogy ha meghaltok utána csak egy nagy semmi vár rátok? Akkor minek éltetek? Logika

" Létezik Isten, ha nem létezne céltalan volna az életünk "

Nos, ha esetleg mégis kiderülne - nagyon meglepõ módon - hogy nem létezik, akkor ugye megöli magát az összes vallásos, és ránk hagynak mindent, hogy azt a maradék pár évtizedet az életünkbõl kicsit kellemesebben töltsük el, meg hogy az utódainknak is több hely maradjon, ugye ?