62
  • winnie
    #62
    "ki vagy te, hogy ezt kijelentsd? Egy kicsit sincs elborulva az agyad?"

    nincs, egyszerűen ez az igazság. még akkor is, ha nem veszed tudomásul.

    "a BBC magánkézben van, nem állami. Vagyis kereskedelmi TV. Ráadásul melyik BBC csatornára gondolsz, mert van pár."

    a bbc-nek van sok csatornája. az MTV-nek is akad kettő minimum.

    a BBC-re, mint tévétársaságra gondoltam és félrepolvastad, amit írtam. te nem állami tévékre kérdeztél, hanem közszolgálatira. Állami tévéről leginkább 89 előtt volt szó. Igen, akkor. (arról meg nem tehetek, hogy valahol a közszolgálat is van akkora nbiznisz, hogy magánkézbe kerülnek a tévék.)

    "Ezek szerint amit nem reklámoznak, az nincs."

    megint félreértettél. de közbe erősödik a gyanúm, hogy ilyen logikával mégsem éltél a kádás rendszerben. visszaszívom az egészet. a markeintg alapjait most nem szívesen magyarázom el, de ha gondolod adok netcímeket.

    "Te hol élsz?"

    a személyes szférát hanyagoljuk. engem sem érdekel a személyed, csak segítek rávilágítani a régi berögződések helytelenségére.

    "z ember elmegy az üzletbe, és látja a portékát, meg azt is, hogy mennyibe kerül. Ez alapján fog vásárolni"

    vannak ilyen impulzív vásárlások, ez így van. de sokan, mondjuk hogy időt spóroljanak nem fognak árcímkéket böngészni, hanem egyszerűen márkát választanak.

    "az utcán percenként viszont 10-30-ba ütközik az ember." - én az utcán a nőket nézem meg, nem a hirdetőoszlopokat fürkészem..

    a kecske és a só, gondolom, de ennek ellenére tudat alatt is rengeteg impulzus éri az ember, így téged is. megint nem én mondom, hanem nálad és nálam sokkal okosabbak.

    "itt kultúrális értékre gondoltam."

    rövid "u". ha érték alatt ezt érted, akkor ezt is írd. nem csak kulturális érték létezik. (rég rossz, ha valaki a tévéből akar kulturálódni.)

    "lol."

    no, igen. erős érv, meghajolok.
  • wanek
    #61
    "komolyan élrdekelne ennek a fedőszónak, hogy "érték" a definiálása" - itt kultúrális értékre gondoltam.

    "jó. ez igaz. ja, hogy csak közsz. adó volt? úgy könnyű." - ugye különbséget tudsz tenni a jelen- és múltidő között? gyk: van vs volt.

    "próbálkozz kk-euban, kicst északabbra. olyat, hogy bbc, ard vagy rai1 nincs pofám leírni, annyira evidencia." - lol.
  • wanek
    #60
    "még egyszer leírom. én is átéltem" - gyerekként?

    "az mtv-t a kutya sem nézi azok közül, aki számít" - ki vagy te, hogy ezt kijelentsd? Egy kicsit sincs elborulva az agyad?

    "a bbc-t pl. igen" - a BBC magánkézben van, nem állami. Vagyis kereskedelmi TV. Ráadásul melyik BBC csatornára gondolsz, mert van pár.

    "ha nem lenne akkor az ember nem tudna mi alapján választani, nulla információja lenne" - aha. Ezek szerint amit nem reklámoznak, az nincs. És azt nem is veszik meg az emberek? Te hol élsz? Az ember elmegy az üzletbe, és látja a portékát, meg azt is, hogy mennyibe kerül. Ez alapján fog vásárolni, nem pedig a ratyi tolakodó reklámok alapján.

    "amúgy nem nézek tévét, ott nem élvezem" - mit nem élvezel? A reklámokat? :)

    "az utcán percenként viszont 10-30-ba ütközik az ember." - én az utcán a nőket nézem meg, nem a hirdetőoszlopokat fürkészem...
  • winnie
    #59
    "ez eleve nincs így. Mivel a kereskedelmi csatornákon színvonalas (értéket képviselő) műsor egyáltalán nincs,"

    hogy jön az érték és a színvonal egymáshoz? az nem érték, ha az embert elszórakoztat egy műsor? az nem érték, ha megnéz egy autós műsort és anyagilag jobb döntést hoz? az nem érték, ha megnéz az ember egy poltikai műsort és máris másképp látja a helyzetet. az nem érték, ha megnéz egy sportműsort és a magyar himnuszra együtt dobban a szíve a győztessel? nem érték, ha fogyasztóvédelmi információkhoz jut az néző? mind kereskedlmi tévés példák.

    "a közszolgálatikon viszont időnként van, így - leszámítva az ottani gagyikat - értéket csak a közszolgálati képvisel."

    komolyan élrdekelne ennek a fedőszónak, hogy "érték" a definiálása. remélem nem valami sznob, magaskultúráról van szó, aminek nem a tévében lenne a helye. (néha az mtv próbálkozik, de roppant igénytelen módon teszi, csökkentve azt a bizonyos "értéket"

    "ezt senki sem állította. De azt igen, hogy értéket hordozó műsor csak a közszolgálatin van."

    jó. ez igaz. ja, hogy csak közsz. adó volt? úgy könnyű.

    " A kádár fóbiáddal meg kezeltesd magad. Én soha nem voltam kádár hívő, sőt, az akkori rendszert rettenetesen gyűlöltem"

    nincs fóbiám, te írtad, hogy nem is éltem át. de visszasírtad a reklámmentes, közszolgálati ÉRTÉKKÖZVETÍTŐ (kacaj) szolgáltatást.

    "- ne fizess."

    elkapnak a renőrök vagy az APEH és lesittelnek. sorry, tisztelem a töürvényt, fizetem az adómat, tejelek az állmnak.

    "példa?"

    próbálkozz kk-euban, kicst északabbra. olyat, hogy bbc, ard vagy rai1 nincs pofám leírni, annyira evidencia.
  • winnie
    #58
    " Egyébként én az élményeimet nem úgy szereztem, hogy elolvastam valahol, hogy milyennek kéne látnom, hanem én ÁTÉLTEM."

    még egyszer leírom. én is átéltem:)

    "hogy miről mit képzelegsz, arról nem tehetek. De én semmi ilyet nem írtam."

    nem, te a reklámot kérted számon. régen elég volt a cipőt a cipőboltból reklám. azóta továbblépett a világ.

    "egy közszolgálati médium sehol a világon nem nyereséges. Nem is célja a profitszerzés."

    de nem ám. és mégis vannak nyereséges közmédiumok (de akkor maradhatunk nézett közmédiánál. az mtv-t a kutya sem nézi azok közül, aki számít. a bbc-t pl. igen.). de, ha nem lennének, akkor is van különbség több milliárdos pénzmosoda és pénzvesztőhely között, valamint értelmes szolgáltatók között. (amikor such györgy lett az MR elnöke, akkor nyreeséges rádiót akart megvalósítani, szólni kéne neki, hogy az a világon sehol sem megy...

    "neked biztosan, mert te talán ezredszer is élvezettel végignézed mindet :)"

    nem nekem kell a reklám, amúgy. de ha nem lenne akkor az ember nem tudna mi alapján választani, nulla információja lenne, stb. marketing 101.

    amúgy nem nézek tévét, ott nem élvezem. (oké, heti 45 perc, 22 héten az évben) - az utcán percenként viszont 10-30-ba ütközik az ember.
  • wanek
    #57
    "ugyanannyi színvonaltalan műsor van ott is, mint bármelyik ker. csatornán. értelmetlen misztifikálni a dolgokat." - ez eleve nincs így. Mivel a kereskedelmi csatornákon színvonalas (értéket képviselő) műsor egyáltalán nincs, a közszolgálatikon viszont időnként van, így - leszámítva az ottani gagyikat - értéket csak a közszolgálati képvisel.

    "ez nyilván butaság. sokaknak nagyon jó biznisz a közsz." - számolatlanul tényleg nem lehet tömni a pénzt bele. Viszont ha kiszámolod, hogy az SZJA-ból, ÁFA-ból, és mindenféle járulékból és adóból mennyi pénz folyik be, és azok nagy része hogyan vándorol magán zsebekbe, akkor inkább ezen kéne felháborodnod.

    "ki sem ment. megint vissza kádárhoz. csupa színvonalas műsor volt akkor, mi?" - ezt senki sem állította. De azt igen, hogy értéket hordozó műsor csak a közszolgálatin van. A kádár fóbiáddal meg kezeltesd magad. Én soha nem voltam kádár hívő, sőt, az akkori rendszert rettenetesen gyűlöltem, de ez a mai szabadrablás talán még rosszabb.

    "még szép. még így is én fizetek nekik, pedig nem is nézem a csatornát." - ne fizess.

    "pedig tényleg nem kell messzire menni a működőképes közsz tévék ügyében" - példa?
  • wanek
    #56
    "irreleváns. én is éltem, de olvasni és látni is lehetett sok mindent" - nem mindegy, hogy hol olvasod. Egyébként én az élményeimet nem úgy szereztem, hogy elolvastam valahol, hogy milyennek kéne látnom, hanem én ÁTÉLTEM.

    "nem célom, csak furcsa a dolog. olyan, mintha a 3.60-as kenyeret sírnád vissza." - hogy miről mit képzelegsz, arról nem tehetek. De én semmi ilyet nem írtam.

    "egy veszteséges szervezetet a végletekig megfinanszíroznak" - egy közszolgálati médium sehol a világon nem nyereséges. Nem is célja a profitszerzés.

    "ha nem lenne reklám, akkor... rossz lenne. nagyon rossz." - neked biztosan, mert te talán ezredszer is élvezettel végignézed mindet :)
  • winnie
    #55
    "a közszolgálati televízió az egyedüli csatorna ahol értékes műsorokat (is) adnak" kijelentés ma már nem állja meg a helyét" - ma is megállja, csak:"

    ugyanannyi színvonaltalan műsor van ott is, mint bármelyik ker. csatornán. értelmetlen misztifikálni a dolgokat.

    "- már nem kapják számolatlanul a pénzt"

    ez nyilván butaság. sokaknak nagyon jó biznisz a közsz.

    "- betört oda is a gagyi"

    ki sem ment. megint vissza kádárhoz. csupa színvonalas műsor volt akkor, mi?

    "- van ott is sok reklám"

    még szép. még így is én fizetek nekik, pedig nem is nézem a csatornát.

    "Fizetsz ott is a sok szutyokért, amit belecsempésznek a csomagba."

    azért nem mindegy, hogy az ember eldönti, hogy ő ezért fizet - illetve, ha az ő adójából úgy döntenek, hogy megint belefeccölnek pár miliárdot a közsz. tévébe, ahelyett, hogy ledózerolnák az egészet, mert nem képes nyereséges lenni, pedig tényleg nem kell messzire menni a működőképes közsz tévék ügyében
  • winnie
    #54
    "Nem tudom, hogy hány éves lehetsz, de én éppen eleget éltem a kádár korszakban (nagyon valószínű, hogy többet, mint te)"

    irreleváns. én is éltem, de olvasni és látni is lehetett sok mindent.

    "úgyhogy nekem ne akard bemutatni"

    nem célom, csak furcsa a dolog. olyan, mintha a 3.60-as kenyeret sírnád vissza.

    "Ha azt állítod, hogy a szocialista/kommunista és a globalista/kapitalista rendszereken kívül nem lehet más"

    arra a rendszerre jellemző volt a felületes olvasás és a másik szájába való mondandóadagolás. én ilyesmit nem írtam, csak annyit, hogy vajon milyen boldog békekorra jellemző az, hogy egy veszteséges szervezetet a végletekig megfinanszíroznak, mert azt be lehet adni az embernek.

    "Én reklámgyűlölő vagyok, mérhetetlenül felidegesít mindegyik reklám."

    engem meg a parlagfű és a sakkban a szicíliai évdelem idegesít, mert sosem értettem, hogy e4-re hogy lehet c5-t lépni - és főképp, hogy minek. (azóta tudom.) de attól még mindkettő létezik és része az életnek (a sakkéletnek)

    ha nem lenne reklám, akkor... rossz lenne. nagyon rossz.
  • comodor
    #53
    Egyetértek!
  • Sadist
    #52
    Pedig így van, az ember nagy tömegben buta.
  • wanek
    #51
    "Mi érdekes lehet bármelyik másik csatornán 10 percig?" - nem tudom. Gondolom, hogy végignézegetik azt, hogy a többi csatornán mi megy. Én spec. a hangot veszem le, hogy ne is halljam, és közben csinálok valamit.

    "a közszolgálati televízió az egyedüli csatorna ahol értékes műsorokat (is) adnak" kijelentés ma már nem állja meg a helyét" - ma is megállja, csak:
    - már nem kapják számolatlanul a pénzt
    - betört oda is a gagyi
    - van ott is sok reklám

    "minthogy szponzoráljak egy tévécsatornát az adómból, amit sosem nézek." - ha kábeltévés előfizetésed van, az egyes csomagokat nem te állítod össze. Fizetsz ott is a sok szutyokért, amit belecsempésznek a csomagba.
  • wanek
    #50
    Nem tudom, hogy hány éves lehetsz, de én éppen eleget éltem a kádár korszakban (nagyon valószínű, hogy többet, mint te), úgyhogy nekem ne akard bemutatni. Ha azt állítod, hogy a szocialista/kommunista és a globalista/kapitalista rendszereken kívül nem lehet más, akkor az ismereteid hiányosak. De nem akarok erről vitázni.
    Én reklámgyűlölő vagyok, mérhetetlenül felidegesít mindegyik reklám.
  • Gerygrey
    #49
    Annak az 1%-nak is aki netről szerzi a sorozatokat, szerintem a nagyobb része nem a gépen nézi hanem kiírja, én is azért vettem DivX-es asztali lejátszót hogy a kényelmes kanapén a nagyképernyős tévén nézhessem a dolgokat.

    Egyébként kíváncsi lettem a százalékos arányra, egy példa:
    21.01 Tv2 Hősök - 1×03: 957 ezer néző (sorozatjunkie szerint)
    Heroes.S01E03.HDTV.XviD.Hungarian-TvTiME: 686+181 letöltő (bitHUmen, HUN+ENG release), ~3000 letöltő (bitgate - különböző release-k)
    Szóval a legnagyobb hazai "sima" és "sorozat-specialista" torrentről együtt összesen alig 4000-en töltötték le, amihez még hozzávesszük a kisebb trackereket meg a DC-t akkor talán kijön 6000 körüli letöltés. Ha mindenki még egy embernek kiírja akkor megvan az 1% körüli adat (jó, mondjuk torrentről még hónapok múlva is letöltheti valaki a sorozatot, szóval egy picivel módosulhat a szám, mondjuk másfél százalék felé, ami még mindig nem számottevő)
  • winnie
    #48
    "Szerintem a népet a TV sorozatok meg a benne lévQ zagyvaság szó szerint hülyíti."

    akárcsak a filmek, de ez nem újdonság, ismét csak.

    "Szerintem az emberek nagy többségben nem a TV-ben nézi a sorozatokat, hanem a számítógépén."

    ez meg überbaromság, hol élsz te?:) már elnézést. sorozatot gépen 1%-a sem néz a nézőknek, de mindegy a szám. b+, az emberek nagy részének mág gépe sincs, nem hogy internete.
  • Britni
    #47
    Szerintem a népet a TV sorozatok meg a benne lévQ zagyvaság szó szerint hülyíti. Ezekben az a legszörnyübb, hogy bizonyos emberek el is hiszik, hogy léteznek emberek, akiknek "szuper" képességeik vannak meg egyebek, de hogy azért mondjak valami jót is, szerintem a heroes nagyon jó sorozat, mert nem csak arról szól, mint a legtöbb szutyok, hogy mentsük meg a világot a végsö pusztulástól, hanem különbözö személyíségek hogyan találkoznak és hogyan reagálnak bizonyos dolgokra. Ja és még valami. Szerintem az emberek nagy többségben nem a TV-ben nézi a sorozatokat, hanem a számítógépén.
  • Gerygrey
    #46
    Na, ha esetleg társaságban úgy alakul hogy tévében nézünk egy filmet, én attól tudok agybajt kapni ha valaki olyannál vagyunk aki ilyen "elkapcsolós" típus. Mi érdekes lehet bármelyik másik csatornán 10 percig? Idegesít hogy nem tudom mikor folytatódik a film. Én amíg tévéztem, inkább kimentem wc-re, elszívtam egy cigit, lecsekkoltam az e-mailjeimet a reklámblokk alatt, stb.

    ...és sajnálhatod, hogy lemaradtál pl a Tenkes kapitánya c. sorozatról (de van még pár hasonló kaliberű). :)
    Tenkes kapitányát épp a minap láttam fent BitGate-en. Egy másik magyar trackeren pedig nem hittem a szememnek, hogy felkerült Öveges professzor - legkedvesebb kísérleteim... De számtalan példát fel lehet hozni Frakktól az Indul a bakterházon át a Vukig, hogy "a közszolgálati televízió az egyedüli csatorna ahol értékes műsorokat (is) adnak" kijelentés ma már nem állja meg a helyét.

    ha valahol nincs reklám, akkor annak ára van
    Persze, de szívesebben fizetek havi 5 rongyot szerver seedért hogy folyamatosan jó legyen az arányom torrenten és le tudjak tölteni bármit, minthogy szponzoráljak egy tévécsatornát az adómból, amit sosem nézek.
  • winnie
    #45
    "Ennek köze sincs kádárhoz."

    mi máshoz lenne köze. másképpen nem tudom felfogni, hogy képzelheti valaki, hogy az egész afféle ajándék.

    "Egyébként te azt hiszed, hogy az emberek többsége megnézi a reklámokat? Nagyon nagyot tévedsz. Azonnal elkapcsolnak."

    nem mindenki kapcsol el. ez nyilván bele van kalkulálva. én spec minimálisan nézek tévét, de még én is tudatában vagyok 1-2 reklámnak, ami a tévében megy, pedig ha nézek, akkor tuti kapcsolós vagyok.
  • wanek
    #44
    Amiért egyáltalán beírtam, az amiatt volt, mert utálom a félretájékoztatást, a csúsztatást, dolgok elferdítését. Ez is a szuggessziónak egy módja, amit maximálisan elutasítok.
  • wanek
    #43
    Ennek köze sincs kádárhoz.
    Egyébként te azt hiszed, hogy az emberek többsége megnézi a reklámokat? Nagyon nagyot tévedsz. Azonnal elkapcsolnak.
  • Unas
    #42
    "És itt legalább film közben nincs egy rohadék reklám sem."
    Azt mondtad, hogy nem nézel filmet a tv-ben ("Tévében nem nézek egyébként filmet, mert rengeteg filmem van, és kedvemre válogathatok belőlük.")...akkor meg nem mindegy?! :)

    Ha pedig ráadásul nem is nézed az ingyen M1-et, akkor miért példálózol vele? Neked nem kell, de másnak jó? Vagy mégis hogyan gondoltad ezt?!
    Szerintem megártottak azok a politikai vitaműsorok. Következetlen vagy és önmagadnak ellentmondó.

    Nekem amolyan rossz mellékíznek tűnik, hogy te azt nézel ami érdekel, de mintha mindenki másnak, akinek nincs lehetősége válogatni, legyen jó az amit kap (M1, tv2, RTLKlub). Ez kissé önző dolog, nem?!
  • winnie
    #41
    "az m1 nem tévécsatorna, vagy azt nem lehet mindenhol fogni?"

    attól még nem nézik. az a 70-75%-on túl van 5-10%.

    "nagyon egyszerű a gondolkodásod. Sem egy politikai vitaműsor, sem egy sportközvetítés nem tekinthető filmnek."

    természetesen a fiktív műfajra gondoltam. nem fiktív műfajból bármelyik csatornán találsz.
  • obe
    #40
    pont erre a két adóra szarok magasról...duna tv,spektrum, discovery, magyar 1-2, mezzo,spektrum...a többi kuka

    a német kormánytól meg várom a hivatalos bocsánatkérést a cobra sorozatért
  • winnie
    #39
    "És itt legalább film közben nincs egy rohadék reklám sem."

    jaja. cserébe mi fizetjük a veszteségeket. nem is tudom, hogy melyik a jobb. ha nem nézek egy tévét, de fizetek érte vagy egy másik tévé, amely eltartja magát a saját pénzéből. hogy reklám van rajta? naná. (esküszöm, még mindig sokan kádárnál ragadtak és elhiszik, hogy az az alapállapot, hogy a tévében nincs reklám, vagyis a filmek közben nincs. amerikához képest a ritka reklámszünetekkel még így is el vagyunk kényeztetve. ha valahol nincs reklám, akkor annak ára van.)
  • wanek
    #38
    És? Az m1 közszolgálati (nem nézem ezt sem), de filmek, sorozatok itt is vannak néha. És itt legalább film közben nincs egy rohadék reklám sem.
  • wanek
    #37
    "a magyarok 70-75%-nak sajnos igen" - az m1 nem tévécsatorna, vagy azt nem lehet mindenhol fogni?

    "maradnak a filmek. csak ott sajnos jóval többet szív az ember" - nagyon egyszerű a gondolkodásod. Sem egy politikai vitaműsor, sem egy sportközvetítés nem tekinthető filmnek. Engem ezek is érdekelnek. Tévében nem nézek egyébként filmet, mert rengeteg filmem van, és kedvemre válogathatok belőlük.
  • Unas
    #36
    Csak sajna ez a két legnagyobb ingyen is fogható kereskedelmi csatorna...

    ...és sajnálhatod, hogy lemaradtál pl a Tenkes kapitánya c. sorozatról (de van még pár hasonló kaliberű). :)
  • winnie
    #35
    "Először is nem 2 tévécsatorna van."

    a magyarok 70-75%-nak sajnos igen.

    "Sorozatokat egyáltalán nem nézek."

    maradnak a filmek. csak ott sajnos jóval többet szív az ember.

    "Nálam a tévézés kimerül a hírTV, Echo TV, Duna TV, sport- és ismeretterjesztő csatornák nézéséből."

    igazéból minden tévében vannak színvonalas műsorok, mint ahogy a duna tévén vagy a discoveryn is vannak iszonyat gyenge filmek és produkciók, szóval...
  • wanek
    #34
    "Elindult a tavaszi tévés évad, mindkét csatorna nehéztüzérséget vet be a másik ellen" - ez eléggé nevetséges. Először is nem 2 tévécsatorna van.
    Nálam mind a csiga, mind a retek a gagyitévé kategóriába esik (és a többi is, mint atv, bptv, cool, f+, fixtv, story, meg még jópár). Sorozatokat egyáltalán nem nézek.
    Nálam a tévézés kimerül a hírTV, Echo TV, Duna TV, sport- és ismeretterjesztő csatornák nézéséből.
  • Gerygrey
    #33
    Az nem feltétlen probléma, mert amíg a tévé hozza a várt nézettségi mutatókat, addig mi warezoló sorozatkedvelők békén vagyunk hagyva :)
  • winnie
    #32
    "Pedig létezik - vagy én ritka kivétel vagyok, és túl nagyok az igényeim? :)"

    persze, hogy létezik, csak a tömeg nem feltétlenül műveli:)
  • Gerygrey
    #31
    Arra értettem hogy nem kapcsolom be hogy _tévécsatornára_ ritkán kapcsolok. Magát a készüléket bekapcsolom, de csak arra az időre amíg DVD-ről megnézek egy sorozat-epizódot vagy egy filmet.
  • winnie
    #30
    "A Dr. House valahogy kimaradt a listából, pedig én azt tartom a legjobb sorozatnak."

    hmm. a te legjobb sorozataidat listázták?:) house csak a 2-3. legnézettebb. ez van.
  • Ca3sar
    #29
    A Dr. House valahogy kimaradt a listából, pedig én azt tartom a legjobb sorozatnak.
  • Wittgen
    #28
    én is szeretem a jó sorozatokat, mégsem bambulom a tv-t, ha nincs jobb dolgom
    tudom mi, mikor van, így csak az adott időpontban kapcsolom be tv-t
  • Cat #27
    az nem tudatos tévézés, hogy nem kapcsolod be :D az tudatos _nem_tévézés_
  • Gerygrey
    #26
    el kell felejteni azt a tévhitet, hogy létezik tudatos tévézés

    Pedig létezik - vagy én ritka kivétel vagyok, és túl nagyok az igényeim? :)
    Ha itthon vagyok egyedül, eszembe nem jut bekapcsolni a tévét hogy "na akkor most leülök bámulni mindegy hogy mit". Esetleg nagyritkán NGC-Spektrum-Discovery-Hírtévé vonalat végigzongorázom, ezeken nagy eséllyel találok valamit ami érdekes lehet. De egy számomra ismeretlen sorozat X. epizódját eszembe nem jutna megnézni (egyrészt úgysem érteném teljesen a sztorit, másrészt meg lehet hogy a jövőre nézve spoilerbe szaladok, ha egyszer úgy alakul hogy letöltöm az évadot) "Casual TV-nézés" nálam az, hogy előveszek egy DVD-t az előre betárazott "sorozatok, amiket majd egyszer végignézek" készletemből, és megnézek egy - most épp mondjuk egy Lost - epizódot. Vagy kettőt-hármat, ahogy úri kedvem tartja. Ne más mondja meg nekem hogy mikor mennyi jár, vagy mikor legyek otthon ha nem akarok kihagyni egy részt.
  • winnie
    #25
    " regebbi sorozatok (es az uj nemetek is) betartjak az egy resz - egy tortenet szabalyt"

    ja, mint mondjuk a dallas vagy a vészhelyzet:)

    " addig az uj amerikai sorozatok mar csak az osszes resz ismereteben erthetoek."

    addig akad 1-2 új sorozat, ami így érthető.

    " Ezeket mar csak az nezi aki minden reszt meg fog nezni. Aki csak oda-oda teved egy-egy resz idejere, az az osszes uj amerikai sorozatrol el fog kapcsolni, mert nem erti."

    ez természetesen nem igaz, hiszen idehaza a prison break és folyamatosan növelte a nézettségét, de odakint ez igaz a hősökre vagy a 24-re is.

    el kell felejteni azt a tévhitet, hogy létezik tudatos tévézés ("nem láttam az előző részt, ezt se nézem meg). ilyesmivel nem foglalkoik néző, nem tudja hanyadik rész m,egy, stb. - és nem véletlenül készítik úgy a sorozatokat, hogy bárki bármikor bekapcsolódhasson.
  • kanduhr
    #24
    A CoolTV, ahogy a FIlm+ is az RTLKLUB-hoz tartozik.
  • kvp
    #22
    Egy dolgot erdemes lenne leszogezni, mig a regebbi sorozatok (es az uj nemetek is) betartjak az egy resz - egy tortenet szabalyt addig az uj amerikai sorozatok mar csak az osszes resz ismereteben erthetoek. Ezeket mar csak az nezi aki minden reszt meg fog nezni. Aki csak oda-oda teved egy-egy resz idejere, az az osszes uj amerikai sorozatrol el fog kapcsolni, mert nem erti. A nemet sorozatokat ugy is lehet nezni, ha csak azt az egy reszt latjuk az egeszbol. Ezt hivjak 'casual' tv-nezesnek. Ez ugyanaz mint a casual gaming es a hardcore mmo kozotti kulonbseg. Az elso tabora nagyobb. Ha nem adnak ilyen tipusu uj sorozatokat, akkor erheto hogy a regieket nezi mindenki aki nem sorozat hivo. Egy tetszolegesen kivalasztott rex epizodot barki megert, de probalja meg ugyanezt egy epizodnyi lost-al. Arrol nem is beszelve, hogy a folytatasos tortenet miatt hajlamosabbak szethuzni egy jo resznyi tortenetet egy egesz evadra.