761
Hozzunk ki minél többet az AutoCAD-ből
-
zenoka #241 akkor view->visual style->realistic es nezd meg hogy az anyagok bitmap hivatkozasai jok e. -
Jusy #240 Az AutoCAD 2004 -ben szerkesztés közben is láttam az anyagokkal felruházott objaktumokat. Tudtam forgatni, nézegetni minden oldalról. Az AutoCAD 2007 -ben pedig bármit állítgatok, szürke minden objaktum. Renderelve természetesen látszanak az anyagok. Biztos rosszul állítok be valamit, de ha nem, akkor vissza a 2004 -hez.
Üdv. : Jusy -
zenoka #239 elmeletileg az lathato kell hogy legyen ha rendereled tehat kiadott ar ender parancsot model viewportban..de ha sok szivastol akarod megkimelni magad hasznalj mas programot rendereleshez mondjuk 3dsmaxot..model meg mehet autocedben -
Impi #238 Üdv mindenkinek :)
Remélem nem szegek szabályt a kérésemmel!
Keresem az AutoCad MEP 2008 magyarnyelvű DVD-nek a hu-HU / ACD-MEP mappa tartalmát. Mindössze 43 MB környékén lehet.
Ha valaki becsomagolva feltenné valahová, a letöltési címet elküldené privátra, nagyon hálás lennék.
Előre is köszönöm, ha fáradozik vele valaki Üdv Impi -
Jusy #237 Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem. Hogyan tudom az AutoCAD 2007 -ben beállítani azt, hogy ha egy objektumhoz anyagot rendelek, akkor az látható legyen realisztikus módban ?
Előre is köszönöm : Jusy
-
#236 Valaki nem tudja, hogy lehet a 2009-ben ilyen eszköztárat beállítani? -
zenoka #235 akkor sajnos latni kellet volna a filet az meg gondolom nem pudlic:)
noh mindegy ha van ki megrajzolja:D:D:D
-
Petko #234 Köszönöm! a blokkozást szétrobbantást megpróbáltam de sajnos nem jött be, a meglévő vonalláncok vonaltípusának állítása után ugyanúgy fordult betűk jelentek meg.
Papírtérnek meg már nem sok értelme van így utólag, mert a meglévő vonalakat akkor is újra kell rajzolni (meg kell digitálisan is kell adatot szolgáltatni), úgyhogy végül szegény kollegával újrarajzoltattam :P -
zenoka #233 alakitsd az elkurt rajzot egy nagy blokka forgasd be a normalis fkr-re majd robbantsd fel elmeletileg mukodik...
vagy hasznalj papir nezetet
tehat a legegyszerubb ha papirterbe behivod a szar modelteret es a papirter fkr-jeben rajzolgatod a sajat kis vonaljaitok...eleg favago megoldas de ha csak papirra akartok belole utana nyomtatni vagy pdf-be es digitalisan nem kell leszallitani akkor ez a leggyorsabb:D -
Petko #232 na erre varjatok gombot:
van egy elqrt alaprajz amibe dolgoztunk (2d), és behúztunk egy rakás nyomvonalat
van egy rakás saját komplex vonaltípusunk, amiben szöveges szegmensek vannak pl. - - 10kV - - 10kV stb.
amikro vonaltípusokat akartunk rakosgatni állandóan a betük megfordultak a függőleges tengelyük körül, és jó sok időbe telt mire rájöttem hogy azért van mert az FKR szarul volt beállítva (x és y megcserélve), kicseréltem az fkrt normál x vízszint y függőlegesre és mostmár újonan húzott vonalaknál jó a vonaltípus, de az a sok régi vonal ami meg lett húzva a szar fkrben, ha csak módosítum a vonaltípusát a betük felfordulnak
namost semmi kedvünk újrahúzogatni az összes vonalat, ezért kérdem nem lehet valahogy kiresetelni az FKR-t ezeknek a vonalaknak az esetében? -
#231 Ja aztán ahogy feláltam a géptől rájöttem, hogyha a 20-asok középpontjából 80-as metszést csinálsz, akkor onnan 100-al megkapod az érintőt. Elég alap dolog, semmi matek, csak tényleg rég volt már. :) -
#230 elobb kerdeztem mint gondolkoztam volna :) de koszi a gyors valaszt -
zenoka #229 tobb modszer van
1.) szoget merst fuggolegeshez kepest dimensionnal:D
2.) huzol egy fuggoleges vonalat, kijelolod azt amit forgatni szeretnel_ nyomsz egy align parancsot es megadod hogy az objectum egyik pontja az elobb huzott fuggolegeshez also pontjahoz a masik pontja a fuggoleges masik vegpontjahoz igazodjon es mikor megkerdezi hogy hozza is scale-ze nemet mondasz neki:D -
#228 Sziasztok ha van autocadben megrajzolva nekem valami ami el van forgatva egy bizonyos szogbe de azt a szoget nemismerem es szeretnem fuggoleges iranyba forditani azt hogy tudom megcsinalni?? -
zenoka #227 ksizerkesztettem direk lent lejjeb le lehet tolteni a dwg-t sajnos itt kellet volna erintot is:S meg a jobb oldalon levo 20 es 25 os lekerikesek talalkozasanal is:D -
#226 Vagy dehogy a legfelső pontja, akkor viszont már kicsit bonyolultabb, vagy annyira nem, csak nekem volt már rég, hogy utoljára körző lett volna a kezemben... :) -
#225 Ha nem kell érintőt számolni, hanem megvannak a csatlakozási pontok (ez esetben ez gondolom a 20-as kör legfelső pontja), akkor hagyományos szakrajzos módszerrel is pofon egyszerű lenne papíron, a csatlakozási pontokból mérsz körzővel 100-ast és a metszéspont a középpont. -
#224 jah, télleg! ott a pont! :) -
#223 Köszi mindenkinek sikerült az Éés-sel. -
zenoka #222 nem kell fillet rajzol egy sima kort es trimmeli a nem kivanatos reszeket:D
http://iaro.3dmax.hu/kep/acad_gabor.dwg -
zenoka #221 meg van rajzolva a ket R20 as lekerikitesed ugye
aztan fogod beirod hogy circle es ott feldob harom lehetoseget a zarojelben 3p/2p/es a harmadik ami a magyaron ÉÉS (erinto erinto sugar / bocsi itthon nincs angol igy nem tudom a roviditeset) nah a harmadiknak az elso betujet beirod aztan kattintasz eloszor a baloldali korre (R20as lekerites kore vagy iv) aztan a jobb oldalira es beirod aztan hogy 100 es kesz az iv
aztan ha annak a kozepe kell akkor csak snappelnel bekapcsolod a kozeppontot ramesz az ivre es felis villan a kozepe...
vagy mire gondoltal?:D
-
#220 a fillet lekerekíti neked, ha a két R20-as körre rámutatsz, de épp ellentétes oldalra pakolja a 100-as kör középpontját, így egy olyasmi alakzatra fog hasonlítani a "teteje", mint egy láncszem.
Este kicsit megnézem ezt a fillet-et, hogyan lehet megkérni, hogy melyik oldalra essen a kör középpontja. -
#219 ohh sorry, most olvasom megint a problémát, kicsit félreértettelek... -
#218 nagyon egyszerű :)
a tárgyraszterek (TRASZTER) között legyen bekapcsolva a középpont, és mondjuk kattints a vonal-gombra, és vidd a kurzort a 100-as sugarú körívre. látni fogod, h egy kis sárga kör jelenik meg, ott a kör középpontja. remélem érthető volt :) -
Valaki nem tudná megmondani, hogy a 100 sugarú kör kezdőpontját hogy kell meghatározni? -
#216 ok, köszönöm, ez meg is van nekem egy CD-n, sőt emileztem is a regisztráció miatt anno a sráccal.
tudom, túl nagyok az igényeim, hogy AutoCAD-et keresek, de csak van valakinek elfekvőben valami IGAZÁN régi release - vagy akár az összes megvan valakinek???
Annak is utánanéztem, h az első release 1982 decemberben jelent meg az USA-ban és az első 286-os proci 1982 február 1-én, így elképzelhető, hogy már csak 16 bites változatban íródott az AutoCAD és nem támogatta az XP-t vagy a 80186-os procicsaládot. -
#215 ok nemszoltam es tenyleg nem hasznaltam meg olyat -
zenoka #214 nesz enked googliztam:D:D
paldraw for izebizedhez:D -
#213 DOS 5.0 hasít rajta, nem Windows - végre egy értelmes masina ;) BÁRMIHEZ hozzá lehet nyúlni és még a DEBUG is fut! -
:D Te ezek szerint nem használtál még ilyen masinát...!
Hihetetlen, hogy 1990-es évek óta ehhez még csak hasonlót sem gyártottak. A pár száz oldalas kézikönyv is tanúsítja, nem játékszerről van szó!
-
zenoka #211 van egy ilyen program hogy pocketCAD
http://www.caddigest.com/subjects/reviews_sw/pocketcad.htm
egesz okos lehet ezzel kenne probalkoznod hatha..:D -
#210 megkerdezhetem hogy miert szenvedsz ilyen oreg geppel??? -
#209 nos, túrtam egyet a cég raktárában és találtam néhány poros Autodesk-es R12 dobozt, benne némi kézikönyvvel, amiből kiderült, hogy ehhez bizony 386-os kell matek koprocival, ami itt nem adott.
még annyit megnézek, h mi volt az 1-es release megjelenési ideje, abból kiderült, h volt-e már akkor 286-os. Ha nem, akkor van arra esélyem, h találjak AutoCAD-et az én kis gépemre. -
#208 Üdv!
Guruk és öreg rókák!
Egy HP 200LX palmtopon akarok futtatni vmilyen CAD programot és AutoCAD R12-re gondoltam! Tippek, ötletek, mit lehetne egy 80286-os proci előtti, kb. 2M RAM-mal, 640x200-as kijelzős (kb. CGA kompatibilis) kis gépből kihozni?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valakinek dobozos változatok eladók DOS-os AutoCAD-ekből??? Vagy doboz nélkül?!??! :P Aki tud segíteni, küldjön egy privátot, pls! A lényeg természetesen - mivel ma már használhatatlan technológiáról beszélünk - a kísérlet, nem a warezolás! Előre is köszönöm! -
#207 ha ujra felrakod en is megkaphatom linket?? :) -
#206 ha hazamegyek újra feltöltöm, de csak azért, mert segítettél a max topicban :) -
#205 Egy linket én is kérhetnék?
Ezer kösz! -
#204 "...Értelemszerűen a 2 fokot akarom beméretezni, nem a 78 fokot..."
Helyesen: "...178 fokot"
Ötletek?!?!??!??!?
ha valakinek van elfekvő PSION kéziszámítója vagy tud szerezni, bármilyet, dobjon privátot - enyémnek kitört a kijelző zsanérja :((( Organiser is jöhet - azokat egyszerűen szeretem! :P -
tomi555 #203 bocsi, hamarabb kérdeztem mint kerestem:D megvan a megoldás
-
tomi555 #202 sziasztok! Lenne egy kérdésem, 2008-as cadben nem tudja véletlenül hol lehet átállítani hogy mikor beírok egy értéket pl el akarok mozgatni valamit 5mm-el, és ha következőre megint annyival akaorom, nyomok egy fel nyilat, de most a 2008-ban nem az 5-öt adja meg hanem az abszolut kordinátát... ezt hol lehetne átállítani? remélem érthető volt és köszi:)