Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát persze, hogy nem a légbôl kapták. A kérdés csak az, hogy mi mennyire 'nyúlunk' a dolgok mellé...

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Megvan, megvolt, az NWO topikban is tárgyaltuk, oktatni lehetne belõle, ahogyan a régi legendákat, és írásos emlékeket KELL elemezni a XXI.sz.-ból. (egyre valószerûbbnek tûnik az amit az Stargate-ben elõadnak)
Még anno errõl Biblia kuliszák mögött
Valaki linkelte mint lehetséges bizonyíték. Többre nem emlékszem 😞
Milyen könyvrõl van szó?
-Az idegenek miért velünk vették fel a kapcsolatod, (kékbálnának sokkal fejlettebb kommunikációja van mint nekünk, logikus lett volna velük beszélni.)

Erre azt tippelem, hogy INKÁBB hasonlítanak ránk, mint a kékbálnára.
Ha már idegenek, akkor az meglepetés lehetett nekik, hogy találtak egy olyan humanoidfajt, akik igen sok alfajból (rasszból) állnak , és nem ismerik a saját eredetüket, ill. valami nem stimmel a fejlõdésük idõrendiségével/sebességével, mert egyszerûen egy 1.0-ás változatnak néz ki az egész, ahol egy csomó beépített feature rosszul mûködik, vagy egyáltalán nem mûködik. Az alap maga jó, de ez egy bug-os verzió, elég ránézni egy híradóra. (a beépített szolgáltatások egyes alfajoknál teljesen hiányoznak, fõleg azoknál, akiknek NINCS több ezer éves civilizációs múlt a hátuk mögött.)
zoliapu
Így tanultam, valamikor. (lehet, hogy te egyformán terheled mind a kettõt😄)

Ez sem egyértelmû:

Férfi agy késõbb fejlõdik ki, mint a nõi és bal agyféltek késõbb, mint a jobb. A tesztoszteron elfojtja a bal agyféltek fejlõdését, így a jobb agyféltek erõteljesebben lesz fejlett.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Én atomjobbkezes vagyok, és sokkal erõsebb vagyok humán téren. Kivétel erõsíti a szabályt 😄.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

zoliapu
Alapvetõen igen, a jobb kezesek a ball agyfélteküket használják inkább és a tudományokban ott vannak, kordinásageometria atomfizika stb. A másik csoport inkább a mûvészetek zene, film stb. De pl gyalogláskor mindkét agyféltek egyformán dolgozik duo -ba 😊)

dronkZero
Kétféle ember van, az egyik skatulyáz, a másik nem...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

zoliapu
Nem baj, ha kihalunk, egyszer végetérnek múló napjaink.. (az elött is volt élet, hogy megjelentünk vagy idejöttünk) Azért szerintem a nõk egyre gusztusosabbak manapság.
Többet nyom a latba a szaporodáskor a pénz vagy az iskolázottság, (nem az iq -ra értem), szeriném két féle ember van az eggyik nagyon rendszerezni tudó a másik inkább a "csiszolt elme".

> csak most az éles elme, illetve a pénzszerzés a fontos tényezõk – akinek ezek jól mennek, annak jobbak túlélési esélyei és rendszerint több gyereket nevel fel.

OMG

GAZDASÁGI-DEMOGRÁFIAI PARADOXON

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

dronkZero
Hehe, épp errõl beszélgettünk... 😊

zoliapu
Jó kis film a Uma Thurman az egyik kedvenc szinésznõm úgy egyébként.Szerintem nem kell genetika lehet, hogy gyógyszeres terápiával is meg lehet oldani örökké én sem szeretnék élni az már túl hosszú.

dronkZero
Ez szépen hangzik, csak éppen az ellenkezõje történik. Egyrészt nincs pozitív szelekció, tehát aki esetleg egy "értékes" mutációt hordoz, az is elveszik a tömegben, nem lesz automatikusan több utódja, nem terjeszti el a populációban (ami embernél a Föld) a tulajdonságot. Másrészt negatív szelekció viszont van. Igaz, hogy ez tesz minket emberré, segítünk embertársainkon (életben tartjuk a magukban életképteleneket), de a faj egésze szempontjából elõnyt semmiképp sem jelent. Persze lehet, hogy hátrányt sem, pont a nagy egyedszám miatt. De ez a két dolog így együtt megakadályozza a fajunk genetikai fejlõdését.

Emellett elég hülye párválasztási szokásai vannak az embernek, lehet, hogy egy csinos pofi nagyobb evolúciós elõny, mint a +30%-kal hosszabb élettartam.

De szerencsére mi már nem fogjuk látni, amikor az eugenika lesz az emberiség fõ vezérelve. Én nem szeretnék olyan világban élni(ajánlott film: GATTACA). Cserébe persze nem is élek 300 évig...

zoliapu
Az idõ nekünk dolgozik,az evolúciót fel tudjuk gyorsítani pl az embereknél legalább sikerûl kitolni az életkor 200-300 évre és hosszútávú tervben az 1000 év sem lehetetlen. Komoly kisérleteket végeztek tudósok, ha 1-2 fokkal lejebb tudnák vinni a testhõmérsékletet és át lehetne ejteni szevezetet ne akarjon visszaálni, akár ennyitõl is 20-30 % nõne a várható élettartam az embereknél.

Persze ez attól is függ mely korban élünk. Az atomok világa sem a mienk direkte, s mégis használjuk. Ki tudja mit hoz az idõ. ( antianyag )

Walk the Talk.

zoliapu
Ez tetszett.

Máskülönben érdekes, hogy nem biztos, egy viziélõlénytõl származunk. Biológusok bebizonyították, hogy történt már olyan egy fajnak megváltoztak az élõhely körûlményei és pl. szárazföldi élõlénybõl vizivé majd újra szárazföldivé vált.

Amíg meg nem találják azt az átmeneti fajt ami félig ember már addig csak a sötétben tapogatózunk.

Amire viszont szerintem soha nem találjuk meg a választ, hogy az élet hogyan alakúl ki.

LSSAHPAUL
http://www.youtube.com/watch?v=1aHl9eOg9fg

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

zoliapu
Ez csak feltételezés, nincs rá bizonyíték, a fekete éukban még nem járt ember szerintem nem is fog.

"Úgy gondolom nagyon le vagyunk ragadva a mi valós világunk értelmezésével."

Persze inkább a saját világunkkal vagyunk elfoglalva, ebbõl származik hasznunk.

Jobban körül kellett volna írnom a kérdésemet. Én ugyanis magára a topik címére kérdeztem rá. Nekem semmi bajom az idõvel. Talán csak annyi, hogy túl gyorsan ketyeg a biológiai órám, gyorsan öregszem. Gyorsabban, mint ahogyan a nyugdíjkorhatárt emelik. Ha ilyen gyorsan emelik, mire elérném, már vagy 85 év lesz a korhatár. Nagyon úgy néz ki, hogy azt én meg sem érem. Na-ennyit az idõrõl.
Csak úgy megjegyzem, hogy akkor mi van, ha az idõ sem más mint rezgés, rezonancia.
S, ha tudnánk a nagyságát, mely változó, lehetségessé válhatna az idõutazás, annélkül, hogy az események folyamatába bele tudnánk avatkozni. Mert ehhez tudni kellene az akkori tér rezonanciáját is, ami szerintem qrvára komplex lehet.

Walk the Talk.

Az átlag ember úgy véli, hogy az idõ az egyetlen, mely konstans. De ha belegondolsz az idõ / a mi meghatározásunk szerinti /, sebesség, s tömeg hatására megváltozik. S ez mindig csak a külsõ szemlélõnek jelent változást. A benne lévõ nem igen tapasztal semmit. Legfeljebb kipurcan. S mivel az idõ s a tér összefüggenek, a feketelyuk közelében, benne, megváltozik a tér szerkezete, s így az idõ is más értelmezést nyer. Úgy gondolom nagyon le vagyunk ragadva a mi valós világunk értelmezésével.

Walk the Talk.

zoliapu
Szerintem van rá bizonyíték, hogy létezik az idõ, csak pontos sebességét nem lehet bebizonytani. Tény, hogy nagyobb mint nulla és kisebb mint végtelen, amúgy meg az emberi értelem hozott anyagból dolgozik😊.

Van már bizonyíték rá?
zoliapu
Ez a valóság három dimenzió és az idõ amit ugye, ember képes egyedûl megélni úgy mint esemény egy pillanát mégpedig úgy, hogy az átélt pillanatot és az memóriájában lévõ pillanatot viszonyítja egymáshoz és ezt nevezi idõnek.

Az idõ relativitását az álom során nagyon világosan átéljük. Hiába érezzük úgy, hogy órákig tartott, amit álmodtunk, valójában az egész csak néhány percet, sõt, másodpercet vett igénybe.

Amúgy mi mindig hajlunk arra, hogy fontosabbak vagyunk a természetnek, mint bármi más. A valóságban minden pillanatban, ha van, s nem illúzió, mindig egyensúly van. Csak az lehet, hogy a mi számunkra nem megfelelõ.

Walk the Talk.

"De az is lehet, hogy õk valojában mi vagyunk a jövõben. A másik üzenete pedig az emberiség nem feltétlenûl van kihalásra ítélve."

Ez valójában egy adag optimizmus. Bár legyen igazad. De, ha belegondolsz, hogy õk, vagyis mi, olyan fejlettek, hogy visszajönnek az idõben, hogy õk, vagyis mi, ne haljanak ki.....................hu!!!!

Walk the Talk.

zoliapu
"Elkezdtem olvasni a könyvet. Na nézzük sorjában. Mire jutottam.
-Az idegenek miért velünk vették fel a kapcsolatod, (kékbálnának sokkal fejlettebb kommunikációja van mint nekünk, logikus lett volna velük beszélni.)
- Miért nem hamarabb léptek velünk kapcsolatban."

Nem valószínû érdekeljük õket az agyunk töredékét használjuk ki és érzelmi inteligenciában is a delfinek a jobbak, talán egyszer születik valaki aki érdekes lesz. (de jártak már itt véletlenûl, és hasonló az írásuk mint nekünk valamilyen ékírás) Én nem vagyok fanatikus, sem kételkedõ egyszerûen elfogadom, hogy léteznek, Jézus Krisztus is az lehetett.

"Ha sokkal fejlettebb civilizációnak nincsen jobb dolga mint a mi történelmünkbe beleavatkozni sajnálatos dolog, valószínûbb viszont hogy inkább õk is a saját virtuális világukba nyomnák a WOW-ot."

Igen 😊
Attól függ honnan nézzük, ha õk régebbi civilizáció akkor az õ történelmûkbe avatkozunk mi be nem? De az is lehet, hogy õk valojában mi vagyunk a jövõben. A másik üzenete pedig az emberiség nem feltétlenûl van kihalásra ítélve.

Igazad van. De, ha csak az okosok szólhatnának kihalna a topic.

Walk the Talk.

Ron Ragm
miért van az az érzésem hogy a legtöbb kételkedõ annyit ért a dologhoz hogy emelt érettségit tett bioszból és máris azt hiszi szakértõje a témának

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

panther112
olvassatok fajjerábendet karnapot slikket vitgenstejnt meg ilyeneket inkább

guardian hero
Hát, ha csak ennyire futja, akkor a soha viszont nem látásra! <#integet2>

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Rendben fõ-tõrzs-õr-mester úr értettem elnézést az ok-os-kod-ás-ért, kérek engedélyt eltávozásra.

Ég áldja !
guardian hero
Szerintem valódiak a bizonyítékok, és igen sokrétûek. Vagdalkozhatsz a levegõbe, de egyelõre egyetlen, az evolúciót alátámasztó bizonyítékot sem cáfoltál meg.

Az lehet, hogy nem ismerjük teljes mértékben minden részletét, mint ahogy sokmindent nem ismerünk még a világban; ezáltal nem zárható ki teljesen a külsõ beavatkozás lehetõsége, de erre utaló bizonyítékról egyelõre nem tudok; másrészt az evolúció elméletét ez semmiképp sem cáfolná meg.

Azt kéne még felfognotok, hogy nagyon más dolog egy alátámasztott tudományos elméletet elfogadni (annak tudatában, hogy a tudomány sosem a végsõ igazságot állítja, hanem az aktuális tudásunk szerinti legjobbat), mint hinni valamiben (ami általában egy végsõ igazság, amit nem támaszt alá semmi -> ezért beszélünk puszta hitrõl).

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Maga a folyamat könnyen elképzelhetõ, sõt akár elfogadható is lenne, ha nem kellene bebizonyítani.

Azok a dolgok amiket felhoztatok a bizonyításra, egyáltalán nem valódi bizonyítékok, csak rájuk van sütve hogy bizonyítékok.

Így aztán nem lehet határozottan biztosan megállapítani hogy az elmélet telj-esen helyt-álló vagy csak látszólag ?!

Amíg nincs bebizonyítva egy-értelmûen, két-ség-et kizáróan, nem lehet el-vetni hogy mesterséges beavatkozással vagy bármi más módon játszódott le pont így és pont erre a Földön az evolúció !

Így aztán ki ebben, ki abban fog HINNI, de biztosan TUD-ni nem lehet...
guardian hero
Megint nem mondtál semmit.

Ha nem erre van a legtöbb bizonyíték, akkor mire?

Ha nem erre van a legtöbb bizonyíték, akkor miért ez a legésszerûbb elképzelés?

Alap-vetõ tévedés, hogy erre lenne a legtöbb ész-szerû bizony-ít(ó)-ék(esség).

Egyszerûen csak ez a leg-ész-szerûbb el-kép-zelés az élet sokféle mai megnyilvánulásának lehetõséget adó folyamatról.
© exy1, ha minden egyes létformában a négy genom közül kettõ minimum megtalálható, akkor ez nem egy esetleges közös õsre vezethetõ vissza?
Gondolom Te sem hiszed, hogy egy mai elefánt sem úgy "keletkezett", hogy hopp.........
De, ha mégis, akkor légyszi fejtsd ki.
Mert lehet, hogy az evo tévút, de egyenlõre erre van a legtöbb ésszerû bizonyíték.
Minden más csak hit.

Walk the Talk.

guardian hero
Felesleges reagálnod a topiczüllesztõ provokációra, ezek már rég bebizonyították, hogy képtelenek érdemben hozzászólni a témához, minden offtopic szemét törölve lesz.

Ez nem ér mire leírom a "válasz erre" eltûnik ez már olyan mint ha magamba beszélgetnék.
Ez pont a topikba illik. Köszönöm a tudományos hozzászólást.
Esetleg le is tudnád vezetni, hogyan s miért jött létre ez a nemes szerv?
Na elolvastam
Semmi köze az írásnak az evolúcióhoz inkább azt tárgyalja, hogy a mai tudomány hamis.
Egyébként itt megjegyzem amit tanítanak az iskolában nem azért tanítják mert úgy van, hanem azért mert a jelenleg nincsen jobb amivel helyettesítenék. Ha lesz jobb, akkor majd azt fogjuk tanulni.
Az a baj hogy az olyanok akik azt állítják nyissam ki az agyam és meglátom az igazságot ezt nem veszik figyelembe és áltudományokba feledkezve próbálják igazolni az igazukat.
De legalább megértettem mit akart exy mondani.
Pharaoh
Ez nagyon jó, kb egy f@aszt is lehetett volna a templomra tenni. Az is pont olyan.

Hát ilyen kevés oldalon ennyi zagyvaságot összehordani profi munka.
sz4bolcs
Olvasva a moderátor listát a tudományos fórumokban, -még te fogsz szarabbul járni. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Exy1, szerinted mi volt az evolúció helyett? Komolyan kíváncsi lennék rá, hogy milyen elképzelésed van róla. Az ugyanis látható hogy itt senki nem tud meggyõzni senkit a saját igazáról.
Elkezdtem olvasni a könyvet. Na nézzük sorjában. Mire jutottam.
- Miért nem hamarabb léptek velünk kapcsolatban.
- Mért nem azt írták le konkrétan a bibliába „idegen lények érkeztek egy másik galaxisból xy koordináta stb.
- Ha sokkal fejlettebb civilizációnak nincsen jobb dolga mint a mi történelmünkbe beleavatkozni sajnálatos dolog, valószínûbb viszont hogy inkább õk is a saját virtuális világukba nyomnák a WOW-ot.
-10 csapás logikus megmagyarázása.: 1. vérré változtak a folyóvizek- alga ilyen már volt a természetbe elszaporodtak a vörös algák kevesebb oxigén hal kampec
2. békák lepték el Egyiptomot nincs hal nincs ki megegye a békapetéket naná hogy szaporodnak.
3.legyek. kipusztulnak a Brekik mert nuku kaja csomó légy van mindenhól, hisz döglöt béka mindig jó.
4. marhavész – mit terjeszt az a rovar ami dögöt eszik, minden betegséget sokk van belõle több betegség.
5.sáskák- nincs béka van sáska
6.) 3 napos sötétség – vulkánkitörés a térségben kitört egy vulkán nem kell közvetlen közel hisz a szél messzire elviheti a vulkáni hamut.
Többit mindenki nézzen utána NG készítet róla filmet. +cikk

Na majd tovább olvasom ha erõm engedi. De nekem ez már fáj. Legjobb rész azért ez eddig szerintem 😄
A landolt jármûvekbõl kommandósok bukkantak elõ, kezükben fegyvereikkel.

ja és hogy csk ne legyen off bár tudom hiába linkelem be ugyis az lesz a válasz ez nem bizonyíték, miért provokélsz stb.
szem vándorlás 😄
sz4bolcs
Na lényeg, hogy exike ezt az oldalt reklámozza a másik topicban, ott találtam a képet egybõl az elsõ oldalon. 😄😄D

sz4bolcs
Bocs az offér, ez k*rvajó. 😄😄

pszichózis...

Hello!

Hát, akkor elõször is bocsánatot kell hogy kérjek, valóban csak beleolvastam, nem gondoltam hogy ilyen hosszan tárgyalja a dolgokat. Igazad van, tényleg felszínes információkból vontam le, lehetséges hogy hibás következtetéseket.
Bár ettõl függetlenül még mindig nem értek egyet ezzel kapcsolatos állításaiddal, ez nem tartozik ebbe a topikba, így tényleg ez volt az utolsó off, bocsi mindenkitõl.
Best of exy

„Sajnos a szabad gondolkodás sem megy semmire, ha nincs kellõ mennyiségû valós információ.”

„Olyannyira ismerem, hogy tanítottam és kutattam is.”

„Csak azt látom, hogy akik erõlködnek a fórumokon, azok nem "tudják", nem értik. Felszínes kis google-tudásukkal szívóskodnak a valódi beszélgetni vágyókkal.”

„Nem értem, minek vagytok itt, ha nem akartok értelmes módon beszélgetni?”

„Elõre megmondom, nagy árat fogtok fizetni a lelkiismeretetek oltárán, emiatt az ostoba, tudós emberhez méltatlan magatartás maiatt. Hamarosan.”

„Nincs nekem itt helyem köztetek. Sajnálom, de fanatikus hívõkkel nekem nincs mit kezdenem.”

„Megint bebizonyosodott, hogy nincs itt mit és kivel beszélgetnem. Csupa megrögzött, gondolkodni képtelen fajankó van itt.”

„A hívõk, mint te is, hagyjanak a fenébe. Azokra kár a drága idõt vesztegetni!”

„de ez mindegy is, úgysem értesz hozzá.”

„Erre nekem nincs idõm.”

„Erre nekem nincs idõm, de ha lenne, akkoris idõpocsékolásnak tartanám az eszetlenségeitekre válaszolgatni. Ide is csupa tökfej jár.”

„Erre nekem nincs idõm. Majd késõbb visszanézek, hátha betéved valaki akivel értelmesen is lehetne beszélgetni.”

„Butaság és butaság. Hát nincs itt egy értelmes ember sem?”

„Mindenki úgy csinál magából majmot ahogy akar.”

„Két könyvem jelent meg eddig. Most a harmadikon dolgozom.”

„És ne kérdezd a könyveimet. Nem fogom megadni. Ti itt nem vagytok hozzá felnõve. Jobb, ha el sem olvassátok. Úgysem jutna el a hivatalos propagandával megmérgezett, blokkolt tudatotokig.”

„Logikával nem lehet eldönteni, hogy mi a valóság és mi nem az.”

„Prekoncepció mentes gondolkodás, széleskörû informáltság, kellõ mértékû absztrahálás és logikus okfejtés.”

„Jobb lenne tudni az igazat, mint amit maszlagot benyeltetek helyette, azt memorizálni egy életre.”

„Kár, mert lehetne helyette esetleg tudományos igényességgel is beszélgetni.”

„Mérgezed a légkört, akár a többiek. Szerintem nem erre való egy tudományos fórum.”

„Ne haragudj, de erre én már régen nem szánok idõt. Volt idõ, amikor magam is kerestem bizonyítékot. Persze nem iylen szánalmas módon, de mindegy volt.”

„Ne haragudj, de nekem ezek csupa-csupa lerágott csont. Nincs idõm ilyesmire.”

„Neked lehet van idõd ezekre a szamárságokra, de nekem nincs.”

„Látom, hogy féltek. Emiatt el akartok hallgattatni.”

„Nehogy valaki holmi igazsággal megzavarja köreiteket.”

„Exy vagyok, és mindig igazat szólok.”

„Kész élõlények jelentek meg az idõ porondján, amik változatlanul éltek egymás mellett és után.”

„Sem kreacionista, sem vallásos nem vagyok.”

„Vegyél be valami nyugtatót, ha ennyire kiborít a tudományos érvelés.”

„Igen, én errõl szeretnék beszélgetni igazán! De meg kell kérdeznem: Valóban ezt akarod?”

„Szószátyárkodásra meg nem szánok idõt. Értelmetlen.”

Hát öreg, kitettél magadért.