Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem lehetne már lezárni a vallás témát ? 😄 mit hozzátok fel újra és újra? Nekem mondhattok bármit,de azzal hogy tovább próbáljátok támadni,csak azt bizonyítjátok,h ti se vagytok biztosak magatokban.
De én nem depressziót írtam...
sz4bolcs
Ez nem igaz. Egy sima depressziónál is kimutathatóan másképp mûködik az az ember agya.
Miért írsz halálbiztosan sorozatosan olyan dolgokat, amik nem igazak? ..vajon a többi is ilyen?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Nem a vallást támadt"ák", csak kicsit furán hat amikor olyan dolgokat tényként közölsz, aminek semmi tudományos alapja nincs, de mivel te hiszel benne, biztos úgy van.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Emlékeztetõül: nem az utcanyelv maradt ránk, hanem az írott nyelv, amit akkortájt csak a legmûveltebbek, legválasztékosabban beszélõk tudtak ráfirkantani a különbözõ hordozókra. Ezt figyelembevéve hasonlítsd össze a mai >99% írástudás mellett kitermelt hatalmas szöveghegyekkel.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Te nem, nem neked szántam azt a részt, még mások írtak olyanokat hogy elvakult vallási fanatikus vagyok...mind közül a legveszélyesebb... 😊 meg ilyesmik

Maradnék én ha nem hozna fel mindig valaki olyat témát,ami kapcsolatos a bibliával és burkoltan vagy a nélkül kezdi el szidni,az ilyenekere válaszolok, de úgy tûnik ha nem válaszolnék le is állna a topik...

tévedés, nem a hitedet támadtuk, csak az állitásaidat ebben a témában (evolúció), ugyanis a tudomány területére tévedtél be, kellõ szellemi felszereltség nélkül! Orvvadászokat ott sem türnek el szivesen!-😊)))
maradj a magad fazekánál és senki sem bánt, aki meg igen az ignoranciából és intoleranciából teszi!
Ezzel egyetértek. Bár én most már azért nem vitázok hit témában, mert biztos vagyok a dologban. Ti azért vitáztok róla,mert nem vagytok biztosak a saját igazatokban. Nekem nem kell vitatkoznom, nincs szükségem a visszaigazolásotokra,hogy igazam van 😄 hiszen csak támadtátok a hitemet mindennel,amivel csak tudtátok, pedig többnyire egyedül voltam ilyen téren, de válltozott bármi is? Nem nagyon. Max annyi hogy 1-2 jólelkû tovább hajtogatja,hogy sötétségben élek és a vallás gyökerestül rossz/gonosz dolog...
hogy valakinek mi a bonyolult, az az õ meglátása! A magyart az egyik legnehezebb nyelvnek tartják a nem magyarok. nekünk egyáltalán nem tünik annak, ugyebár?
No, nem kellene azért átesni a ló másik oldalára! A vallás/istenhit megjelenése velejárt az emberi tudat/szellemiség kialakulásával. Minél több megmagyarázhatatlan jelenség vette körül az emberiséget , annál inkább kialakult a félelem is irántuk. Mivel az ember - embertársaink többsége még ma sem - nem a természetben gondolkodott, hanem antropomorf/félelmetes lényekben, nyilvánvaló, hogy õket tette felelõssé mindenért és ugyanakkor az õ segitségükben is bízhatott. Ez ma is számos embertársunknál megvan. Szüksége van arra, hogy higyjen valakiben aki a tetteit indukálja ( s ezzel egyuttal feloldozódik a cselekedetek káros hatása alól!), hogy féljen valakitõl (ez visszatartja a "bûntõl"), de legyen lehetõség a földi élet után egy annál jobbra a túlvilágon ( ezt szintén a természetfeletti lény biztosithatja). Nagyon sok embernek szüksége van erre a lelki támaszra, õk a hivõk (mindegy, hogy milyen vallás/felekezt hivei). De ez egy olyan érzés, amelyet csak az ismer, akinek van! (ahogy a férfi sem ismerheti a menstruációs vagy a szülési fájdalmat, vagy a fogfájást az, akinek jók a fogai vagy egyáltalán nincsenek!). Ezért a kitámadásuk azok által akik nem ismerik (ezek az ateisták) céltalan és káros. A nem hivõk vitatkozhatnak a hivõkkel pl. evolúcióról/teremtésrõl, erkölcsi problémákról (abortusz/euthanázia/homoexualitás, etc) stb, de nem a hitrõl, nem a vallásról (kivéve ha az befolyásolja az õ közvetlen éetvitelüket is), mivel az csak a hivõkre tartozik.
Hát azért szerintem az emberiség nagy része nem úgy használja az angolt,hogy szépen választékosan " hey vazzup dude?" Míg mondjuk egy görög vagy latin nyelvet biztos szépen használtak. És még mindig nem tudom hogy miért kellett fejletteb beszéd,ha a mamutvadászathoz elegendõ volt egy alap kommunikáció is
Azokat a nyelveket nem nagyon beszélték 100..500 millióan. A mai nyelvek nyelvtana sokkal egyszerûbb, szókészlete meg bõvebb, mert így sokkal nagyobb elõnyt jelent nagyobb populációk számára, mintha teljesen agytalan, bonyolult nyelvtani szabályokat feleslegesen tartalmazó, kisujjból kiszopott nyelveket használnának.

Egyébként meg abszolút nem voltak fejlettebbek, absztrakt fogalmakat sok esetben csak kínkeservvel tudtak kifejezni.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Az evolúció a hatékonyabb felé halad. Adott esetben ez lehet egy a korábbinál egyszerûbb megoldás.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Aha...ügyes.

Akkor egy kicsit komolyabb kérdés :

Ugyebár az evolúció felfelé halad, tehát azt állítjátok hogy a beszéd is egyre fejlettebb, pedig ez nem igaz. Ha az õsember úgy kezdte, hogy elég volt neki mutogatni is hogy jön a mamut, vagy nagyon egyszerû pár kifejezéssel elmondta, akkor hogy lehet hogy pl a régi héber nyelv marhára bonyolult, míg a mai angol vagy német nyelv pedig ezekhez képest végtelenül egyszerû. Valaki ezt magyarázza el nekem.
LSSAHPAUL
Akkor egy kis evolucio. Szal megjelenik az emberszabásu majom. Ugye nem hisz semmiben, max abban hogy ha sárga a banán akkor biztos édes. Agya egyre jobban fejlõdik, és a legokosabb állat lesz a földön. Ellenfele már csak a saját embertársa. Elkezd elmélkdeni hogy vajon mi van a halál után, szabad e rosszat csinálni, és végül megszületnek a vallások, amik általában a jót szeretnék az emberbõl kihozni. De ellenkezõleg, hihetetlen mészárlást és gonoszkodást csináltak a vallás nevében. Europában volt a legrosszabb a helyzet itt több mint 1000 évig terrorizálták az embereket az egyház által. De agyunk tovább fejlõdött és feltudja fogni a tudomány által megdöntött tényeket és ezért a vallás megszünik, legalábbis csak néhány elvetemült mûveli tovább.
Itt járunk most. És milesz a jövõben hogy a túlnépesedett földön az emberek már nem félnek gonoszságot tenni mert tudják hogy nincs mitõl tartaniuk? Megmondom milesz, vegyi,-atomháború és kezdõdik minden elõrõl. ( jó esetben csak az õsember szintjérõl, rosszesetben papucsállatkából 😄 )

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Tényleg nem akartok visszatérni az evolúció tárgyalásához! Ez egy tudományos topic, az evolúció egy tudományos téma, a vallás és a hit nem az! A vallásos kutató is a vallásában hisz, a tudományában pedig kétkedik és választ keres a felmerülõ kérdésekre. Ha a kutatási témája nem függ össze az evolúcióval, akkor világhires tudós is lehet az illetõ. Csak ha a téma megoldása már evolúciós kérdés is, akkor nem tudná össze egyeztetni a hitét a tevékenységével! Az ID-sok, a Kreacionsta Kutató csoport (Yec CRS) és más kreacionista értelmiségiek/kutatók pont ebbe az akadályba ütközve próbálnak kiutat keresni a zsákutcából! Ezért fogadják el végsõ soron az evolúciót úgy, hogy azt magát egy felsõbbrendû lény kezdeményezéseként fogják fel. De ez pont olyan pótcselekvés, mint amikor az életet (bármilyen megnyilvánulásában) más bolygóról vagy csillagrendszerbõl származtatják egyesek. A felmerülõ kérdés ugyanaz mint a Földön, legfeljebb máskép kell feltenni: ott ki teremtette/hogy indult be és fejlõdött tovább?
NeverwinterKING
mér ne lenne evangélium? én hiszem h Júdás nem rossz ember. az evangéliumot igaz nem olvastam. debiztos meg volt az oka h "feladja" Jézust.

\"You are fucking crazy people!\"

No elérkeztünk a vallás evolúciójához. Jó éjszakát.
Hogyan várhatnám el egy buddhistától, hindutól vagy taoistától, hogy a biblia szerint éljen, mikor õk sem várják el tõlem. Jó ezek a vallások egyike sem térítõ vallás, mint a kerszténység.
Én nem várom el senkitõl, hogy betartsa amit a Biblia mond.
Ha az emberek betartanák a szentírást,vagy legalább ismernék és elfogadnák,akkor nem is lenne... hogy várod el hogy az emberek betartsák amit a biblia mond,ha te se tartod be?
De ez nem térítette el a változtatásoktól egyik egyházat sem.
Ha jól tudom benne van a Bibliában, hogy "Ne ölj". Nincs is azóta gyilkosság a Földön.
Nem nem,jót mondtál.
kicsit felületes vagyok a témában, de ha minden igaz van egy olyan rész a Biblia legvégén h ha valaki elvesz vagy hozzátesz bármit arra súlyos csapások lesznek vetve - gondolom ez éppen elég h ne manipulálják, szándékosan, nyilván a nyelvekre való fordítás közben elõfordulnak hibák, de azokat igyekeznek pontosítani 😊 -

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

"Teológiai értelemben a „szellem” az emberi lélek legmélyebb rétege, ami által kapcsolatban áll Istennel" idézet
Lelkesedésbõl lehet szarni lélekbõl nem.
Isten nem szellem,hanem Lélek. És õ lehelt lelket az emberbe is
Isten egy szellem, lélek, aki fizikai táplálékot nem vesz magához, tehát ha nagyon akarna akkor sem tudna szarni az emberekre.
Igen ez tényleg így lenne ha Isten szarna az emberekre...
A Biblia Isteni sugallatra emberkéz alkotta könyv, amit az emberek az évezredek folyamán annyiszor átírták saját szájízük szerint, hogy talán már a Jó Isten sem tud eligazodni a mondatok között.
Pont errõl van szó, amelyik Biliát Te olvasod (gondolom akkor a Károli Gáspár félét) abból is sokmindent kihagytak, de pluszban hozzá is raktak sokmindent.
Nem tudok mindent, de nincs szükségem hitre.

Amúgy "mindig", "addig" rövid i.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Tény, hogy a Biblia a Könyvek Könyve, ami a Föld legnagyobb hitközösségének és legjobban széthúzó hitközösségének a világhoz való viszonyához próbál utat mutatni.
És nekem ehhez mi közöm? 20x leírtam hogy református vagyok és hogy van egy véleményem a katolikusokról...szóval többet senki se támadjon rám bûnbocsánat cédulával vagy inkvizícióval stb...mert ezeket én is elítélem!
Ezt nem én írtam, idézet.
A kánon szó a bibliai iratokra alkalmazva a hit szabályát tartalmazó, az Istentõl ihletett iratok együttesét, gyûjteményét jelenti. A kanonizáció kifejezés azt jelenti, hogy az egyház elismerte az egyes iratok isteni ihletettségét (Isteni eredetét) és ezzel a kánonhoz való tartozását. Ha a kanonizáció folyamatáról beszélünk, akkor arról van szó, hogy mikor, miként ismerték fel, vagy ismerték el az egyes iratok kanonikus voltát és csatolták véglegesen a kánonhoz. A Biblia kanonizációja a 2. században zárult le. (Ehhez képest a mai katolikus kánon a 16. századi reformáció idején alakult ki, amikor a katolikus egyház további hat olyan ószövetségi könyvet kanonizált, amelyeket a protestáns egyházak apokrifnek tartanak.) A Biblia könyveihez hasonló, de az egyház által hamisítványnak vagy nem Isten által sugalltnak ítélt, és ezért a kánonból kihagyott könyveket apokrifoknak nevezik. Közel 30 különbözõ – sokszor a keresztény erkölcsnek, életigenlésnek ellentmondó – evangéliumból választották ki az egyházatyák azt a négyet, amely ma a keresztény Biblia része (Máté, Márk, Lukács, János evangéliuma).

Igen? És tényként kezeled a Bibliát ugyanúgy mint az evolúciót? 😊
😄 1 hiányzó oldal sincs a Bibliában. Pont annyi van benne,amennyinek lennie kell... én is hallotam már pl Júdás evangéliumáról...amibõl 2 dolog derül ki -
1. nem Júdás írta

2. nem evangélium

😊
A Bibliában rengeteg a hiányzó oldal és mégis létezik, úgy mint az evolúció.
"...az evolúcióban rengeteg a hiányzó láncszem, egy olyan láncban ami nem létezik..." - nem én mondtam,de egyetértek és amíg ez így van,nem nevezném TÉNY-nek
Amíg az ember nem tud mindent addíg mindíg hisz, ha már mindent tud már nincs szükség hitre. De a tudás olyan mint a párhuzamosok találkozása a végtelenben. Soha nem jön el. Tehát hit az mindíg is lesz, igaz egyre kisebb, de ott a végtelenben a párhuzamosok között ott lakik a teremtõ erõ, amit nevezhetünk Istennek, Allahnak, Sivának, stb. De ez az evolúció tényén már nem változtat.
Én abszolút nem hiszek semmilyen teremtésben, sem abban a fajta lélekben, amit a kereszténység határoz meg...

Isten teremtette igaz, de nincs le írva, hogy az evolúciót nem teremtette meg. Túl sok milka csokit ehettél gyerek korodban, hogy mindíg ezekkel a tehenekkel jössz, amit ugye Isten teremtett, mert tudta ez jó lesz az embereknek.
😄 ja, az sincs leírva hogy Nem a rózsaszín pöttyös tehén szarta a világot, de az le van írva Hogy Isten teremtette.
És a bibliában sehol sincs leírva, hogy az evolúció nem igaz.
Csak abban van vita,hogy vannak akik szerint a teremtés megteremtette az evolúciót is.
És még abban sem igazán, hogy a világmindenség teremtés által jött létre.
De igen,olvass vissza
Szerintem itt senki sem írta, hogy a lélek nem létezik Gezuka.
No hát ez itt nem sikerült, majd máskor.