Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem baj, cserélõdtek a gondolatok 😛.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

hdm
De igazából azt nem határoztuk meg hogy a tudomány szempontjából hova tartozik az evolúció.

Kitt erre így válaszol: beteszed a CD-t vagy kiveszed? Majd megtörli azt.

hdm
Hát mind1 ma megtanultam hogy nem mind1 hogy ki mondja azt ami fontos egy adott helyzet szempontjából, egyébként meg az evolúciónak és sok minden másnak is nagyon sok összefüggését is lehet vizsgálni.

Hát nem hiszem, hogy mondtam ilyet 😊.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

sz4bolcs
hit=Olyan dolog igaznak való elfogadása, ami nem bizonyított. Jól el lehet lenni ezzel is.

Meg a tudással is, ami bizonyított.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

hdm
Jah és azt hiszem pont te mondtad azt , (de lehet hogy most nagyot tévedtem) hogy isten egy öhm (rakodómunkás) ?

sz4bolcs
Gezukam evolúcióval kapcsolatos tévképzeteit már jó párszor kikalapálták, azóta már nincs is szó róla. Most már nyilván tudja, hogy igaz az evolúció elmélet.

nylon-evõ baktérium

Jah és nekem pont itt bicsaklik meg, hogy hit meg vallás, de e mellett akár hisszük akár nem, Isten létezik <#circling>.

hdm
Nem tudom én abban tudnék ehhez hozzászólni hogy arra jutottunk ma hogy a lélek fogalmában megegyeztünk ma, akkor a hit vagy a hinni mint esemény vagy fogalom vagy akármi különbözõ agyi folyamatok együttese vagy tudja a fene mi lehet de mégis egy hívõ sokat nyer azzal ha gyakorolja a hitét - nem tudom hogy mondjam ezt ...

Ad1 Tudom szkeptikusan hangzott, de tényleg kíváncsi vagyok csak <#idiota>.

Ad2 Ezzel nincs bajom, bárki azt hisz amit akar, amíg nem árt vele másoknak, és nem néz le másokat azért, mert nem egy nézetet ismernek el.

panther112
Szinte semmiben nem tudok egyetérteni Gezukam-al, de ebben teljesen igaza van, a hívõ attól hívõ, hogy hisz. Nem is kell bizonyítania azt amibn hisz, bõvel elég, ah hisz benne. Azt mondjuk nem értem, miért akarják a hívõk cáfolni, vagy kétségbevonni az evolúció tanát. Annyi más helyen is ellentmond a tudomány a keresztény dogmáknak, ill. az evolúció elmélete semmivel sem problémásabb, avyg problémamentesebb elmélet, mint akármelyik másik tudományos elmélet. Ez egyszerûen egy buta divat. Ráadásul egy hívõnek felesleges is a tudománnyal viaskodnia, hoszen õ dogmákban hisz, és kész.

sz4bolcs
Oké, de ennek mi köze az evolúcióhoz?

Neked megmutatkozott?

"Szilárd bizonyítékok hiányában nem is fogunk, már ne haragudj."

De nem érted? A Biblia alapja a hit, hinned kell...ha Isten megmutatkozna neked és térderehullva megdöbbenve rájönnél mindenre, akkor se hinnél,mert akkor már tudnád...

"Ez a Biblia, akármelyik részét vizsgáljuk is, igaznak bizonyul."

Ezt nem én mondtam. Hanem régészek...valószínü jobban vágod a dolgot 😄 neharagúdj
hdm
Hogy volt ez régen? A dinoszaruszok az evolúció legékesebb bizonyítékai... Teszem fel a kérdést.

"Ha nem tudtok hinni még a lélek vagy Isten létezésében sem"

Szilárd bizonyítékok hiányában nem is fogunk, már ne haragudj.

"Ez a Biblia, akármelyik részét vizsgáljuk is, igaznak bizonyul."

Ez csak egy rövid LOL-t érdemel.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

south park S10E12 revolucio 1.
mr. garrison mindent elmagyaráz szép alaposan
Egyébként a Biblia egy lelki könyv. Nemtudom miért várjátok el hogy midnen egyes betûjét tudományosan bizonyítsam itt nektek.

1. Nem tudnám megtenni ismereteim hiányossága miatt.

2. A biblia nem tudományos könyv. Nem is történelem könyv. Ha nem tudtok hinni még a lélek vagy Isten létezésében sem, akkor a Bibliát se értitek meg soha...bár gondolom ez egyikõtöket se sújtja le nagyon 😊

Az pedig már csak mellékes,hogy "sok ezer régészeti lelethez vezetett el, és a régi kultúrákról szóló terjedelmes irodalom forrása. Ez a Biblia, akármelyik részét vizsgáljuk is, igaznak bizonyul."

Senki? Tényleg? A keresztény-zsidó-muzulmán valláskör messze nem az egyetlen, polgártárs!
Van azért milliárd fölötti buddhista is a világon, és számtalan törzsi vallás, és bizony vannak eltérések a teremtésmítoszaikban. Némelyik talán még logikusabb is a kereszténynél.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Nem. Épp ezért mondom,h senki se jelentheti ki hogy nem úgy volt,ahogy a Biblia állítja
NeverwinterKING
egyébként jó poén volt 😄

#3905: én hiszek Istenbe de a bibliát hülyeségnek tartom. csak egy könyv a föld legnagyobb bestsellere, arra még jó h megismerjük az akkor élt emberek életmódját.

\"You are fucking crazy people!\"

Ebben igazad van.

Tényen nem változtat <#idiota>.

Pharaoh
te pedig ott voltál, vagy mi?

Mert nem voltál ott. Mert nem ismerted a papokat és mert gõzöd sincs a Bibliáról
Már miért ne jelenthetném?

Egyébként elvetem a da vinci kódot
Nem azzal van a bajom,h mikor és kik és hol. Hanem hogy azt egyikõtök se jelentheti ki,hogy ezeket az embereket nem Isten vezérelte. Mint mikor valaki az építkezésen sose vesz fel védõsisakot,de egyik délelõtt arra gondol,h egyefene felveszem és fél perc múlva ráesik a fejére 1 tégla...
NeverwinterKING
ez nem kitalált mint a davinczi kód.

Ez már igen durva kijelentés, már nem azért...

Nem tudatlan valaki azért, mert nem hisz egy olyan dologban, amiben te igen.

NeverwinterKING
most.

Elnézést ha kihagyok egy két betût,de el van törve a jobb kezem.
5c0rp330n
ezt nem õ döntötte el, ez egy megtörtént dolog, amit TÉNYként kell kezelni. ha ilyet nem tudsz, akkor nemtom hogy jössz egyáltalán ahhoz, hogy ilyen témáról vitatkozz.

hdm
Õ biztos arról beszél hogy a bibliát x pap megírta, egy istenrõl, és utána az vagy nem az az x pap eldöntötte hogy mik szerepeljenek a könyvben. De ezt biztos a Da vinci kódban látta, és így történhetett ahogy én mondom, Neverwinterking szerint.

Gezukam történelebõl: 1.
Ha jól tévedek a Nicei zsinat volt mikor megrefolmálták a bibliát.
Igen? És ezt mikor döntötted el hogy így van?
NeverwinterKING
nem Isten választotta ki a bibliai részeket hanem a papok, õk döntötték el h melyik legyen benne és melyik nem. volt egy ilyen konferencia vmikor és ott történt az egész.

A hit és tudatlanság egy tõrõl fakad.
Akkor miért nem fejezed be?
Az egész story-t áttanulmányozta azt mondta... Rumcájsz61 te egy nagyon idegesítõ ember vagy 😄 ami kettõnk között megy az a hit és a tudatlanság vitája...teljesen értelmetlen.
és nem a bibliát tanulmányozta, hanem hittant tanult.
"Te lehet hogy az vagy, én biztos nem 😄"
No én csak erre válaszoltm😊))))
Azt mondtam,hogy egy elmélet -_-. " A pöttyös rózsaszín tehén szarta világ" is egy elmélet, csak kevesen hisznek benne
Na azért azzal csak finoman. Ha 8 ÉVIG tanulmányoztad a bibliát,ami nagyon hosszú idõ. Akkor hogy tarthatod Jézust embernek, amikor õ a Szentháromság második tagja? Továbbá a bibliából az is kiderül,hogy ezek a papok nem hasraütésre választották ki a nekik kedves könyveket,hanem a Isten akarata szerint történt. Ha belenézel a bibliába Isten mennyi csodát tett, akkor meg miért vagy ilyen kicsínyhitû?
No akkor csak létezik az evolúció😊)))))
Most ismerted el😊))))
5c0rp330n
hát így egyik állítás sem stimmel.
kijelented 100%-ra, hogy az evolúció csak egy elmélet. ezzel kijelented, hogy nem igaz. erre most hadd ne mondjak semmit. itt most tudtommal tudományos és nem vallási vita folyik, és megnézném, hogy hogy tudnád tudományosan bebizonyítani ezt az állításodat. ugyanúgy a második pontban kijelentesz egy vallási dolgot, amit sokan hisznek, de szintén semmilyen tudományos bizonyítása nincsen.

Biztos már lefutott körök ezek, de:

Ez magánvélemény, és igen önzõn hangzik az "akár hisszük akár nem" kifejezés.

Te lehet hogy az vagy, én biztos nem 😄
Andr0
én a tudomány embere vagyok 8 évig hittant tanultam az egész story hát alapozatlan. pár ember(proféták) és egy Jézusnak kikiálltott ember(aki magát kiáltotta ki annak) alapozzák ezt a vallást és egy rakás Kr. u. idõszámitásból származó pap dobták össze a végleges storyt szoval nem épp alapozott de az evolució sem!!!
kevesek vagyunk még ehhez hogy megmondjuk hogyan és miért. De a léle-test kapcsolata az nem vitatott

Armin & Ayu fan

hdm
5x5 = 5+5+5+5+5 minden 5 ös 5 állatot takar melyik a legkisebb állat ha a tetü a legnagyobb az 5 között