10
  • Gerygrey
    #10
    1 kezemen meg tudnám számolni, hány mp3 albumot töltöttem le. Ergo, alig okoztam kárt a kiadóknak és előadóknak.

    Nekem nem tudom hány teherautónyi kéz kéne hogy megszámoljam, de én sem okoztam kárt a kiadóknak. De ha kárt okozhatnék valahogy, és hozzájárulhatnék valamivel a zeneipar pusztulásához, akkor nagyon boldog lennék.
  • redmedve
    #9
    Copyright Royalty Board of the Library of Congress? Tyűha, de szép név! Elismerésem.
  • teddybear
    #8
    "Az meg hogy jön ide, hogy ha vkinek nőnek a bevételei, akkor fizessen a szokásos 10%-helyett mondjuk 20-at? "

    Hát csak úgy, hogy kiszúrták ezt a piacot, és mohóságukban rögtön mindent akarnak. Ezeknek nincs olyan, hogy ennyi elég, legszivesebben vinnék az egész bevételt.
  • Wittgen
    #7
    Az meg hogy jön ide, hogy ha vkinek nőnek a bevételei, akkor fizessen a szokásos 10%-helyett mondjuk 20-at? Csak nem magyar politikusok ülnek amerikában is az elit között?

    Na mindegy.

    Egyébkén mindig óbégatnak, hogy így mp3 warez meg úgy, közben meg az idióták kinyírják a legális internetes rádiókat. Mióta van netem,c sak internetes rádiókat hallgatok, 1 kezemen meg tudnám számolni, hány mp3 albumot töltöttem le. Ergo, alig okoztam kárt a kiadóknak és előadóknak. De ha befuccsol az online rádiózás, asszem újra warez lesz mint állat.
    Idióták. Tipikus amcsi/politikus viselkedés, basznak arra, hogy mi lesz 5 év múlva, csak az számít, hogy a jelenben tömjék a zsebüket.
  • phaid
    #6
    Piha!

    Egy megoldás van. Kiadók maradjanak a CD/DVD formátumnál (ha tudnak). A zenészek adják ki számaikat kiadók nélkül. Ha lenne tisztességes ár, szerintem simán megélnének.
  • Sir Quno Jedi
    #5
    De ki akar underground rádiókkal baszakodni?! Ha megölik a rádiózást a neten, 1xűen nem fogunk internet rádiót hallgatni. Idővel valszeg. semmilyet sem. Ki nem szarja le. Ha nem lesz platform, ahol reklámozhatják a szaros számaikat a kiadók, akkor majd a bevételük is csak a töredéke lesz és 1x talán végre tényleg eggyel kevesebb luxusautó fog állni a jachtjuk előtt (na peeersze)... :D
  • stain
    #4
    Az artisjus is 15 md-ot szed be, leginkább dvd-matricákból évente. Most ehhez képest tudom, hogy egy több lemezes zenész, aki a 80-as években tényleg sztárnak számított Mo-n, és ma is rendszeresen játszák a rádiókban a számait, évi 100e Ft jogdíjat kap.

    Amúgy a kedvenc netes rádiómat is kinyírják. Nálunk nem megy reklám, adományokból működtetik, és abból fizették eddig a jogdíjakat.

    Amúgy meg technológia kérdése underground rádiót indítani, ahogyan a fájlcserélésre is szépen ki van már épülve az infrastruktúra, ugyanúgy rádióra is, bármikor.
  • Szemi90
    #3
    "A Soundexchange a befolyó összegeket továbbította a zenészeknek és a kiadóknak."
    Aha. Persze a működési költségeiket (amin gondolom nem spórolnak) szépen levonták...
    Kukába az ilyen "szervezetekkel".
  • Theodora
    #2
    "Willem Dicke, a Soundexchange szóvivője szerint ugyanakkor szükség volt az új szabályozásra, hiszen az online rádiók reklámbevételei 2003-ban még csak 50, tavaly viszont már 500 millió dollárt tettek ki."

    Azaz nem elégedtek meg a 10x-es szorzóval, szükség van a 20x-os szorzóra.
    Ez egy nagyon jó marketing. Sávos adózás global piacra vetítve. Hiszen nem azt mondja, hogy ugyanazon rádiók bevétele nőt a 10x-esére hanem az egész piacé.

    Legyen a piacon 100 tengődő, lesarcolom őket. Pár év múlva lesz 1000 tengődő, akkor most már 2x-nagyobb sarcot vettek ki (lássuk ki bírja a versenyt; lássuk ki az a hülye aki kifizeti; hulljon a férgese).
    Le az internettel! vagy inkább le a jogvédőkkel!
    Pereljük be az intelt meg a microsoftot! Sőt pereljük be Magyarországot Neumann János miatt! Sőt pereljük be a "teremtő(ke)t" ma az egyházakat! Hogy hagyták idáig elfajulni a dolgokat.
  • teddybear
    #1
    Csak-csak kimutatják a kiadós cápák a foguk fehérjét...

    Viszont így csak a bevételeik csökkenését könyvelhetik el.