AutoCAD / AutoLISP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.caddigest.com/subjects/reviews_sw/pocketcad.htm
egesz okos lehet ezzel kenne probalkoznod hatha..😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
még annyit megnézek, h mi volt az 1-es release megjelenési ideje, abból kiderült, h volt-e már akkor 286-os. Ha nem, akkor van arra esélyem, h találjak AutoCAD-et az én kis gépemre.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Guruk és öreg rókák!
Egy HP 200LX palmtopon akarok futtatni vmilyen CAD programot és AutoCAD R12-re gondoltam! Tippek, ötletek, mit lehetne egy 80286-os proci elõtti, kb. 2M RAM-mal, 640x200-as kijelzõs (kb. CGA kompatibilis) kis gépbõl kihozni?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Helyesen: "...178 fokot"
Ötletek?!?!??!??!?
ha valakinek van elfekvõ PSION kéziszámítója vagy tud szerezni, bármilyet, dobjon privátot - enyémnek kitört a kijelzõ zsanérja 😞(( Organiser is jöhet - azokat egyszerûen szeretem! 😛
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Nekem van 2004-es és 2007-es magyar!
már töltöm is felfelé, és ha kész, küldöm a linket mailben.
A segítségeteket szeretném kérni. Nagy szükségem lenne AutoCad könyvre elektronikus formában, lehetõleg magyar (de ha nincs, más is jó) nyelven.
A mail címem: [email protected]
Köszi!
Kis szögeket (max 1-2 fok) akarok méretezni és ha a méretsegédvonalakon kívülre húzom a szöveget, akkor nem rajzolja alá a méretvonalat. Hogyan lehet ezt megoldani? Értelemszerûen a 2 fokot akarom beméretezni, nem a 78 fokot 😉 😛
Az is különös, hogy a text megfogásakor nem megy vele a méretvonal vertikálisan, tehát a méretvonalra merõlegesen lehet mozgatni és a szöveg külön életet él. A lineáris méretekkel ilyen probléma nincs.
Elõre is köszönöm - már 20 perce ezzel szórakozok. (AutoCAD 2006)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
remelem szet lehet szedni majd az UIt hogy vissza a regire😊
kattra nagyobb
Igen, megkapta a microsoft féle Fluent UI-t.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
2. azért van szürkén szerintem mert már meg van nyitva több rajz, és addig nem hagyja állítani amíg be nem zárod
amúgy cadistentõl távol vagyok, mert én is annyit szopok vele mint a torkos borz, lásd #173
1.) ez lehetõvé fogja tenni, h egy AutoCAD fut és ALT+TAB-bal tudok váltani a rajzok között?
2.) Hogyan lehet elérni, hogy bejelölhetõ legyen, ha ez nekem szürkén (nem változtathatón) jelenik meg és nincs beikszelve?
Te is a CADIstenek közé tartozól! ma végre folytathatom a melót! :-) köszy!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
köszy elõre is!
Ha szépen megkértek, nyitok nektek - de én gépész létemre rohadtul nem érdeklõdöm semmi gépjármû iránt, így jobb lenne, ha ti izgulnátok rá...
csak egy 6gen 3D 1.5i LS
gondolom ott typeR😄
Tehát csinálok 5 db elredezést különbözõ papírméretekke, mind jól jelenik meg a papírtérben. Utánna nyomtatnám sorban õket, de máris az elsõ elredezés a legutoljára létrehozott és beállított 5. elrendezés papírméreteivel akar nyomtatódni (tehát állandóan mindent állíthatok újra, - és ezáltal minden értelmét elveszti a papírtér számomra)
Erre van valami megoldás hogy beteljesítse az elvárt funkcióját a papírtér?
sok sikert a mûalkotáshoz! :-)
Bár lehet, hogy az egész megmarad az álmodozás szintjén. ;o)
Egyenlõre még csak a megfelelõ eszköz keresgélésénél tartok egy miniprojekthez. Így merült fel az Autocad vagy annak valamelyik alternatívája.
Lehet, hogy az üdvözítõ megoldás az lesz, hogy valamelyik jól használható 3D modellezõ progiban elkészítem az alkatrészek 3D modelljét és egy DXF export után valamelyik cad progiban befejezem a folyamatot.
viszont nem biztos hogy az autocad kenne neked muszaki 3dre annal azert ma mar (sajnos) vannak fejletebb programok: solid, rhino..etc.
de ha autocad mindenkepp akkor itt erdemes elindulni:
http://www.caddigest.com/subjects/2Dto3D/index.htm
gondolom arra gondolsz, h van egy síkbeli rajz, megfelelõ számú nézettel és metszettel, ebbõl hogyan lehet 3D testet gyártani.
csak manuálisan, viszonylag sok melóval. Ha van változás, újra kell gyártani a változtatott testet. javarészt a megszokott módon lehet testeket gyártani: kihúzással, forgatással vagy elemi testekbõl. ezután ezek összeadásával, kivonásával, közös rész képzéssel lehet a kívánt testet elõállítani - azaz ez nem automatizált, kell hozzá mûszaki rajzot tudni olvasni és "látni" már elõre a végeredményt. itt a CAD csak eszköz egy "létezõt vizualizálni" - persze a test a késõbbiekben felhasználható más szoftverekben is.
3D-bõl 2D rajz:
Sztem jól kezelhetõ, lásd SOLVIEW/SOLDRAW parancsokat. Pillanat alatt külön fólián kapod a látható és nem látható éleket. Neked a vetítés helyét kell megadni (melyik síkra) és a többit a szoftver megcsinálja.
Metszeteket könnyen lehet testekrõl készíteni.
Ha valami változik a testen, akkor újra kell síkba leképezni.
Ez az út többet ad az elõzõnél, mert egy "addig nem létezõ" módon vizualizálja a már kész testet, így a mérnöki tervezõ munkában javasolt útvonal is ez: kész testmodellbõl legyártani a gyártási terveket, levéve a mérnök válláról a vetületkészítéssel járó munkát.
Néhány kérdés az Autocad szakértõkhöz ;o) :
Mennyire összetett 2D tervrajzból 3D modellt készíteni? Mennyire megoldott az, hogy a 2D vázlaton lévõ módosítások átkerüljenek a 3D modellre is?
Pl.: Kiderül, hogy az alkatrész méretein módosítani kell, esetleg át kell helyezni néhány furatot. A 2D vázlat módosítása után ezek átvezetése hogyan történhet meg a 3D modellre?
3D modellbõl kiindulva mennyire összetett a 2D tervrajzok elõállítása? A 3D modell módosításai mennyire könnyen vezethetõk át a 2D vázlatra?
Pl.: A 3D modell tanulmányozása során kiderül, hogy az éleket le kell kerekíteni, esetleg változtatni kell a néhány hajlításon. Ezek visszavezetése mennyire megoldott a 2D vázlatra?
A fenti folyamatok mennyire "automatizáltak" vagy éppen mennyire "manuális" feladatok az Autocad-ben?
Ha esetleg tudtok linket tutorialokhoz, netalán videókhoz amik a fenti kérdésekkel foglalkoznak, akkor az alapján én is meg tudom majd ítélni a dolgot.
Köszi a válaszokat!
U.i.:
Nem használtam még Autocad-et. A fentiekre leginkább a lehetõségek megítéléséhez lenne szükségem.
kerlek szepen egy 82'-es 1,3 as honda civic, automata valto, bor kagyloules, nagyon makacs, imadom😊 ha cserelem akkor csak honda off course de mivel gondolkodunk gyereken igy egy crv vagy egy jazz johet majd szoba😊