761
Hozzunk ki minél többet az AutoCAD-ből
  • stipu
    Sziasztok!
    Egy olyan videóra, vagy leírásra volna szükségem, ami végigvezet egy egyszerűbb gépészeti dolog (fűtésrendszer,vízhálózat,alaprajz) megtervezésében, az autocad program segítségével. Szeretném megtanulni a használatát ezért volna rá szükségem! Ha valakinek van a birtokában ilyen anyag, kérem jelezze. A másik dolog, amit kérdezni szeretnék, hogy melyik az a Cad program amin javasolt egy teljesen 0-ról indulónak gyakorolni a Cad világában.Nekem most a gépen az AutoCad 2009 verziója van.
    Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Petko
    az első kérdésre egyszerű, ott van a zoom eszközökben egy olyan hogy zoom mind, vagy zoom all... illetve a dupla középső egérgomb is ugyanez
    a másodikat már kevésbé tudom konkrétan, mert ritkán kótázok... de minden ilyen szir szart a dim styleok beállításainál lehet (méretstílusok...)
  • STREEX
    Ja, és még valami. Tegyük fel hogy egy vonal 75 egység hosszú hogy tudom megcsinálni hogy a 75ös szám helyett 0.75 m legyen kiírva?
  • STREEX
    Hello, kaptam egy tervrajzot de az a gondom hogy ha megnyitom a maximális zoom-ban is csak egy része látszik a rajznak, így jelenleg az egyetlen megoldás a ctrl+a és léptékezés.De így elvesznek az eredeti méretek.Feltételezem ki lehet bővíteni a zoom tartományt valahogy.Szóval hogy kell?
  • Atika :o)
    csak igy tovabb :)
  • attila2323
    Sikerült leszedni az Invertor 2009-et és nagyon tetszik. Már modelleztem is keveset. Igaz, hogy 4 napig tartott mire eddig eljutottam, de most már szerintem 6-8 óra alatt menne.
    mar abban is az a uj menu van de mar mindenbe azt nyomjak nemszeretem en se
  • zenoka
    hehe sry:D azt nem ismerem:D
  • zenoka
    modelterbe megrazol papirterbe atvalt beallitod a papirmeretet es a viewportot megfeleloen felnagyitod..
    vagy az egesz rajzot kijelolod es blocka alakitod hogy a meretezes ne szalljon el es scale-el felnagyitod de az 2 es megoldas elegge favago...
    nem autocadrol volt szo hanem autodesk inventor-rol :)
  • iceQ
    Sziasztok!

A kész rajzomat szeretném felnagyítani úgy hogy mikor kinyomtatom lehessen látni rajta mindent! Előröl nem akarom kezdeni mert pár nap munkája elveszne! Valaki help!
  • repvez
    inventornál valaki le tudná irni hogyan lehet az elemtárat feltelepiteni hogy mukodjon nálam serverhibával el sem kezdi a telepitést
  • zenoka
    nem nem nem:D
    az a baj vele hogy megvaltoztattak a gui-t es tetu lassu lett (hiaba lehet visszaallitani a regi kezelofeluletet). kb olyan mint a ps cs3 az is borzalmas volt.
    szerintem msot a legjobb autocad a 2008, ott mar vanak dinamikus blockok is.
    hat azt hiszem hogy van mar 2010 -is alltalaban mindig a legutolso a legjobb ;)
  • Nuki
    Sziasztok!

Szeretném feltenni az Autocad 2005 Lt-t és a telepítéskor a kék sáv kb. 3/4-énél megáll, és utána hibaüzenettel kilép a telepítő. Annyit ír csak, hogy hiba merült fel a telepítés közben, más semmit.

Megnéztem a követelményeket, és a gép megfelel azoknak a szempontoknak. Mi lehet a probléma?
    (megpróbáltuk a 2007-est is, és pontosan ugyanez a probléma)
  • attila2323
    Az invertor melyik verziója a legjobb?
  • attila2323
    Nekem az lenne a lényeg, hogy valami cam progi felismerje a rajzot és megtudjam csinálni a legyártási programot.
    hat ha 3D-ben akarsz rajzolni akkor azt ne autoCAD-ben mert az nem a legjobb arra. Ajanlott programok az Autodesk Inventor, Solid Edge, Solid Works
  • attila2323
    Üdv! Kezdő cnc-s vagyok és szeretnék megtanulni az autocad 2009-en 3d-ben rajzolni. Valami szakirodalomra lenne szükségem, vagy valami gyorstalpalóra. Előre is köszi.
  • ZilogR
  • zenoka
    ZilogR for president:D
    koszi koszi igen jo hogy van ez a forum :)
  • zenoka
    osnap setting insertion bepipa.. es akkor a fogoponthoz amit elotte beallitottal lehet...
    Hogy tudok egy egy soros szovegeket egy vonalhoz igazitani hogy mindnek az elso betuje egy vonaltol kezdodjon??
    koszi koszi
  • zenoka
    akkor marad az hogy ucs new es beallitod az x,y tengelyt ujabb autocadnel siman a newnal rakerdez hogy x irany regebbieknel a 3pointos erdemes
    vagy egesz rajz megfog blocka alakit majd 0,0 menten 90 elforgat ez a kobunkos:D
    hat en nem is forgatnam csak az a baj hogy akinek rajzolok most naluk ez a szokas es en meg eddig ilyet nem csinaltam :)
  • zenoka
    azt inkabb ne forgasd tok felesleges irany a papir (paperspace) es ott a nezo pontot az mvsetup->align->rotate comboval forgasd el:D
    a masik lehetoseg hogy ucs meghatarozodd az xy tengely iranyat de az felesleges jobban jarsz a papirterrel es ott vaogathatsz utana ucs nel hogy world vagy view vagy amit akarsz koordinata tengely latszodjon mikozben eredetiben megmarad a modelviewban normalisan...
    autopalya epites eov (aki ezt kitalalta le kenne looooni) rulz
    Na megint volna egy kerdesem hogyan tudom elforditani 90 fokkal az egesz kepet a nyilacskakkal eggyutt??
    koszi koszi mindenkinek :)
  • zenoka
    ott a pont:)
  • ZilogR

Nem kell kijelölni semmit (No selection) és akkor a Properties ablakban be tudod állítani, h be legyen-e kapcsolva, azaz látható legyen-e a koordináta rendszer tengelykereszt és ha látható, akkor az origóban jelenjen-e meg, vagy a képernyő mindig ugyanazon a helyén (lent a bal alsó sarokban alapból). Persze, ha az origó éppen nem látható, akkor is leteszi a bal alsó sarokba, de mihelyst bezoomolod, azonnal az origóba pakolja.
  • zenoka
    akkor is ha a 0,0 kozelebe jarsz?
    ezt ertem en, de ezen a rajzon a 0,0 mashol van mint az a nyilacska ilyennel meg eddig nem talalkoztam
  • zenoka
    ha a 0,0 latszodik a kepernyon akkor oda teszi a nyilacskat ha nem latszodik akkor is a bal also sarokba tolja mert ugy szabalyos es csak a koordinacios tengelyek iranyat mutatja ha ortografikus nezetben vagy akkor a z iranyt is...
    Na akkor kerdezek meg 1 ugye van ez az x,y nyilacska a sarokban amit az ucs parancsal at tudok helyezni mashova most neztem egy rajzot es barhogy zoomolok a kis nyil mindig a bal also sarokban marad (nem a rajz bal also sarkaban) azt hogy lehet??
    hulyen fogalmaztam ezek szerint bocs, de kaptam valaszt amire akartam :)
  • zenoka
    ehehe:D
    koszi az ucs amit en akartam :)
  • zenoka
    jaah hogy ezt akarja
    akkor csinalj egy rajzot amit save as-kent el lehet menteni template-kent (alul kell kivalasztani) es amikor nyomsz egy new rajzot akkor azt kell kivalasztani