AutoCAD / AutoLISP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy olyan videóra, vagy leírásra volna szükségem, ami végigvezet egy egyszerûbb gépészeti dolog (fûtésrendszer,vízhálózat,alaprajz) megtervezésében, az autocad program segítségével. Szeretném megtanulni a használatát ezért volna rá szükségem! Ha valakinek van a birtokában ilyen anyag, kérem jelezze. A másik dolog, amit kérdezni szeretnék, hogy melyik az a Cad program amin javasolt egy teljesen 0-ról indulónak gyakorolni a Cad világában.Nekem most a gépen az AutoCad 2009 verziója van.
Válaszotokat elõre is köszönöm!
a másodikat már kevésbé tudom konkrétan, mert ritkán kótázok... de minden ilyen szir szart a dim styleok beállításainál lehet (méretstílusok...)
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

semmi
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
vagy az egesz rajzot kijelolod es blocka alakitod hogy a meretezes ne szalljon el es scale-el felnagyitod de az 2 es megoldas elegge favago...
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
A kész rajzomat szeretném felnagyítani úgy hogy mikor kinyomtatom lehessen látni rajta mindent! Elõröl nem akarom kezdeni mert pár nap munkája elveszne! Valaki help!
az a baj vele hogy megvaltoztattak a gui-t es tetu lassu lett (hiaba lehet visszaallitani a regi kezelofeluletet). kb olyan mint a ps cs3 az is borzalmas volt.
szerintem msot a legjobb autocad a 2008, ott mar vanak dinamikus blockok is.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Szeretném feltenni az Autocad 2005 Lt-t és a telepítéskor a kék sáv kb. 3/4-énél megáll, és utána hibaüzenettel kilép a telepítõ. Annyit ír csak, hogy hiba merült fel a telepítés közben, más semmit.
Megnéztem a követelményeket, és a gép megfelel azoknak a szempontoknak. Mi lehet a probléma?
(megpróbáltuk a 2007-est is, és pontosan ugyanez a probléma)
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
semmi
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
semmi
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
vagy egesz rajz megfog blocka alakit majd 0,0 menten 90 elforgat ez a kobunkos😄
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
a masik lehetoseg hogy ucs meghatarozodd az xy tengely iranyat de az felesleges jobban jarsz a papirterrel es ott vaogathatsz utana ucs nel hogy world vagy view vagy amit akarsz koordinata tengely latszodjon mikozben eredetiben megmarad a modelviewban normalisan...
autopalya epites eov (aki ezt kitalalta le kenne looooni) rulz
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Nem kell kijelölni semmit (No selection) és akkor a Properties ablakban be tudod állítani, h be legyen-e kapcsolva, azaz látható legyen-e a koordináta rendszer tengelykereszt és ha látható, akkor az origóban jelenjen-e meg, vagy a képernyõ mindig ugyanazon a helyén (lent a bal alsó sarokban alapból). Persze, ha az origó éppen nem látható, akkor is leteszi a bal alsó sarokba, de mihelyst bezoomolod, azonnal az origóba pakolja.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
akkor csinalj egy rajzot amit save as-kent el lehet menteni template-kent (alul kell kivalasztani) es amikor nyomsz egy new rajzot akkor azt kell kivalasztani
azt sajnos nem tudom értelmezni, hogyan indul egy rajz az origóból
ellenben ha arra gondolsz, hogy a 0-ás fólia legyen aktív, amikor megnyitod, akkor az talán megoldható... (én csináltam anno olyat, hogy ha új munkalappal kezdek, akkor hozza automatikusan létre a fóliákat(?) és azok közül az egyik legyen aktív (ne a 0-ás pl.))
vagy az ucs parancsal hozol letre uj koordinata rendszert vagy megfogod amit szeretnel es mozgat bazis pont aztan 0,0 vagy nem ertem a kerdest😄
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
nem erre a válaszra számítottam 😞
azért köszi!
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
hardveres kérdésem lenne a hozzáértõkhöz! 😊
adott egy gép 4 magos proci, 4gb ram és egy gigabyte ep35 ds alaplap.
ezen fut a Civil 3D. kérdésem az lenne, hogy akármilyen komolyabb feladat elvégzésénél sem emelkedik a proci használat 34% fölé. Miért nem?
Ha mondjuk egy sima rar-t futtatok tömörítéshez, akkor fölmegy akár 90%-ra is, de az autocad-nél nem.
Érzésem szerint olyan, mintha nem használná ki mind a 4 magot, hanem mondjuk csak 2-t.
Be kell állítani valohol, hogy használja a CAD mind a négyet??
Elõre is köszi!
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Nyomtatóként megjelenik egy CutePDF nyomtatód és azzal kell kinyomtatnod a doksit. A valaha írt legjobb program.
Még kezdõ vagyok, tudnátok nekem segíteni?
Egy olyan problémám lenne, hogy 3 dimenziós takartvonalas a modellem, nyomtatásnál mindig tele van sok zavaró vonallal (megjelenítõvonalak), az lenne a kérdésem, hogyan lehet ezeket eltüntetni?
Itt az ábrám:
http://img30.imageshack.us/img30/969/65318205.jpg