Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lélek=belsõ kérdés, hogy miféle belsõ. Gilbert Ryle 50 éve kimutatta, hogy a belsõ, és külsõ megkülönböztetése tarthatatlan, és semmitmondó. a mai tudomány ezt a fogalompárt nem si használja, se filozófia, se biológia.
lélek=személy ez egy viszonylag korrekt meghatározás. Egy személy viszont egy egyén összessége, annak minden elemével. Az egyének pedig elfoszlanak haláluk után.
Hogy micsinál?
"Errõl telejsen értelmesen lehet beszélni"
Lehet? 😄 Mi az, hogy "számítási állapot"? 😛 És azon kívül még milyen állapotokban tud lenni? 😊)
Egy pár éve már foglalkozom számítógépekkel, programozgatok is, de ez új... 😛
Ha nálad ez így értelmes beszédnek számít, akkor végülis Istennel sincs semmi probléma.... 😛 😄
Nap legkeményebb poénja eddig, pedig nem voltak gyengék eddig sem... 😄
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nos a haláltól pont nekünk nem kell félni,mert tudjuk,hogy mi vár ránk,ti ellenben félhettek.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Bingo.
Te _akarsz_ egy istent, még akkor is, ha cserébe a valóságot kell tagadnod.
Szar lehet így élni. Meghalni viszont annál boldogabb.
Nekem ez nem tetszik, bocs.
"de vannak olyan részek az életedben,amiket csak Istennel tudsz kitölteni"
A halálfélelem, például?
Azt javaslom, inkább az életet élvezd! És mi van, ha mégis a muzulmánoknak van igazuk, te meg nem öltél meg egész életedben egyetlen hietlent sem?
És miért azt feltételezed hogy isten csinálta, nem pedig a Repülõ Spagetti Szörnyeteg?
Egyébként azon filózni, hogy mi volt az idõ elõtt kb olyan, mint azon, hogy mi van az északi sarktól északra 😛
Az evolúció értelme az alkalmazkodás és túlélés.
Hülyeséget mondtam?<#zavart1>#zavart1>
Chaos Anno Domini
A Biblia elsõ sora : "Kezdetben teremté Isten az eget és a földet" ebben a mondatban nincs semmi csûrés-csavarás. Semmi "esetleg" vagy "talán". Ez egy kijelentés. Vagy elfogadod. Vagy azt mondod,hogy Isten hazudik,ez pedig félelmetes. Isten ez az elsõ mondata határozott,ellentmondást nem tûrõ. Választani kell - te már választottál, nem tudom mi itt még a kérdés.
"Szerinted nem is létezik nylonevõ baktérium, csak a sok gonosz tudós kitalálta/téved?"
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Igazából te azt kérdezed hogyan kell megtérni... én azt tanácsolnám, hogy beszélj egy református vagy egy baptista lelkésszel, beszélgess el vele az életedrõl, egyszer hallgass meg egy Istentiszteletet, biztos vagyok benne,h megérintene,ha tényleg oda figyelnél rá, velem is sokszor elõfordul hogy " basszus ez rohadtul nekem szól" és néha annyira egyértelmû Isten és maga a tudat is jó,hogy van aki sose hagy cserben és ez nem olyan mint egy képzeletbeli barát, nem azért van mert magányos vagyok. Van egy barátnõm akit nagyon szeretek,van sok barátom és 4 testvérem tehát szó nincs róla,h a szeretethiányomat ki kell töltenem Istennel... de vannak olyan részek az életedben,amiket csak Istennel tudsz kitölteni és csak úgy lehetsz teljes
E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.
elsõ meghatározás volt a lélek=szellem
második pedig a lélek=isten tükrözésének képessége a szellemi tulajdonságainkon keresztül
Ha nem lenne az állatnak öntudata akkor még betanítani se lehetne, de õ nem tud arról,hogy tud. Mit tudjuk,hogy tudunk.Az állat nem és ezért nem fél a haláltól se, neki nincs is halál után semmi,mert nincs lelke, a lélek örökké él, de csak akkor kedves Istennek,ha õt tükrözi a lelkünk, ami szinte lehetetlen,mert romlott társadalomban élünk,ezért is nagyon fontos Jézus áldozata,hogy meghalt értünk, elfedi a bûneinket,amiket még el se követtünk azokat is, és õ általa van esélyünk a mennybe jutni.
De hogy mit kell csinálni,ahhoz hogy a pokolra jussunk? A válasz egyszerû : semmit...
Hát nem vagy semmi, barátom. Épp most hoztál fel egy sztorit, ami pont faszságnak bizonyult, amint egy picit megkapirgáltam a felszínét.
Na jó, akkor van még egy, sokkal ijesztõbb lehetõség is:
A Biblia úgy igaz, ahogy van, és Isten eleinte újszülöteket gyilkolt, megtestesülése után meg a szeretetet hirdette. A halakat/madarakat teremteni volt kedve, a szárazföldieket meg gyúrni. Jó ez nekünk? Egy végletesen szeszélyes Isten? Mi van akkor, ha pont akkor változtat megint a szabályokon, amikor Te kerülsz sorra? Ha mostantól nem a felebaráti szeretet lesz "Istennek tetszõ", hanem mondjuk a gyerekmolesztálás? Páff, lõttek a Mennyországba jutásomnak...
Én egyébként elismerem, hogy a Biblia hasznos életvezetési tanácsokat ad, de hát ezt Nõk Lapja is tudja.
Egyébként csak arra akartam rámutatni, hogy a Biblia szó szerinti értelmezése _pont_az_ilyen_faszságok_miatt_ úgy kétszáz éve kiment a divatból. Nagyon beszûkült, tájékozatlan, csõlátású fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy szó szerint lehessen venni. Te ilyen vagy?
összefoglalva tehát : öt majom elfuserált ivadékiai által seggbekurt halmokusokbol lettünk
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
Mély hallgatás? (lol)
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Nos, ha esetleg mégis kiderülne - nagyon meglepõ módon - hogy nem létezik, akkor ugye megöli magát az összes vallásos, és ránk hagynak mindent, hogy azt a maradék pár évtizedet az életünkbõl kicsit kellemesebben töltsük el, meg hogy az utódainknak is több hely maradjon, ugye ?