Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Látom, nem olvastad el, hogy mi az a másodlagos légkör. Igen, eredetileg minden ugyanolyan összetételû volt. VOLT, azóta telt el idõ... Amúgy OLVASD EL A MÁSODLAGOS LÉGKÖRT!
" Fogd már fel, hogy a Föld légköre nem ugyan olyan mint a többi, még a másik kettõ sem ugyan olyan"

Fogd már fel, hogy ugyanolyan összetételû volt eredetileg. Legalábbis a tudomány mai állása szerint.

"Énis próbálok tájékozódni, és ha tévedek, akkor elismerem..."

Nem úgy tûnik.<#awink>

Igen, köpni nyelni nem tudok, mivel teljes hülyeségekkel traktálsz. Ez olyan mint ha azt mondanád, hogy a strucc meg a tyúk ugyan olyan, mert mindkettõ tojásból kelt ki. (Elmagyarázom neked, hátha nem érted meg. A Föld a strucc, a Vénusz meg tyúk. Mindkettõ kõzetbolygó, a mi naprendszerünkben van, ezért tojás mind2.) Fogd már fel, hogy a Föld légköre nem ugyan olyan mint a többi, még a másik kettõ sem ugyan olyan -.- Amugy elolvastad azt a ppt-t küldtem? Tessék itt egy link, fikázzad nyugodtan, ha nem tetszik, akkor nézd a ppt-t: http://www.kislexikon.hu/masodlagos_legkor.html Tájékozódj már egy kicsit mielõtt rinyálsz. Énis próbálok tájékozódni, és ha tévedek, akkor elismerem, de te meg csak egy ignoráns ******* vagy. Ennyi.
Abban igazuk van, hogy a vezetékekben az elektronok nagyon lassan mozognak, de attól függetlenül tényleg egyik, majd másik irányba mennek.
Jó, akkor mélyebben bele akarsz menni. Tessék így mûködik egy idegsejt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Idegsejt#Az_idegsejttest_membr.C3.A1nj.C3.A1nak_inger.C3.BClete. Na akkor mi az a elektromos, mechanikai vagy kémiai inger ami elindítja az ingerületet? (Ez az elektronos csak egy példa volt, reméltem, hogy megérted a logikai hibádat, de nem. Akkor vitatkozzunk pontosan. ) És légyszi, most ne bújj ki a kérdés alól.
Óvodás szinten szeretnél vitatkozni? <#wilting>

Cowie
A "baktérum rezisztancia" az amúgy mi?

Mert gondolom te a baktériumok antibiotikum rezisztenciáját akartad írni, csak hát nem azt sikerült. 😊

" Váltakozó áramnál az áram hol az egyik, hol a másik irányba halad a feszültségtõl függõen. Az 50Hz az pláne nagyon kis frekvencia, 10ms ideig tart egy félperiódus (számold ki, mekkora utat tesz meg fénysebességgel)."

Fénysebességgel? <#ijedt>
Mi, az elektron?

<#vigyor2>

"Érdekes, hogy minden korábbi hülyeségemet megtalálom (vagy túl optimista vagyok, és ez csak egy kis része), de nem találom egy evolúcióval szembeni érvelésemet sem. Pedig még azért emlékszem gondolatokra, hogy hogyan írtam, de nem adja ki (google sem). xD"

Ilyen az amikor a jelenben kreálod az emlékeidet. <#wink>

"Viszont neked nem válaszolok többet "

Megköszönném.<#worship>
Tényleg hóttunalmas amiket válaszolsz az evolúció védelmében. Ugyanazokat az érveket pufogtatod már évek óta.
Ingoványos talajra nem merészkedsz. Most se szóltál bele a Föld õsi légkörével kapcsolatos vitába, de ha lehetõséged van, te vagy az elsõ aki bedobja (az egyébként teljesen fals) "baktérum rezisztancia = evolúció" érvet és jó hosszan magyarázod.
Hányszor írtad már le itt az SG-n ezt a marhaságot?
Százszor, kétszázszor? <#ravasz1>

Te vagy irreleváns.
Köpni nyelni nem tudsz.<#hehe>

<#nevetes1>

Balumann
Nem tudom honnan veszed ezeket is. Váltakozó áramnál az áram hol az egyik, hol a másik irányba halad a feszültségtõl függõen. Az 50Hz az pláne nagyon kis frekvencia, 10ms ideig tart egy félperiódus (számold ki, mekkora utat tesz meg fénysebességgel).
A nagyteljesítményû gépek meg általában pont a töltések áramlásából adódó mágneses teret használják fel (lásd háromfázisú motorok).

"Az agyadban is hullámformák vannak ,nem feltétlenül kell elektron vándorlásra gondolni."
Az agyban mérhetõ különbözõ hullámokat a neuronok elektromos aktivitása (elektrokémiai folyamatok) okozzák. Ezeknek a mérésére szolgál az EEG is.

A többi továbbra is marhaság amit írsz.

Balumann
hm na ezt majd megnézem, valami rémlik, hogy olvastam valahol régebben

FtranX
Errol van szo. A dontes mar azelott megszuletik, mielott az tudatosulna. Nem csak azt tudjak megmondani, hogy mikor dontott az alany, hanem azt is, hogy mit dontott.

strepsils
Nem értesz hozzá csak gyorsan elolvastál egy deft. Egy egyenáramú nál igaz amit írtál de váltóáramnál már nem ,ott a hullám függvényében rezegnek ide oda az elektronok ígymint valami dominó effektusban vagyis csak egy láthatatlan lökéshullám terjed de nem is terjedhetne a részecske mert akkor összekavarodna az 50hz mivel a vezeték belsejében baromi lassan haladnak az elektronok ,és csak a vezeték felszínén képesek fénysebesség közeli értékkel mozogni de az energia hullám nem részecske így az terjed 50hz el .
És még ott van a torziós áram is aminél egyáltalán nem ide oda mozognak az elektronok csak forognak mégis ugyan úgy gépeket hajt meg pedig a régi értelmezés szerint nem mozognak a részecskék ,persze mivel az áram egy mechanikai lökéshullám ami lehet lineáris vagy cirkuláris.Az agyadban is hullámformák vannak ,nem feltétlenül kell elektron vándorlásra gondolni.

A kérdésedre a válasz hogy hülye a kérdésed ,ha lenne ilyen dolog akkor utána a végtelenségig kérdezhetnéd hogy és azt és az és azt milyen mérhetõ dolog hozta létre tehát a válasz hogy én nem tudok ilyet de nem is kell tudni mivel ez a megfoghatatlan lélek összekötése az anyaggal egy láthatatlanul keletkezõ hullám formájában .Figyelem a hullám ez után is láthatatlan mert te csak a részecskék rezgésébõl ,pici vagy nagy elmozdulásából forgásából tudod kimérni a hullámot. A vízbe dobott kõ esete a hullámok kihaladnak a partra de a víz egy kiragadott atomja csak köröz egy helyben és nem halad ki.
Balumann
Érdekes, hogy minden korábbi hülyeségemet megtalálom (vagy túl optimista vagyok, és ez csak egy kis része), de nem találom egy evolúcióval szembeni érvelésemet sem. Pedig még azért emlékszem gondolatokra, hogy hogyan írtam, de nem adja ki (google sem). xD
A földönkívüliek, a homeopátia meg egyéb melletti érvelésemet azokat megtalálom. Egy idõben még reiki gyógyító tanfolyamra is el akartam menni.

Egyébként engem korábban egyáltalán nem érdekelt a tudomány, a kreacionizmus keltette fel bennem lényegében az érdeklõdést, aztán jött a többi marhaság, õsi civilizáció, földönkívüliek, távgyógyítás (meg persze ami már nem kapcsolódik egyáltalán ide, mindenféle összeesküvés a zsidókról, stb.). Aztán a sok fórumozás, dokumentumfilmnézés, a biomass blog, majd a sokmindennek utánnaolvasás megtette a hatását. Viszont az igaz, hogy én azért sosem voltam viszont hívõ, én úgy láttam, hogy tudományosan indokolt, amit mondanak, bizonyíthatók. Így ebbõl azért némi tájékozódás után nem volt nehéz kilépni.

Viszont neked nem válaszolok többet (ha csak nem adsz rá valami jó indokot, mondjuk valami érvet, amire én is érdemben tudok reagálni megérzésem szerint... 😛 ), Strepstilsnek még talán, neki még látom érelmét. Bár már nagyon nem is tudok újat írni, mindig leírják elõttem a lényeget, mire tudnék válaszolni. xD

Akkor csak annyi lenne a kérdésem, hogy milyen fizikailag mérhetõ dolgot tudsz létrehozni a LELKEDDEL, ami elindítja az ingert?
"Az elektromos áram (vagy régebbi, a mûszaki életben használt nevén villamos áram) a töltéssel rendelkezõ részecskék rendezett áramlása."

Tessék, ez a láthatatlan hullámod. (Amugy az idegsejtek nem így mûködnek, csak egy példát hoztam, de látom akkor mélyebben bele akarsz menni. )
Balumann
Annyira semmi értelme az egésznek amit írsz, hogy az hihetetlen (és ezen nem segít, hogy "nem elektronokat termelsz, hanem áramot". Az agyban elektrokémiai folyamatok játszódnak le folyamatosan, a korábban illetve az aktuálisan beérkezõ információk, jelzések adják az okot is egyben. Most ezt elolvasod, összeveted a jelenlegi ismereteiddel, kitalálod, hogy milyen hülyeséggel próbáld megcáfolni, leírod (és közben észre sem veszed, hogy most is mik voltak az okai annak, hogy ezt leírtad).
Nincs semmilyen lélek, ami a "hullámokat kiváltja". Az remélem nem újdonság, hogy ezek a mérhetõ elektromágneses hullámok csakis az elektrokémiai folyamatok változásai által jönnek létre.

"kísérletben is kimutatták hogy késõbb jelenik meg a tudatban a hullám ezért mondtam hogy a lélek a kiváltó ok."
Forrást, mostmár kíváncsi lennék, hogy mégis mit mutattak ki, hogyan.

Gratulálok, te vagy az elsõ élõlény aki csak RNS-bõl áll. (A kísérletek nem RNS-t állítottak elõ, szóval ez a cikk itt irreleváns. )
Egykor mikor egykor? A keletkezésükkor? Elmondok neked egy titkot, az "élet" nem a földdel együtt keletkezett..
sz4bolcs
Most találtam neked felebaráti szeretetbõl 😄

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

strepsils
Ne forgássál már ki te köpönyegforgató persze hogy nem elektronokat termelsz baszki hanem áramot ,én is ezt írtam, tudod egyáltalán hogy mit nevezünk áramnak... Egy láthatatlan hullám ,nem feltétlenül az elektron vagy a lyuk haladását jelenti hanem az energia hullám haladását olyan mint amikor a nézõtéren az emberek csinálnak egy hullámot ami körbemegy a stadionon miközben az emberek nem mennek sehova csak föl le mozognak.

De ez még nem jelenti azt hogy ne lenne létrehozó oka mert valaminek ki kell váltania a hullámot úgy az agyban mint a nézõtéren.A te megfogalmazásodban maga a hullám az ok és az ujjmozgás az okozat ,így magyarázod meg a tudatot és a test mûködését ami egy hülyeség mert a kísérletben is kimutatták hogy késõbb jelenik meg a tudatban a hullám ezért mondtam hogy a lélek a kiváltó ok.
Te is NWO szökevény vagy. <#nezze>

Állandóan ott lebzselsz. <#awink>

"A Vénusz és a Mars légköre nem ugyanaz, ahogy nem ugyanazok a Földével sem!"

"A Mars és a Vénusz eredeti légkörével kapcsolatos találgatásaink az õsi kõzeteken és szerkezeteken alapulnak, legyenek azok a Földre pottyant meteoritok, vagy a leszállóegységek és a mûholdak által vizsgált kõzetek. Ezek alapján úgy tûnik, a Mars, a Föld és a Vénusz légköre egykor nagyon hasonló lehetett."

<#hehe>

"De persze hiába is írok én Neked! Ugyanúgy továbbnyúlsz majd valami másfajta baromság felé, amibe csimpaszkodhatsz, mintha abban menedékre lelne a kis elméleted. Amint azt is megvétózzák, keresel megint valami mást."

Nekem úgy tûnik, hogy te csinálod ezt.<#nyes>
Ebben a kommentedben sem mondtál semmi értelmeset, viszont hülyeséget és mellébeszélést annál többet.<#awink>

" BalniBalage"

Hát, neked sem jön be minden tipped. <#hehe>

Szamár Ricsirõl meg ne mondj rosszat, mert õ az evolúcióhívõk egyik istene, vagy minimum ünnepelt sztárja.<#nyes>

immovable
Egy igazi zseni a fiúcska.

http://forum.szkeptikus.hu/viewtopic.php?p=7791

"Azt már megállapították itt a fórumon, hogy a tudomány sosem téved.
És nyilván mindent tud a világról.

Engem most az érdekelne, hogy egy 20 C fokos szobában (vagy az 1-2 Co szabadban) miért párolog el a víz? a szent könyvek szerint az csak 100 Co felett lesz légnemû.
akkor hova tûnik?"

<#nevetes1>
sz4bolcs
lol. Azért a kommenteknél is van pár faszkópé:

"Az evolucionisták nagy baja, hogy ontológiai szintre emelik az evolúciót"

xDD azt meg hogyan?

immovable
LOL<#nevetes1>
FtranX
Nem csak neki van, hanem rola is. 😄

sz4bolcs
meg is van xD

sz4bolcs
wut?? Neki van blogja? Mutiii 😄😄

Ezek a dolgok amik így terjednek gyakorlatilag mémek, csak más a formájuk mint a megszokott. Egyszerû gondolatok amik bonyolult kérdésekkel foglalkoznak és könnyen gyökeret vernek olyanoknak az agyába akik elég hülyék hogy elhiggyék. Egyébként szerintem az táplálja ezeket a mémeket, hogy ez a sok hülye valahol azért tud róla hogy hülye, legalábbis tudja hogy semmit se tanult élete során, de ezektõl a dolgoktól okosnak érezheti magát, "vitába szállhat" (legalábbis ebben az illúzióban él) mûvelt emberekkel. Mindenkinek van ilyesfajta igénye, és rajtuk ezek a mémek segítenek, így terjed a hülyeség és így mélyül el teljesen. Õk csak okosak szeretnének lenni tanulás nélkül, csak sajna ez lehetetlen, olyanok nekik ezek a mémek minta kisgyereknek a cumi, ennyi.
FtranX
immovable
Ezek mind NWO szökevények. 😄
immovable
Az egy igazi hülye. 😊
Engem azért komolyan érdekelnének, hogy az idejáró irgalmatlanul segghülyék civilben mit csinálnak? Ennyi ésszel milyen munkára alkalmasak? Mert szerintem ez már az életképtelenség határát súrolja.

A másik dolog, amire nagyon kíváncsi lennék, hogy ezt a sok faszságot, amit így magukévá tettek, tanítják valahol? Mert ahogy FtranX megmutatta, teljesen sablonos, agyatlan, önálló gondolkodástól és a sablontól való eltéréstõl mentes az egész ..."érvrendszerük" (ha lehet ezt a tömény ostobaságot érvrendszernek nevezni). Azt meg nem hiszem el, hogy minden hülye mindenhol tökmagától ugyanazokat az orbitális baromságot találja ki.
Szal, van valahol ilyen balfaszképzés, lehet kurzusra jelentkezni meg minden? Vagy hogy?

...wmiki a bloghuról? 😛

(Tudom, õ nem lehet, hiányoznak a sztenderd panelek. De a szint az ugyanaz...)

Eneff
Tau Tang Wou aka Szamár Ricsi aka BalniBalage
és még ki tudja ki...
Szívembõl szóltál !
Könyörgöm! Most már elég lesz rendben!

A Vénusz és a Mars légköre nem ugyanaz, ahogy nem ugyanazok a Földével sem!

Te most kb azt bizonygatod, hogy a tengervíz ugyanolyan jó a szomjoltásra, mert "gyakorlatilag" ugyanazokból épül fel, mint az ivóvíz.

De persze hiába is írok én Neked! Ugyanúgy továbbnyúlsz majd valami másfajta baromság felé, amibe csimpaszkodhatsz, mintha abban menedékre lelne a kis elméleted. Amint azt is megvétózzák, keresel megint valami mást. Pár megálló után pedig visszatérsz az elsõhöz és csak mész körbe-körbe, mint a saját farkát kergetõ kutya.

Nézd, ez egy evolúciós topik és tudom, hogy jogod van ide beírni, de semmi értelme! Ez egy meddõ vita! A véleményedet már jópárszot "kifejtetted", mi nem tudtunk meggyõzni, te pedig nevetségessé teszed magad ebben a körben. Nyugodtan kend ránk, hogy mekkora evo-hívõk vagyunk, jól mondd meg nekünk utoljára, aztán menj át valami ID-s topikba, ott majd békére lelsz, s talán végre mi is.

Köszönöm.
Btw, ha nem tudod felfogni a víz jelentõségét, akkor nincs kivel beszélnem.
"A Föld õsi légköre redukáló volt. De ma már úgy gondolják a kutatók, hogy nem olyan mértékben, mint azt a Miller–Urey-kísérlet idején feltételezték. Az intenzív vulkáni mûködés sok széndioxidot, nitrogént, hidrogén-szulfidot (H2S), és kén-dioxidot (SO2) bocsátott ki a légkörbe. Azok a kísérletek, amelyek már ezeket a gázokat használták, még a korai Miller-Urey-típusú kísérletek eredményeinél is változatosabb molekulavilágot hoztak létre.
Eredetileg fõleg ammóniából és metánból álló légkört feltételeztek. Azonban a légköri szén inkább CO2 formájában, esetleg egy kevés CO-val együtt és nitrogén gáz formájában N2 volt jelen. A gyakorlatban a CO, CO2, N2, stb. tartalmú légkör is hasonló eredményeket ad, mint amilyeneket a Miller–Urey-kísérletben használt CH4 és NH3 tartalmú."

Elnézésedet kérem mester, itt van a légkör kialakulása, innen pedig az idézet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Miller%E2%80%93Urey-k%C3%ADs%C3%A9rlet

Olvasd el az utánajövõt is, az is érdekes.
Na, mondd meg te, mit számít. <#ravasz1>

Igazad van, a víz mit sem számít.
Mit erõlködsz?

A fizikai körülményektõl függetlenül gyakorlatilag megegyezik a Vénusz és a Mars légkörének összetétele. Nyilván a Föld is ezt a légkört kapta kezdéskor, mivel a két bolygó között helyezkedik el.

Az, hogy te itt hõmérséklettel meg sûrûséggel akarsz villogni, csak magadat égeted. Ezek nem befolyásolják az atomi minõséget.

Érted már, vagy még korrepetálásra szorulsz? <#ravasz1>

Akkor csak a kedvedért:
Vénusz: "Mivel a bolygón lényegében nincs semmilyen nedvesség, a levegõnek nincs páratartalma."
Mars:"A légkörének 95%-a szén-dioxid, 3%-a nitrogén, 1,6%-a argon és nyomokban van oxigén és VÍZ"

Vénusz:"A Vénusz légköre igen sûrû"
Mars:"A Mars légköre nagyon ritka: a felszíni légnyomás mindössze 0,75%-a a földinek"

Vénusz:"A sûrû CO2 légréteg fölött vékony felhõréteg van, melynek részei kicsi, kén-dioxid és kénsav tartalmú cseppekbõl állnak"
Mars:"hogy a Mars légkörében az év nagy részében jelen lévõ, áttetszõ jégfelhõk"

Ja ez a 2 gyakorlatilag ugyan az. Mind a 2 gázokból van.
<#unalmas>

Légyszi mondj még ilyen okosakat!