AutoCAD / AutoLISP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezeket azonnali seggberúgással jutalmaznám.
Vannak akik mindent egy fóliára rajzolnak más színekkel - a jutalom egy hónap monokróm monitor elõtti munka... 😛
És a kedvenc, a mindent-saját-magamról-elnevezõs típus (õk a Sanyi1, Sanyi2, ... fóliákon a Sanyi_MERET_01 méretstílussal méreteznek) (ez utóbbiból a saját méretstílussal már összefutottam, de volt, h projekt elnevezés helyett saját névreszólós mappába ment a rajzolás OMG 😊 )
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
huszadik copy után az innen-onnan jött részekkel lehetetlen egy értelmes metszéspontot megfogni
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
hihetetlen. mondjuk nekem mar attol fel all a szor hatamon amikor egy melon belul az utas kollegak a keresztszelvenyeket hol 1:100 ban hol 1:1 ben hol 1:200 ban toljak...
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
és akkor hogyan méretezik be a rajzot?
hogy a nyomtatás mizériájáról ne is beszéljünk... :@
nameg mi van, ha egy részletet át kell rakni egy más léptékben rajzolt rajzra??? OMG OMG
ZilogR: fuu jo lenne ha a hidtervezoknek is elmondanad ezt😄😄
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Egy rajzot készítek AutoCAD 2009-el. Meg lehet oldani valahogy azt, hogy én 1:1-be rajzolok és ha nyomtatásra kerül sor, akkor átállítok valamit, hogy pl.: 1:500 -ba tudjam lenyomtatni? Vagy minden egyes adatomat át kell számoljam?
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Házi dolgozatot kell készíteni CAD-el... DE! Csak R14-ben lehet leadni az anyagot !!! 😞 Azt meg nem tudom feltelepíteni, pedig XP fut a gépemen (SP3). A config.nt kajabál, hogy a rendszerfájl nem megfelelõ . Tud valaki segíteni? Elõször ebben utánna pedig a munkában?
Igen. Ezt kerestem volna, de nem elérhetõ.
Egyenlõre áthidaló megoldásként csináltam a kollégának saját Open, Save, Saveas parancsokat.
De azért bosszant a dolog, mert ahogyan másik kolléga R2004 verzióján néztem, menni kellene a dolognak kókányolás nélkül is.
Nekem úgy tûnik, hogy ebben az esetben az AutoCAD saját fájlmenedzser ablakot használ. Talán azért, hogy az állományokban elmentett elõnézeteket megjeleníthesse.
Próbálkoztam az általad is ajánlott módon prototípusnak minõsittetni az aktuális beállítást, de nem volt erre szolgáló menüpont.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Egy kis segítségre lenne szükségem. Hol lehet azt a 2004-es Autocadben vagy az Architectural Desktopban beállítani, hogy a tárgyak mozgatása közben mutassa a tárgyat. Eddig mûködött de most valamiért nem.Ugyan ez van ha méretezek, leteszem a méretet és miközbe mozgatom a helyére nem látszik(nincs elönézet). Ha tud valaki segítsen. Elõre is köszönöm.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
sztem egy fájl megnyitás/mentés/akármilyen efféle mûvelet mind a környezettõl függ (Windowsban olyan (úgy néz ki, azt látod), mint ami Windowsban megszokott, valamilyen grafikus felületet használó Linux alatt valamilyen grafikus felület kinézetû lenne)
amikor egy mappán a Win alatt kettõt kattint és ott is bazinagyban jelenik meg a mappa tartalma, valszeg ez öröklõdik az alkalmazások összes olyan funkciójára, ami a grafikus felhasználói felülethez nyúl
ha ez így van, akkor nyisson meg egy mappát, ott állítsa be, amilyen kinézetet szeretne, majd a tulajdonságokban kattintson azon, hogy minden megnyitott mappa a késõbbiekben így jelenjen meg (lehet, ott alul a checklistában is kell pipálgatni - nem emlékszem, rég csináltam, mik vannak ott, nekem mindig ez az elsõ, ha wint húzok a gépre, a normális mappa megjelenés beállítása)
remélhetõleg ezzel megoldódik a dolog
Egy kollégám AutoCAD 2004 -et használ, és az a problémája, hogy az állományok megnyitására és mentésére szolgáló fájlmenedzser ablak alapértelmezetten gyufásskatulyányi ikonokkal jeleníti meg az állományokat és könyvtárakat. Át lehet állitani listaszerû megjelenítésre, de ha könyvtárat vált, megint az alapértelmezett bazinagy ikonos megjelenés tér vissza. Így viszont rendkívül nehézkes a nagyszámú könyvtárban elhelyezett sokszáz munkaállományból elõböngészni a használni kívántat.
Körülszaglásztam, de nem tudtam rájönni, hogyan lehet alapértelmezetté tenni a listaszerû megjelenítést.
egy játék map modellezõ szoftvernek (vagy úgy általában a grafikai modellezésnek), bár egy tõrõl fakad, szintén semmi köze nincs a mûszaki tervezéshez, modellezéshez
Én egy ilyen tervezõprogramot keresek. Az a kérdésem, hogy ez egy jó program mindenféle dolog tervezéséhez, vagy ezzel csak COD-házakat tudok készíteni...vagy esetleg van egy önálló program aminek a kezelése szinte (vagy teljesen) ugyan ilyen.
1.) elõször eldöntöd a méretarányát a rajznak
2.) a lapméretet
3.) EZUTÁN megválasztod a szabvány betûméretedet - illetve ezt segíti, h a dimension style-ban ezt a léptéked adod majd meg (Use overall scale of...)
csak hogy olvasható legyen a rajz minden mérete
ha meg jol van szerkesztve akkor az tokeletesen osszeer nyomtatassal egyebkent kozelebb zoomolasnal tolsz egy regen-t
de mindig szogletesen fog megjelenni a kijelzodon mivel nem raszteres hanem vektoros rajzokrol van szo es azert csinalja az autocad hogy ne fekudjon meg 40 kor utan..de nyomtatasban normalisan latszik.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Lenne pár kérdésem Autocaddal kapcsolatban.
a méretezésnél hol tudom állítani a számok nagyságát, illetve a lekerekítésnél nem túl esztétikus a dolog, azt hol tudom állítani hogy tökéletesen összeérjenek?
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
csak tipp: a nagyítást a zoomfactor paranccsal lehet állítani. nem lehet h el van állítva?
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Egy jódarabig ugyan azon a gépen rendesen ment neki a 2004-es változat,viszont nemrég arra panaszkodott,hogy valami oknál fogva a nagyítás funkció most nem mûködik neki. Az egér scroll gombját használta eddig erre,de most hiába scrollozik nem nagyít semmit sem a program. Felrakták egy másik ismerõs gépére is ott mûködik a dolog, viszont ugyan az az ismerõs felrakta egy laptopra ott meg ugyan úgy nem nagyít a program. Van-e erre valami megoldás,találkoztatok-e ilyen hibával,ha igen kérlek benneteket osszátok meg velem a megoldást. Nagyon szépen köszönöm!
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Kompatibilitási problémám lenne. Eddig az autocad 2004et használtam xp-n viszont win7en nem idult el bárhogy állitottam is be. Megprobáltam a 2009est de azt meg nem engedte feltelepiteni se az oprendszerre hivatkozva. Vkinek hasonló problémája volt már v találkozott ilyennel?
Mégegyszer köszönöm válaszotokat!
ha meg csak 2d ben, akkor bõven elég az autocad lt, csak vonalakat kell húzkodni, aki tudja mit kell tervezni egy épületgépésznek azt meg is tudja rajzolni
legalabbis amikor en utoljara csatornahalozattal szivtam akkor civillel konyebb lett volna mint autocaddel (nagyon sok minden automatizalva van benne) mig sima autocaddel ugy menne mintha "papiron" rajzolnad sok sok automatizalas nelkul. ha nem celspecifikusan akarsz caddel ismerkedni akkor viszont a sima autocad jo valasztas.. es rengeteg konyv/netes tutor van hozza.