13357
Miért pont így és erre...
  • hihy
  • ManoNegra
    Bár még csak biorobot sem, mivel a program arra sarkallná, hogy tegyen meg az utódért mindent.
  • hihy
    Úgy nézem, te belefulladsz a saját ürülékedbe.
    Nem a film témájára gondoltam.
  • Richard Donkies
    Mondtam egy tök kézenfekvő magyarázatot arra, hogy egyik kutya miért vonszolja el a sérült másikat, de ezt nem sikerült cáfolnod, csak taplónak neveztél.

Nagyon értelmes válasz...
  • ManoNegra
    Nem tudom az volt-e, annak már talán egy kicsit nagy, hogy a kölykeként kezelje, de ha az is, akkor ez miben bizonyítaná azt, hogy annak a kutyának nincs lelke? És az az "anya" amelyik zacskóban kukába dobja az élő gyerekét, amikor ott lenne az anonim inkubátor, az mi? Kettejük közül akkor inkább a kutyának van lelke, az az emberanya meg egy lelketlen biorobot. Nem?
  • Richard Donkies
    "Már bocsi, ha nem tudtad, de ez egy megtörtént esemény megfilmesítése."

Ja, bocsi, akkor ezt kellett volna a figyelmedbe ajánlanom:

• hihy
    Számodra bizonyára, de elég, ha más érti.
  • hihy
    Mármint ez #8632
  • Richard Donkies
    Így sincs több értelme.
  • hihy
    Már bocsi, ha nem tudtad, de ez egy megtörtént esemény megfilmesítése.
  • hihy
    Te troll vagy??
  • hihy
    Tűzcsiholó = tapló
    Te kérdezted.
  • Richard Donkies
    Másik kutyás film.
  • Richard Donkies
    Tegyük fel hogy igaz, hogy egy kutya évekig vár valakire, aki már meghalt.
    Mit bizonyít ez?
  • hihy
    Ezzel mit akarsz?
  • Richard Donkies
    Mi van?
  • Richard Donkies
  • hihy
    A biorobot kutya.
  • hihy
    Ennyire nem lehetsz tűzcsiholó!!
  • hihy
  • Richard Donkies
    Honnan tudod, hogy nem a kölyke volt?
  • hihy
    Még az első részhez annyit, hogy elveted a Nagy Bumm-ot, mert csak elmélet.
    Bár mondjuk nem annyira. De vegyük azt, hogy hívő vagyok, melynél azt mondja, hogy vala az IGE, illetve vala az EGY. Ha most analógiát állítasz, akkor úgy az IGE-ben, mint a Nagy Bumm-ban nem-e benne foglaltatik MINDEN fizikai, kémiai, és általad másvalahogy elképzelt esemény?
    Gondolkozz!!!!
  • ManoNegra
    Hát nem tudom. Mond ezt annak a kutyának, amelyik belehal a gazdája elvesztésének bánatába.. Ez is durva!
  • hihy
    Ez jó:)
  • hihy
    Neked van kutyád? Nincs, csak bolhád, tetved?
    Hát akkor figyelj, mert nekem van. S bármennyire fura számodra, tudnak örülni, olykor depisek, néha közömbösek.
    Ezek a te buksid szerint egy robot jellemzői?
  • hihy
    " ,lélekvándorlás, testenkívüli élmény, leszületés , ujjászületés "
    Ha fiú lennél, azt mondanám: ilyen faszságot
    De mivel csaj vagy: ILYEN PUNCISÁGOT
    Ne csodálkozz, ha kilépsz a világosba, körülröhög mindenki.
    Azt azonban megkérdezem, ha ilyen elvont világban élsz, mi a faszt keresel egy tudományos topicban.
    Bocsi, az utolsót nem szó szerint értettem.

• strepsils
    Ja lehet ,az állatok gátlástalan ösztönlények ,az ember is csak azért tart kutyát hogy a zsíros kezét a bundájába törölje meg beprogramozza vakvezetőnek.
  • Richard Donkies
    Szerintem nincs az állatoknak lelkük, se öntudatuk.
    Csak biorobotok.
  • strepsils
    Ne aggódj én értem amit írok de pont azért nem részletezem mert amint a reakciód mutatja neked ez kínai.Annyira nem is érdekel amit írok hogy megint bedobod a nagy bummot mintha az képviselne most valami támaszpontot ,pedig az csak egy elmélet és ha helyes akkor sincs semmi köze a lélekhez te megragadtál a világ anyagi vizsgálatánál ,ha ettől nem bírsz elvonatkoztatni és nyitni akkor fölösleges ez.

A lélek hova kerül? hát azért ennyire kocka nem lehetsz , tudod ezek marha könnyű kérdések és utána is olvashatnál ,lélekvándorlás, testenkívüli élmény, leszületés , ujjászületés . Van e állatoknak lelke ? igen van minden élőlénynek van ,az egyszerűbbeknek csoportlelke van (központ) pl növények .

Olvass keleti tanokat járj utána.
  • hihy
    Ha igaz, elgondolkoztató.
  • hihy
    Evolúció

• hihy
    Na hát ez egy óriási nagy hablaty, amellyel nem csak, hogy én nem, de még te sem tudsz kezdeni semmit. és ezt oly profin teszed, hogy még csak belekötni is nehéz.
    De ez egy gyöngyszem: "kétlem hogy a kiterjedések értelmezésével tisztában lennél"
    DE ha a világunk a Nagy Bummal jött létre, akkor abban már benne volt az összes volt, levő, és leendő természeti törvény. Ez a mi tudatunkra is érvényes, mely nem más mint valamiféle energia. Hogy hol, és hogyan keletkezik tárolódik, még a tudomány feladata. Amúgy pedig mit szólsz az állatok tudatához??
    Ha meghalunk, mi lesz a tudattal? Az nem a testünk része?
  • strepsils
    Már írtam régen , van a fejben is egy porszemnyi megnyilvánulása mint fizikai csatorna de a lélek nem matéria ,nem atommagok vannak ott ,az nem az anyagi világ része de kétlem hogy ezt érthetnéd ,mint tudjuk a világ nagy része nem anyag próbáld meg lenyelni hogy a lélek sem az ,nem nehéz ha egyszer 99,999% nyi "hely van neki a testedben" de inkább ne menjünk bele mert azt is kétlem hogy a kiterjedések értelmezésével tisztában lennél , tudod a világ nem xyz sík Minkowski bácsi óta tudjuk ,na meg a bibliából...
  • strepsils
    "A tudat az agytevekenyseg legfelso szintje."

Nem akarlak elkeseríteni de még alfa állapotban is igencsak tudatodnál vagy persze nyilván fogalmad nincs mit írsz csak jól hangozzon
  • hihy
    "lélekben van a tudatom "
    Te a lelket hogy képzeled? Hol lakozik?
  • strepsils
    Mi van csak nem tanulsz ?most nekem mutatod a tükröt ,már mondtam hogy szerintem a lélekben van a tudatom ,erre van logikailag bizonyíték rengeteget írtam a memória kérdésről is lehet hogy baj van a felfogásoddal ,de kettőnk közül neked van hiányos bizonyítékokon alapuló tudat definíciód ,te szorulsz rá a hitre ,meg azok a cikkek amiket mutattatok azok is visszafele sültek el ,rendszerint nem azt írták amivel itt vetítetek hogy kivan térképezve meg meg van fejtve az agy.
  • FtranX
    Van tudatom, csak mashogy definialom. A tudat az agytevekenyseg legfelso szintje. Van aki szerint az (on)tudat azt jelenti, hogy milyen erzes agykereggel rendelkezni.
  • hihy
    Ti mindig ebbe a tudatba vagytok belebonyolódva.
    Ez miért nem lehet egy természeti törvény???
    Meg az a szaros levezetés erőltetése. Vezesd le te a hitedet!! Nem megy, mert hit??
    Látod itt a golyó elgurítva.
  • Balumann
    "Most vagy nem vagy noormális vagy nem értetted meg hogy az ihletre utaltam.Hogy a pcsába lehet az ihlet kémia"

Nagyon jól tudom, hogy a kreativitásra, gondolkodásra utaltál, és úgy lehet kémia, hogy ezt is mind az agyban lejátszódó folyamatok teszik lehetővé.
    Majd ha létrejön emberi tevékenység nélkül ilyen festmény, "ihlet", akkor beszélhetünk arról, hogy van valami anyagon túli inteligencia.

"Ez mekkora egy baromság hallode és te ezt elhiszed ,most konkrétan az ember testét felépítő egységekről beszélsz"

Konkrétan mikrobiológiai folyamatokról beszélek, ami minden sejtben, élőlényben (legyen szó baktériumokról, növényekről, állatokról, emberekről) megfigyelhető. Tanulj már meg légyszíves szöveget értelmezni, mert ez így nagyon rossz.

"ha te csak a testben hiszel akkor hogy a rákba tudod leírni a tudatos létezésedet ha az elemi részecskéid senki által és sem önáltal nem működnek?"

Mi az, hogy "csak a testben hiszel"? Hogy a tökömbe jönnek ide az elemi részecskék? Mi az, hogy "senki által és sem önáltal nem működnek"? Úgy működik minden, ahogy a kémiaia-fizikai törvények szerint kell (a szervezeted is).
    Fagyszd le magad -50 fokra, és meglátod, az agyad megáll, nem lesz tudatod, akárcsak egy kőnek, a sejtosztódás, DNS másolás sem fog végbemenni. Nem értem egyszerűen, hogy mit nem értesz ezen.

"Az egyszer volt az emberben kis manópöcsök fűzögették a dns láncot remélem emlékszel arra azt mondtátok az csak egy mese ne higyem el igazábol nincsenek ott kis manók de akkor megkérdezem mégegyszer mi a lófasz van ott hogy azok a gechik összefűződnek és azzal ne gyere hogy a víz is lefolyik mert az nem építő folyamat és nem lesz a végén egy tudatos vízember az csak egy fizikai constans."

Keress rá bárhol, akár kémiakönyvben, és megtalálod, hogy mi van ott, amitől a DNS lemásolódik. Megintcsak nem értem, mi a kérdés ebben számodra. Semmilyen egyéb erő nincs ott, ami ne lenne magyarázható megintcsak a kémia-fizika alapján. Az életet felépítő anyagok tulajdonságaiból adódik minden.
    A DNS számára ez nem építő folyamat. A véletlenszerű másolás során bekövetkezett hibák + a természetes szelekció (pusztán már abból, hogy a nem életképes mutáció az nem lesz életképes, nem fog szaporodni) miatt lesz építő folyamat.
  • hihy
    Reménytelen vagy(tok).
    Ki a tököm személyesít meg akármit is?
    Te annyira tökölődsz azzal, hogy mi a tudományban hívők (köss bele légyszi!!!!) bizonyítsunk be valamit, helyette neked(nektek) kellene az évezredes badarságaidat bizonyos értelmi szintre emelni. Ami ugye reménytelen.
    Ha spec én elfogadom a húrelméletet, mely szvsz több egy istenhitnél, akkor fogadd el, hogy azokban a húrhalmazokban MINDEN benne van.
    Páran próbálnak számotokra is elfogadható(!?), elgondolkodtató véleményt közölni, de ti mint a bekötött szemű lovak viselkedtek.
    Persze sokkal egyszerűbb megmaradni egy gondolkodásmentes szinten.

ps: én RA-ban hiszek. Ő teremtett mindent. Hülye vagyok?? Akkor te is!!!
    Már bocsi!