761
Hozzunk ki minél többet az AutoCAD-ből
  • Petymag
    Sziasztok!

Egy rajzot készítek AutoCAD 2009-el. Meg lehet oldani valahogy azt, hogy én 1:1-be rajzolok és ha nyomtatásra kerül sor, akkor átállítok valamit, hogy pl.: 1:500 -ba tudjam lenyomtatni? Vagy minden egyes adatomat át kell számoljam?

Segítségeteket előre is köszönöm.
  • zenoka
    ment privire valasz..
  • peetee76
    Sziasztok!

Házi dolgozatot kell készíteni CAD-el... DE! Csak R14-ben lehet leadni az anyagot !!! :( Azt meg nem tudom feltelepíteni, pedig XP fut a gépemen (SP3). A config.nt kajabál, hogy a rendszerfájl nem megfelelő . Tud valaki segíteni? Először ebben utánna pedig a munkában?
  • pfprg
    Köszi.
    Igen. Ezt kerestem volna, de nem elérhető.
    Egyenlőre áthidaló megoldásként csináltam a kollégának saját Open, Save, Saveas parancsokat.
    De azért bosszant a dolog, mert ahogyan másik kolléga R2004 verzióján néztem, menni kellene a dolognak kókányolás nélkül is.
  • ZilogR
    Ez volt itt, de gondolom ezt megtaláltad, csak nem működött...

• pfprg
    Sajnos már nem volt elérhető a kép.
  • ZilogR
    A beszúrt képet láttad vagy később jártál itt, amikor már leszedtem? Ha esetleg nem láttad a beszúrt képet, holnap megint feltöltöm.
  • pfprg
    Elnézést, hogy csak most reagálok, de betegség miatt nem voltam gépközelben.
    Nekem úgy tűnik, hogy ebben az esetben az AutoCAD saját fájlmenedzser ablakot használ. Talán azért, hogy az állományokban elmentett előnézeteket megjeleníthesse.
    Próbálkoztam az általad is ajánlott módon prototípusnak minősittetni az aktuális beállítást, de nem volt erre szolgáló menüpont.
  • zenoka
    ugye hogy ugye:)
  • Atika :o)
    na mar megint elobb kerdeztem mint gondolkoztam megvan :)
    autocadben lehet valahogy teruletet es keruletet szamoltatni??
  • Gyuri30
    Sziasztok.
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Hol lehet azt a 2004-es Autocadben vagy az Architectural Desktopban beállítani, hogy a tárgyak mozgatása közben mutassa a tárgyat. Eddig működött de most valamiért nem.Ugyan ez van ha méretezek, leteszem a méretet és miközbe mozgatom a helyére nem látszik(nincs elönézet). Ha tud valaki segítsen. Előre is köszönöm.
  • Totti5
    A 3 pofás tokmány jelét keresen 2010ben, valami ötlet?
    Sziasztok az mitol van hogy a 2010 es autocad szaggat a gepemen eddig a tobbi ment rendessen win7-et hasznalok es a gep eleg joo szoval nem szabadna szaggatnia. Valakinek otlete??
  • ZilogR
    Működött?
  • ZilogR
    ebben csak tippelni tudok:

sztem egy fájl megnyitás/mentés/akármilyen efféle művelet mind a környezettől függ (Windowsban olyan (úgy néz ki, azt látod), mint ami Windowsban megszokott, valamilyen grafikus felületet használó Linux alatt valamilyen grafikus felület kinézetű lenne)

amikor egy mappán a Win alatt kettőt kattint és ott is bazinagyban jelenik meg a mappa tartalma, valszeg ez öröklődik az alkalmazások összes olyan funkciójára, ami a grafikus felhasználói felülethez nyúl

ha ez így van, akkor nyisson meg egy mappát, ott állítsa be, amilyen kinézetet szeretne, majd a tulajdonságokban kattintson azon, hogy minden megnyitott mappa a későbbiekben így jelenjen meg (lehet, ott alul a checklistában is kell pipálgatni - nem emlékszem, rég csináltam, mik vannak ott, nekem mindig ez az első, ha wint húzok a gépre, a normális mappa megjelenés beállítása)

remélhetőleg ezzel megoldódik a dolog

• pfprg
    Hello!
    Egy kollégám AutoCAD 2004 -et használ, és az a problémája, hogy az állományok megnyitására és mentésére szolgáló fájlmenedzser ablak alapértelmezetten gyufásskatulyányi ikonokkal jeleníti meg az állományokat és könyvtárakat. Át lehet állitani listaszerű megjelenítésre, de ha könyvtárat vált, megint az alapértelmezett bazinagy ikonos megjelenés tér vissza. Így viszont rendkívül nehézkes a nagyszámú könyvtárban elhelyezett sokszáz munkaállományból előböngészni a használni kívántat.
    Körülszaglásztam, de nem tudtam rájönni, hogyan lehet alapértelmezetté tenni a listaszerű megjelenítést.
  • Razero
    aha értem...és akkor gondolom itt nem is foglalkoztok játék map modellezéssel, tehát keressek ennek egy megfelelő topikot
  • Petko
    a codnak és a cadnak bár csak egy betű eltérés van, semmi köze nincs egymáshoz
    egy játék map modellező szoftvernek (vagy úgy általában a grafikai modellezésnek), bár egy tőről fakad, szintén semmi köze nincs a műszaki tervezéshez, modellezéshez
  • Razero
    Helló!
    Én egy ilyen tervezőprogramot keresek. Az a kérdésem, hogy ez egy jó program mindenféle dolog tervezéséhez, vagy ezzel csak COD-házakat tudok készíteni...vagy esetleg van egy önálló program aminek a kezelése szinte (vagy teljesen) ugyan ilyen.
  • ZilogR
    ez is járható út - nameg erre van kitalálva...
  • zenoka
    ezert szoktam mindent papirterbe meretezni inkabb es nem modelterbe mert akkor nem kell elore gondolkodni a meretezes stiluson..
  • ZilogR
    A betűmérethez annyit, hogy

1.) először eldöntöd a méretarányát a rajznak
    2.) a lapméretet
    3.) EZUTÁN megválasztod a szabvány betűméretedet - illetve ezt segíti, h a dimension style-ban ezt a léptéked adod majd meg (Use overall scale of...)

csak hogy olvasható legyen a rajz minden mérete
  • zenoka
    meretezest a meretezes lekordulo meret stilusoknal
    ha meg jol van szerkesztve akkor az tokeletesen osszeer nyomtatassal egyebkent kozelebb zoomolasnal tolsz egy regen-t
    de mindig szogletesen fog megjelenni a kijelzodon mivel nem raszteres hanem vektoros rajzokrol van szo es azert csinalja az autocad hogy ne fekudjon meg 40 kor utan..de nyomtatasban normalisan latszik.
  • Totti5
    köszi, még egy dolog, kontúrt hogyan tudok ráhúzni?
    a meretezesnel a szamok nagysagat valahol a formatumban keresd sajnos nekem angol autocadem van es nem tudom hogy van a magyarban. Angolul Dimension Style manager a neve. A lekerekitest meg ugy kell megrajzolni hogy osszeerjen :)
  • Totti5
    Hello!

Lenne pár kérdésem Autocaddal kapcsolatban.

a méretezésnél hol tudom állítani a számok nagyságát, illetve a lekerekítésnél nem túl esztétikus a dolog, azt hol tudom állítani hogy tökéletesen összeérjenek?
  • pfprg
    Bizonyára én vagyok nagyon mafla, de nem találom, hogyan lehet innét kijelentkezni. Segítene valaki????
  • pfprg
    Emlékezetem szerint, valahol be lehet állítani, hogy mi történjen az egérgörgő használatakor. Sajnos most nincs módomban kideríteni, hogy rendszer szinten, vagy az AutoCAD-ben kell buherálni.
  • item
    Meglehet, továbbítom az infót neki. Nagyon köszönöm a válaszod!
  • Klon
    12 év alatt, még sose jártam így...
    csak tipp: a nagyítást a zoomfactor paranccsal lehet állítani. nem lehet h el van állítva?
  • item
    Egy gyors kérdés az autocad guruktól, egy ismerősöm problémája az amit most le fogok írni.

Egy jódarabig ugyan azon a gépen rendesen ment neki a 2004-es változat,viszont nemrég arra panaszkodott,hogy valami oknál fogva a nagyítás funkció most nem működik neki. Az egér scroll gombját használta eddig erre,de most hiába scrollozik nem nagyít semmit sem a program. Felrakták egy másik ismerős gépére is ott működik a dolog, viszont ugyan az az ismerős felrakta egy laptopra ott meg ugyan úgy nem nagyít a program. Van-e erre valami megoldás,találkoztatok-e ilyen hibával,ha igen kérlek benneteket osszátok meg velem a megoldást. Nagyon szépen köszönöm!
    hat annal sajnos nem :) abbol kell a 64 bites az menni fog
  • raptor22
    64 bites ultimate-et használok, a 2009-es autocad pedig 32 bites volt amit fel akartam rakni. de a 32bites progik is mennek ugyebár a 64 bitesen. v az autocadnél nem igy van?
    milyen oprendszert hasznalsz x64 bitet vagy x32?? Mert autocadbol is van x64 es x32 is oda kell figyelni erre
  • Klon
    nálam 2007, 2008 hibátlan win 7-en
  • raptor22
    sziasztok

Kompatibilitási problémám lenne. Eddig az autocad 2004et használtam xp-n viszont win7en nem idult el bárhogy állitottam is be. Megprobáltam a 2009est de azt meg nem engedte feltelepiteni se az oprendszerre hivatkozva. Vkinek hasonló problémája volt már v találkozott ilyennel?
  • stipu
    Értem, hát köszönöm válaszotokat, akkor próbálkozok az AutoCad Civil 3D-vel, megnézem hogy abban boldogulok-e, ha mégsem akkor jön az Lt. :)
    Mégegyszer köszönöm válaszotokat!
  • Petko
    az épületgépészek amennyiben 3dben akarnak ténykedni (amit amúgy ritkán csinálnak) akkor arra ott az autocad mep vagy újabban a revit mep a népszerűbb
    ha meg csak 2d ben, akkor bőven elég az autocad lt, csak vonalakat kell húzkodni, aki tudja mit kell tervezni egy épületgépésznek azt meg is tudja rajzolni
  • zenoka
    haaat sima autocad nem igazan alkalmas erre sajnos.. jobban jarnal ha AutoCAD Civil 3D kezdenel neki lenyegesenen konyebb mint sima acaddal..
    legalabbis amikor en utoljara csatornahalozattal szivtam akkor civillel konyebb lett volna mint autocaddel (nagyon sok minden automatizalva van benne) mig sima autocaddel ugy menne mintha "papiron" rajzolnad sok sok automatizalas nelkul. ha nem celspecifikusan akarsz caddel ismerkedni akkor viszont a sima autocad jo valasztas.. es rengeteg konyv/netes tutor van hozza.