Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyébként én a földrajz könyvembõl úgy tudom, hogy a Föld valódi alakja geoid, csak ellipszoiddal közelítik, mert könnyebb vele számolni. A gömbhöz még kevesebb köze van.

"Olyan pedig nincsen, hogy szabályos lapult gömb."

Értetted, hogy mirõl beszéltem vagy nem?<#ravasz1>

Mi van itt? Jöttök egyesével szõrszálat hasogatni? <#hehe>

A wikipédiás linkeiddel állandóan az ideális gömbön rugóztál! (arról szólnak a linkek) Az pedig a szabályos gömb.

Olyan pedig nincsen, hogy szabályos lapult gömb. Valami vagy szabályos, vagy nem. Ebben Danielnek volt igaza, azt ellipszoidnak hívják.

És akkor lenne szabályos, ha a bolygónk felülete az lenne.

Ha lapult, akkor nem szabályos gömb te ostoba. <#hehe>

"mivel én sose mondtam olyat, hogy a Föld szabályos gömb alakú."

Hazug ember, sánta kutya tipikus esete:

"Szabályos lapult gömb.
(...)
Ráadásul a mivel szabályos, így a délkörök hossza ugyanakkora."

"Mindig belátom, ha nincs igazam."

Csak ha felfogod. Az meg elég ritka.

A faszt szabályos, ebbõl látszik, hogy mennyire idióta vagy. Belekapaszkodsz egyetlen, nem túl súlyos hibába, aztán azon rugózol, de közben orbitális faszságokat beszélsz. És még csak fel sem tûnik, mert közben annyira a kis hibára koncentrálsz, meg akkora az arcod, hogy nem fogod fel, hogy azért alapvetõen idióta vagy, és nagy biztonsággal választod ki az ostoba álláspontot, és állsz be mögé.

"csak te sosem láttad be, ha neked nem volt igazad"

Mindig belátom, ha nincs igazam.

A továbbiakban, ha be akarod bizonyítani az ellenkezõjét, akkor jelöld meg melyik hozzászólás melyik mondatairól beszélsz, mivel én sose mondtam olyat, hogy a Föld szabályos gömb alakú.

"Most porig aláztál, láma vagyok! Sõt! Bocsánatot kérek, amiért az aránytalansággal kapcsolatban ócsároltalak, ez így korrekt! "

OK.<#wink>
Nem akarok prédikálni, de velem lehet normális hangnemben vitatkozni.
Ha egyszer majd nem fogod azt gondolni, hogy mindenki segghülye, aki nem hisz az evolúcióelméletben, akkor kipróbálhatod.<#papakacsint>

Most porig aláztál, láma vagyok! Sõt! Bocsánatot kérek, amiért az aránytalansággal kapcsolatban ócsároltalak, ez így korrekt!

Mert én legalább elismerem, ha tévedek.

Csak az a baj, hogy ez semmin nem változtat a hosszúsági köröket illetõen, mert ha csak 10 km-es különbségek is vannak a felszínen, de akkor is vannak, és emiatt nem lehet szabályos gömbhöz hasonlóan illeszteni a hosszúsági köröket, szóval ez nem változtat a lényegen, csak te sosem láttad be, ha neked nem volt igazad, ez mindig is látszódott, bárkivel is vitatkoztál.

<#lama>

Mivel evolúció nem létezik, a klasszikus értelmében, így lényegtelen.<#smile>

te is tévedtél egy nagyságrendet, meg én is, mert belátom, tényleg nem arányos, ebben elismerem, igazad volt, csak beleloholtam magam, mert akkora faszságokat állítasz arról, hogy a Föld szabályos gömb, miközben nem az.

ezt állítani akkor is hatalmas fail, és még mindig ez számít, még ha ezt egy aránytalan ábrán is sikerült bemutatni (ennyire azért én is besülhetek).

te viszont nem veszed észre magad.

<#wink>

Azon gondolkodom, vajon ez a verbális agresszió evolúciós szempontból elõnyös lehet? <#fejvakaras>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Üdv.<#smile>

Te biztos valami párbajhõs vagy! <#gun>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Most ebbe kapaszkodsz kétségbeesésedben?

Amikor azt mondtam csak saccoltam, ránézésre. #8031

Egy nagyságrendet tévedtem. Nagy cucc.
Te meg ránézésre azt sem láttad, hogy nem méretarányos az ábra.
Védted, mint oroszlán a dögöt. <#hehe>

Más szemében a szálkát...
Ugye...<#papakacsint>

richaaaard, merre csavarogsz?

ne menj már el, még be sem bizonyítottad, hogy több ezerszeresére van nagyítva a domborzat!!!

légyszíves maradj még

a domborzati különbség több ezerszeres, mégsem mérhetõ

Komolyan, semmi kihívást nem jelent a veled való vitatkozás.<#szomoru2>
Egyik hülyeséget tromfolod a másikkal.

Majd valaki más helyrerak.
Én meguntam.<#wave>

richard, minden képzeletem felülmúltad, büszke vagyok rád (not)

de hát ha több ezerszeresére van nagyítva szerinted mi nem méretarányos?

ennél lejjebb le sem süllyedhetnél, már saját magadnak mondasz ellen!!!

áá, tudtam, hogy ez péntek este mindent vinni fog, rólad mozifilmet kéne forgatni!!

Ezt se tudod miért van?

Nem csodálkozok, nyugi.<#hehe>

Mert az ábrád nem méretarányos.
A domborzati eltéréseket felnagyították, a lapultsággal meg nem foglalkoztak.<#awink>

hát persze, szabályos lapult gömb a föld alakja!!! értem!!!!

úristen

júúúj, júúj, ez mindent ûberel!!!!!

a gravitációs hatásnál a forgás miatti erõhatás sokkal nagyobb, ezért nevezik a föld alakját szabálytalan forgás ellipszoidnak, és ezért nem gömb, de nyomjad csak!!!!!

Szabályos lapult gömb.

Ettõl még nem lesz méretarányos az ábrád, amiben talán már el is kezdtél kételkedni, csak nem mered bevallani.<#ravasz1>

Ráadásul a mivel szabályos, így a délkörök hossza ugyanakkora. <#papakacsint>

na, vonalzómester ÚR válaszoljon, hol az a nagy, több ezerszeresre nagyított különbség az egyenlítõi sugár és a pólus sugár közt?

nálam az egyenlítõre is kb 6.1 cm és a pólustól pólusig is kb 6.1 cm jön ki (már ha legalább azt tudod hol vannak), hát önnél vonalzómester Úr?

Ha egy kicsit is helyes lenne az észjárásod vagy valós ismeretekkel rendelkeznél, akkor nem dõlnél be egy ilyen ábrának.<#papakacsint>

Ugyanis a Föld (most figyelj<#ejnye1>, mert lehet újat mondok neked) forog és folyékony. A gravitáció pedig az ilyen testeket kigömbölyíti, így, ha akarna sem tudna olyan rücskös lenni, mint te szeretnéd. Annak a pár 10 kilométernyi földkéregnek nem sok beleszólása van abba, hogy milyen alakot vegyen fel a Föld. <#papakacsint>

Ugye nem érted? <#hehe>

eddig nagyon jó a show, abba ne hagyd!

Egyenlítõi sugár: 6378,137 km
Poláris sugár: 6356,752 km

nagy von alsós vonalzómester, hajrá!

csak is magadon nevethetsz, siralmas, és észre sem veszed

<#nevetes1>

ez egyre jobb, ez az, ne hagyd abba!!!

sugara? hogy van egy nem szabályos testnek sugara? ja, hogy átlag sugár, amiben benne van a legnagyobb és legkisebb pont távolsága, és vették az átlagát.

és te most itt levezeted, hogy az átlagsugáról mennyire van a radaros mérésen kiemelkedés? ÚRISTEN te tényleg nem tudsz gondolkodni és retardált vagy!!!

átlagsugarat pont azért számolnak, hogy minél kisebb legyen a legkisebb és legnagyobb pontok közti különbség, ez olyan, mintha a mélyedéseket felhúznád, a kiemelkedéseket összetolnák egy átlagot meghatározó szintre, ami a felszíni pontok átlaga

jéézus segíts

Na figyelj, most megkapod a kegyelemdöfést.<#papakacsint>

A Föld sugara 6372 km.
A legnagyobb hegy és a legmélyebb árok összege 20km.
Ez 20/6372 *100=0,31%

A te ábrádon ( #8024 ) a Föld sugara kb 43mm, a legnagyobb különbség meg kb 7mm. (vonalzóval mértem a monitoromon)
Tehát 7/43 *100 = 16,27%
Ebbõl következik, hogy akkor nézne így ki a Föld, ahogy az ábrádon, ha 6372*0,1627=1037km-es<#ijedt> szintkülönbség lenne, a Himalája és a Marianna árok között.

Látod, mire vezet ha a nagy arc kevés ésszel párosul. <#hehe>

ne ásítozzál, írd tovább az okfejtéseid, az esti filmnek sincs ilyen gyorsan vége!

<#unalmas>

richard, te a természet tréfája vagy, az evolúció topiknál egyik sem illik jobban hozzád!

Dehát stimmel a két szám, 5 értékes jegyig.<#papakacsint>

esküszöm ez már jobb, mint a moziban

Szóval, szerinted nincs felnagyítva. <#nevetes1>

Nem túl szórakoztató veled beszélgetni, mert még azt sem veszed észre, amikor szénné égetlek. Vagy te magadat, nem is tudom hirtelen...<#fejvakaras>

Akkor meg mi a faszomat rugózol ezen a nyilvánvalóan seggidióta feltevésen? (A piramis-fénysebesség összefüggésre célzok)

na gyerünk, írj valami szórakoztatót

richard donkies férges álreg

elárulom, ezért kell nem a látható tartományban méréseket végezni

az agyadban van felnagyítva az agybaj több ezerszeresére

most szúrj be egy mûholdas fotót is, amiben nem látszik, hogy a bolygónk nem egy szabálytalan forgásellipszoi, mert nem látszik a légkör miatt, na gyerünk te balfasz

<#unalmas>

<#nevetes1>

Azt se érted a Pireneusok miért nehezítés.
Ez szintén azt bizonyítja, hogy gõzöd sincs mirõl okoskodol.<#awink>

taknyod-nyálad összefolyik, egyszerûen már nincs mire verned magad?

<#vigyor2>

Jajj, te tényleg azt hiszed, hogy ennyire rücskös a Föld. <#ijedt>
Nagyon buta vagy, de hát ezt már többször bizonyítottad.

Elárulom, azon a képen fel vannak nagyítva a domborzati egyenetlenségek. Ránézésre azt mondom, több ezerszeresére. <#papakacsint>