Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja. Tárgyi bizonyítékok tonnaszám vannak a világ természetrajzi múzeumaiban, bár elismerem, legnagyobb részüket nem engedik kézzel fogni. Áss te is magadnak.
A "hipotézisekre épülõ újabb hipotézisek, mellébeszélés" pedig igen koherens rendszert alkotnak, alapvetõ kérdések nem maradtak válasz nélkül.
A 8+4 év jó tanárok közt eltelt idõddel nem hiszem, hogy megcáfolhatnád õket, már sértésnek ne vedd.
"Pedig a helyzet egészen egyszerû: Ha létezne törzsfejlõdés, annak mi itt és most is szemtanúi lennénk."
Hümm.
Pontosan hogy gondolod? Rajtakapsz egy állatot, amint épp a bokrok mélyén törzsfejlõdik, de téged meglátván riadtan abbahagyja és tovaszökell?
Generációk százain átívelõ folyamatról beszélünk. Igen ritkán fogsz ilyet szabad szemmel élõben látni.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Ha nem tudod, mi lenne a bizonyíték az evolúcióra, akkor kétséges, hogy ismered az elméletet.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Mi lenne az? Nem tudom. Majd ha lesz és azt állítják róla, hogy az bizony egy valódi kézzelfogható és egyértelmû bizonyíték, akkor megnézzük. De ilyesmi eddig még nem volt.
Az evolúciót még ki sem lehetett kényszeríteni eddig. Laboratóriumi körülmények között sem történt fejlõdés. Csak a jól ismert repertoár ismétlõdött. Ha kártyás lennék, azt mondanám, hogy a lapleosztás váltózhat, de a pakli mindig megadja a lehetõségeket. Csupa ilyesmit látunk. Igazi bizonyíték még nem volt. És gondolom ezt mindenki tudja aki tanult módon, valóban érdeklõdik a tudomány e területe iránt. Tehát kérdésed értelmetlen. Nem kívánságmûsor a bizonyíték léte vagy nemléte. Ami létezik a természetben, azt elõbb utóbb nyakon lehet csípni. A törzsfejlõdés, az evolúció csak elmélet, a valóságban nem létezõ dolgok. Ezért nincs egy szem bizonyíték se.
Arról is tudsz valamit mondani ami engem érdekel?
http://szabadforum.com
"en ugyan az evoluciot valom"
Én meg nem vallok semmit. Én szkeptikus vagyok a tudomány tanításaival szemben. Csak kézzelfogható bizonyítékoknak hiszek. Amire nincs bizonyíték, azt én teljes joggal a fel nem derítettekhez sorolom.
"Igazából a hozzászólásodból csak az nem derült ki, hogy akkor miért utasítod el az evolúciót."
Igazából azért, mert nincs kézzelfogható, leellenõrizhetõ bizonyíték rá, csak hipotézisekre épülõ újabb hipotézisek, mellébeszélés. Pedig a helyzet egészen egyszerû: Ha létezne törzsfejlõdés, annak mi itt és most is szemtanúi lennénk.
"Mert ugye azt mondod, hogy nem létezõ dolgok, de nem írsz semmit, ami miatt ezt el kellene fogadnunk."
Az elmélet 150 éve alatt ha lett volna bizonyíték, azt már láttuk volna. Nincs bizonyíték. Te meg tõlem vársz valamiféle ellenbizonyítékot? Hát micsoda buta dolog ez?
Engem már csak az érdelek, hogy a valóságban mi volt helyette. Ha errõl tudunk beszélgetni, akkor az érdekelne. Hitvitát folytatni nem szeretnék az evo-hívõkkel.
"Ahhoz, hogy önálló véleménye lehessen valakinek igenis meg kell tanulni a jelenleg elfogadott elméleteket és azok alátámasztására felhozott érveket."
Én megtanultam. Nekem tehát szabad. Most beszéljünk arról ami engem érdekel.
Mert ugye azt mondod, hogy nem létezõ dolgok, de nem írsz semmit, ami miatt ezt el kellene fogadnunk. Szintúgy nem kínálsz fel alternatív magyarázatot a jelenségekre.
"Az õslénytan, az összehasonlító anatómia és a genetika ugyanis nem segít a ténymegállapításban."
Hát akkor mégis mit csinál? Az összes kapott eredmény csak a véletlen mûve lenne?
"Az õslénytan, az összehasonlító anatómia és a genetika kizárólagos fejlõdéselméleti módon való szemlélete csak megvezeti, becsapja a tanulókat, ahelyett, hogy gondolkodásra késztetné õket. A tanítás egyetemes célja ugyanis nem az ismeretszerzés, hanem az önálló gondolkodás képességének az elsajátítása és gyakoroltatása lenne."
Ahhoz, hogy önálló véleménye lehessen valakinek igenis meg kell tanulni a jelenleg elfogadott elméleteket és azok alátámasztására felhozott érveket. Ide is rengetegen jöttek már, akiknek fogalmuk sem volt az evolúció mibenlétérõl és ennek ellenére bõszen tagadták.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
"Az õslénytan, az összehasonlitó anatómia, a genetika eredményeinek értelmezése segitheti az érdeklõdõt az evolúcionista szemléletmódhoz, gondolkodáshoz."
Igen, mégpedig a hibás gondolkodáshoz.
Az õslénytan, az összehasonlító anatómia és a genetika ugyanis nem segít a ténymegállapításban. Abban, hogy a vizsgált élõlények egymás utódai voltak-e, vagy csak egymás mellett éltek. Kézenfekvõ és logikus "fejlõdésre" gondolni, de mint tudjuk: "Logikával nem lehet különbséget tenni lehetséges és lehetetlen között." (Steiner 2. tantétele)
Más szavakkal éve: Az õslénytan, az összehasonlító anatómia és a genetika kizárólagos fejlõdéselméleti módon való szemlélete csak megvezeti, becsapja a tanulókat, ahelyett, hogy gondolkodásra késztetné õket. A tanítás egyetemes célja ugyanis nem az ismeretszerzés, hanem az önálló gondolkodás képességének az elsajátítása és gyakoroltatása lenne.
Szerencsére nekem rendes tanáraim voltak. Emiatt én úgy gondolom, hogy a törzsfejlõdés, az evolúció a valóságban nemlétezõ dolgok.
Felmerül persze a kérdés: Mi van, mi volt a valóságban helyettük? Sajnos a szabad gondolkodás sem megy semmire, ha nincs kellõ mennyiségû valós információ. Tehát én sem tudom a választ. Más talán igen. Ezért vagyok itt.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
(jo az ha pl tudja azt mondani h"arra szaladt a mammut kapjuk el.."de nem feltetlenul elonyos ha csak ennyit,es azt mar nem h"fussunk,bujjunk el mert megvadult mammut csorda kozeleg.."es sok milliard mas hasznos infot...)
bocsanat a primitiv peldaert de asszem ertheto..!!
Seven-Four-Seven--Heavy
(plane nem gyozne meg ha a kreacionista elvet vallanam magamenak..)
Seven-Four-Seven--Heavy
http://undorito.uw.hu
Az orvosnak nem kötelezõ hinni az evolúcióban, mivel gyógyitani/operálni kreacionista viláégnézet birtokában is tud! Nem függvénye egyik a másiknak, viszont az élõvilág alakulását a Földön a legrégibbkoroktól máig, nem lehet megérteni/ helyesen értelmezni a fenti tudományágak gondolkodásmódjának, logikájának a hiányában. A tagadók ettõl ózkodnak s így persze nemcsak nem értenek semmit, hanem még ráadásul hiszékenyek is és felülnek az áltudományos hablatyoknak.
Kitt erre így válaszol: beteszed a CD-t vagy kiveszed? Majd megtörli azt.
MINDEN betegség kimutatható az agyban, hiszen az egyes betegségekre a szervezetünk válaszokat ad, amik természetesen a központi idegrendszerbõl indulnak ki. A hasmenéshez szükséges felgyorsuló bélperisztaltika is ennek az eredménye.
Persze nem így diagnosztizálnak, mert egyszerûbb megkérdezni Józsibácsit, hogy folyósat kakált-e, mint elektródákat nyomni az agyába...
"-...hogy kerül a koala Ausztriába?"
vagy
"-hogy származahtnak nyolc zsidótól az alap rasszok?"
😄DD
És vajon mitõl gyógyítható a gyomorfekély oka mondjuk nyugtatókkal? Mert azok egybõl a lélekben hatnak? 😄
Megjegyzem, bármennyire is szeretnéd hitvitára degradálni ezt a beszélgetést, velem nem a hitrõl társalogtál.
Befejezhetjük a hit témát?
Mind1 ha megnézted az oldalt amit küldte,már látod,h milyen PSB-k vannak
http://www.paramedica.hu/200409/22_stressz1/index.htm
Ezek szerint szerinted a rák, és a bélfekélyek sokkal inkább lelki betekségek, mint a skizofrénia, vagy a depresszió? Merthogy minden betegség pszichoszomatikus. Ez a mai elfogadott álláspont.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
A pszichoszomatikus jelzõ olyan fogalmakra, folyamatokra vonatkozik, amelyek a lelki és testi folyamatok összefüggésébõl jönnek létre. Leggyakrabban a pszichoszomatikus betegség kifejezésben találkozhatunk vele. Ezek a betegségek lelki eredetû, de a testben megnyilvánuló kórfolyamatok. Míg néhány esetben a lelki és testi tényezõk összefüggése tisztázott, nagyon sok esetben ma még nem világos, hogyan okoz a lelki probléma testi tüneteket.
Van lélek, de a depresszió nem lelki betegség, mert kimutatható az agyban? Kíváncsian várom, hogy akkor mi lelki betegség.
Egyébként meg azzal a kommentemmel,amikor a lélekröl írtam,azt akartam bebizonyítani,h VAN lélek,mert sokan még ezt se hiszik,azt hiszem ezt a célomat elértem 😊
Esetleg azt akarod állítani, hogy a depresszió nem lelki, hanem agyi betegség?
Még mindig várom, hogy melyik az a lelki betegség, ami nem kimutatható az agyban. Ahelyett, hogy copypaste-zol, elég csak megnevezned a diagnózist.
Ha halucináció, akkor megintcsak.. skizofrénia is kimutatható.
"A lelki betegség nem ismeri az etikettet, nem tiszteli a határokat. Akik ilyesmiben szenvednek, nem kifinomult, esztétikus bajban szenvednek, hanem brutális és elborzasztó betegségben...A lehetõ legrémisztõbb erõszak vízióinak poklában teltek a napjaim.
Az egyik ilyen vízió, amely befészkelte magát az agyamba és nem hagyott nyugodni, az volt, hogy látom, amint egy férfi megöl egy bölényt, mégpedig úgy, hogy karóval döfi át az állat szívét. Láttam a bölény szemét, mintha ott halt volna meg elõttem. Ez a vízió annyira eleven volt, és annyira traumatizált, hogy már nem is akartam többé elaludni..."
A depresszió lelki betegség,bár ezt nem nevezném depressziónak.
ezt te írtad... talán a depresszió nem lelki betegség?