97
-
Varian #97 Hello!
Sony welcome back program van, ha valaki előfizető volt/most is az bármelyik mmojukra az kap 45 nap ingyen játékot. Augusztus 31-ig él az akció, tehát addig aktiválni kell kölünben elvész.
Jó játékot. -
Meara #96 Sziasztok, hogy lehet újra aktíválni a játékot??? Piszkosúl bonyolúltnak tűnik....:( Létezik az hogy ha újra akarom aktíválni akkor csak egy 7000 ftos havidíj van????
Köszi a választ előre is -
#95 Thx,meglesz xD -
#94 hmm lehet hogy lesz hozzá. swg-hez is van már. bár itt azért kicsit lehet bonyásabb lehet a megvalósítás. trial szerintem tuti lesz hozzá mint szinte mindegyik havidíjashoz. -
Evil Merodak #93 Szóval havidíjas. Akkor nem kell aggódni hogy nincs trial mert a legtöbb havidíjas MMO-hoz van/lesz szerveremulátor. Végülis így is ki lehet próbálni. -
Komolytalan #92 "a lényeget még mindig nem érted.... nem rólad, nem rólam van szó, hanem egy szimpla lehetőségről, miszerint még szabadabb lehetsz és még nagyobb mozgásteret kapsz, valamint eléggé szinessé teszi a játékot a levegőben folytatott harc (alig várom már a sárkányom, ahogy meglesz a hátáról fogok stukaként lecsapni az áldozatokra)."
Nem tom már ki hozta fel ezt a repülő hátas kérdést de:
- wowban most is van repülő hátas, 70es szinten lehet megvenni.
- többféle típus van: olcsó és lassú, drága és gyors, és lesz az aréna "világbajnokok" számára fenntartott szupergyors.
- druidnak van külön repülő formája, vagyis átváltozik egy nagy madárrá, és úgy repked
- valszínűleg következő patchben ebből is lesz drága és gyors és még jobban kinéző változat is (epic).
Annyira benne vannak ezek a wowban, hogy pl tegnap küldiztem, és 1 idióta hordás wari pont ezzel a stukaként lecsapok baromsággal próbált szívatni. Persze ellógtam előle, mert béna volt, hiába volt Warlord rankja. Mikor mobok nélkül /flex-elve visszamentem akkor meg jobbnak látta odébb állni. Szóval igen, újdonság, kb 1 napig. Azért contentként többre van szükség ahhoz, hogy egy játék élvezetes legyen. Pl WoWban pár napja csináltam 1 trambulinos küldit (azzal kellett felugrani a fa tetejére, és onnan ellopni 1 tojást). Gondolkodtam is, hogy ilyen hülyeséget melyik pihent dev találhatott ki. Tudom hogy nem egy űbernehéz egy ilyen küldit megcsinálni, meg a grafika is marad tőle olyan amilyen, de a Bliz komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy amikor csak tudja feldobja ilyen hülyeségekkel a játékot (pl mindenféle ünnepre van speciális content küldikel, Valentin napi flörtöléstől Karácsonyi rénszarvas keresésig). -
Komolytalan #91 "Nagyon jol jellemzi a wow-ot o az MMO"RPG"-k NFS-e azt is kurva sokan veszik tobben mint az LFS/GTR/GTR2 es egyeb szimeket"
Ez így van. Az igazság az, hogy ha az ember kikapcsolódni akar, akkor nem feltétlenül valósághűségre, hanem szórakozásra vágyik.
"a wow-ban az egyszerusege ami miatt sokan jatszak mert kerdem en a 8milla elofizetobol hanyan toltak le Naxxramast"
Ez már alma-körte eset. Naxxramast azért nem tolták sokan, mert:
- Ahhoz, hogy naxxramasban esélyed legyen, előtte le kellett tolni az 5-10-15 fős instákat, 40 fős MCt, 40 fős BWLt (meg talán AQ40-et is).
- Ahhoz hogy a 40 fős insták sikerüljenek, mikor ezek top insták voltak iszonyat mennyiségű consumablet kellett összeszdedned. Értsd: egy napig farmoltál azért, hogy este mondjuk 10x megpróbálhass 1 bosst (1 instában rakat boss).
- Volt ami heti 3-4 estényi próbálkozással (következésképpen heti 3-4 napnyi farmolással) is csak több hét alatt sikerült.
- Miután lenyomott 1 guild 1 bosst, esett belőle 1-2-3-4 cucc, viszont 40 főnek kellett teljes felszerelés (mondjuk fejenként 10 cucc). Ezért 1 instát több 10x kellett megismételni ahhoz, hogy mindenki legalább félig fel legyen szerelve abból. Utána lehetett menni a következő instába.
Lehet számolgatni, hogy ez mennyi idő. Aki hobbijátékos volt, annak esélye se volt rá, hogy minden instát végigcsináljon. De az szerintem nem gyengesége a játéknak és nem is az egyszerűségét mutatja, hogy 24/7-es játékosoknak is nyújtott közel folyamatos tartalmat 2 éven keresztül.
Az egyszerűségét az mutatja, hogy 8.5 millióan felfogták hogy hogy kell vele játszani. Más kérdés, hogy rendszeresen előfordul az, hogy játékos nem tudja használni a party chatet, csak a say-t. Persze lehet hogy agysebész az illető, csak neki nincs kedve tanulni, nem mélyed bele annyira, és így is elboldogul úgy ahogy. De ha ilyen játékosok vannak, és hajlandók fizetni, akkor a Bliznek muszáj őket is kiszolgálnia. Főleg hogy a játék egyszerűsége nem igazán megy a játékélmény rovására, csak egy marginális kisebbség számára, aki meg menjen el nyugodtan más játékot játszani, senki sem fog sírni miattuk. -
#90 na ja meg majd a hajókkal való küzdelem is érdekes lehet.
Evil : havidíjas. -
Evil Merodak #89 [Edit]
Ha már a WoW-nál tartunk ez is havidíjas vagy csak az alapjátékért fizetsz mint a GW-nál? -
Evil Merodak #88 Ha már a WoW-nál tartunk ez is havidíjas vagy csak az alapjátékért fizetsz mint a GW-nál. -
ekre #87 a lényeget még mindig nem érted.... nem rólad, nem rólam van szó, hanem egy szimpla lehetőségről, miszerint még szabadabb lehetsz és még nagyobb mozgásteret kapsz, valamint eléggé szinessé teszi a játékot a levegőben folytatott harc (alig várom már a sárkányom, ahogy meglesz a hátáról fogok stukaként lecsapni az áldozatokra). lényeg, hogy felmerült ez a relatíve nem szokványos dolog (mármint, hogy repülő hátasokkal arra és úgy mész ahogy akarsz). ettől tény, hogy egy game sem lesz jobb, de még a mai napig nem erről szólt az egész, te csak ezt szűrted le belőle. ennyi, semmi több. -
#86 Pedig nem rossz a wow nagyon is jo jatek en ezt elismerem kulomben nem jatszottam volna vele de:) igazabol csak varakozas volt egy valamire valo mmo-ra meg nem tudom hogy hosszu tavon a Vanguard lesz vagy sem.
Nagyon jol jellemzi a wow-ot o az MMO"RPG"-k NFS-e azt is kurva sokan veszik tobben mint az LFS/GTR/GTR2 es egyeb szimeket, a wow-ban az egyszerusege ami miatt sokan jatszak mert kerdem en a 8milla elofizetobol hanyan toltak le Naxxramast???? elenyeszoen szerintem... -
#85 Nekem ne mond en csak valaszoltam az elottem szolonak:P -
Indigo #84 Most meg NFS vs WoW? -
Indigo #83 Nem "sok ökör", hanem "sok birka"!! Bár tökmindegy, egyik értelmi színvonala sincs a másiké fölött... -
#82 Köszönd a cikk írójának, ő kezdte a hasonlítgatást. Ezért mondtam, hogy nem szerencsés. -
#81 atyám nem lehetne ezt a wowos témát végleg abbahagyni ? akinek az tetszik az játszon azzal. akinek meg nem vagy már beleunt annak jó alternatíva lehet a VG. ennyi. -
#80 -Minden új mmo játékot a wow-hoz hasonlítani tényleg már egy kicsit ötlettelen. Miért nem ír csak a játékról? Ha kihagyod, hogy "de a wow-ban így van, itt meg amúgy", akkor is érthető a cikk. Ezért mondják, hogy divat fikázni a wow-ot. Szóljon a cikk erről a játékról, nem egy régebbi fikázásáról.
-Rpg, nem rpg? Mi a szerepjáték? Valaki azt mondja, hogy csak az szerepjáték, ha kockával dobálsz, és a KM mesél, vagy ha egy játék ezt valósítja meg. Szerintem meg szerepjáték az, ha van egy karaktered, bizonyos paramétereit befolyásolhatod, és mások karaktereivel kommunikálhatsz. És innentől a cs is már szerepjáték, mert te mondod meg, hogy milyen egyenruhát viseljen a "karaktered", te veszed neki a fegyvereket, és ökörködhetsz a rádióban gyorsgombokkal. Kijelenteni tehát ilyen játékokról, hogy melyik rpg, meg melyik nem kb olyan, mintha csak feketét látnál meg fehéret egy szürke világban.
-Komjuniti. Tudotommal még nem jött ki olyan mmo, amihez tesztet kellett volna kitölteni, hogy megvehesd. Wow megvásárlásánál sem töltetnek iq-tesztet, vg előtt sem fognak személyiség-tesztet töltetni, hogy mennyire vagy segítőkész. Több vagy kevesebb (szerintem kevesebb) sikerrel meg lehet próbálni befolyásolni játékmechanizmusokkal a játékosok viselkedését és hozzáállását, de nagyjából egy közösség maga dönti el, hogy kit enged be köreibe. Ez nem az általános iskola, ahol azt mondja az igazgató bácsi, hogy ti vagytok az 1b, és nincs választásod. Ha bajod van a wow-ban játszó hülyegyerekekkel, akkor kerüld el őket, keress olyan guildet, ahol nincsenek ilyenek, vagy ügyelnek arra hogy kiszűrjék, vagy alapíts Te ilyen guildet. Aki azért sír, hogy nem találta meg a neki megfelelő közösséget néhány ezer magyar előfizető között, vagy néhány millió angolul kommunikáló játékos között, az magában kezdje a hiba keresését, utána jöjjön wow community-t fikázni.
-Hány képességed van, wow 3 gombos. Nem az alap interfésszel, de addonnal is gondjaim vannak hogy minden képességet kirakjak gombokra. Az egész 20"-os monitorom egy ikonhalmaz. Húzzon a f*szba aki azt mondja, hogy ennél több kell! Persze ezek kombinálási lehetősége és ez által új képességek kitalálása jól hangzik, de van egy olyan érzésem, hogy a wow is ezen az úton halad (hunterrel daze effektet raksz, akkor nagyobbat sebez a steady shot, mage-el ha befagyasztod frost novaval, akkor jobban krittel a frostbolt, meg még biztos sorolhatnám a sok hasonló spell nevét ami hatással van egy másik spellre, de én sem tudhatok mindent, és vegyétek úgy, hogy ez most egy gyenge pillanatom hogy ezt beismerem ).
-Egyetlen észrevétel és vészmadárkodás ha már a wow-hoz hasonlította a cikk írója, meg a hozzászólók is, és majd jól lehurrogtok miatta: a wow-ot nagyon sokan fizetik, ezért nagyon sok pénz folyik be belőle. Nemhogy elfogyott a pénzük, de úsznak benne. Miért mondom? Mert ennek jelentős részét nem csak a játék jelenlegi állapotainak fentartására (szerverpark, game masterek, stb), hanem a folyamatos továbbfejlesztésre költik. Lehet "a sok ökör"-t írogatni, amikor BC-ért állnak sorban az emberek, de átlagosan 3-4 hónaponként minden sorbanállás nélkül bekerül a játékba (a havi előfizetésen felül) ingyen valamilyen nagyobb méretű content vagy változtatás. Ez pedig egy mmo-nál elkerülhetetlen. Ezeket nem lehet végigjátszani, nincs egy utolsó boss, amit ha leölsz, akkor nincs tovább, vagyis nem szabad, hogy legyen. Ha valaki eléri ezt az utolsó boss-t, utolsó megszerezhető tárgyat, utolsó elérhető rangot, címet, akkor -1 előfizető. Minden alkalommal, amikor valaki eljut arra a pontra. Nagyon kevesen fizetnek csak azért havonta, hogy jó társaságban legyenek. Ezen felül még kell valamit nyújtania minden játéknak, és kívánom nektek, hogy ez a VG fejlesztőinek is sikerüljön
(Ejha! Lehet fikázás nélkül is hozzászólni? Ez is csak egy újabb "hülye wowos") -
Komolytalan #79 Akkor ne játsz vele - 1 lámával kevesebb - senki sem fog sírni. Egyébként nekem sokkal inkább izzadtságszagú volt az, amikor NFSben nem tudtak hosszútávú kihívást csempészni a programozók 0 skillje miatt - nem tudtak megírni egy IQból gyors AIt -, így beleraktak egy csaló AIt. Ez ellen úgy győzni, hogy hátha utolsó pillatban rakom korlátra, mert akkor amíg respawnol az útra addigra én beérek (különben 40000 km/h-val megelőz az utolsó kanyarban) - na ez igazi farmolás volt. WoWban legalább a mobok nem csalnak. -
cain #78 nekem nem kell ahhoz griffmadár, vagy sárkány hátasnak, hogy érezzem a szabadságot... de ez lehet, hogy a minden határon át nullához tartó szövegértésem velejárója. :P -
Commandante #77 "Milyen professiont válasszak? Mit farmoljak?"
na ez k****ra nem úgy hangzik, mint egy játék, hanem mint egy pályaválasztás elött álló fiatal monológja -
#76 pedig lesz ez még jobb is majd ha áttérnek U3 engine-re. -
#75 szerintem meg az eq1 is szebb.. -
#74 Maradok a LineageII-nél meg a GW-nál, nekem 22Gb-t nem ér meg egy "bughalmaz, bár szép, erőműkellhozzá, de nagyon játszható" MMORPG. A gépigény is felháborító, és a képek alapján még a L2 is szebb! -
Remetix #73 Gépigény: ezen tökéletesen fut: Pentium D @ 3GHz, 3 GB ram, Ati X1900XTX. A guildben akikkel beszéltem, szinte mindenki egyetért, hogy a ram mennyiségen múlik leginkább, 1 GB túl kevés :( -
#72 Nekem tetszik ez a játék! Ha nem lenne ekkora gépigénye, bizisten belevágnék! -
#71 buddy key van de csak CE-hez jár. nekem meg már csak 2 maradt azt meg tartogatom.
akit jobban érdekel a játék : vanguard.netformance.at -
#70 Hát a leírás alapján itt az első online játék amit kedvem is lenne kipróbálni, de nem lehet. Kár. -
kejki #69 Nincs valami mód, hogy ki tudjam próbálni a játékot, mint pl WoW-ban a Guest Pass Key vagy valami módon? -
#68 Mikor megláttam, hogy megint MMO-ról van cikk, tudtam hogy WoW vs. aktuális játék flame lesz :D -
#67 nem ez egy akkora világban abszolut nem mellékes. -
ekre #66 hmmm, a szövegértelmezésed erősen konvergál a 0hoz. a szabadságérzésbeli különbségről volt szó, ez meg egy eléggé arról szól :P de mint kiderült, a wow-ban is már szabad utakon lehet repkedni, nem kötött pályán. magyarázzam még, vagy már felfogtad? -
cain #65 whoa, repülő mount! aszta! mekkora fain! kemény dolog lehet leprogramozni. nem hinném, hogy két mmorpg "jóságát" az döntené el, hogy az egyikben van szárnyas hátas, a másikban meg nincs. persze jópofa, meg minden, de ez csak egy mellékes színpötty a paletta szélén. -
#64 Csak azt nem értem, hogy ezen mi 22 giga? meg azok a követelmények
Bár nemhiszem, hogy komoly -
#63 Vicces a baratok kozt-ot is sokan nezik pedig nekem ok is birkak de ha azt tetszik nekik nosza rajta:D -
Indigo #62 Sok birka... -
aDannyBoy #61 Népszerű-e a WoW? :)
(Bp, 2007. WoW:TBC release night) -
#60 Egyebkent mindenki azzal tolja amivel akarja ebben egyet erthetunk szerintem:-)
De nagy esz osztas remelem csak az irkal ilyen temaban aki nem csak wow-ot tolt mint "MMO":) -
GVG #59 na jó, a wowozás és a wow fikázása is divat:P -
#58 Huu te valami lexikon vagy ismered az osszes player nevet aki wow-ot tol magyarorszagon?
De legyen igazad Naxxban nem voltam:))BC-s instaban meg amig jutottan mert uninstall sorsara jutott a cucc Kharazan meg meg heroicok voltak 25 nem de mi lenne mas benne???? menj le 400x tonkenert mert az jo neked:)
Legjobban nekem a wow craft jon be igazan amikor magadnak craftolhatsz cuccokat masnak nem lol....