Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy a picsába tudsz párhuzamot vonni egy állat, és ember evo beli fejlõdése közé??
A kettõ teljesen más ágon fejlõdött. A madár valóban genetikai módon tudja szõni, rakni a fészkét, mert különben kipusztulhatna, de az ember a fejlõdése folyamán elvesztette ezt a "képességét", mert nem volt szüksége rá. A természet a FELESLEGES dolgokat törli. Gondolom gyerekkorodban, kb 18 év, te is elsajátítottad az élethez szükséges tudást, amihez a madárnak csak pár hete lenne.
A természet soha nem tesz haszontalan dolgot!!!!!!

Devolúció nem létezik

Nem túl bonyolult ezt kísérletileg eldönteni.

Fogsz egy tojást, kikelteted, azt az egy szem madarat pedig fajtársaitól elzártan nevelve megnézed tud e fészket rakni. <#wink>

Na most ennek a tetejébe van olyan madár, amely már azelõtt elhagyja a fészket, hogy az utódai kikelnének, és miután kikeltek se foglalkozik velük egy percig sem.

Jó, ha nincs bizonyítékod, akkor térjünk vissza a madarak fészekrakási változatosságára.
Evolúció útján ez nem fejlõdhet ki. Hiába jön rá a múltban egy földön fészkelõ õsmadár, hogy a fára is lehet fészket rakni, ha a tudása a halálával a sírba száll. Az utódai ugyanúgy a földön fognak alkalmas helyet keresni.

Mint ahogy te sem fogod tudni a kreszt csak azért, mert esetleg apád már jogosítvány birtokában nemzett téged. <#papakacsint>

Azzal, hogy amit te mondtál az oltárinagy baromság. Gondolkodjkicsit légyszi! AZ nem érv, hogy folyamatosan az ellenkezõjét állítodbmint én, ész nélkül írsz mindent...
Cowie
Mibõl gondolod, hogy úgy születik?

Születése után nem tanulhatja? Pl. a szüleitõl, más fajtársaitól az adott populációban.

Mi a magyarázat?

Mivel tudod bizonyítani azt, amit itt beordibáltál? <#ravasz1>

Nézd meg a videót, amit linkeltem, ott van magyarázat, nem pont erre, de a veleszületett viselkedésre.
strepsils
Részletes cáfolatot kérek<#help>

strepsils
Vagy hogy értem? Szóval te azt állítod hogy szerinted a fészekrakó madár reflexbõl rak kilenc féle csomót ...<#nyes>

Komolyan? Elképzelem hogy az ember úgy születik hogy ha a kezébe adunk egy fonalat meg kötõtût az reflexbõl köt egy pulóvert <#vigyor2>
Márpedig az a madár így Születik <#mf1>

Na erre köhögjél valamit és arra hogyan egyszerûsítenéd a fészkét evolúciósan?
immovable
Ez teljesen egyértelmû, hogy nem jutott még eszembe? Ez csak természetes, a baktérium totálisan életképes azon fehérjék nélkül, amiknél az antibiotikumok hatnának. Szóval szerinted a rezisztencia így alakul ki:

-Fogj egy baktériumot.
-Tegyél mellé antibiotikumot és nézd meg, hogy melyik fehérjén köt.
-Vedd ki azt a fehérjét (szard le, hogy milyen feladatot látott el, biztos csak szemétnek volt ott)
-Kész a rezisztens baktérium

Segítek, nem ilyen. MÁS FEHÉRJE LESZ OTT, AMI ELLÁTJA A FELADATOT DE AZ ANTIBIOTIKUM MÁR NEM HAT RÁ. NEM HIÁNYZIK SEMMI, NEM KEVESEBB HANEM MÁSABB LETT.
hihi halazott: #7478

Semmi köze a halaknak a bacikhoz, csak az a közös bennük, hogy mindkettõ devolválódik. Attól lesz a baci rezisztens, hogy bizonyos részei hiányosan épülnek fel és nem tud belekötni az antibiotikum.

De te milyen halakról beszélsz? És mi köze a haladnak az én baktériumomhoz? (A túl magasfokú intelligenciát elsopri az enyémet így a nyomodba se érhetek, válaszolnál a fent feltett kérdésre az én dedós módomon?)
Inkább írd le, nem érek rá videózni.

" Eddig teljesen normális hangnemet használtam."

És most mi történt?
Szidtam az anyádat? <#fejvakaras>

"Jelenleg az a bajom, hogy nem bírsz követni egy 2 szálon futó beszélgetést."

Szerintem meg te nem bírsz párhuzamot vonni a halak és a baktériumok devolúciója között. <#papakacsint>

Nézd meg a videót és a folytatását és akkor megtudod 😊 Hagy ne rágjak a szádba mindent 😊 Na és amúgy honnan jöttek a halaid? xD
Nem az a problémám, hogy nem értek veled egyet. Eddig teljesen normális hangnemet használtam.

Jelenleg az a bajom, hogy nem bírsz követni egy 2 szálon futó beszélgetést.
Melyik kérdésemre, és mi a válasz?

Nem értem, idegileg ennyire labilis vagy?

Normális hangnemben nem lehet elmondani, ha valamivel nem értesz egyet? <#fejvakaras>

http://www.youtube.com/watch?v=Bi9Yrj7rrW4&feature=youtu.be&t=11m30s Tessék itt a kettesedre a válasz 😊
Benned mi van ennyire rohadtul elrontva? Tudj már követni 2 beszélgetést egyszerre te IQbajnok. Mikor emlegettem neked halakat? A baktériumos példámra írod, hogy az devolúció aztán meg pofázol a halakról. Ennyire hülye vagy vagy van más egyéb bajod is? Menj el általános iskolába tanulj meg olvasni, meg a logika alapjai sem ártanának neked, mert látom azok is hiányoznak. De komolyan.....

"" ha valamilyen olyan mutáció történik, ami életképesebbé (szaporodóképesebbé) teszi az egyedet, akkor az fog továbböröklõdni,"

Ez kb. a te személyes véleményed a senki által nem dokumentált elõnyös mutációról." AZ ÉN SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEM?! SENKI ÁLTAL NEM DOKUMENTÁLT? Hülye vagy bazdmeg az a helyzet. ELMONDOM MÉGEGYSZER! HA TÖBBET TUD DUGNI ÉS JOBBAN ÉLETBEN TUD MARADNI AKKOR TÖBB LESZ BELÕLE MINT ABBÓL AMI KEVÉSBÉ TUD. Ezen mit nem lehet érteni?

Vagy a kis Istenkéd nem szereti, ha valami sokat szaporodik és ki fogja írtani az életképest, hogy a kevésbé alkalmazkodó maradjon meg? A LOGIKA AZ SOHA NEM SZEMÉLYES VÉLEMÉNY. (MAximum a hibás logika. mutass rá a logikai hibámra.)
immovable
Szegénykém. 😊
Papagájkommandós vagy? <#hehe>

Nagyon szar érzés, hogy nem tudsz egy értelmes kommentet elereszteni a témában?
Süt a hozzászólásodból a frusztráltság.<#nyes>

Nagyon szar érzés, hogy nem tudsz egy értelmes kommentet elereszteni a témában? <#ravasz1>

immovable
<#taps><#hehe>
"Ha II János Pál is elfogadta az evo-t, mint lehetséges alternatívát, akkor nem értem, hogy ti miért rugóztok."

<#vigyor2>

1. Vicces amikor egy materialista a pápa véleményével akarja alátámasztani a mondanivalóját.<#nevetes1>

2. Mit ért a pápa a természettudományokhoz?
Teológiában biztos ász, de ez most nem az a terület.<#papakacsint>

<#hehe><#banplz>
"Ezt most nem értettem, bocsánat"

Pedig egyszerû.
A hal elvesztette a genetikai kódjának bizonyos részeit.
Nem fejlesztett ki új, hasznos DNS szakaszokat.
Nem beszélhetünk evolúcióról.<#papakacsint>

Példa:
Ugyanilyen egyszerû egy tervdokumentációból elveszíteni pár lapot.
Attól még az építmény valószínûleg állni fog, csak nem lesz kifestve, vagy kimarad pár ablak.
Viszont még sosem történt olyan, hogy egy építési tervbe új, értelmes lapok jelentek meg.

<#eljen>

Hagyjad már szegényt! Kis korába nem ment neki a szopás, és frusztrálja hogy devolálódott, ezért tanulja most azt amivel születnie kellett volna . Végig erre célozgat, csak nem meri kimondani, de mi a barátai segítünk.
immovable
Veled nincs vita. Ahhoz tudnod kéne Tau. De nem tudsz. Am miért nem a tau regedet használod? Csak nem leamortizálódott? Meghatározzuk a korát kisfiam?
A madarak nem születnek, te fasz! 😄

Megnéztem, s ment a kukába.
Ha II János Pál is elfogadta az evo-t, mint lehetséges alternatívát, akkor nem értem, hogy ti miért rugóztok.
Õ azt mondta, rendben, lehetséges az evo, de az elsö élõlényt az Isten teremtette. Nem élõlényeket. Ha pedig már így volt, bizonyos-e, hogy rögtön készen állt ez a hal "házasság".

Ki mondta, hogy minden tanulásból származik? Reflexekrõl nem tudsz? Vagy hogy érted?
Devolúció, hogy valami túl tud élni? Ezt most nem értettem, bocsánat -.- Akkor mi nagyon devolválódottak vagyunk, mert jól alkalmazkodunk a dolgokhoz jaaaj ne?!
strepsils
2. Mivel a DNS-be nem épülnek be az egyedek által, életük során tett innovációs felfedezések, így nem lehetséges pl. a madarak fészekrakási változatosságáig eljutni. Sõt,a fészekrakás tudománya sem fejlõdhetett volna ki.

Hú de jó hogy szóba hoztad ezt ugyanis tény hogy valamelyik madár születésétõl fogva genetikailag tudja a fészkének a szövésmintáját és még hallottam olyan madarat is ami genetikailag tudja hogy a méhecskét vagy valami ilyesmi veszélyes zümit hogy kell megfogni hogy az ne szúrja halálra és ezt genetikailag tanulás nélkül tudják ezek az állatok ez kísérletileg elszeparálva be lett bizonyítva.De a pók is tudja a hálószövés mintáját mikó senkitõl nem leshette el!

Na most valami nagy evós szakértõ magyarázza már el hogy a picsába létezik ilyen ha a elvileg minden információ a tanulási inputokból származik és a tudat csak ezeknek az inputoknak a virtuális megfogalmazása.

Ezt magyarázza meg már valaki észlény

<#conf>
Visszatérve a barlangi halaidra, azok sem evolválódtak, hanem devolválódtak.
Nagy különbség.<#heureka>

4. Persze. De az nem evolúció, hanem devolúció.

5. Holnap.<#wave>

Az rémálom lett volna 😄

1.pipa
2.mondtam h gondolkodok
4.hallottál már olyat, hogy egy baktérium rezisztens lett egy gyógyszerre? Errõl beszélek például...
5.Mondj indokokat így a semmibe beszélsz.
Mi van, rosszul vagy? <#nevetes1>

<#szomoru1>

"Kezdjünk el egy strepsilshez hasonló vitát"

Ne is álmodj róla...<#nevetes1>

"1.: Ezt egybõl zárjuk is ki, tudományban nincsen olyan, hogy személyes vélemény."

Nem is ezzel akartam eldönteni a kérdést. Csak egy adalék az egészhez.

"2.: Ezen még agyalok, nagyon tetszik a kérdés 😊"

Az nekem is tetszik, hogy agyalsz.<#wink>

" ha valamilyen olyan mutáció történik, ami életképesebbé (szaporodóképesebbé) teszi az egyedet, akkor az fog továbböröklõdni,"

Ez kb. a te személyes véleményed a senki által nem dokumentált elõnyös mutációról.<#papakacsint>

"5.: Ez már megint személyes véleményed"

Vannak indokaim alátámasztásul, csak hosszú lett volna mindet leírni.

Próbálj meg konkrétabban fogalmazni.

Tudd már, hogy min problémáztál 30 perccel ezelõtt, ez nem arra a válasz -.-
Az eredeti cikkben azt írják, a két halfajta keresztezhetõ.
Ez ugyanaz a jelenség, ami a kutyatenyésztésnél is megfigyelhetõ.
Nem evolúció, nincs új faj a színen.

Na akkor legyen! Kezdjünk el egy strepsilshez hasonló vitát, nem baj.

1.: Ezt egybõl zárjuk is ki, tudományban nincsen olyan, hogy személyes vélemény. Szerintem meg tud, innentõl kezdve ebben mindkettõnknek igaza van, szóval ez az érv cáfolt.

2.: Ezen még agyalok, nagyon tetszik a kérdés 😊

3.: Nem genetikai védelem, ha valamilyen olyan mutáció történik, ami életképesebbé (szaporodóképesebbé) teszi az egyedet, akkor az fog továbböröklõdni, ez nemvédelem, hanem a selejt kiválogatása.

4.: Megadtad a választ a saját kérdésedre. (Mutációkat pedig nagyon sokat is megtapasztaltak, kismillió ilyen mutáció útján jöhetne létre új faj.)

5.: Ez már megint személyes véleményed, amúgy szerintem ilyen szempontból még mindig silány, sokkal több életképes megoldást lehetne elképzelni.

Amint megvan a válaszom a 3-ra elmondom 😊
Nem.
Ez csak egy kicsi súly a mérlegen.