Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Igazából azért, mert nincs kézzelfogható, leellenõrizhetõ bizonyíték rá, csak hipotézisekre épülõ újabb hipotézisek, mellébeszélés."

Ja. Tárgyi bizonyítékok tonnaszám vannak a világ természetrajzi múzeumaiban, bár elismerem, legnagyobb részüket nem engedik kézzel fogni. Áss te is magadnak.
A "hipotézisekre épülõ újabb hipotézisek, mellébeszélés" pedig igen koherens rendszert alkotnak, alapvetõ kérdések nem maradtak válasz nélkül.
A 8+4 év jó tanárok közt eltelt idõddel nem hiszem, hogy megcáfolhatnád õket, már sértésnek ne vedd.

"Pedig a helyzet egészen egyszerû: Ha létezne törzsfejlõdés, annak mi itt és most is szemtanúi lennénk."

Hümm.
Pontosan hogy gondolod? Rajtakapsz egy állatot, amint épp a bokrok mélyén törzsfejlõdik, de téged meglátván riadtan abbahagyja és tovaszökell?
Generációk százain átívelõ folyamatról beszélünk. Igen ritkán fogsz ilyet szabad szemmel élõben látni.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

sz4bolcs
Nem tudom, téged mi érdekel.
Ha nem tudod, mi lenne a bizonyíték az evolúcióra, akkor kétséges, hogy ismered az elméletet.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Helló!

Mi lenne az? Nem tudom. Majd ha lesz és azt állítják róla, hogy az bizony egy valódi kézzelfogható és egyértelmû bizonyíték, akkor megnézzük. De ilyesmi eddig még nem volt.

Az evolúciót még ki sem lehetett kényszeríteni eddig. Laboratóriumi körülmények között sem történt fejlõdés. Csak a jól ismert repertoár ismétlõdött. Ha kártyás lennék, azt mondanám, hogy a lapleosztás váltózhat, de a pakli mindig megadja a lehetõségeket. Csupa ilyesmit látunk. Igazi bizonyíték még nem volt. És gondolom ezt mindenki tudja aki tanult módon, valóban érdeklõdik a tudomány e területe iránt. Tehát kérdésed értelmetlen. Nem kívánságmûsor a bizonyíték léte vagy nemléte. Ami létezik a természetben, azt elõbb utóbb nyakon lehet csípni. A törzsfejlõdés, az evolúció csak elmélet, a valóságban nem létezõ dolgok. Ezért nincs egy szem bizonyíték se.

Arról is tudsz valamit mondani ami engem érdekel?

http://szabadforum.com

sz4bolcs
És szerinted mi lenne az, ami egyértelmûen bizonyítaná az evoluciót?

Helló!

"en ugyan az evoluciot valom"

Én meg nem vallok semmit. Én szkeptikus vagyok a tudomány tanításaival szemben. Csak kézzelfogható bizonyítékoknak hiszek. Amire nincs bizonyíték, azt én teljes joggal a fel nem derítettekhez sorolom.

Helló!

"Igazából a hozzászólásodból csak az nem derült ki, hogy akkor miért utasítod el az evolúciót."

Igazából azért, mert nincs kézzelfogható, leellenõrizhetõ bizonyíték rá, csak hipotézisekre épülõ újabb hipotézisek, mellébeszélés. Pedig a helyzet egészen egyszerû: Ha létezne törzsfejlõdés, annak mi itt és most is szemtanúi lennénk.

"Mert ugye azt mondod, hogy nem létezõ dolgok, de nem írsz semmit, ami miatt ezt el kellene fogadnunk."

Az elmélet 150 éve alatt ha lett volna bizonyíték, azt már láttuk volna. Nincs bizonyíték. Te meg tõlem vársz valamiféle ellenbizonyítékot? Hát micsoda buta dolog ez?
Engem már csak az érdelek, hogy a valóságban mi volt helyette. Ha errõl tudunk beszélgetni, akkor az érdekelne. Hitvitát folytatni nem szeretnék az evo-hívõkkel.

"Ahhoz, hogy önálló véleménye lehessen valakinek igenis meg kell tanulni a jelenleg elfogadott elméleteket és azok alátámasztására felhozott érveket."

Én megtanultam. Nekem tehát szabad. Most beszéljünk arról ami engem érdekel.

Cuchulainn
Igazából a hozzászólásodból csak az nem derült ki, hogy akkor miért utasítod el az evolúciót.

Mert ugye azt mondod, hogy nem létezõ dolgok, de nem írsz semmit, ami miatt ezt el kellene fogadnunk. Szintúgy nem kínálsz fel alternatív magyarázatot a jelenségekre.

"Az õslénytan, az összehasonlító anatómia és a genetika ugyanis nem segít a ténymegállapításban."
Hát akkor mégis mit csinál? Az összes kapott eredmény csak a véletlen mûve lenne?

"Az õslénytan, az összehasonlító anatómia és a genetika kizárólagos fejlõdéselméleti módon való szemlélete csak megvezeti, becsapja a tanulókat, ahelyett, hogy gondolkodásra késztetné õket. A tanítás egyetemes célja ugyanis nem az ismeretszerzés, hanem az önálló gondolkodás képességének az elsajátítása és gyakoroltatása lenne."
Ahhoz, hogy önálló véleménye lehessen valakinek igenis meg kell tanulni a jelenleg elfogadott elméleteket és azok alátámasztására felhozott érveket. Ide is rengetegen jöttek már, akiknek fogalmuk sem volt az evolúció mibenlétérõl és ennek ellenére bõszen tagadták.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Kedves primavis!

"Az õslénytan, az összehasonlitó anatómia, a genetika eredményeinek értelmezése segitheti az érdeklõdõt az evolúcionista szemléletmódhoz, gondolkodáshoz."

Igen, mégpedig a hibás gondolkodáshoz.

Az õslénytan, az összehasonlító anatómia és a genetika ugyanis nem segít a ténymegállapításban. Abban, hogy a vizsgált élõlények egymás utódai voltak-e, vagy csak egymás mellett éltek. Kézenfekvõ és logikus "fejlõdésre" gondolni, de mint tudjuk: "Logikával nem lehet különbséget tenni lehetséges és lehetetlen között." (Steiner 2. tantétele)

Más szavakkal éve: Az õslénytan, az összehasonlító anatómia és a genetika kizárólagos fejlõdéselméleti módon való szemlélete csak megvezeti, becsapja a tanulókat, ahelyett, hogy gondolkodásra késztetné õket. A tanítás egyetemes célja ugyanis nem az ismeretszerzés, hanem az önálló gondolkodás képességének az elsajátítása és gyakoroltatása lenne.

Szerencsére nekem rendes tanáraim voltak. Emiatt én úgy gondolom, hogy a törzsfejlõdés, az evolúció a valóságban nemlétezõ dolgok.

Felmerül persze a kérdés: Mi van, mi volt a valóságban helyettük? Sajnos a szabad gondolkodás sem megy semmire, ha nincs kellõ mennyiségû valós információ. Tehát én sem tudom a választ. Más talán igen. Ezért vagyok itt.

LSSAHPAUL
Jah 😊 Eltudnám képzelni hogy így volt ahogy leirod. Ugyanis ennek a koloniának ( ezek több értékes informáciot tudtak mondani a másikna zsákmányszerzéssel kapcsolatban ) sokkal több kajája lesz, és így több gyereket is csinálhatnak.. uh ez nem stimm.. akkor a csócsó cigányoknak miért van olyan sok? :p

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

leonforce
mert novelte a tulelesi eselyeiket a tobb--raadasulkomplex--informacio kozlesenek lehtosege....pl..
(jo az ha pl tudja azt mondani h"arra szaladt a mammut kapjuk el.."de nem feltetlenul elonyos ha csak ennyit,es azt mar nem h"fussunk,bujjunk el mert megvadult mammut csorda kozeleg.."es sok milliard mas hasznos infot...)
bocsanat a primitiv peldaert de asszem ertheto..!!

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
sztm meg a balesetek is...

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
en ugyan az evoluciot valom de engem nem gyoz meg semmirol...
(plane nem gyozne meg ha a kreacionista elvet vallanam magamenak..)

Seven-Four-Seven--Heavy

Pharaoh
bugbal
Sziasztok! Sajnos még mindig nincs benne a köztudatban, pedig szemzációs felfedezés: 2007 július végén a bükkábrányi lignitbánya munkásai felsõ miocén-korabeli mocsárciprus-erdõ 16 fájának törzsét találták meg a bánya területén. A fatörzseket vizsgálva a kutatók úgy vélik, hogy a maradványok körülbelül nyolcmillió évesek. Már önmagában a fatörzsek életkora is elképesztõ, azonban a világon egyedülálló az, hogy a fák épen maradtak, konzerválódtak, és megõrizték eredeti fa-szerkezetüket. A leletek körülbelül öt méter magasak, átmérõjük pedig másfél és három méter közötti. Akit érdekel, itt van róla egy érdekes videó, érdemes megnézni!

http://undorito.uw.hu

Igen, mint ahogy már irták az elõbb, létezik ilyen tantárgy is, de a pudingról is megevés alapján döntik el, hogy milyen! Az õslénytan, az összehasonlitó anatómia, a genetika eredményeinek értelmezése segitheti az érdeklõdõt az evolúcionista szemléletmódhoz, gondolkodáshoz.
Az orvosnak nem kötelezõ hinni az evolúcióban, mivel gyógyitani/operálni kreacionista viláégnézet birtokában is tud! Nem függvénye egyik a másiknak, viszont az élõvilág alakulását a Földön a legrégibbkoroktól máig, nem lehet megérteni/ helyesen értelmezni a fenti tudományágak gondolkodásmódjának, logikájának a hiányában. A tagadók ettõl ózkodnak s így persze nemcsak nem értenek semmit, hanem még ráadásul hiszékenyek is és felülnek az áltudományos hablatyoknak.
Cuchulainn
Biológus szakon vagyok, és van evolúcióbiológia tárgy.

hdm
Újabban, sok minden kapcsolódhat hozzá szerintem. Az egész a fajok fejlõdése átalakulása, amit jobban megtekinthetsz egy fatboy slim szám videojában, (Right here, right now). Nagy sikere volt, én szerettem. Amint primavis mondta, vannak az evolúcionalisták. Sok álláspont létezhet, és amit esetleg rosszul gondolhatnak egyes evolúcionalisták (feltételezem) azt pl az orvostudomány nem úgy ismeri el. Biztos létezik több álláspont is. A lényeg az hogy ha már rosszul tudod és azzal telnek a napjaid hogy igazat nyerj a saját tudásodnak, az olyan mintha minden nap a kukába áldoznád a fele reggelidet.

Kitt erre így válaszol: beteszed a CD-t vagy kiveszed? Majd megtörli azt.

hdm
Kiváncsi vagyok van e olyan szak a felsõoktatásban, am i behatóbban foglalkozik az evolcúcióval. Hol lehetne utána nézni? Igazából ez egy áltudomány e , vagy mégis hová tegyem?

Cuchulainn
Dehogynem.
MINDEN betegség kimutatható az agyban, hiszen az egyes betegségekre a szervezetünk válaszokat ad, amik természetesen a központi idegrendszerbõl indulnak ki. A hasmenéshez szükséges felgyorsuló bélperisztaltika is ennek az eredménye.
Persze nem így diagnosztizálnak, mert egyszerûbb megkérdezni Józsibácsit, hogy folyósat kakált-e, mint elektródákat nyomni az agyába...

sz4bolcs
Ausztriába ~ Ausztráliába. Bocs, csak most jöttünk Linzbõl. 😊

sz4bolcs
ÁÁ, majd' fél év óta elõször benéztem az indexes testvértopicba, és egybõl ilyen üdítõ kérdések vártak rám:

"-...hogy kerül a koala Ausztriába?"
vagy
"-hogy származahtnak nyolc zsidótól az alap rasszok?"

😄DD

sz4bolcs
Tehát szerinted a gyomorfekély, hasmenés, vastagbél gyulladás lelkibb betegségek mint a depresszió? És ha a hasmenés lelkibb betegség, akkor a deprsszió mi?
És vajon mitõl gyógyítható a gyomorfekély oka mondjuk nyugtatókkal? Mert azok egybõl a lélekben hatnak? 😄

No Gezukam Te is szépen haladsz a gyomorfeély felé. Vigyázz magadra.
Akkor miért magyarázkodsz mindíg?
Akkor pl hasmenés 😊 kimutatható az agyban? Nem. És a vastagbél gyulladás nem kevésbé lelki betegség,mert lelki okok váltották ki,mint a sok idegesség -> gyomorfekély
Akkor mégegyszer az idézet amelyben "égitestekrõl" szó nincs:"Isten megteremtette a két nagy világítót. A nagyobbik világítót, hogy uralkodjék a nappalon és a kisebbik világítót, hogy uralkodjék az éjszakán, s hozzá még a csillagokat is."
tudom mi a spekuláció? A filozófia spekuláció. A biblia nem, de mondom, a beszélgetést befejeztem,nem tartozom nektek magyarázattal 😊
Én hiszek a teremtõ lélekben, de a Biblia az csak akkor is emberek által írott könyv marad az akkori tudásuk legjavát bele adva, a többi csak spekuláció.
sz4bolcs
Mióta kértem, hogy írj egy lelki betegséget, ami nem mutatható ki az agyban, azóta csak félrebeszélsz, és még arra sem vagy képes válaszolni, hogy a vastagbél gyulladás lelkibb betegség-e, mint a depresszió. Mellébeszélsz. Jól ismert malachy taktika.

Megjegyzem, bármennyire is szeretnéd hitvitára degradálni ezt a beszélgetést, velem nem a hitrõl társalogtál.

Igazad van, a Bajszos sármány sincs megnevezve a bibliában, nagyszerûen érvelsz. Le van írva hogy megteremti az égitesteket és az állatokat,de mondom nem kell hinni 😄 miért gyõzköditek magatokat? Nyugodtan éljétek tovább az életeteket,nem történt semmi megrázó dolog 😊
Akkor nem létezik a Merkur,Venusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Pluto, asteroidák, üstökösök, mert ezek teremtése nincs leírva a Teremtés Könyvében.
"Isten megteremtette a két nagy világítót. A nagyobbik világítót, hogy uralkodjék a nappalon és a kisebbik világítót, hogy uralkodjék az éjszakán, s hozzá még a csillagokat is." Gondolom a Hold a kissebik világító, ami azonban nem világít minden éjszaka, hetekig eltünik.
Figyu, te már ígyse veszed komolyan az egészet. Amíg nem fogadod el hogy a Biblia az élõ Isten szava,addig nincs mirõl beszélni. Ha nem fogadod el hogy a Biblia tényeket sorol fel, akkor számomra te nem létezel, amíg nem kérsz Istentõl bocsánatot ezért,addig max imádkozhatok érted,de beszélni nem fogok

Befejezhetjük a hit témát?
sz4bolcs
Tehát akkor egy vastagbélgyulladás szeritebb "lelkibb" betegség, mint egy agyban kimutatható depresszió? 😉

sz4bolcs
De igen az. Miért, mit gondolsz, egy vastagbélgyulladás mitõl lenne pszichoszomatikusabb, mint egy aids?

Szerintem egy lepra nem pszichoszomatikus, vagy egy aids...

Mind1 ha megnézted az oldalt amit küldte,már látod,h milyen PSB-k vannak
sz4bolcs
De igen. Az orvostudomány mai elfogadott álláspontja, hogy minden betegség pszichoszomatikus.

egyáltalán nem minden betegség pszichoszomatikus 😄 de sajnos ha nem fogod fel amit leírtam többet nem tehetek, ha gondolod nézelõdj még itt,hátha segít megérteni.

http://www.paramedica.hu/200409/22_stressz1/index.htm
sz4bolcs
hdm nem írt semmi olyat, amit tõled kérdeztem. Kértem, mutass egy lelki betegséget, ami nem kimutatható az agyban.
Ezek szerint szerinted a rák, és a bélfekélyek sokkal inkább lelki betekségek, mint a skizofrénia, vagy a depresszió? Merthogy minden betegség pszichoszomatikus. Ez a mai elfogadott álláspont.

Ahogy hdm leírta

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

A pszichoszomatikus jelzõ olyan fogalmakra, folyamatokra vonatkozik, amelyek a lelki és testi folyamatok összefüggésébõl jönnek létre. Leggyakrabban a pszichoszomatikus betegség kifejezésben találkozhatunk vele. Ezek a betegségek lelki eredetû, de a testben megnyilvánuló kórfolyamatok. Míg néhány esetben a lelki és testi tényezõk összefüggése tisztázott, nagyon sok esetben ma még nem világos, hogyan okoz a lelki probléma testi tüneteket.
sz4bolcs
Mivel parancsoljak? Nem írtál egyetlen diagnózist sem.

Van lélek, de a depresszió nem lelki betegség, mert kimutatható az agyban? Kíváncsian várom, hogy akkor mi lelki betegség.

parancsolj szabi.

Egyébként meg azzal a kommentemmel,amikor a lélekröl írtam,azt akartam bebizonyítani,h VAN lélek,mert sokan még ezt se hiszik,azt hiszem ezt a célomat elértem 😊
hdm
Lelki betegségre én általában a gyengébb kényelmetlenséget okozó lelki bajokat értem, egyébként meg pszichoszomatikus megbetegetéseknek nevezik ezeket. Pszichózis -> mániákus depresszió, skizofrénia, kényszeres személyiség, hisztéria , ezek léteznek (Fritz Rieman - A szorongás alapformái). Ezek mind a félelem, szorongás és szégyen által katalizált betegségek ... (Gondolom)

sz4bolcs
Ezek szerint agyban kimutatható depresszió sincs? 😉

Esetleg azt akarod állítani, hogy a depresszió nem lelki, hanem agyi betegség?

Még mindig várom, hogy melyik az a lelki betegség, ami nem kimutatható az agyban. Ahelyett, hogy copypaste-zol, elég csak megnevezned a diagnózist.

A "lelki betegség" kifejezés a viselkedést, az emberi viszonyulás egyes módjait az egészségügyi világ területére helyezi. A kutató pszichiáter E. Fuller Torrey szerint azonban "…a kifejezésnek nincs értelme. Egyszerû nyelvi hiba. A két szó nem illik össze... amint nem létezik nedves gondolat vagy bölcs világûr, ugyanúgy nincs lelki betegség sem." A lélek szó nem az emberi agyat jelenti. Az érzelem, a gondolat több, mint agyi funkció. Az agykutató Barbara Brown szerint a kutatások azt mutatják, hogy a lélek sokkal több, mint az agy...
sz4bolcs
Tehát? Melyik az a lelki betegség amin nem segít gyógyszer, csak pszichológus, és nem mutatható ki az agyban?

Ha halucináció, akkor megintcsak.. skizofrénia is kimutatható.

Ez pl egy naplóbol származik -

"A lelki betegség nem ismeri az etikettet, nem tiszteli a határokat. Akik ilyesmiben szenvednek, nem kifinomult, esztétikus bajban szenvednek, hanem brutális és elborzasztó betegségben...A lehetõ legrémisztõbb erõszak vízióinak poklában teltek a napjaim.
Az egyik ilyen vízió, amely befészkelte magát az agyamba és nem hagyott nyugodni, az volt, hogy látom, amint egy férfi megöl egy bölényt, mégpedig úgy, hogy karóval döfi át az állat szívét. Láttam a bölény szemét, mintha ott halt volna meg elõttem. Ez a vízió annyira eleven volt, és annyira traumatizált, hogy már nem is akartam többé elaludni..."

A depresszió lelki betegség,bár ezt nem nevezném depressziónak.
sz4bolcs
"Vagy mi van a lelki betegségekkel"

ezt te írtad... talán a depresszió nem lelki betegség?

sz4bolcs
+nem mutatható ki az agyban

sz4bolcs
Akkor mi az a lelki betegség, amin nem segít gyógyszer, csak pszichológus?