Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

strepsils
Mondd te tényleg nem érted vagy csak unatkozol ?

Mi ugyan annyi?

Talán fejezd be a mondatot!
Ugyan annyi kópé ? NEM de ettõl még nem lassítottad vagy gyorsítottad fel a fényt baszki<#falbav>

A fényed a kópé rendszerében is ÁLLANDÓ érték , ha igaz az egyezés SI ben két állandó értékre akkor az igaz minden más rendszerben csak más számsorral írod majd le . Nem az lesz a piramis két körének kivonata hogy 299... és a fénysebességnek hogy 299... hanem valami más szám de egyenlõ lesz a kettõ!
"Mért nem csapod magad falhoz rinyálás helyett."-----szóval egy geci???<#nevetes1>

Szóval ha én kitalálok egy saját idõegységet legyen ez 1 kópé, és tudom h egy kópé=pi*e*sqrt(2) sec, akkor a fénysebesség m/kópéban mérve is ugyan annyi? 😄
strepsils
számrendszerben lol mérõrendszerben <#guluszem1>
strepsils
<#violent>"Ha a másodperc idõtartama nem annyi lenne,..."
<#boxer>

Fú dugulj már el te kakamatyi ,a másodpercnek nincs idõtartama a kérdésben az maga az idõ EGYSÉG! 299...km/ 1IDÕEGYSÉG

Ki nem szarja le hogy az EGY idõegységedet milyen ókori mérõrendszerbe konvertálod az attól még ott is kurvára EGY marad.
Más számsor fog egyezni pontosan ugyan úgy 5 számjegyig mint a mai SI számrendszerben!!!

Mért nem csapod magad falhoz rinyálás helyett.
Esetleg a témához valami érv vagy állásfoglalás? <#fejvakaras>

Jajj ne, megjött a barátnõd is.

Gáz vagy.
Én már rég elhúztam volna a helyedben.
Mindenkinek csak ezeket a gyerekes szmájlikat tudod csak írogatni, mint valami kislány, de már halálra cáfolta mindenki minden állításod, nem vagy véletlen valami vallási fanatikus?

strepsils
GRATULÁLOK most elmagyaráztad nekem azt amirõl egyfolytában beszélek de neked nem esik le <#nevetes1>

IGEN én is ezt ugattam el háromszor hogy a számokat azonos mérõrendszerben kell vizsgálni , nem állapíthatod meg a piramist céklában és a fénysebességet krumpliban mert nem fog létrejönni a számsor egyezése .

Ha azonban ügyesen átváltod a piramist és a fénysebességet is cékla rendszerbe akkor kijön az egyezés !

Értsd már meg hogy kurvára nyolc hogy ismerték vagy nem ismerték a métert vagy a másodpercet vagy a fénysebességet az ókorban mert ezt az egyezést nem õk legitimálták hanem a ma élõ tudósok akik meghatározták a könyök váltószámát , a ma embere hívta életre ezt az egyezést és ez egyetemleges tény mivel sem a piramis nagysága nem változott az idõk során és sem a fénysebesség vákuumbeli értéke nem változott azóta ,tehát ami ma egyezik az ezer évvel ezelõtt is egyezett.

Megpróbálom megint : Van két fix dolgod pl egy határozott formára csiszolt gyémántod és egy egyetemlegesen állandó értéked pl a fény terjedése.
Attól hogy eltelik egymillió év ,nem változtat a két fix paramétered viszonyán semmit mivel mind kettõ ÁLLANDÓ.

És nincs befolyással erre az összefüggésre hogy te holnapután vagy 250 évvel ezelõtt veszed e észre az összefüggést.

"a képen látható kidudorodó felszínek felé nagyobb burkológörbét kell illeszteni, mint mondjuk Franciaország felé"

Mennyivel nagyobbat okostóni?<#ravasz1>

Mondhatod kilométerben és százalékos arányban is.<#hehe>

örülök, hogy engem ér a megtiszteltetés, és bemutathatom a bolygót, amin élsz, ami egy szabálytalan forgásellipszoid

mûholdas felvétel:

remélem nem kell hozzá túl nagy iq, hogy észrevedd, a képen látható kidudorodó felszínek felé nagyobb burkológörbét kell illeszteni, mint mondjuk Franciaország felé

ja, és bár nem látszik, Egyiptom felé is nagyobbat kell

kezdem élvezni a vitát 😊

nem tudok érdemben hozzászólni egyik félhez sem, csak olvasgatom. a másodpercet sztem is meg tudták határozni régen is, hiszen az csak a föld forgásával, ezáltal a napszakok ciklikus változásával és a közben eltelt idõ felosztásával van összefüggésben

a métert meg szintén ismerték, ami a piramisos filmekbõl is könnyen megtudható, hiszen a mértékegység alapja a láb volt.

az hogy a modern technikával milyen xtra dolgokkal határozzák meg, az teljesen lényegtelen, mert ahogy írva is lett :

"A méter eredeti meghatározása tulajdonképpen ma is a párizsi délkör hosszán alapszik. A definíció helyébe csak a mérési eljárások fejlõdése miatt kerültek egyre pontosabb új definíciók."

szóval én már nem vagyok benne biztos hogy akkora hülyeség a dolog mint elsõre én is lereagáltam, de azért ettõl még egyáltalán nem bizonyított sztem, hogy csakazért építettek ilyen méretarányú piramist, ami ilyen számarányt takarta. pláne hogy sztem nem igazán van pontosan meghatározva a mérete, és a mérés "paraméterei"

Ez a te szegénységi bizonyítványod. <#papakacsint>

😄

Bocs, rajtad röhögünk 😛
Te komolyan nem látod, hogy aki ezt elolvassa, az rajtad röhög? <#nevetes1>

Sajnos neked fogalmad sincs mi a különbség a szélességi és a hosszúsági fok között.<#szomoru2>

most magyarázd meg azt is, már pedig gömb alakú a Föld 😄

gyerünk, hadd szórakozzanak mások is

jéézus de buta vagy 😄DDD

te még azt sem tudod, hogy a bolygó, amin élsz, forog, és emiatt nem ideális gömb, és ez csak egy szemléltetés? 😄DD

úristen!!!! téged agyon kéne lõni.

vérnyomásod 200, pulzusod az egekben, látszik, hogy már totálisan ki vagy borulva, mert ekkora marhaságot még egy általános iskolás gyerek sem írna 😄DD

nyomjad tovább Richard, ne hozz szégyent a topikra!!!

Na, hogy ízlik a popcorn? <#hehe>

<#nevetes1>

Szerintem te égeted magad porrá, mert a Föld végtelen számú délköre, mind ugyanakkora hosszúságú. <#nyes>

de ne hagyd abba, kurva jó, ahogy totálisan porrá égeted magad

Tudod mi az a délkör?
Nem?
Elõbb nézz utána.
Aztán saccold meg mennyire különbözik a gízai és a párizsi.<#papakacsint>

legalább tudnád, hogy a kezdõ délkör, mely szerint definiálták a métert, Franciaországon megy keresztül, és ezt te is beidézted ide, csak még a saját írásod sem tudod értelmezni.

össze-vissza próbálsz már csak kamuzni

Sajnos olyan nehézkes a felfogásod, hogy kezdelek sajnálni.<#rinya>

Látszik, hogy gõzöd sincs az egészrõl. <#hehe>

Hogy a faszba mérték a cézium két átmenete közötti idõt az ókorban? Azt se tudták mi az a cézium. Ne legyél már ennyire barom.

Vagy mondd meg, hogyan mérték és elhiszem.
szóval az ufók elõreutaztak az idõben, hogy megtudják, hogy a franciák majd évezredekkel késõbb melyik hosszúsági kör szerint fogják definiálni a métert, mert hát a Föld hosszúsági körei nem mindenütt ugyanakkorák, és az egyiptomi más, mint a Franciaországon átmenõ.

már nagyon be lehetsz kattanva...

Nem az a kamu mondat volt a lényeg, ami benne maradt az idézetben, hogy elõször a franciák határozták meg a métert, hanem az, hogy a Föld méretébõl számolták ki.
És, mint tudjuk a Föld 10 000 évvel ezelõtt is ugyanekkora volt, így akkor is ki lehetett ugyanígy számolni belõle az 1 métert.<#papakacsint>

Sajnos nektek mindent a szátokba kell rágni, mert magatoktól semmit nem vagytok képesek megfelelõen értelmezni vagy továbbgondolni.

ember, te már annyira bekattantál, hogy saját magadnak ellentmondó írásokat linkelgetsz

most küldtél egy olyan szöveget, mely alátámasztja, hogy a franciáktól ered a méter, és azt definiálják újra azóta is egyre pontosabban.

<#unalmas>

Nagyon jó szakorvosok léteznek ma már a betegséged kezelésére.

Tehát, ha régen ki tudták mérni ezzel a módszerrel az 1 másodpercet, akkor ebben a vitában (is) nekem van igazam. <#nyes>

<#nevetes1>

Ha már idézgetsz, mi lenne, ha tovább olvasnál? <#ravasz1>

"A Föld méretén alapuló méter

A métert legelõször franciák határozták meg:

Egy méter egyenlõ a Föld kezdõ délkörén mért kerületének 1/40 000 000 (negyvenmiliomod) részével.
Alternatív megfogalmazása: a Föld egy kvadránsának (negyed délkörének) tízmilliomod része.

A méter eredeti meghatározása tulajdonképpen ma is a párizsi délkör hosszán alapszik. A definíció helyébe csak a mérési eljárások fejlõdése miatt kerültek egyre pontosabb új definíciók."

"Az egyiptomiak szintén változó hosszúságú idõmértéket alkalmaztak. A nappalt és az éjszakát egyaránt 12-12 részre osztották, tekintet nélkül e napszakok periodikusan változó hosszára. Az egyiptomi csillagászok feladatai közé tartozott a dekanok, azaz olyan csillagcsoportok megfigyelése, amelyek felkelésükkel az egyes éjszakai órák kezdetét hírül hozták."

Akkor most ezzel a módszerrel mérd ki kérlek a másodpercet, aztán nézzük meg, hogy azzal a másodperccel mennyi a fénysebesség.
Aztán meglátjuk, mennyire pontos...

#7938 <#awink>

Méter definíciója:

" A Föld méretén alapuló mértékegység gondolata már a XVIII. században felvetõdött."

" Francia Tudományos Akadémia javaslatára a Föld párizsi délkörének felmérése mellett döntöttek.A döntést Joseph Louis Lagrange, Pierre-Simon de Laplace, Jean-Charles de Borda, Gaspard Monge, és Nicolas de Condorcet márki hozta meg. A munkát Mechain és Delambre el is kezdték 1793-ban. Delambre 1797-ben készült el (Dunkirktõl Rodezig), Mechain 1798 szeptemberére. Az õ munkája volt nehezebb. A távolság ugyanis Barcelonától Rodezig kisebb, de keresztezi a Pireneusokat. A méteretalon elsõ munkapéldánya elkészült sárgarézbõl, amelyet a Konvent 1795 augusztus elsején fogadott el. "

hát ennek sem volt sok köze a földönkívüliekhez, vagy az egyiptomiakhoz, szegény barátunk megtébolyult.

A másodperc az alapállapotú cézium-133 atom két hiperfinom energiaszintje közötti átmenetnek megfelelõ sugárzás 9 192 631 770 periódusának idõtartama.

Ja szóval szerinted ezt tudták mérni az ókorban, és még azt is tudták, hogy ma ezt a definíciót fogjuk használni?

Te komolyan ennyire gyökér vagy?
"Akkor nem tudták sem a métert sem a s-mot,"

Minden jel arra mutat, hogy tévedsz.<#papakacsint>

"A Föld sok ezer éve még gyorsabban forgott,"

Mennyivel? <#ravasz1>

<#hehe>

"A másodperc idõtartama megegyezéses, és az ókorban ez a megegyezés még nem létezett."

Ezt meg honnan veszed?
A 60-as számrendszer honnan ered?<#fejvakaras>
A 12 órás nappal és 12 órás éjszaka honnan ered?<#fejvakaras>

A rózsaszín köhögés elleni cukorkalány és Ricsárd Donkeykong ugyanabban az agybajban szenvednek, már csak össze kellene házasodniuk.

Te nagyon nagyon irreálisan buta vagy. Oké még tegyük fel, hogy megegyezik a 2 köröd különbsége a c-vel m/s-ban. Akkor nem tudták sem a métert sem a s-mot, szal ezzel azt allítod, hogy a jövõbe látva megmondták,hogy mit fogunk méternek és másodpercnek nevezni.

Btw, válts át a c-t km/h-ba. A francba az is egy sebesség mértékegység, az is a fénysebesség, mégsem egyeznek a számok... Hogy lehet ez? De hát próbálkozz, hátha hüvelyk/attopercben megegyezik. (Megsúgom nem fog.) AZ A SZÁMÉRTÉK AZ A MÉRTÉKEGYSÉGTÕL IS FÜGG TE NAGYON OKOS....

Miért nem felejt el az ilyen hülye levegõt venni? 😮
Egyébként az õ utolsó hozzászólása elõtt 666-al az én hozzászólásom van.
A sors eleve elrendelte hogy én buktassam le az Antikrisztus szolgáját aki a hülyeségével ront rá ártatlan emberekre.
ohh, pedig egy érdekes grafika lett volna, amely tartalmazza a három db eltúnt hatost, de nem engedi..... 😞

😊 😊 😊
😊 😊 😊
😊 😊 😊
😊 😊 😊 😊 😊 😊
😊 😊 😊 😊 😊 😊
😊 😊 😊 😊 😊 😊

immovable
<#nyes>
Távozz innen sátán fattya, lebuktál!