Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hdm
Gézuka tudod mi a jó taktika? 😄 Kizársz valakit egy csoportból, majd a törekvéseibõl minden kiszedsz a saját magad javára és közben hízol szeded fel a zsírt és terpeszkedsz majd döntesz a delikvens sorsáról.

Kitt erre így válaszol: beteszed a CD-t vagy kiveszed? Majd megtörli azt.

elõször is az a 7 nap inkább 6 nap...

Másodszor pedig, már lezártuk ezt a témát...minek gyõzködöd magad,hogy nem lehet igaz? 😄 Régebben volt még egy ateista újságcikk ami minden hónapban megjelent, azt hiszem valami olyasmi volt a címe,hogy felvilágosodás. Csak sötét témák voltak benne és minden számban elmondták párszor,hogy nem létezik Isten. Majd az emberek már nem értették hogy miért bizonygatják ezt sajátmaguknak. Majd a szerkesztõség felbomlott az egész társaság széthullot,az utolsó számukban még elmondták egyszer,hogy nincs Isten 😊 félve menekültek az elõl,amit nem tudtak letagadni. Mivel az ember két nagyon fontos részbõl áll. Test és lélek. Hiába próbáljuk letagadni a lélek létezését. Még a legelvetemültebb bûnözõ is tudja valahol a lelke mélyén,hogy rossz amit csinál. Az ember lelke arra szolgál,hogy tud sajátmagáról és tud Istenrõl. Ezért nincs a majomnak vallása és ezért nem tud erre a materialista mit mondani, mert ha azt mondja hogy ez egy anyagi világ és nincs lélek, akkor nincs értelem se. Vagy mi van a lelki betegségekkel,amikor az ember teste,agya is teljesen egészséges mégsincs jól az illetõ és nem segít rajta semmi gyógyszer, csak mondjuk egy jó pszihológus 😊
LSSAHPAUL
De képtelenség hinni a bibliában hivatkozott teremtõre mert 100%-ig megvan cáfolva hogy 7 nap alatt teremtettek mindent.
Teljesen bizonyos hogy az élet a legapróbb kis egysejtüekbõl fejlõdött ki az evolúció utján. Ez tagadhatatlan és nincs mirõl beszélni.
Talán ha lenne egy olyan vallás ami azt hírdeti hogy van egy isten aki az elsõ egysejtût teremtette és KÉSZ mást nem csinált akkor abban még lehetne hinni..
( pár évvel ezelõtt ugyanezt elmondtam egy hittérítõnek.. tudjátok, csengetnek és megkérdezik hogy bejöhetnek e egy kis beszélgetésre, én meg pont ráértem.. kb 1 percig hagytam szóhoz jutni utána én gyõzködtem, és szegény már menni akart, de nem engedtem mig elnem mondtam a teljes véleményemet.. utána megkérdeztem hisz e még istenben és azt mondta szomorú hangon hogy természetesen igen - de már nem volt olyan hiperaktiv mint amikor bejött )

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

De igen, a pokol tüzén fogsz égni a végtelenségig.<#boxer><#wow3><#nevetes2><#nevetes1>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Nem fogok azért "pokolra" kerülni, mert nem hiszek istenben... Azért ez már elég durva <#nevet>.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

VRSDM
akkor válaszolj nekem privátba!

u dont have to listen anybody else but me

Csak nem voltam itthon...na

Figyu nem magyarázok többet, eléggé belefáradtam ebbe. Nem az a karmikus küldetésem,hogy megtérítsem a világot 😄(csak vicceltem,mielõtt valaki belekötne)

Ha elhiszed,elhiszed. Ha nem,nem. Pont. Ha komolyan érdekelne a dolog. Keress fel privátban és megebszélhetjük,de ezen a fórumon többet nem beszélek errõl. Úgyhogy bonthatjátok a pezsgõket 😄
VRSDM
úgy imádom hogy ilyenkor semelyik nagyokos nem tud írni semmi ésszerût 😊

VRSDM
azt mondtad hogy a biblia az élõ isten szava. akár hiszem akár nem = tény, igaz és így is van.
mondjuk hogy okés elhiszem hogy az élõ isten szava.
és a korán? meg még sorolhatnám?
vagy akkor most több isten van? melyik teremtette akkor ezt az egész bonyodalmat ide körénk?

a sok zsidó mint tévedve és egy senkiben (nem létezõ istenben) hinnének?
hoppácska. ferdeség van.
egyszóval, magyarázd már meg hogyha a kereszténység által nevezett isten a legnagyobb, akkor mi van a többivel?

összültek az istenek és hoppácska, sztem legyen ilyen egy ember, okés, enyém a növényzet. stb?!

vagy ha késõbb alakult egy vallás akkor az kettõ isten gyermeke? 😄

röhejes az egész lásd már be. beléd van nevelve az a baj, és soha nem fogsz felébredni belõle, ez a baj a vallással.

a magyarázatodat persze várom!

stonesour
Mert ugye nem mindenkinek lesz lehetõsége, pl akit nem úgy nevelnek, az ritkán tér meg, de ha szép életet él, akkor üdvözülhet.

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

stonesour
A Biblia tanítása szerint az úr megkegyelmez azoknak akiknek nem volt lehetõségük megismerni õt. Tehát aki nem hívõ, de nem él bûnös életet az kerülhet ugyanúgy a mennybe. Vagy aki az utolsó perceiben tér meg.

Cowie
Bocsi az elõbbi Gezukam 3963-asára ment.

Cowie
Ezzel csak az a baj, hogy õk is pont ezt gondolják rólad.

Így legyen.
De én mondom,eltértünk a témától és már más is szólt emiatt és teljesen igaz,szóval ne ebszéljetek ti se errõl és nekem se kell rá válaszolni...köszönöm 😊
igen tudom
Gezukam,Te tudod mi az a "Korán"?
A tv-ben.

"-Igen, nyilván a pilóták is imádkoztak. -😉" - igen ez valószínü. Csak õk egy nemlétezõ istent kértek arra hogy a következõ borzalmas tettük jussa legyen örök élet...biztos vagyok benne,hogy a pokolra jutottak

A tv-ben , vagy a honlapján?
sz4bolcs
"A World Trade Center-nél is ,mielõtt összedõlt volna ...stb"

-Igen, nyilván a pilóták is imádkoztak. -😉

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

National Geographic-on láttam 😊 az után hogy megnéztem a föld kialakulását szintén ott...a legnagyobb kérdést,azt vetette fel hogy hogyan került a víz a magától kialakuló Földre. Az a legelfogadottabb elmélet,hogy rengetek kisbolygó csapódott a földbe ,amelyek sok vizet tartalmaztak. Hát akkor azok igazán sok vizet tartalmaztak! És hogy miért volt bennük víz,azt még mindig nem tudjuk. Mind1 😊
Melyik honlapon van ez a fekete doboz felvétel?
Megértettem
Cuchulainn
Ejnye no...
Tehát akkor ha valaki egyébként makulátlan életet él, de nem hívõ akkor örök idõkre a pokolba jut? Ez nem hangzik valami szeretetteljesen.

Egyébként. Már többször le lett írva, mindenki azt hisz amit akar. Ha te azt hiszed, hogy a Biblia betûrõl betûre igaz, akkor az a te dolgod, szabad országban élünk. Mivel tudományos megfigyelésekkel, kísérletekkel, TÉNYEKKEL nem tudod alátámasztani ezt a hitet, ezért nem használható fel egy tudományos elmélet tagadására/cáfolására vagy a róla való vitatkozásra. Márpedig itt elvileg ez lenne a cél.
Szóval ha lehet fejezzük már be az offtopik társalgást (ha jól tudom van külön Biblia értelmezése topik) és próbáljunk meg az eredeti témánál maradni.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Az a kemény,hogy mikor közel a vég,akkor mindenki Isten-hez kiállt. Néztem ma repülõ szerencsétlenséget és a fekete doboz,amit felvett, a szerint az utolsó ami elhallatszik a pilótafülkében,egy ima. Pár másodperccel késõbb már halottak voltak. A World Trade Center-nél is ,mielõtt összedõlt volna ...stb

Figyelj. Le van írva hogy az kerül a mennybe,aki hisz. Aki nem hisz arról nem mond ilyet a biblia 😄 azok megnyugodhatnak,mert a pokolra jutnak. Az kerül a mennybe, aki elhiszi,hogy Jézus meghalt érte a kereszten és csak õ álltala juthat a mennybe. És ez nem olyan hogy " elfogadom" ennél sokkal komolyabb dolog. Mint mikor valamire rájössz és homlokon csapod magad,hogy " úúú a fene egye meg téééényleg!!" - mondjuk ez se valami jó példa.

Sajnálom,hogy nektek nem tettszik,amit mondok. A biblia nem egy álomvilág, ami arról szól,hogy mindenkié az örök boldogság. Egy nagyon komoly hiteles könyv és bizony szó esik arról is,hogy mi van azzal, aki ezt nem fogadja el, lehet hogy kényes téma és biztos senki se hallja azt szívesen,hogy sötétségben él és ha ez így is marad akkor késõbb még nagyobb bajok lesznek ebbõl...

Isten létezõ,de hogy lenne már az evolúció terméke? Én azt se fogadom el hogy Isten teremtette az evolúciót, mert a biblia mást mond az élõlények kialakulásáról,de ebbe ne menjünk bele megint, de aki íúgy látja hogy Isten forgatja az evolúció kerekét még az is tudja,hogy Isten az evolúció felett áll.

hdm
Nem tudom isten egy létezõ személy aki szintén az evolúció terméke ? Vagy teljesen más...

QuippeR
"Az evolúció,mint olyan, pedig tagadja, hogy az élõ Isten teremtett mindent."
miért tagadná? Isten mindenható, tehát lehetõségében állt megteremteni a világot evolúcióstul-mindenestül.

egyébként meg elgondolkozhatnál azon, hogy amit itt levágsz, az mennyire visz közelebb a mennyekhez, mert hogy nem túlzottan alázatos meg szeretetteljes, az biztos. (más kérdés, hogy ha Krisztus megváltotta a világot a bûnöktõl, akkor miért kell pokolba kerüléssel fenyegetõzni, fõleg annak, aki a szeretet Istenében hisz. majd pont a szeretet Istene fogja lassú tûzön sütögetni az embereket, mert hittek abban, hogy van evolúció, aha, persze... szóval ez az egész, jajj-majd-jól-ráfáztok szöveg egy hülyeség, túl kéne lépni rajta. ne azért kerülje az ember a bûnt, mert pokolra kerül, hanem mert megbántja Istent, ami elég gáz, még akkor is ha mindig megbocsájt. szerintem például buta állat, aki visszaél a szülei szeretetével, és ez valahol hasonló.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

dronkZero
Az mit számít, hogy milyen régen, meg mennyien? A tények tények maradnak még ettõl, meg az irodalom is megmarad irodalomnak. Helyzeten nem változtat... Szerencsére nagy részük nem ilyen begúbozott, álomvilágban élõ fanatikus, mint Géza barátunk...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

hdm
Mindennel lehet érvelni a biblia mellett, és a kereszténység mellett , de ugyanúgy más mellett is. Nagyon vegyes a paletta, csak az a baj hogy a kereszténység több mint 1000 éves ezen a területen, és mi keresztények vagyunk, az ország lakosságának tetemes százaléka.

sz4bolcs
"A kreacionista a következõ módszerrel dolgozik: Veszi a Bibliát, és egy bazi nagy kalapácsot, majd a bazi nagy kalapáccsal addig csapkodja a valóságot, amég az nem passzol a Bibliához."

Elítélem az öngyilkos merénylõket, a da vinci kódot és azokat is akik mindenképp össze akarják egyeztetni a bibliát az evolúcióval.

Az a különbség,hogy Petõfi és a szorzótábla között semmi összefüggés nincs, közük sincs egymáshoz. Az evolúció,mint olyan, pedig tagadja, hogy az élõ Isten teremtett mindent. Ilyet úgyse fog egyikõtök se belátni,hogy Isten teremtette mindent az utolsó fûszálig. Minden benne volt a tervében. Még az is hogy ma itt errõl beszélgetünk. És tudjátok nagyon kevés keresztény süllyed le ilyen fórum szintjére. A nagy része úgy gondolkodik,hogy " mi megpróbáltuk" (mint most én) és ha nem akartok hinni,akkor ne higyjetek, nem fogom senkire se ráerõltetni, aztán hogy a mennybe juttok e? Áhh...nyugodjatok meg, így biztos nem juttok oda,ezen nem kell törni a fejeteket,hogy mi van ha...? Nem
sz4bolcs
epic fail xD

stonesour
Ilyet azért ne mondj, ez durva volt<#levele>

stonesour
Én római katolikus vagyok, szerintem a teremtés és az evolúció megfér egymás mellett, hiszen a Biblia sok része képekbõl áll, azért így írták, hogy az akkori emberek is könnyen megértsék.

dronkZero
Ugyan... másfél évtizednyi agymosást nem fog kiheverni már soha... Õ már egy ilyen elbaszott fanatikus marad örökre.
Vannak értelmes hívõk is, akik össze tudják egyeztetni a hitüket a való világgal, õ nem ilyen. Inkább a valóságot tagadja, csak nehogy baj legyen a lelkében.
A legveszélyesebb fajta.
Ha arab világba születik, már önként jelentkezett volna öngyilkos merénylõnek.

QuippeR
nekem nem kell, hogy elismerje, csak ne a Biblia alapján támadja, mert azzal a Biblia megítélésének tesz rosszat. (ami persze egy vicc, mert attól még Petõfi költészete ugyanolyan jó marad, hogy valaki a szorzótáblát akarja megváltoztatni miatta.)

dronkZero
Jaj de naív vagy!
Nem azt ismerte el, hogy nem igaz, hanem hogy õ nem tudja bizonyítani...
Attól még az színigaz, minden egyes betûje (és félrefordítása)!

QuippeR
"Egyébként a Biblia egy lelki könyv. Nemtudom miért várjátok el hogy midnen egyes betûjét tudományosan bizonyítsam itt nektek."

hát nem ezt magyaráztam? csak akkor tudnám minek jöttél ide vitázni, hogy a Biblia miatt nem lehet igaz az evolúció. körülbelül olyan ez, mintha Petõfi költészete miatt akarnád megváltoztatni a szorzótáblát. (pedig én szeretem Petõfi verseit.)

sz4bolcs
Aranyos. 😊

Egyszerû súlyozásos és maximumkereséses amõbaprogram esetében is genetikai/evolúciós algoritmussal keresik meg az optimális súlyokat, szóval nem újdonság.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

tep
a témával foglalkó könyv , ami nagyon tetszett :
Frank Schätzing - Híradás egy ismeretlen univerzumból

olvasta vki?

\"SLICE of LIFE\"

LSSAHPAUL
hm tényleg. régen írtam egy amõba programot ami mindig elmentette ha elverték. A progi annyiból állt hogy volt a 100%os logikus lépés szekvencia, majd ezután az ellenfél hibájából élt, illetve a védekezés során rekurziv módon gyõzelmi esélyt kereset és ha talált azonnal kihasználta. ( minden lépés után lejátszotta a játékot és ha van nyerõ lépéskombinácio végtelen mélységben akkor meglépte) na de nem ez a lényeg. Volt amikor nem talált logikus lépést ekkor lépett egy nem buta lépést, de nem is logikust, szal egy "véletlent". Ezt a véletlent kompletten elmentette a teljes táblával és ha kikapott ezt a véletlent ugyanebben a szituációban nem lépte többet. Ha úgy vesszük ez is evolucio csak a gonoszabb.. azaz nem a jó él tovább hanem a rossz szünik meg. Végül olyan progi lett belõle hogy nem ismerek olyan nõt aki eltudja verni 😄

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

panther112
Az evolúció elõtt két féle magyarázatot tudtak a különféle gondolkodók adni a világunkban uralkodó rendre. Az elsõ volt a tervezéses magyarázat, miszerint egy felsõbb intelligencia, vagy valami hasonló megtervezte a világot, és azért uralkodik benne rend, mert eleve ilyennek alkották meg. A második magyarázat a görögöktõl származik, akik mint rendkívül jó megfigyelõk észrevették, hogy a világunk azért annyira mégse rendezett, praktikus, annyira mégse stimmel egymáshoz minden, mint a tudatosan tervezett emberi alkotások esetében. Õk a dolgokat a véletlennel, és a végtelenséggel magyarázták. A véletlennek köszönhetõ, hogy a világban rend uralkodik, lehetne másképp is. A káoszból a vak véletlennek köszönhatõ csak, hogy kialakult egyfajta rend. Ez a magyarázat sok jelenségre még ma is elfoagadott, de voltak esetek, amelyekre nem igazán volt használható, tipikisan az élõlények rendkívüli bonyolultsága, és ezek stabil együttélése. Ezekre a jelenségekre adott egy teljesen új magyarázatot az evolúciós elv. Itt fontos megemlíteni, hogy az evolúciós magyarázó elv, egy a rendezettségre magyarázatot adó elv, és nem pusztán az élõlények kialakulásának elmélete, sokkal több annál. Más típusú folyamatoknak is lehet evolúciós magyarázatot adni.

Az evolúciós elv lényege pedig az, hogy van egy reprodukcióra képes egységekbõl alló szórás, ill. egy hatás, ami egyfajta nyomástként hat erre a szórásra. Emiatt a nyomás miatt pedig a szórásban egy válogatás megy végbe. A véletlenszerû tulajdonságokkal rendelkezõ egységek, így rendezõdni kezdenek, azaz hasonlóvá válnak egymáshoz, és végül bonyolult rendszereket hoznak létre.
Tulajdonképpen ez egy árnyaltabb változata a véletszerûség magyarázatnak, ami még a görögöktõl ered, hiszen így már egészen bonoyolult rendszerek létrejötte is megmagyarázható. (a puszta véletlen elv szerint ugyanis igen kicsi az esélye annak, hogy az egységek olyan formán álljanak elõ, ami egy rendkívül bonyolult rendszert alkot, persze nem 0 a valószínûsége, csak beláthatatlanul alacsony, az evolúciós maygarázat viszont tökéletesen képes lemodellezni ezeket a bonyolodási folyamatokat)

Pepsi Twist
Mitsubishi Lancer EVO

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

hdm
😊 hû de sok minden van leírva róla, én még amit suliban tanultam róla ,csak azt tudtam

Csak kérdezem: ezt kérdõjelezik meg páran? 😊

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

hdm
Igazából a Filozófia mint amibõl minden tudomány kiindult szerintem nagyobb falat mint az Evolúció amit én személy szerint nem tudok hova tenni.

panther112
Ez egy nagyon bonyolult tudományfilozófiai kérdés, amiben ráadásul egy jó ideje a relativistáknak vannak jobb érveik. Ettõl függetlenül nem hiszem, hogy bármelyik történelmi valláson nyugvó hitnek is van bármi jogosultsága is napjainkban. De amint azt lehet látni, vannak, akik hiszenek benne. Számomra eg sokkal érdekesebb kérdés, hogy az evolúcióelmélet körül miért folynak ilyen parázs viták, máshol pedig nem. Ugyenezen az alapon lehetne vitatkozni a Föld koráról, a modern tudatkutatás kontra történelmi vallások stb. témákban is. Ott fel sem merül, itt meg tudjuk mi megy, pedig uolyan komoly ellentétek vannak ott is, semmivel sem komolytalanabb következményekkel.