Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balumann
"hogy egyszer a múltban megváltoztatta a szaporodási szokásait, mert az kedvezõbbnek tûnt evolúciós szempontból, akkor ez akár visszafelé is mûködhetne."

Tényleg ennyi bonyolult egyébként megérteni az evolúciónak a lényegét, vagy mi a fene? Oké, hogy senki sem születik úgy, hogy erre rájöjjön magától, de ennyi hozzászólás után tényleg durva.
Többször leírták, a változás NEM TUDATOS, adott sokszázezer vagy millió "újszülött", ebbõl néhány genetikai hibák következménye miatt másképpen próbál meg szaporodni. Ha az mégis mûködõképes, sõt elönyös, akkor életben marad, és továbbörökítette ezt az új "hibát" (amik ezt az ösztönt kialakítják).
Ezeknél az élõlényeknél csak ösztönök játszanak, az embereknek is vannak ösztönei, csak mi képesek vagyunk tanulni és azokat össze is kapcsolni az ösztöneinkel. Azokat viszont nem tudjuk továbbörökíteni. Az, hogy ha a szülõk alkoholisták, és a gyerek is az lesz, az nem hiszem, hogy örökölt lenne, sokkal inkább eltanult.

mivel az új azért tud megnyilvánulni, mert a régi módosult....próbáld végig gondolni....
az evolúció nem ismétlõdhet meg. Visszafele sem! valami hasonló létrejöhet, de más úton, másképpen. Létezik konvergencia, léteznek analóg és homológ szervek, van elcsökevényesedés, de ismétlõdés az nincs sem visszaút!A magyarázat egyszerÛ. a folyamat sok ezer-millió generáció alatt zajlik le s az a környezet ahol létezik, már nem lehet ugyanaz mint ami volt. ha viszont a környezet nem változik lényegesen (pl. barlangokban, óceán mélyén, stb) akkor a változások is lelassulnak és a változatok rendszerint kiszelektálódnak ergo a konzervativ szelekció az uralkodó.
Itt a nemzeti park azért jött szóba, mert onnan van a cikk.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Elképesztõ módon szûk a látóköröd. Persze, mert nemzeti parkok azok úgy évmilliók óta léteznek, ugye? De most komolyan, neked nem okoz fájdalmat, amikor ekkora faszságokat leírsz? Mert nekünk nagyon.

És persze tudom hogy ez nem ilyen rövid távon mûködik, de elvileg a régi metódus is megtalálható a génekben valahol elrejtve.

És még annyit halkan megkérdeznék, hogy ugye ha azt feltételezzük, hogy egyszer a múltban megváltoztatta a szaporodási szokásait, mert az kedvezõbbnek tûnt evolúciós szempontból, akkor ez akár visszafelé is mûködhetne. Mert ugye a közönséges darázs köszöni szépen nagyon jól elvan, de ez a szerencsétlen annak köszönheti ott a nemzeti parkban a populáció felvirágzását, hogy nem takarították el a szél által kicsavart fákat... Szóval evolúciós szempontból ez kevésbé sikeres megoldás a szaporodásra, mint a normál darazsaké.

immovable
<#eljen>
Ez így van.
Én úgy látom, h az emberek jelentõs része nem képes világosan fogalmazni arról, h mit akar.

Pl. SaintGermant, remarkot, Tetsuot, Gézoot és Albertust már általában figyelmen kívül hagyom. Õk már bizonyítottak, h nem alkalmasak a velem való társalgásra és változni sem hajlandók.

Köszönöm!

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

a te dolgod, hogy mennyire vagy naiv és elnézõ....kutyából nem lesz szalonna...
bocsi, de a tudományrovatban van....
Mondhattad volna hogy bulvároldalon kell keresni...

http://www.blikk.hu/blikk_rovidhir/falloszfeju-halat-fedeztek-fel-vietnamban-2106105

Tök mind1.
A beszélgetésbõl meg lett fogalmazva tisztán az õ álláspontja, ami sikernek tekinthetõ. Hiszen általában azt tapasztalom, h a vitákban a felek szándékosan vagy szándéktalanul sosem fogalmaznak világosan és filózgatásokba bonyolódnak, majd elbeszélnek egymás mellett.

Kíváncsi rá, h sikerült-e már kimutatni olyan géneket, amik egy faj két populációjában különbözõ viselkedésformákat produkált és szeretné látni az erre vonatkozó tanulmány(oka)t. Továbbá, h vannak, akik ezt részletesebben is vizsgálják. Ebben szvsz nem lehet semmi kivetnivaló.

itt van te kiváncsikancsi:
http://www.origo.hu/tudomany/20120829-falloszfeju-halat-fedeztek-fel-vietnamban.html
Keresem, mert a professzorúr nem ad forrást...

ne erõlködj, keress utána... amúgy számos más példát is adtam, azokra nem kérsz forrást?
Na szóval hol van az a halad ami megváltoztatta a szaporodási szokásait?

mi a bunkóság abban, hogy evolúciós fogalmakat helytelenül használsz s arra felhivják a figyelmedet? Én vagyok azért a hibás, mert nem ismered ezt a szólást s megsértõdsz miatta, trollozol?
Ami meg a másik fórumon sorban törölt az pont olyan korlátolt mint te vagy. Csak az a baj veletek, hogy ezt nem veszitek észre és rettentõen okosnak tartjátok magatokat.
no persze...félrebeszélni mindig lehet, feltételezett sérelmekre is...
nem mindig, ugyanis az az ágyban használatos s aki használja azt pont azért teszi mert egyedül képtelen elõvenni, majd kivinni és kiüríteni! A bilinél viszont akár a kisgyerek esetében elég elõvenni az ágy alól, majd visszatenni használat után. De ehhez fel kell tudni kelni az ágyból, segitség nélkül.
de lehet hivatkozni az #5758 -ra

ugyan, egyrészt képtelen lenne követni, amúgy meg a saját szemének sem hinne.
Ott általában nem ágytálat használnak?

Én csak azt nem értem, hogy múltkor miért háborodtál fel, amikor sorban törölték a hozzászólásaidat? És miért kéred ki magadnak, hogy bunkónak neveznek, amikor az elsõ hozzámszólásodban bunkó voltál? Pedig én múltkor sem voltam tiszteletlen, de úgy látszik a hosszútávú memória nálad hibádzik. Na befejeztem az offolást

te lüke, most tényleg okot adtál rá, hogy annak tartsalak! Fordítva ülni a bilin = nem rendeltetésszerûen használni! mi a franc van ebben sértõ, próbáld már megmagyarázni!
Noh tehát ott tartottunk, h ManoNegra-nak egy olyan tanulmányt kéne bemutatni, ahol azonosítottak vmilyen viselkedést meghatározó géneket és azokat ellenõrizték két külön populációban, h valóban az egyik úgy viselkedik, míg a másik nem és a két populáció lényegében nem tér el egymástól.

no meg ahol a felnõtt beteg s nem tud az esetleg a folyosón/udvaron levõ klotyóig elfáradni! mert még léteznek ilyen lakások is, no meg betegek és öregek is.
+ #5790

háát, hülyegyerekek esetében semmin sem szabad csodálkozni....-😊)

De nemcsak õk, tehát nem lehet ilyen megkülönböztetést tenni.
A bilit viszont normális esetben túlnyomóan a kisgyerekek.

melyik szövegedrõl lenne szó?
ülj rá egy felforditott bilire és végezd el úgy kis- vagy nagydolgodat! magad alá s rögtön rájössz a különbségre! -😊)
Te komolyan nem tudsz szöveget értelmezni.

no no, a múltkor láttam pont egy filmet, ahol fogyatékos elméjû gyerekeket lovagoltattak s ennek kiváló hatásairól értekeztek!
De lehet, h az illetõnek akkor jött meg az öntudata, amikor már nem bilizett?
Vagy az öntudatra ébredésétõl nem meghatározó emlék volt, ami megmarad?

Azaz?

a gugli tudja, de én arra vagyok kiváncsi, hogy te érted -e, mivel azt még a gugli sem tudhatja! de mivel nem jöttél elõ a tromffal, azt jelenti, hogy nem tudod! Nos akkor felvilágositlak - hogy ne halj meg bután! -: azt jelenti, hogy nem a bili szájára ülsz, ahogy kell, hanem a felfordított bilire!
Igen egyébként, ez a különbség a kettõ között, amire primavis nem figyelt fel. Vagy nem érezte olyan meghatározó jelentéstartalomnak.
Bilizni általában a kisgyerekek szoktak, akik kicsit tudatlanok és gyakran a képességeik is szegényesek. Míg lovaglásnál ilyen megkülönböztetést nem lehet tenni, ugyanis komoly és értelmes felnõttek is lovagolnak ugyanúgy.

no no, a szenilitásra pont az a jellemzõ, hogy a rövid távú emlékezettel van baj, mig a hosszú távú, gyerekkorú kiválóan mûködik....
Ha nem érted, akkor guglizd ki b+

még mindig nem ecsetelted, hogy ami a pejorativ szerinted a bilin forditva ülésen!
Hát hogyne, a gyerekkori emlékek elhomályosulnak az idõvel. De a lovon ülés hajlama az genetikailag kódolt és mindenki rendelkezik vele, mert pozitív rá a szelekció a mai szittya világban 😄

Itt a ltp-en is van olyan, aki a BKV-n honfoglalás kori ruhában jár és sólymot visz a karján... Ez kell ide :x

Hát de nem? Azzal nem arra utalt volna, hogy hülyegyereknek tart. Még ha annak is tart, ha ezt ki is mondja, ne számítson arra hogy nem kifogásolom. Fõleg hogy õ már emiatt felháborodva kikérte magának. Igaz nem tõlem.

s gondolod, hogy azt értené? hiszen bilin biztosan ült már, de hogy lovon?
Nono, akkor legyen az, h pásztorlány van és otthon megdöngette már az ura és kint van a mezõn, h lepetézzen =D

azt kellett volna mondjad, h fordítva ül a lovon!

Hát nem tudom elképzelni, hogy a pásztorunk hosszú évezredek kemény munkájával kifejlessze a birkábapetézést az asszony döngetése helyett. <#nevetes1>

nem szokásom, ott a gugli, a szolgád neked is!