Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igaz.
(Egyre cimpatikusabb vagy nekem ember!)
(Egyre cimpatikusabb vagy nekem ember!)
Az ugye nem baj, hogy egyetlen szavad sem hiszem, amit magadról állítasz? A korábban összehordott sok baromságból teljesen egyértelmû, hogy soha a büdös életben nem foglalkoztál te pszichológiával.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
na akkor kérek egy velõs definiciót hozz! de ne a humánetológiáét add meg!
Ami meg a lélektant illeti, érdekes, hogy a mûvelõi sem tudták, hogy az nem divatos már és kiírták pl. a tanszék ajtajára is!
Ami meg a lélektant illeti, érdekes, hogy a mûvelõi sem tudták, hogy az nem divatos már és kiírták pl. a tanszék ajtajára is!
<#integet2>#integet2>
Látom erõsen ragaszkodsz a rögeszméidhez. A lélektan még mindig egy archaikus, mára értelmét vesztett szó. A pszichológia nem lélektan. Még mindig nem. Ha egymilliószor leírod, akkor sem lesz az.
mivel átmentem, csak lehetett az oktatóimnak is némi sikerélményük! viszont az igaz, hogy nem gyõztek meg már hallgató koromban sem arról, hogy egy komoly tudománnyal lett volna dolgom! No ilyent az elmúlt félévszázadban sem tudtam találni, hogy a javára szóljon! Annál inkább találkoztam az ellenkezõjével!
ez tényleg a lélektan kereteibe tartozik, ott a mérnök úr járatosabb, tõle kérj tanácsot! -😊)
Ja, sorold még, hogy mennyi helyrõl ismerhetnéd a pszichológiát, és mégsem. Tényleg azzal dicsekedsz, hogy "sokan és sokat próbáltak nekem pszichológiát tanítani, de én minden próbálkozásuk ellenére hülye maradtam"?
Ennek csak én nem látom értelmét?
Ennek csak én nem látom értelmét?
küldök egy zsepit, vagy komolyabb a dolog és jön a vízözön?
pedig hidd le, pácolva és ropogósra sütve igen finomak! -😊))
A pácolás a hülyeségek (=mérgek) kiáztatására ajánlatos!
A pácolás a hülyeségek (=mérgek) kiáztatására ajánlatos!
Te teljesen kész vagy! Én meg már sírok!! <#rinya>#rinya>
ha normális akkor miért dönt úgy, józan esze ellenére? ha meg nem normális, akkor kezeltesse magát!
Na de ezek az egészségkárosító hatások nem titkosak. Ha érdekel, szinte bárminek utána tudsz nézni.
18 éves korodig a szüleid dolga, hogy ne dögölj bele az életviteledbe, utána meg a saját feladatoddá válik.
Nem látom a kényszert. Tájékozatlannak lenni nem muszáj.
18 éves korodig a szüleid dolga, hogy ne dögölj bele az életviteledbe, utána meg a saját feladatoddá válik.
Nem látom a kényszert. Tájékozatlannak lenni nem muszáj.
Ez a kérdésem: Ha valamit társadalmi nyomásra fogyasztasz, és az örökölt biokémiai folyamatok révén okoz viselkedésbeli változást, akkor azt te hogy nevezed, mi okozta a viselkedésbeli változást?
De gondolom most megint azt fogod részletezni, hogy nincs olyan, hogy "társadalmi nyomásra fogyasztás". De van. Csak most nincs idõm elmagyarázni, egyébként se ebbe a topikba tartozik az egész kérdés. Röviden: konformitás.
De gondolom most megint azt fogod részletezni, hogy nincs olyan, hogy "társadalmi nyomásra fogyasztás". De van. Csak most nincs idõm elmagyarázni, egyébként se ebbe a topikba tartozik az egész kérdés. Röviden: konformitás.
azonkivül, hogy a menyem is elvégezte a szakot, s számtalan ismerõsöm van e
körbõl, biztosan nem tudom! legyen meg a te akaratod, te látnok! -😊)
A véleményed meg akaszd fel a falra. Ott jól fog mutatni, fõleg a félresõ helyiségben! -😊)
körbõl, biztosan nem tudom! legyen meg a te akaratod, te látnok! -😊)
A véleményed meg akaszd fel a falra. Ott jól fog mutatni, fõleg a félresõ helyiségben! -😊)
Te most direkt meg akarsz engem õrjíteni? Hát nem érted, hogy nem arról beszélek, hogy muszáj kávét innia? Hanem arról, hogy úgy dönt hogy iszik?
Eheh, hát ez nem jött össze. 😄
Szóval azt, hogy
"Másrészt attól, hogy láttál már életedben pszichológust, attól még szemmel láthatóan azt sem tudod, eszik-e vagy isszák. "
azt igazából úgy gondoltam, hogy:
"Másrészt attól, hogy láttál már életedben pszichológust, attól még szemmel láthatóan azt sem tudod, hogy a pszichológiát eszik-e vagy isszák."
Nem akarok pszichológust enni. 😛
Szóval azt, hogy
"Másrészt attól, hogy láttál már életedben pszichológust, attól még szemmel láthatóan azt sem tudod, eszik-e vagy isszák. "
azt igazából úgy gondoltam, hogy:
"Másrészt attól, hogy láttál már életedben pszichológust, attól még szemmel láthatóan azt sem tudod, hogy a pszichológiát eszik-e vagy isszák."
Nem akarok pszichológust enni. 😛
Az egészségkárosító hatás idõvel jelentkezik. Van aki szimplán összeseik az utcán úgy, hogy nem tudott semmit arról, hogy minek van kitéve. Az ilyen mit magyarázzon és kinek? Ez annak a tipikus esete, amikor muszáj valamit úgy csinálnod, ahogy mások diktálják. Te már csak a következményekkel szembesülsz.
mivel az Eu meg a világbank és a minõsitõk a GDP teljesités alapján döntenek egy aránylag kis ország sorsáról, nyilván fontosabb mint az eygesek egyéni érdekei! eszed, nem eszed, nem kapsz mást!
Csak tájékoztatásul közlöm, hogy mikor leírsz annyit, hogy "eszed, nem eszed, nem kapsz mást", azt társadalmi kényszernek hívják. Adót kell fizetni, "eszed, nem eszed, nem kapsz mást".
A társadalmi kényszer létezõ dolog. Néha érzékeled a kényszert is, a következményeket is, néha csak a következményeket érzékeled, néha még azt sem. Lehet úgy éled le az életed, hogy soha meg se fog fordulni a fejedben az, hogy azért viselkedsz úgy, ahogy, mert olyan világban élsz, amilyenben.
mivel az Eu meg a világbank és a minõsitõk a GDP teljesités alapján döntenek egy aránylag kis ország sorsáról, nyilván fontosabb mint az eygesek egyéni érdekei! eszed, nem eszed, nem kapsz mást!
Csak tájékoztatásul közlöm, hogy mikor leírsz annyit, hogy "eszed, nem eszed, nem kapsz mást", azt társadalmi kényszernek hívják. Adót kell fizetni, "eszed, nem eszed, nem kapsz mást".
A társadalmi kényszer létezõ dolog. Néha érzékeled a kényszert is, a következményeket is, néha csak a következményeket érzékeled, néha még azt sem. Lehet úgy éled le az életed, hogy soha meg se fog fordulni a fejedben az, hogy azért viselkedsz úgy, ahogy, mert olyan világban élsz, amilyenben.
Teljesen mindegy az én véleményem a témában, a pszichológia az egy tudomány. Akármit is mondasz, meg akármilyen hazugságokat is olvasgattál róla. Ez tény.
Lehet ellene görcsölni, de csak te csinálsz magadból hülyét.
Másrészt attól, hogy láttál már életedben pszichológust, attól még szemmel láthatóan azt sem tudod, eszik-e vagy isszák. Lehet, hogy neked tájékozottabbnak illene lenned pszichológia témában, mint amennyire én vagyok, csak éppen nem ez a helyzet.
Lehet ellene görcsölni, de csak te csinálsz magadból hülyét.
Másrészt attól, hogy láttál már életedben pszichológust, attól még szemmel láthatóan azt sem tudod, eszik-e vagy isszák. Lehet, hogy neked tájékozottabbnak illene lenned pszichológia témában, mint amennyire én vagyok, csak éppen nem ez a helyzet.
senkinek sem muszáj alkalmazkodási szándákkal kávét inni ha nem esik jól neki! S ha igen, a kelletténél többet!
mi a kérdésed? Az enyém az lenne, hogy mi a fenének iszik meg valaki egy liter kávét, ha tudja elõre, hogy ideges lesz tõle?
Egyáltalán nem értem hogy mire reagáltál.
Hozok neki egy példát arra, hogy ha valaki kávét iszik, akkor az hatással van a viselkedésére. Erre õ visszaírja, hogy de nem muszáj neki is kávét inni. Ezt én értem, de bakter nem ez volt a felvetésem. A felvetésem az volt, hogy ha viszont iszik, akkor az hatással lesz a viselkedésére. Ennyi.
Az, hogy a társadalom mire kényszerít minket, az alapvetõen egy totál más téma, semmi köze a kávéhoz.
Hozok neki egy példát arra, hogy ha valaki kávét iszik, akkor az hatással van a viselkedésére. Erre õ visszaírja, hogy de nem muszáj neki is kávét inni. Ezt én értem, de bakter nem ez volt a felvetésem. A felvetésem az volt, hogy ha viszont iszik, akkor az hatással lesz a viselkedésére. Ennyi.
Az, hogy a társadalom mire kényszerít minket, az alapvetõen egy totál más téma, semmi köze a kávéhoz.
ez önarckép lenne?
a felvételiztetést, meg a saját vizsgáimat csak annak szemléltetésére hoztam, hogy némileg több közöm volt/van a pszichológiához mint egy hidépittõ mérnöknek, még ha az illetõ autodidakta is ezen a téren! Hogy humánetológiát oktattam is, az már semmiség a többihez képest.....
nem kötelezõ a lélek fogalmát metafizikus értelemben értelmezni! A tudomány a fogalom alatt a tudatot és annak mûködését érti! Ez pedig=neurofiziológia(idegélettan)! Viszont a pszichológia a neurofiziológiának csak egyes eredményeit fogadja el, azt ami eszmeileg megfelel neki! Ezért áltudomány! Akárcsak az ID!
Mondjuk ezt én sem értem, mit basztatod. Igen, ha kávét akarsz inni, bármilyen okból is, akkor számolnod kell a hatásaival. Ez ilyen, mint minden más az életben. És?
de miért kellene valakinek a saját egészsége kárára is alkalmazkodni másokhoz? nincs szája, hogy elmondja . mit, miért nem tesz?
Azért nem jó rá a "magyar" neve, mert nem ez a magyar neve, és legfõképp azért, mert mint neked is feltûnt, kurvára félrevezetõ, és a tudomány nem ismer semmiféle lélek nevû dolgot.
A pszichológia meg egyébként egy teljesen magyar jövevényszó.
És épp itt bukik ki, mennyire vagy a témához nagyon hülye, mert a pszichológia kurvára nem foglalkozik semmiféle lélekkel, az emberi viselkedéssel és az agyi folyamatokkal foglalkozó tudomány.
Az meg, hogy te kit felvételiztettél vagy kit nem, nem sok befolyással van a pszichológia tudomány státuszára.
A pszichológia meg egyébként egy teljesen magyar jövevényszó.
És épp itt bukik ki, mennyire vagy a témához nagyon hülye, mert a pszichológia kurvára nem foglalkozik semmiféle lélekkel, az emberi viselkedéssel és az agyi folyamatokkal foglalkozó tudomány.
Az meg, hogy te kit felvételiztettél vagy kit nem, nem sok befolyással van a pszichológia tudomány státuszára.
miért kellene valakinek alkalmazkodási kényszere legyen?
Nem kell hogy az legyen. Hagyd már ezt a vonalat, nem írtam, hogy muszáj alkalmazkodni, azt írtam, hogy tegyük fel hogy alkalmazkodni akarsz. (Na nem mintha nem létezne a konformizmus, de most akkor sem ez a téma.)
A társadalmi nyomásra hozott példámra adott reakciód megint váratlan volt. Hogy lyukadtunk ki megint az apostoloknál meg a lelkiismeretemnél?
Társadalmi nyomás az, hogy a GDP fontosabb mint az egyén egészsége, vagy nem? A kitérõ válaszoddal nem tudok mit kezdeni.
Nem kell hogy az legyen. Hagyd már ezt a vonalat, nem írtam, hogy muszáj alkalmazkodni, azt írtam, hogy tegyük fel hogy alkalmazkodni akarsz. (Na nem mintha nem létezne a konformizmus, de most akkor sem ez a téma.)
A társadalmi nyomásra hozott példámra adott reakciód megint váratlan volt. Hogy lyukadtunk ki megint az apostoloknál meg a lelkiismeretemnél?
Társadalmi nyomás az, hogy a GDP fontosabb mint az egyén egészsége, vagy nem? A kitérõ válaszoddal nem tudok mit kezdeni.
no nem a módszertanából, hanem a kézzelfogható tudományos eredményeibõl! no ez az amivel nem rendelkezik a lélektan "tudománya"!
Már miért ne lenne rá jó a magyar neve? ja, mert nyilvánvalóvá válik, hogy mivel foglalkozik és ze zsenáns a pszichomókusok számára?
Mit szólsz hozzá, hogy még felvételizettem is leendõ pszichomókusokat! addig normálisoknak tüntek, négy-öt év után már kevésbé! -😞(( na ja, ismertem az oktatóikat is! Az meg nem jelent ugyebár semmit, hogy vizsgáznom is kellett belõle.....hallgatóként, utólag meg továbbképzõ tanfolyam után....
Már miért ne lenne rá jó a magyar neve? ja, mert nyilvánvalóvá válik, hogy mivel foglalkozik és ze zsenáns a pszichomókusok számára?
Mit szólsz hozzá, hogy még felvételizettem is leendõ pszichomókusokat! addig normálisoknak tüntek, négy-öt év után már kevésbé! -😞(( na ja, ismertem az oktatóikat is! Az meg nem jelent ugyebár semmit, hogy vizsgáznom is kellett belõle.....hallgatóként, utólag meg továbbképzõ tanfolyam után....
miért kellene valakinek alkalmazkodási kényszere legyen? A kávé, akár a többi pozitivan ható tudatmódositó is, csak addig hasznos,. mig eléred vele a várt hatás, utána paradoxális reakciót válthat ki!
na ja, ha te politikai/gazdasági ügyekbõl is lelkiismereti kérdést csinálsz, akkor csak magadra vess! Így járnak az apostolok, fantaszták és mazochisták! -😊)
na ja, ha te politikai/gazdasági ügyekbõl is lelkiismereti kérdést csinálsz, akkor csak magadra vess! Így járnak az apostolok, fantaszták és mazochisták! -😊)
Igen, sokan vannak a hülyék. A seggidióta szcientológusok meg érdekbõl támadják.
Ettõl még igaz nem lesz az állítás, azt, hogy valami áltudomány vagy igazi, azt a módszertanából lehet megállapítani, és nem vélemény kérdése. A pszichológia követi a tudományos módszert, áltudománynak nevezni ostobaság vagy hazugság. Ha hajlasz rá, akkor eldöntheted, hogy hülye vagy, vagy hazudsz. Melyik?
Mint említettem, lélektannak már csak az nevezi, aki nem ért hozzá.
Mi lenne, ha nem a bulvársajtóból tájékozódnál a pszichológiáról, hanem kézbe vennél egy szájbabaszott pszichológia tankönyvet? Ne egy elbaszott unatkozó bölcsész agymenése jellegû könyvet, hanem olyat, amibõl ezek az elbaszott bölcsészek tanultak az egyetemen!
Addig eléggé a levegõbe puffogtatsz, olyanról ítélkezel, amihez fingod nincs. Olyan vagy, mint 1sajat evolúció témában.
Ettõl még igaz nem lesz az állítás, azt, hogy valami áltudomány vagy igazi, azt a módszertanából lehet megállapítani, és nem vélemény kérdése. A pszichológia követi a tudományos módszert, áltudománynak nevezni ostobaság vagy hazugság. Ha hajlasz rá, akkor eldöntheted, hogy hülye vagy, vagy hazudsz. Melyik?
Mint említettem, lélektannak már csak az nevezi, aki nem ért hozzá.
Mi lenne, ha nem a bulvársajtóból tájékozódnál a pszichológiáról, hanem kézbe vennél egy szájbabaszott pszichológia tankönyvet? Ne egy elbaszott unatkozó bölcsész agymenése jellegû könyvet, hanem olyat, amibõl ezek az elbaszott bölcsészek tanultak az egyetemen!
Addig eléggé a levegõbe puffogtatsz, olyanról ítélkezel, amihez fingod nincs. Olyan vagy, mint 1sajat evolúció témában.
Nem mondtam, hogy utasítsd el a tudatmódosítást. Azt mondtam, hogy ne más akarja definiálni számomra, hogy mi számít "tudatmódosításnak".
Most már idézõjelbe teszem, mert nem csak a direktben az idegrendszerre ható szerekrõl beszélek, hanem minden szerre, aminek a végén tudatállapot változás lép fel. Nem, nem az "elmúlt az éhségem" jellegû dolgokra gondolok, hanem inkább arra hogy megittam egy liter kávét és most ideges vagyok.
És a kérdésemet, amit vonszolok magammal hsz-rõl hsz-re, azt miért kerülöd ki már huszadszorra is? Feleslegesen beszélgetek veled? Nem fogsz már soha választ adni?
Most már idézõjelbe teszem, mert nem csak a direktben az idegrendszerre ható szerekrõl beszélek, hanem minden szerre, aminek a végén tudatállapot változás lép fel. Nem, nem az "elmúlt az éhségem" jellegû dolgokra gondolok, hanem inkább arra hogy megittam egy liter kávét és most ideges vagyok.
És a kérdésemet, amit vonszolok magammal hsz-rõl hsz-re, azt miért kerülöd ki már huszadszorra is? Feleslegesen beszélgetek veled? Nem fogsz már soha választ adni?
Igaz.
Nem igaz, hogy egyetlen példámon se tudsz átvergõdni. Nem a kényszerre vonatkozott a kávés példa, hanem tudatmódosításra. Úgy értettem, hogy tegyük fel, hogy alkalmazkodni akarsz, és egész nap kávét iszol.
Társadalmi nyomásra vonatkozó példáim közül egybe nem kötöttél eddig bele:
A társadalmi nyomás az az, mikor például hiába pereled a környezetkárosító céget, a közösség GDP-je fontosabb mint az egyén mentális és fizikai egészsége.
Társadalmi nyomásra vonatkozó példáim közül egybe nem kötöttél eddig bele:
A társadalmi nyomás az az, mikor például hiába pereled a környezetkárosító céget, a közösség GDP-je fontosabb mint az egyén mentális és fizikai egészsége.
na ne, ami hasznos az emberre nézve az pozitiv, ami meg káros az negativ. mit kell ezen filozófálni?
Az, hogy valami negatív vagy pozitív, azt az ember dönti el, nincs semmiféle abszolút mérce. Össze-vissza kevered a természetes dolgokat és elvont fogalmakat.
bocsi: véleménynyilvánitásait
a pszichológiáról sokan állitják, hogy áltudomány! ahogy olvasom ahiveinek a véleméánynyilvánitásaimat, magam is hajlok rá! az ember viselkedésével és annak örökletes voltával foglalkozó tudomány a humánetológia+ humángenetika! Ennek van tudományos alapja, mivel tudományos módszerekkel dolgozik és olyanokkal értékeli az eredményeket is! a lélektanról a neve is mutatja, hogy sok köze van a mtafizikus dolgokhoz! mai képviselõi meg jelentõsen elszálltak...a felhõk közt lebegnek.
a tudatmódositás is kétirányú: negativan vagy pozitivan módositható! miért kellene elutasitani a pozitivat azért mert van negativ is?
Nemtudom mirõl beszélsz. Semmit sem írtam aminek köze lenne gyíkokhoz.
Jaj, ne, még egy gyíkfóbiás.
Tudtam, hogy valami elmebetegség áll a háttérben.
Tudtam, hogy valami elmebetegség áll a háttérben.
ez remarknak ment!
Nem. A gének csupán kulcsok egy-egy szekrényhez. A szekrény tartalma nem a mi testünkben van. Sõt, nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy nem a mi háromdimenziós terünkben leledzik. De ez a gondolatmenet messze vezetne. Ebben a topikban még a legegyszerûbb fogalmakat sem lehet letisztázni, nemhogy ilyen határmezsgyéjérõl a tudománynak beszélgetni lehessen. Elõször tisztázzuk kinek mit jelent a tudomány fogalma. (Itt most nem a lexikális koppipésztre gondolok, hanem a saját világunk adta fogalmakra.)
én 4 éve nem ittam kávét sem magamban, sem társaságban! egyszerüen elutasitottam a kinálatot! milyen nyomás? nem öntik kényszerrel beléd!
Nem agy-gyantát, hanem TUHALESZ-t. <#hehe>#hehe>
Ja, ha sokat szeletelsz hagymát, akkor turha lesz. Megegyeztünk. 😛
Ezzel most arra akarsz rámutatni, nem minden a génekben van?
Ember, te egyre okosabbakat írsz. Valami agy-gyantát használsz?