Az evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
" Erre az eredményre pedig a tudatom, az elmém által jutottam."---nos akkor szerinted hogy keletkezhetett az élet?? Kreo???
"4. Soha nem sikerült még új faj létrejöttét, evolúciós útját megfigyelni."
Te ezt bizonyítéknak aposztrofálod???
Te ezt bizonyítéknak aposztrofálod???
Basszus ki.
"NEM adok linket!!"
Ez a lufi könnyen kipukkadt.<#hehe>#hehe>
Ez a lufi könnyen kipukkadt.<#hehe>#hehe>
Tehát, mi is szól az evolúciós elmélet helyessége ellen.
1. Itt van rögtön az itt folyó "tudat" vita. Én nem gondolom, hogy az anyag képes lenne tudatra ébredni csak úgy magától. Mert az azt jelentené, hogy az anyag fejlõdõképes és szándékkal rendelkezik. Önszervezõdik, hogy elérjen egy magasabb célt. Elõször csak elemeket hoz létre, majd égitesteket, aztán élõlényeket, azokból tudatos élõlényeket és aztán ki tudja mire akarja felhasználni az így megnövekedett fejlõdési hatékonyságát. Szóval én mindezt nem nézem ki az anyagból. Erre az eredményre pedig a tudatom, az elmém által jutottam.
2. Mivel a DNS-be nem épülnek be az egyedek által, életük során tett innovációs felfedezések, így nem lehetséges pl. a madarak fészekrakási változatosságáig eljutni. Sõt,a fészekrakás tudománya sem fejlõdhetett volna ki.
3. Amit ti az evolúció hajtóerejeként tartotok számon, pl a természetes kiválogatódás, azt én a faj genetikai állományának védõ mechanizmusaként látom mûködni.
Emellett a mikro szinttõl a makro szintig számos mechanizmus mûködésének eredménye a génhibák/génhibás egyedek kiszelektálása és így a fajok genetikai állományának megõrzése. (Régebbi vitáim során többször felsoroltam ezeket a mechanizmusokat)
4. Soha nem sikerült még új faj létrejöttét, evolúciós útját megfigyelni.
(Erre mondjátok ti, hogy de X millió év kell hozzá.)
5. Túlságosan változatos ahhoz az élõvilág, hogy az evolúciós út magyarázat lehessen rá. Engem, mellesleg, ez a kérdés indított el az evolúcióban való kételkedés útján.
Hirtelen ennyi, de lehet jut majd még eszembe más is.
1. Itt van rögtön az itt folyó "tudat" vita. Én nem gondolom, hogy az anyag képes lenne tudatra ébredni csak úgy magától. Mert az azt jelentené, hogy az anyag fejlõdõképes és szándékkal rendelkezik. Önszervezõdik, hogy elérjen egy magasabb célt. Elõször csak elemeket hoz létre, majd égitesteket, aztán élõlényeket, azokból tudatos élõlényeket és aztán ki tudja mire akarja felhasználni az így megnövekedett fejlõdési hatékonyságát. Szóval én mindezt nem nézem ki az anyagból. Erre az eredményre pedig a tudatom, az elmém által jutottam.
2. Mivel a DNS-be nem épülnek be az egyedek által, életük során tett innovációs felfedezések, így nem lehetséges pl. a madarak fészekrakási változatosságáig eljutni. Sõt,a fészekrakás tudománya sem fejlõdhetett volna ki.
3. Amit ti az evolúció hajtóerejeként tartotok számon, pl a természetes kiválogatódás, azt én a faj genetikai állományának védõ mechanizmusaként látom mûködni.
Emellett a mikro szinttõl a makro szintig számos mechanizmus mûködésének eredménye a génhibák/génhibás egyedek kiszelektálása és így a fajok genetikai állományának megõrzése. (Régebbi vitáim során többször felsoroltam ezeket a mechanizmusokat)
4. Soha nem sikerült még új faj létrejöttét, evolúciós útját megfigyelni.
(Erre mondjátok ti, hogy de X millió év kell hozzá.)
5. Túlságosan változatos ahhoz az élõvilág, hogy az evolúciós út magyarázat lehessen rá. Engem, mellesleg, ez a kérdés indított el az evolúcióban való kételkedés útján.
Hirtelen ennyi, de lehet jut majd még eszembe más is.
Na most megfogtál, mert tökre semmi kedvem elõlinkelgetni a bizonyítékot, de, hogy még egy lapáttal rátegyek még más állatfajok is vannak, melyeknél a barlangi életet élõ társuk "elkorcsosodott", pedig egyazon fajhoz tartoznak.
NEM adok linket!!
NEM adok linket!!
Persze amúgy igazad van, hiszen a nyuszi, és a cica is hasonlítanak egymásra, mégsem egy faj.
Mit nem értesz? <#ijedt>#ijedt>
JAJJJ, mondd, hogy csak viccelsz!!!
"Bizonyára te is tudod?, hogy van olyan rák, mely mind barlangban, mind szabadban él, és egy ugyanazon fajhoz tartozik. Különbség csupán! a pigmentek számában, és a szem fejlettségében mutatkozik."
Ezt genetikai vizsgálatok is alátámasztják (kétlem), vagy csak a külsõségek alapján gondolják azt, hogy egy faj?
Ugyanis van rá számos példa rá, hogy külsõre azonos állatok egészen más fajhoz tartoznak.
Ezt genetikai vizsgálatok is alátámasztják (kétlem), vagy csak a külsõségek alapján gondolják azt, hogy egy faj?
Ugyanis van rá számos példa rá, hogy külsõre azonos állatok egészen más fajhoz tartoznak.
Nem kell hülyeséget írni.<#papakacsint>#papakacsint>
A #7454 -re meg fogok válaszolni, csak arra kicsit több idõ kell.
A #7454 -re meg fogok válaszolni, csak arra kicsit több idõ kell.
Na talán így:
Bizonyára te is tudod?, hogy van olyan rák, mely mind barlangban, mind szabadban él, és egy ugyanazon fajhoz tartozik. Különbség csupán! a pigmentek számában, és a szem fejlettségében mutatkozik. Én erre azt mondom, hogy a kinn levõ rák egykor valamiképp "rossz" helyre keveredett, és alkalmazkodott a körülményekhez.
Te erre azt mondanád, hogy az Istenke teremtett egy rákot (nem egy darabot <#vigyor5>#vigyor5>), és azt mondta, tõled elveszem a pigmenteket, a szemedet pedig csökevényessé teszem, hogy a hülye evo-sok had találjanak ki mindenféle marhaságot??
Te így gondolod??
Bizonyára te is tudod?, hogy van olyan rák, mely mind barlangban, mind szabadban él, és egy ugyanazon fajhoz tartozik. Különbség csupán! a pigmentek számában, és a szem fejlettségében mutatkozik. Én erre azt mondom, hogy a kinn levõ rák egykor valamiképp "rossz" helyre keveredett, és alkalmazkodott a körülményekhez.
Te erre azt mondanád, hogy az Istenke teremtett egy rákot (nem egy darabot <#vigyor5>#vigyor5>), és azt mondta, tõled elveszem a pigmenteket, a szemedet pedig csökevényessé teszem, hogy a hülye evo-sok had találjanak ki mindenféle marhaságot??
Te így gondolod??
<#wow3>#wow3>
Most látom <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Óh szóval ezzel az érvvel buktattad meg az evolúciót, határozottan érdekfeszítõ, sajna még nem jutott eszembe 😞 HOL VAN AZ ÉRVED?!
Mondtam, hogy pár okoska belém fog kötni. Te vagy az elsõ.
"Amit írtam, egy kissé durva volt, de talán szemléltetõ."
helyesebben: Amit írtam, egy NAGYON!!!!!!!!!!!!!!! durva volt, de talán szemléltetõ.
"Amit írtam, egy kissé durva volt, de talán szemléltetõ."
helyesebben: Amit írtam, egy NAGYON!!!!!!!!!!!!!!! durva volt, de talán szemléltetõ.
Gratulálok a figyelmességedhez, büszke lehetsz magadra, de egy kis ésszel magad is rájöhettél volna, hogy rossz helyre tettem a tizedes vesszõt és 99,999...-et akartam írni. <#papakacsint>#papakacsint>
Már te is lehülyézel??<#rinya>#rinya>
"Egy vidéki ember izomzata, akinek nem áll rendelkezésére a tömegközlekedés, és kénytelen meglehetösen sok idõt eltölteni fizikai munka ráfordítással, hogy az A pontból a B pontba eljusson, valószínûség szerint, mivel alkalmazkodik környezetéhez, illetve kénytelen, annak fizikai változása (evo) teljesen más irényt fog venni, mint aki már egy métert sem tud megtenni saját erejébõl. Nos ezt a tényt szorozd meg pár emberöltõvel, és lehet, hogy nehezen visszafordítható folyamatokat fogsz tapasztalni. "
Hülyeség.
A kutyát már X ezer éve tenyésztgetik mégis szaporodóképes maradt a farkassal. Ha eltûnne az ember a porondról, a farkas kiszorítaná az összes elkorcsosított rokonát (a kutyákat) a természetbõl és visszanyerné eredeti állapotát a faja.
Hülyeség.
A kutyát már X ezer éve tenyésztgetik mégis szaporodóképes maradt a farkassal. Ha eltûnne az ember a porondról, a farkas kiszorítaná az összes elkorcsosított rokonát (a kutyákat) a természetbõl és visszanyerné eredeti állapotát a faja.
Amúgy most láttam egy mûsort melyben elmondták, hogy "Nostradamus" kb 50%-ban plagizált.
Mi másért szerinted? Ne legyél már hülye, senkinek nincs hasznára a háború -.- Csak be kell tartani amit í régiek leírtak, mert az õ bölcsességük meghazudtolhatatlan -.- 😛
Háborúk pedig azért vannak többek között, mert Nosti, és barátai megjósolták õket.
Mondd l hogy jutottál erre, figyelemmel hallgatom. ( a 10 % még nem sok -.- )
Rendben. Te rájöttél, hogy majd 100%-ban marhaség. De akkor légyszi mondd el a te véleményed, illetve az általad szponzorált megoldást.
Elõre is köszönöm!!😊)
Elõre is köszönöm!!😊)
"Számítógépet is úgy terveznek, hogy elolvasnak elõtte egy csomó scifit."
<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
" hiszen vannak kissé tudattisztább emberkék, akik szerencsére el kezdtek, elkezdenek gondolkozni, valóban az lenne a tökéletes igazság????"
Látod, így voltam én is az evolúciós elmélettel. Felmerült bennem a gyanú, hogy hibás és a témában tett vizsgálódásaim után már ott tartok, hogy 9,9999...%-ig biztos vagyok benne, hogy marhaság.
Látod, így voltam én is az evolúciós elmélettel. Felmerült bennem a gyanú, hogy hibás és a témában tett vizsgálódásaim után már ott tartok, hogy 9,9999...%-ig biztos vagyok benne, hogy marhaság.
Ha ez nekem szól, akkor mikor állítottam ilyen faszságot?
A mesék IS!! szólhatnak az akkori társadalmi viszonyokról.
A mesék IS!! szólhatnak az akkori társadalmi viszonyokról.
Ja, és próbálj meg úgy viselkedni, ahogy az illemtanórán nyomták a fejedbe, mert lekurvázlak.
Nem lehetsz ennyire fán ragadt majom, hogy belásd azt, hogy egy 2000-6000 éves mese, melyben az õseink a világ bármely táján ugyanazokat a sárkányokat hozzák fel példának, idejét haladottak. Mesének nagyon jók, és szépek, és slussz.
Érted te agyonmûvelt????
Érted te agyonmûvelt????
Kár, hogy elmenekültél a vita elõl...<#papakacsint>#papakacsint>
Nekem meg engedd meg, hogy gratuláljak, hogy mesékbõl akarod levezetni a világ mûködését úgy, hogy közben meg az adatokat kibaszottul leszarod. Nyilván ez a helyes módszer, én kérek elnézést. Számítógépet is úgy terveznek, hogy elolvasnak elõtte egy csomó scifit.
(Istenem, ennyi ésszel hogy a picsába nem döglesz éhen? Ez már komolyan, az életképtelenség határa...)
(Istenem, ennyi ésszel hogy a picsába nem döglesz éhen? Ez már komolyan, az életképtelenség határa...)
Tudom, hogy az evo definiciója mit takar. Ez az én!!! különvéleményem, hogy a környezethez való alkalmazkodás "erõltetése" nem biztos, hogy mindig pozitív eredménnyel jár.
Pont ez a lényege szvsz!!! az evo-nak.
Pont ez a lényege szvsz!!! az evo-nak.
Hát ha neked tekintély elv hogy nem szarod képen az õseid rádhagyott információit hanem foglalkozol vele mert feltételezed hogy nem viccbõl vésték bele abba a krva fába meg sziklába akkor legyen tekintélyelv.Láthatóan a mûveltséged korlátozott a reál tárgyakra.Elhiszem hogy neked semmi mást nem jelent egy magyar népmese mint amit szó szerint ki tudsz érteni belõle ,úgy meg persze hogy egy marhaság.Képezd magad járj irodalom órára vagy mittomén.
Ez érdekes kombinációja a tekintélyelvre és a tudatlanságra hivatkozásnak. Jobb helyeken egyik sem érv egy vitában.
Erre a mûveletlenségre visszatérve akkor neked a piramis hieroglifái is csak ócska mesék és az a tudós team aki vért izzadva próbálja megfejteni azok is csak hülyék mert ezekkel a régiségekkel nem kell foglalkozni...
Láthatóan egy szót sem értettél meg abból amit mondtam, tényleg felesleges veled vitatkozni. Ja, és hol van a pontosabb Föld kor becslés?
Erre csak annyit lehet mondani hogy te meg durván mûveletlen vagy.
Látod engem kritizáltok sokan hogy nem akarom elolvasni a tudományos cikkeiteket (ami nem igaz) és közben te vagy az önbeismerõ élõ példája annak hogy amit belinkeltem néhány teremtés mesét arra nem méltatod hogy elolvasd és elemezd pedig ha kicsit foglalkoznál vele akkor leeshetne hogy a föld kerekségének összes tájáról származó mesék egyformán tartalmazzák ugyan azokat a formulákat mintha egy valaki találta volna ki csak a szereplõk meg a jelenetek vannak másként megfogalmazva. Ez mi ha nem a tudomány kategóriája ? Nem gondolod hogy felelõtlenség az õseid kinyilatkoztatott és rád hagyott információit ledegradálni azzal hogy biztos hülyék voltak és az csak egy hülye mese? Te letudsz rakni az asztalra egy információt ami 4000 év múlva is téma lesz?
Amúgy meg az evós példára hogy a benzin nem akar égni már meg is cáfoltátok egymás közt mikor arról vitatkoztok hogy a kultúrális környezet befolyásolja e az evót és ugyebár az jött ki hogy igen tehát mégiscsak ott van az az akarat mint evolúciós változtató erõ hiába jöttök ilyen nem akar a benzin égni példával.Ez olyan mintha azt mondanád nem akar az ember trolibusszal menni az csak egy fizikai folyamat ezért elsorvad az izma a parasztéhoz képest.
Látod engem kritizáltok sokan hogy nem akarom elolvasni a tudományos cikkeiteket (ami nem igaz) és közben te vagy az önbeismerõ élõ példája annak hogy amit belinkeltem néhány teremtés mesét arra nem méltatod hogy elolvasd és elemezd pedig ha kicsit foglalkoznál vele akkor leeshetne hogy a föld kerekségének összes tájáról származó mesék egyformán tartalmazzák ugyan azokat a formulákat mintha egy valaki találta volna ki csak a szereplõk meg a jelenetek vannak másként megfogalmazva. Ez mi ha nem a tudomány kategóriája ? Nem gondolod hogy felelõtlenség az õseid kinyilatkoztatott és rád hagyott információit ledegradálni azzal hogy biztos hülyék voltak és az csak egy hülye mese? Te letudsz rakni az asztalra egy információt ami 4000 év múlva is téma lesz?
Amúgy meg az evós példára hogy a benzin nem akar égni már meg is cáfoltátok egymás közt mikor arról vitatkoztok hogy a kultúrális környezet befolyásolja e az evót és ugyebár az jött ki hogy igen tehát mégiscsak ott van az az akarat mint evolúciós változtató erõ hiába jöttök ilyen nem akar a benzin égni példával.Ez olyan mintha azt mondanád nem akar az ember trolibusszal menni az csak egy fizikai folyamat ezért elsorvad az izma a parasztéhoz képest.
Eddig is értettem, hogy hogyan, milyen elvek alapján mérnek a radioaktív kormeghatározással, de a módszer a levegõben lóg. Ezt hivatott bizonyítani ez a két hozzászólás: #7366 #7367
Ha lehet ezt a bizonytalanságot próbáld meg cáfolni. Felesleges a fizikájának a magyarázatával veszõdnöd.<#wink>#wink>
Ha lehet ezt a bizonytalanságot próbáld meg cáfolni. Felesleges a fizikájának a magyarázatával veszõdnöd.<#wink>#wink>
Mit értesz az alatt, hogy negatív? A saját környezetéhez jobban alkalmazkodik.
Azonkívül a szeparálódás elég "frankón" mûködik sajnos ma is.
Egyetértünk😊)
Azonban az én szvsz!! az evo lehet negatív is.
Azonban az én szvsz!! az evo lehet negatív is.
Az emberi kultúra visszafogja az EVO-t. Meg ilyen léptékben nem lehet róla beszélni. Lesz keveredés, hiszen a vidéki ember gyermeke is fog majd tanulni stb... De persze, ha hosszútávon el lennének szeparálva, akkor egyetértek.
A kettõ összefügg: teszteléshez szükséges személy/ek, és az eredményhez szükséges idõ
Egyetértek veled, de van amiben vitatkoznék:
" Ez már inkább kulturális vonás, amit még véletlenül sem kell az EVO-hoz sorolni, mert nem ugyan az a hajtóereje."
Szvsz semmi, de semmi nincs, ami ne venne részt az emberi evo-ban.
Csak egy egyszerû példát vegyél. Egy vidéki ember izomzata, akinek nem áll rendelkezésére a tömegközlekedés, és kénytelen meglehetösen sok idõt eltölteni fizikai munka ráfordítással, hogy az A pontból a B pontba eljusson, valószínûség szerint, mivel alkalmazkodik környezetéhez, illetve kénytelen, annak fizikai változása (evo) teljesen más irényt fog venni, mint aki már egy métert sem tud megtenni saját erejébõl. Nos ezt a tényt szorozd meg pár emberöltõvel, és lehet, hogy nehezen visszafordítható folyamatokat fogsz tapasztalni. De ugyanez érvényes lehet az agyi kapacitás kihasználására is. Általában az értelmiségi szülõk gyerekei nagyobb elõnnyel indulnak ezen a "versenyen". Persze mondhatod, hogy persze a szülõk segítsége, meg hasonlók. Természeten ez nem is negálható, de a tény az tény marad.
Amit írtam, egy kissé durva volt, de talán szemléltetõ. Sõt az is lehet, hogy pár okoska ezért nekem esik. Tegyék.
" Ez már inkább kulturális vonás, amit még véletlenül sem kell az EVO-hoz sorolni, mert nem ugyan az a hajtóereje."
Szvsz semmi, de semmi nincs, ami ne venne részt az emberi evo-ban.
Csak egy egyszerû példát vegyél. Egy vidéki ember izomzata, akinek nem áll rendelkezésére a tömegközlekedés, és kénytelen meglehetösen sok idõt eltölteni fizikai munka ráfordítással, hogy az A pontból a B pontba eljusson, valószínûség szerint, mivel alkalmazkodik környezetéhez, illetve kénytelen, annak fizikai változása (evo) teljesen más irényt fog venni, mint aki már egy métert sem tud megtenni saját erejébõl. Nos ezt a tényt szorozd meg pár emberöltõvel, és lehet, hogy nehezen visszafordítható folyamatokat fogsz tapasztalni. De ugyanez érvényes lehet az agyi kapacitás kihasználására is. Általában az értelmiségi szülõk gyerekei nagyobb elõnnyel indulnak ezen a "versenyen". Persze mondhatod, hogy persze a szülõk segítsége, meg hasonlók. Természeten ez nem is negálható, de a tény az tény marad.
Amit írtam, egy kissé durva volt, de talán szemléltetõ. Sõt az is lehet, hogy pár okoska ezért nekem esik. Tegyék.
Tökmindegy, hogy összefügg, csak az idõ nem fog eldönteni egy kérdést. Ha nem teszteli senki az elképzelést, akkor végtelen idõ is eltelhet, nem fog kiderülni semmi.
Teszteléshez idõ kell, sõt lehet, hogy temérdek idõ.
Még az is lehet, hogy egyes elméletek teszteléséhez soha nem fog elegendõ idõ rendelkezésre állni.
Olvasom, hogy lehet, hogy nem is volt Nagy Bumm, hanem az Univerzumunk egy négydimenziós csillag terméke. És eléggé hihetõen meg is indokolják, sõt a jelenlegi elméletek hibáit fel is erõsítik. Nos az ilyenekhez is idõ kell, hiszen még a Nagy Bumm sincs 100%-osan bizonyítva.
Még az is lehet, hogy egyes elméletek teszteléséhez soha nem fog elegendõ idõ rendelkezésre állni.
Olvasom, hogy lehet, hogy nem is volt Nagy Bumm, hanem az Univerzumunk egy négydimenziós csillag terméke. És eléggé hihetõen meg is indokolják, sõt a jelenlegi elméletek hibáit fel is erõsítik. Nos az ilyenekhez is idõ kell, hiszen még a Nagy Bumm sincs 100%-osan bizonyítva.