AutoCAD / AutoLISP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
".... Én/mi is belefutottam már ilyen dologba, nem is egyszer, sajnos. Biztos, hogy van rá "szebb" orvosság is, de én nem találtam, pedig próbáltam a neten is fórumokban stb. Nálunk a problémát csak egy komplett format c: oldotta meg. :-( Gondolom nem örülsz ennek. Meg gondolom a rendszargarázda sem. Esetleg volt olyan hogy jól mûködött? Mert akkor egy rendszervisszaállítással még megoldható, ha jól emlékszek. Ha a rendszer újratelepítése mellett döntesz, akkor azt ajánlom, hogy miután felállt a rendszer, alaplap, és grafikus kártya után, rögtön az Inventort telepítsed. (win SP2 kell, természetesen). Náunk így megoldódott.
Ennyit tudtam mondani.
Szerk:
A félreértések elkerülése végett: az egész programcsomag le- és feltelepítése sem oldja meg a problémát, pedig megpróáltam minden nyomot eltüntetni utána, de biztos maradt még valahol, valamilyen bejegyzés ami miatt nem megy fel az ADMS."
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Szabványos alkatrészeket szeretnék importálni az összeállításomba, de sehogy sem sikerül. Persze, mondhatnátok, hogy elõbb a telepítõ CD-rõl felkéne raknom az elemtárat ún. "Content Center Libraries"-t na dehát pont ez az ami nem megy, ugyanis ezzel párhuzamosan valami szervert is ún. "Autodesk Data Management Server 2009" is fel akar telepíteni, ami valami hiba folytán nem akar sikerülni.
Próbáltam érthetõen elmagyarázni, ezért kérem aki tudja érti hogy mit gagyogok, vagy csak találkozott hasonló problémával az segítsen.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(defun c:layki ( / ) (layonoff T nil)) ; Kikapcsolja a nem XREF -hez tartozó rétegeket.
(defun c:laybe ( / ) (layonoff nil nil)) ; Bekapcsolja a nem XREF -hez tartozó rétegeket.
(defun c:xlayki ( / ) (layonoff T T)) ; Kikapcsolja az XREF -hez tartozó rétegeket.
(defun c:xlaybe ( / ) (layonoff nil T)) ; Bekapcsolja az XREF -hez tartozó rétegeket.
(defun layonoff (ki xref / reteg szin flag)
(setq reteg nil)
(while (setq reteg (tblnext "LAYER" (not reteg)))
(setq eleml (entget (tblobjname "LAYER" (cdr (assoc 2 reteg))))
szin (cdr (assoc 62 reteg))
flag (cdr (assoc 70 reteg))
)
(if (or (and xref (> (logand flag 16) 0))
(and (not xref) (= (logand flag 16) 0))
)
(if (or (and ki (> szin 0))
(and (not ki) (< szin 0))
)
(entmod (subst (cons 62 (* szin -1)) (cons 62 szin) eleml))
)
)
)
(princ)
)
1.) Megnyitod a Layer Properties Managert
2.) Katt az egérrel az elsõ fólián a listában, hogy kék legyen
3.) SHIFT gombot nyomva tartva katt a legalsón, ekkor mindegyik kék lesz
4.) Katt a villanykörtén/napocskán/kislakaton/stb... amit csak akarsz ;) és csinálja
Az aktuális fóliát valszeg nem fogja fagyasztani, de a többit igen.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
itt a villanykörte ikonra
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
érdeklõdni szeretnék hogy nem-e tudtok véletlenül 1olyan oldalt ahol valamelyik autocad mechanical program magyar nyelvû verzioját tudnám letõlteni. és nem tudnátok képeket felrakni hogy milyen rajzokát csináltok csak hogy tudjak csodálkozni abban hogy az autocad mennyire is jó program fõleg az autodesk inventor 2009.
és hogy még melyik autocad programot ajánljátok rajzoláshoz illetve tervezéshez.
köszi
b.) mert ha tervezõmunkára használják, egy hónap alatt behozza az árát - akár többszörösen is
szóval nem is olyan drága
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
a helix gondolom egy spline, aminek nem érhetõek el az alappontjai
erõs bennem a gyanú, h nem lehet csak úgy kihúzni e mentén egy alakzatot
Így ránézésre kéri a
"körülfordulások" számát,
azok irányát (óramutató járásával megegyezõ/ellentétes)
az alap középpontját
az alap sugarát
a "tetõ" sugarát
és a magasságot
gondolom a sugarak a kezdõ és végpontok érintõköreinek sugarai, azaz a végpontokba húzható görbületi sugarai a görbének
mert 2d-ben künnyû...
autocad 2007-em van és nem tudnátok segíteni h h lehet menetet rajzolni?
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Az AutoCAD help-je is jó, segít a dologban.
Én javaslom, elõször a "LISP gondolkodásmódot" érdemes elsajátítani, majd ezt az AutoCAD környezetben megpróbálni használni. Pl.: ha offsetelni akarod egy DN400-as csõ középvonalát, hogy a csövet megrajzold, akkor a csõ 406.4mm-es külsõ átmérõjét el kellene osztanod kettõvel, de megteheted azt is, h
o <ENTER>
(/ 406.4 2.) <ENTER>
Ezzel is rá vagy kényszerítve, hogy ezt a "lengyel logikát" gyakorlod. Ha összetettebb dolgokat kell csinálni, akkor is érdemes kipróbálni, hogyan csinálnád LISP-ben, parancssorban, pl.: (1+2)/(6+4)=0.3, a következõképpen:
(/ (+ 1. 2.) (+ 6. 4.)) <ENTER>
és így tovább...
Ezután jöhetnek a kimondottan az AutoCAD-hez és/vagy a programozáshoz kapcsolódó utasítások, parancsok (pl.: programok felépítése, azok futtatása CAD-ben, hogyan "látja" az AutoCAD az általam írt rutinokat, kis programokat, script-eket, alapvetõ szintaktikai szabályok, változók, értékadás, adatbevitel, kiírás, ciklusok, feltételes utasítások, stb..., aztán ha megy, akkor pl. hogyan lehet egy txt-fájlból x,y,z koordinátákat kiolvasva azt hogyan lehet CAD-del beolvasni polyline-nak, stb...)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Köszi szépen az ötleteket!
Ezek a Pintér Miklós könyvek sztem is jók. Azt hiszem én egy kétkötetesbõl tanultam, ami az R14-hez volt, az elsõ kötet a síkbeli rajzokkal, a második a térbeliekkel foglalkozott. Nagyon jó alapot ad, ha a szerint végigmész az egyes részeken, majd gyakorolsz, gyakorolsz és gyakorolsz, akkor igen hamar lesz annyi tudásod, hogy továbbképezhesd magad.
Ha már biztosan kezeled a programot, akkor ott a Google is. Vannak jó fórumok, ahol guru szinten ûzik az ipart és segítenek, vagy már elõkerült az adott probléma és van rá megoldás.
Sok sikert, mindenesetre és kitartás!

a kör negyedelõpont snap-ek nem is biztos, h be vannak állítva... meghát bonyolult is, sztem... nameg ha fos matekproci van benne, lehet nem is olyan pontos, bár ezek a pontok épp sugárnyira vannak 90 fokra, elvileg mûködne "analitikus" pontossággal...
teljesen más a munkamenete egy építésznek, egy építõnek, egy terméktervezõ gépésznek, egy épületgépésznek, egy épületvillamosnak
Még kezdõ vagyok, de szeretnék megtanulni AutoCAD-ben rajzolni.
Hol lehet alapokat szerezni, milyen oldalakat ajánlotok és egyáltalán az AutoCAD-et tartjátok-e a legalkalmasabbnak a tanuláshoz...
A választ elõre is köszönöm!
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>