61
-
BiroAndras #61 "SB Live 5.1 :)
Ebből a kártyából nem 10 darabot vettek.
Vista Driver az nincs."
Az MS és a Creative összevesztek valami apróságon, azért nem volt eddig. Most már úgy tudom van. Mindenesetre én gyorsan eladtam az Audigy kártyámat, amikor hallottam a problémákról. Ma már az integrált zajkeltők is épp elég jók, nem érdemes vacakolni az egyébként sem túl jó SB kártyákkal.
Vadúj OS-hez képest egyébként kifejezetten jó a driver ellátottsága. Az XP sokkal rosszabb volt annakidején. -
BiroAndras #60 "SB Live 5.1 :)
Vista Driver az nincs."
Az MS és a Creative összevesztek valami apróságon, azért nem volt eddig. Most már úgy tudom van. Mindenesetre én gyorsan eladtam az Audigy kártyámat, amikor hallottam a problémákról. Ma már az integrált zajkeltők is épp elég jók, nem érdemes vacakolni az egyébként sem túl jó SB kártyákkal.
Vadúj OS-hez képest egyébként kifejezetten jó a driver ellátottsága. Az XP sokkal rosszabb volt annakidején. -
BiroAndras #59 "SB Live 5.1 :)
Vista Driver az nincs."
huuu #58 SB Live 5.1 :)
Vista Driver az nincs.
Támogatás terén bukutt a vista.
2 év múlva elvileg jön az új windows.
Kihagyom a vistát. Érdekes, hogy idáig nem tudtam kihagyni egyik windows példányt sem.
Reménykedek, hogy ezt sikerül.
Eddigi leggyengébb win-nek tartom.
Minnél tovább tökéletlenkedik vele a microsoft annál erősebb lessz az xp és más.
Sajnos kényszerből ezt kell használnom. Flash miatt, és számtalan program miatt nem váltunk.
"tökéletes nincs, de hogy ennyire szar legyen valami?"
-
BiroAndras #57 "ne nevezd már az xp-t mercinek"
Helyettesíts be akkor mást, tök mindegy. A lényeg, hogy az XP nagyságrendekkel többet nyújt, így természetes, hogy több erőforrást igényel (vö. a merci jóval nehezebb, így takarékosabb motorral is többet eszik). Másrészt a gépek teljesítménye is nőtt közben, így értelmetlen is lett volna ugyanarra a hardverre optimalizálni. -
#56 hát nem hülyeségből van még mindig tesco gazdaságos PC-kiárusítás ixpékkel... -
Lame #55 Ezzel en is igy vagyok.
SP1 elott tuti hozza nem nyulok.
XP-t is csak sp2 utan hasznaltam. -
#54 LOL ne nevezd már az xp-t mercinek :)))) merci meg pont nemjól jön ide. Ugyanis gyenge, de legalább sokat fogyaszt, + jó drága egy jel miatt :) -
BiroAndras #53 Egy merci többet eszik, mint egy szuzuki. Mi ezen a meglepő? -
#52 Azt még had tegyem hozzá, hogy én nagyon szivesen váltanék - szeretem az uj dolgokat, és sajnálom, hogy ez most igy néz ki. -
#51 Ez kb arra jó hogy elnagyoltan és összecsapva dobják össze az SP1-et. -
#50 Másik szobában 128 mega ramos gépen van xp és borzalmasan lassú, állandóan swappol még böngészésnél is, win98 sokkal gyorsabb. Erről ennyit. A saját gépemen anno ugyanígy 128 mega rammal is sokkal lassabb volt az xp mint a 98. Több rammal is gyorsabb a 98, de az xp akkor már nem annyira lassú mint 128 megával. -
Inquisitor #49 Lényegtelen mit gondolsz, a lényeg az, hogy működik és jobban megy mint a W98. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kéne bele több ram, csak egyrészt nehéz szerezni, drága és az egész gép nem ér annyit mint a bele tenedő ram :) -
turul16 #48 Ja halottam rola, de MS belso desktop gepeit nem biztos, hogy tudom scannelni :)
A 3.14csaba ingyen dolgozunk mar megint :)
-
Athlon64 #47 Oké zsok, én vettem az üzenetet
:) -
Benedicht #46 Nincs is azzal semmi gond, csak azert nem kell atesni a lo tuloldalara. -
Athlon64 #45 Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy miért vagyunk ilyen lelkesek.
Én speciál nem vagyok egy nagy bit huszár és bár mindig érdekelt az alternatív megoldás, de eddig még nem találtam egy kénylmesen használható disztribet sem.
-
Athlon64 #44 És ettől az elenyésző kis plusztól tetszik nekem jobban az ubuntu az összestöbbitől... -
Benedicht #43 "Szereintem meg Server 2003 -at hasznalnak itt, Vista -nak egyaltalan nem tunik az ujlenyomat alapjan."
LoL
A Vista egy desktop operacios rendszer, a szerver valtozata meg keszul...
Mennyit fizetnek nektek ezert a sok ubuntu/linux reklamert? -
Benedicht #42 Azt azert tegyuk hozza, hogy nem 0-rol kezdtek hozza megirni az ubuntut(debian alapok). Es a kiadasok is - mint ahogy a tobbi disztribucional is - ugy neznek ki, hogy berakjak a progik ujabb verzioit, lemegy a beta, RC1, stb. es kesz is az uj kiadas. Emellett a disztribucio keszitoi elenyeszo mertekben valtoztatnak a programokon, irnak ujakat. -
Benoke #41 Szívből kjívánom neked hogy az írásod alapján 128Mb -ram legyen csak a gépedben XP -hez. :) Aztán majd beszélgethetünk tovább, hogy milyen gyors is az XP :) -
gforce9 #40 A gyártó nem támogatja, nem a vista, ha minden szarhoz van benne driver, miért ne tették volna bele a vistába ezt is ha a gyártó lett volna olyan kedves és megírta volna alá... de a gyártó azt akarja, hogy a vista alá vegyél új kártyát, nem csak az MS akar keresni a vistán, hanem minden gyártó illetve szoftverfejlesztő cég, aki megteheti és van pofája hozzá. -
turul16 #39 nmap -sS -sR -sV -O -PI -PT microsoft.com
Starting Nmap 4.20 ( http://insecure.org ) at 2007-03-10 10:02 CET
Warning: Hostname microsoft.com resolves to 2 IPs. Using 207.46.197.32.
Warning: OS detection for 207.46.197.32 will be MUCH less reliable because we did not find at least 1 open and 1 closed TCP port
Warning: OS detection will be MUCH less reliable because we did not find at least 1 open and 1 closed TCP port
Interesting ports on 207.46.197.32:
Not shown: 1694 filtered ports
PORT STATE SERVICE VERSION
25/tcp open smtp Microsoft ESMTP 6.0.3790.1830
80/tcp open http Microsoft IIS webserver 6.0
443/tcp open http Microsoft IIS httpd
Device type: general purpose
Running (JUST GUESSING) : Microsoft Windows 2003|2000|XP (95%)
Aggressive OS guesses: Microsoft Windows 2003 Server SP1 (95%), Microsoft Windows 2000 Server SP4 (89%), Microsoft Windows 2000 SP4 (89%), Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition 64-Bit SP1 (89%), Microsoft Windows XP SP2 (89%), Microsoft Windows XP SP2 (firewall disabled) (89%), Microsoft Windows 2000 SP3 (88%), Microsoft Windows 2000, SP0, SP1, or SP2 (88%)
No exact OS matches for host (test conditions non-ideal).
Service Info: Host: CPMSFTWBC10.phx.gbl; OS: Windows
Szereintem meg Server 2003 -at hasznalnak itt, Vista -nak egyaltalan nem tunik az ujlenyomat alapjan. -
Athlon64 #38 Na majd megpróbálom ahogy írtad. Mindenesetre köszi.
Kár hogy erre nem a Vista figyelmeztet, hogy ha futtatni is akarom akkor ezt vagy azt tegyem. -
Athlon64 #37 Ja SB Live 5.1
-
Athlon64 #36 Az ubunturól infó -
Athlon64 #35 Az Ubunturól infó -
gforce9 #34 Ez más programmal is lehet így vista alatt. A Total commander bizonyos verziói hasonlóan furcsák, lehet telepíteni de nem indul vagy elindul a telepítő, de jogosultság problémára hivatkozva leáll. Viszont ha adminisztrátorként telepíted (jobb klikk a telepítőn -> run as administrator) akkor gond nélkül felmegy és hibátlanul működik, próbáld meg így futtatni a trackmania telepítőjét is. Ez a hiba egyébként nem tudom, hogy a szoftver vagy a vista bűne, gyanús, hogy is-is. -
thinker #33 SB Live 5.1-ed van? Mert elvileg azt nem támogatja Vista. -
Athlon64 #32 Az Ubuntu Linux project 2004-ben indúlt, és most ott tart, hogy LiveCD-ről boot-olva telepítheted magyarúl (is) grafikus módban. A programok hozzáadása/eltávolítása alkalmazás eléd tár egy tömeg progit (egyik jobb, másik rosszabb). A csomagtelepítő végtelenűl egyszerűen felnyomja az azzzal kompatibilis progikat.
Szóval 3év alatt itt tart és folyamatosan fejlődik, fél évente új verzióval (újjításokkal) ami egy alap az Ubuntu-nál. /2007 április 19. jelenik meg a következő verzió/
Nem azt mondom, hogy már most tökéletes, de ez az Ubuntu negyon arra van belőve, hogy minnél felhasználóbarátabb és használhatóbb legyen. -
Athlon64 #31 Én felraktam a Vista HomeBasic-ost vagy mit, és az SB Live-ot nem ismerte fel csak az alaplapi hangot.
Aztán felraktam az ati drivert és a Trackmania Nations-t. Indítanám, de semmi.
Azt mondták egyik fórumba, hogy nincs jogosúltsága a proginak a futáshoz.
De akkor miért nem dob fel egy árva hibaüzenet, vagy jogosúltsági megerősítés ablakot?
Ha olyat futtatok Ubuntu Linux alatt ami rendszerközeli akkor elsötétiti a hátteret és kidob egy abalakot, hogy akkor adjam meg a root jelszavam.
Ez miért nem teszi meg?
-
turul16 #30 UIF-terminal
UIF-hwsw
Valahol azt olvastam, hogy Vistanak ugy van kialakitva a felulete, hogy gyorsabbnak nezzen ki, meg ha valojaban lasabb is. -
dome911 #29 ...egyébként a Microsoft áttért már XP-ről a VISTA-ra? [#vigyor4 -
bunny #28 hehe, úgy látszik nem én vagyok az egyetlen, aki SP1 előtt nem hajlandó a cuccost használni. XP is akkor kezdett el használható lenni... -
AnonyX #27 Hát nemtdom ti hogy vagytok vele, de nekempl.totál bejött a Vista. Gyorsabb mint az XP szerintem. Valahogy gördülékenyebbnek érzem az egész rendszert. -
turul16 #26 'winnel' <- elirtam ->'wine-al'
blender-rol gondolom halottal.
OOo -is, dia, texmacs... biztos ismerosen cseng...
-
#25 Erről mind csak a programokat készítő fos cégek tehetnek, nem a linux. Linux tökéletesen megfelelő desktop gépnek, munkára, opengl-es játékra akár akkor is ha az vindózra készült eredetileg, szervernek(mind tapasztalat). -
turul16 #24 Linux Elf binary futatt, glibc -linkelve hozzza.
Win valmi COFF-ot, amit ok PE -nek hivanak , win32 libbel.
Mar itt is van elteres.
Win -en sok fuggvenynek fura neve van, mas parameter szammal hasznaljak mint ahogy egy ket szbvanyban leirtak.
De ez most mindegy.
A lenyeg : photoshop, dreamweaver..
A, Fordulj az Adobe -hez panasszal az o tudja protolni ezeket Linuxra.
B, Keres mas hasonlo programot helyetuk, pl gimp,nvu,xara Xtreme
C, emulald a wint, cxoffice gondolom a tobbi emlitett szofverhez kepest olcso, vagy told simma winnel
D, Maradj win user, (ahogy mondani szoktak aki igazan valtani akkar megoldja.) -
sathinel #23 A nyilt forráskódú progikhoz álltalában meg szokták a cégek adni a progit, mert máshogy kinek kéne szerinted megírni? Szerintem ez változni fog. Pl Maya megy, és ha kompatibilitásról van szó akkor hardware-szempontból eléggé jól ellátott. Az egyetlen hátránya, hogy azok a cégek akik nem szeretik megosztani a progit, (bár Maya sem 2 forint) azokra emulátort kell használni. Azért jövök ezzel a progival mert ezt ismerem, és ezt használtam már. Az MS-nél egyébként bevállalták hogy opendokument formátumban is lehessen menteni, mivel sokan használják már. Egyébként szerinted megcsinálta volna? Gimpet pedig utánna lehet nézni mint már máshol írtam Filmekhez használják Hollywood-ban. De ha mutatsz olyan oldalt ahol arról van szó hogy a linuxos társadalom elítéli ezeket a progikat akkor igazat adok. -
assdf #22 Egyébként ahhoz képest hogy milyen brutál igényeket hallottam a vistáról, felraktam vmware-ben 768 ram van a gépemben és gyakorlatilag alig lassabb mint az ugyanúgy vmware-ben futó xp...