AutoCAD / AutoLISP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
meg khm...szoval nem ugy vettem eszre igy par ev utan (8év epitoipar/tervezes) hogy az epiteszek nagyon odafigyelnenek hogy milyen adatot szolgaltatnak (optimalizalas):)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
de közben a prohardware-en is feltettem a kérdést, és ott azét kicsit elõbbrejutottam...
pl. az express toolst én sose raktam fel, pedig sok értelmes dolog van benne, pl. az attribútumokat lehet szétrobbantani szövegre
a másik dolog volt, hogy a sraffozási mintát át lehet rakni beépítettre, csak fel kell nyomni a MaxHatch változót 500 000-re
mondjuk en nagyon nem csipem az archicadet mert szamomra az hordozz irtozatosan sok felesleges informaciot..de ez emberre valogatja..:D
ha epiteszet es utomunka autocad akkor erdemes elotte nem archicaddel hanem autodesk architecture/revittel (regebben architecture desktop) dolgozni..lenyegesen jobb az osszhang..
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
nekem a gépészeti rajzaim javarészt vonalasak és nem is kell ennél több, mert a negyven éve a szakmában levõ szaki úgy olvassa a szabvány mûszaki rajzot, mint a huzat. a sok cicoma, felirat, sraff, fölösleges részlet csak bonyolítja a dolgot. aki húsz éve tartályokat hegeszt, annak nem kell térbeli razocska különbözõ napszakokban, télen-nyáron, fényes laminált parkettával a tartály alatt, vagy macskakõvel... :P
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
talán új rajz kezdésnél segít némileg, de mostanában inkább elõveszek egy befejezett rajzot és más néven elmentve kigyomlálom, kipurgézom és mehet a rajz onnan.
ha viszont valóban üres lappal indulsz, érdemes írni egy kis startup.scr szkriptet, amiben beállítasz egy-két dolgot
setvar chamfera 1 ;élletörés beállítása 1mm-re
setvar chamferb 1 ;élletörés beállítása 1mm-re (másik él)
setvar filletrad 1 ;él lekerekítés sugár beállítása 1mm-re
setvar trimmode 0 ;letrimmelje-e vagy sem...
-layer set Vastag ;legyen az induló layer-em a "Vastag" nevû
;
; Script vége
;
persze az idõk során arra is rájöttem, minek a "Vastag" layer, ha ott van a "0" alapból :P
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
ami pedig kérdésem lenne, hogy nem tud valaki igazán jó kiegészítõ modulokat, pl blokk kezelõket ahol egy rakás blokkal lehet mûveleteket csinálni, pl átnevezni, instancokat kicserélni más blokkdefinícióra, egy rakás instancot különbözõ blokkdef ekkel egybeolvasztani egy blokkdefbe, tömegesen resetelni a blokkdef színeket layerre, attributomos blokkokat szétrobbantani, hogy az attributum aktuális értéke robbanjon ki
kéne valami sraffminta menedzser is, ami a rajzban levõ és a pat fileban nem létezõ mintákat tudja kezelni (mert a faszom kivan hogy ez az elbaszott fos szar geci nem képes kezelni a sraffokat egy olyan rajzban amiben custom minták vannak, és nincs MANUÁLISAN HOZZÁÍRVA a pat filehoz!)
elképesztõ többletmunkám van amikor egy építész által archicadbõl exportált acad filet kell tisztítanom és feldolgoznom... tiszta pokol amit az a rohadt archicad exportál, összevissza rak layereket és mindent blokkokba rendez, de úgy hogy mindennek saját blokkdefiníciója van, akkor a buzi custom sraffminták, meg a blokkos attribútomos helyiségpecsétek megint atomszarok és órákat kell dolgoznom hogy újraírjam õket
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
egyebkent a 2007 es cad egy [email protected] muszaly volt kiadni..lasd: acad2002 is ilyen volt...erdemes 2008ra valtani tenyleg jobb (bar szokasos autodeskes dolog hogy egy normalis SP-vel siman ki lehett volna valtani)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Amikor kikerültem az egyetemrõl, a próbaidõs projektem (nulla gyakorlat kényegében) 28MFt-os kisebb erõmûvi beruházás volt.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
AutoCAD 2008 4475 €
...ebbõl látszik, milyen keveset kell vele dolgoznom . <#gonosz1>#gonosz1>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
... futott egészen ezelõtt 10 percig. Már segítettem magamon és fut a 2004-es install. Az jónak tûnt. Köszi, majd megpróba vmi jobbat, késõbb. Már 2009 is kijött. Igaz az mekanikal.
Tenksz fo' szupport! be kell adni még ma ezt a f.o.s.-t és még van néhány vonal...
1.)es minden rajznal ezt csinalja? vagy csak egy bizonyosnal..
2.) khmm rendes verzio vagy viragbolti?
3.) ha rendes irni kell a supportnak
4.) ha viragbolti akkor kell keresni masikat mert vannak szarul tortek..
ami neked kell az a tools->customize->interface->double click action-nel megkeresed a dimensiont es megnezed mi van benne elmeletileg a properties parancsnak kenne lennie ha nem az van akkor beteszed azt az alatta levo command listbol...ha jol emlexem ez 2007 es acadnal is mukodik:D
Térjünk a lényegre: duplakattintás -> tulajdonságok
Ehelyett: duplakattintás, kiugrik a menü, de nem észlel objektumot ( Nincs kiválasztás) ; ráadásul annyira kinyúlt, hogy nem tudom a sarkánál megragadni, hogy kisebbé tegyem a párbeszédpanelt.
Valaki esetleg találkozott ezzel? Már egyszer újraraktam, de elba**ódott megint.
HELP!
azert van mert vektorosan tarolja a cuccokat a cad es igy sporol neked eroforrast..hogy gyengeb videokarival is tudj jatszani:) ha egyszerre sok kort kell megjeleniteni esetleg..
paracncsorban meg siman asszem csak: re es enter:D
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Bocsánat hogy hivatlanul betolakodom...
Az lenne a kérdésem, hogy az AutoCAD LT 2000-es verziója használható Windows Vista-n? Feltételezem nem... De azért rákédezek...
Elõre is köszönöm!
Üdvözlettel: Lord Percy
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
beiroda purge parancsot es ott kitudod torolni a nem hasznalt layereket blockokat fontokat etc..:D ami meg hasznalatban van ezt nem engedi:D
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
AutoCAD 2002 verzióban van arra lehetõség, hogy amerikai méretformátumban készített rajzot át tudjak tenni metrikus formátumba?
Az amerikaiból még copy-paste-val sem tudok még egy vonalat sem átmásolni a metrikusan megnyitott rajzba. Hibaüzenetet sem találok, csak a parancssorba annyit, hogy pasteclip, de gyakorlatilag nem történik semmi. Az is elég volna, ha copy-pasteval át tudnék másolni dolgokat.
Köszi elõre is a segítséget.
(TudatLAN) Reload Realism|193.188.141.21:28970 (TudatLAN) COD2 SD KOCSMASZERVER:)|78.131.7.165:28980 (TudatLAN) COD4 1.7 SD HARDCORE - NO GL OR BAN!|193.188.141.21:28960
http://www.cadtutor.net/forum/forumdisplay.php?f=21
ha nem talalsz valaszt ezzen a forumon keresd fuccaro mestert (magyarul is beszel) kifejezetten segitokesz genius:)
azt írja a kézikönyv, h ha összetett objektumok adataihoz akarok hozzáférni, akkor az (entnext()) paranccsal a "mélyére" lehet ásni ezeknek. Nekem ez eddig nem jött össze - biztosan rosszul fogok hozzá. A konkrét (saját magamnak kitalált) feladat az, h AutoCAD-ben csõ középvonalat megrajzolok polyline-ként és azt egy AutoLISP paranccsal elmentem olyan txt formátumban, amit a CAEPipe progi már be tud olvasni.
Elég sok anyagom megvan már, de ez a "sub-entity"-hozzáférés nagyon nem megy nekem, de még nem is ástam bele annyira magam... :P Este jelentkezem megint, hátha addig rájövök, hogyan mûködik az (entnext())...
"Az AutoCAD 2007-bol szeretnék exportálni rajzot WMF formátumban...."
SzakE23 kérdésére a válasz:
Kicsit bonyolult, de remélem sikerül.
1. Az AC-ben beállítasz egy új nyomtatót fontos, hogy vektoros legyen
peldaul 7586B
2. Beállitod a perspektivát, és ezzel a nyomtatoval nyomtatsz file-ba (hide a nyomtatáskor)Létre jön egy .plt file
3. Ha jól csináltad akkor ha CorelDraw-ba exportálod megjelenik a kép, és innen tudod exportálni. (wmf-be vagy akár dxf-be is)
Sok sikert!
Az AutoCAD 2007-bõl szeretnék exportálni rajzot WMF formátumban, de úgy, hogy 3D-s rajzot perspektívikus nézetbõl és a nem látható élek elrejtésével. Egyenlõre nem sikerült. Mi a megoldás? A sima Export parancs nem jó, mert akkor semmi nem látszik, vagy nem lesz perspektívikus és még a nem látható élek is látszanak!
Köszönettel:
SzakE23
nekem olyan kérdésem lenne, hogy acadban rajzoltam egy olyan ajtót amilyen a buszokon van, hogy tudnám azt megcsinálni, hogy a hidraulika mozgassa nekem az ajtót?
Gondolom ehhez meg kell adnom neki az útvonal és forgás koordinátákat, ezeket megadhatom pl olyan útvonal meghatározás módszerrel mint a kihúzás útvonal mentén esetén?
Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat eszik egy védett növényt? :) Acer AS8935G Win7 Ultimate 64Bit
Az ilyen topicnak az a célja, h a "guruk" a "lámáknak" magyaráznák a hasznos dolgokat, de ez manapság a legritkább esetben szokott megtörténni. Én is ludas vagyok, mert nem volt annyi idõm, h a feldobott témáknak utána járjak és h elkezdjek végre én is AutoLISP-elni (pedig kéne)...