AutoCAD / AutoLISP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kepesek a kivitelezok atterveztetni egy teljes nyomvonalat akar epitesi terv szinten is:)
egyebkent autocad2009 rol van valakinek infoja milyen ujitasok lesznek benne?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
/nem vaok munkamániás/ bár vona melóm, de egyedül nem megy! :-)
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
sok sikert:D ha valami nem megy itt mindig megtalalsz segitek:) ha meg majd szallitunk hozzatok valamit beugrom:)
ok akkor tényleg fegyverrel fogok járni melózni! :-) még yooo hogy dolgoztam a nemzetvédelemben! :-D mi az a pecsét? :-D de majd küldök párat hátha vmelyik megtetszik! :-D
jah ha tovabb kerul hozzank a melo es szar pecsetet kuldesz (mindig sarkalatos pont) akkor megkereslek:)))))
én a környezetvédelmi részét csinálnám, ahogy kivettem a többiek szavaiból a mûszaki leírástól kezdve a környezetvédelmis rajzokig bezárólag kell vele foglakoznom. nem tom hogy kell nekikezdeni, de álítólag majd holnap már segítenek benne! :-) hétfõ volt az elsõ napom, s az volt a beadási határidõ is talán, bár az úttervezõk azt mondták, hogy már az is megváltozott, bár senki nem tudja mikor lesz! :-)
rajzolasnak vagy a tervezesnek nem tudsz neki kezdeni?:)
itt van egy kisebb segedlet autocadhez jo regi verziohoz de az alapok ugyanazok:
http://www.szef.u-szeged.hu/~temut/letoltes/acad14pszi.pdf
:-)
Kuli... Tamás helyére! :-) Kovács Tibor féle szoba 512-es rajtszámmal! :-)
megkaptam a 8-as utat! :-) azt sem tom hogy kezdjek még nekie! :-)
net tele van segedlettel egyebkent es jelent meg jopar konyv is:)
Arra tökéletes, hogy az alapoktól elindulva, RENDSZEREZETT tudást adjon. Ha elkezded használni és csinálsz példákat a könyvbõl, alaposan olvasod az elejétõl a végéig, majd utána HELP, guru leszel! :P
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
most helyezkedtem el egy tervezõ cégnél. s meg kell tanulnom használni az autocad 2007 hun változatát. sikerült otthonra is megszereznem, de lövésem sincs hogy kezdjek neki megtanulni használni. tudtok nekem ebben segíteni valamit?
köszi szépen elõre is!
yaaa a cég az UVATERV s most egy út környezetvédelmi tervét kell megcsinálnom! köszi még1szer
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
az 5mm-es szakasz mivel nincs megadva, milyen szögben indul az átmérõ_95-rõl befutó (a szimmetriatengellyel 4 fokot bezáró) szakasz végétõl, így úgy értelmezhetõ, hogy az az átmérõ_120-as ív egy darabja.
A fogakat meg úgy kapod meg, hogy ezt a két szakaszt kiosztod 10-szer a teljes körön, majd megrajzolod az 5mm-es szakasz végétõl az óramutatóval megegyezõ elsõ 95-ös átmérõn levõ szakasz kezdõpontjával összekötõ szakaszt és ezt is kiosztod 10-szer.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
ez csak otleteles mert nem vagyok egy programozo tipus:)
egy gyors kérdés - biztosan tudja vki ;)
szeretnék CommandButton-okat rakni a rajzomra, vagy olyan szövegeket, amik azt tudják, ha rajtuk kattintok, akkor a rajzom egy-egy részletére zoomolok rá.
Megoldható-e ez?
Némi webes anyag alapján addig eljutottam, h tudtam form-ot kipakolni és azokon nyomógombozgatni, de nekem olyan kell, ami a rajz része és könnyedén tudom a késõbbiekben a nyomógomb-listát bõvíteni, ha újabb és újabb rajzok születnek ezen a rajzon belül.
Minden ötletnek örülök - elõre is köszönöm!
(Nameg addig én is gyötröm... :P )
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
siman rajzold meg oszt pont:)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
de az nem most volt:S
de mondjuk itt nez korul :) :
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Free/Free.htm
http://www.hobbycnc.hu
lehet nem igazán ide kapcsolódik a kérdés, de sajnos máshol nem tudnak segíteni.
szóval..
van itthon egy cnc gépünk és olyan dolgokat szeretnék kimarni amit magam rajzolok meg. ha megrajzolom autocadba én azt hogy tudom dwg fájlból *.cnc-be konvertálni. lehet túl mulya vagyok a nethez de sajnos nem találok hozzá való programot. ami van azt meg nem tudom kezelni. mert ugyan is tölöttem le Surfcamat de ez valami demováltozat a g-code-ot meg nem találom. a legújabb szerzeményem a post-o-matic de az berak nekem egy kódot amivel semmire sem megyek. tudna valaki segíteni?
elõre is köszi
Help!
Hat minel tobb mag annal jobb..de tenyleg ma mar egy alap ketmagos gep megfelelo lehet minel tobb memoval vistat egyenlore felejtsd el nem szereti a civil3d.
memoria kartya nem igazan szamit egy teljesen egyszeru kozepkategorias megfelel..egesz jol lekezel az is mar mindent amire szukseg van.. tehat egy sima alap 2 magos geppel (ugy 100k) korul boldogan elfogsz vele dolgozni..
ha nagyon akarnak okosat mondani akkor azert lenyegesen hogy minel gyorsabb legyen a vinyo foleg ha olyan melokkal dolgozol mint az 10/20/100 ezres helyszinrajzok es vannak hozza terkeplapok is mert kurva sokat turja a vinyot..
Hozzáértõk segítségét kérném!
Gép vásárlás elõtt állok, és a fõ szempont az lenne, hogy az
Autodesk CIVIL 3D gond nélkül és simán fusson! Ti milyen rendszert ajánlanátok? Proc? alaplap? Video kártya? Ram?
ezek lennének a legfontosabbak!
Elõre is köszi!
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
egyebkent 2008ban van normalis tablazatkeszito:D basic muveleteket is lehet vele csinalni (osszeadas,kivonas)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
na ott a masodiknal valaszd az othert es ott kell vagy a global scale factort mahinalnod vagy a currentet a kivalasztot vonaltipuson..ugye ha azt szeretned hogy surubben latszodjon akkor a globalt kisebbre veszed..
vagy papirterbe oldod meg..
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
tapasztalat...14 eve autocadezek:) ebbol 8 eve olyan cegnel ahol vagyunk 20 es autocad az alapszofverunk amit hasznalunk (helyszinrajzok hossz-szelvenyek meg mindenfele metszetek etc.) es a tobiek max anyit tudnak hogy kell egy rajzot megnyitni:D tehat muszaly volt par trukkot kitalalni hogy a munkam gyorsitsam..
meg a help tenyleg jo minden benne van:D
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>