61
-
#21 "photoshop, dreamweaver flash 8 3d studio max, office megy rajta ? "
Istenem mit meg ne adnék - ha ezek mennének LINUXON
Az a legviccesebb az egészben, hogy ez a probléma - UGYANEZEKKEL a nevekkel
évek óta van - és szartak rá megoldani - vagy érdekszövetséget alakitani
a kompatibilitás végett - szégyen szálljon a LINUXRA -
turul16 #20 Bizonyara nem halottal az Apple+Intel hazassagrol, errol fuj a szel.
Nincs mit szepiteni a Vista, jelenlegi allapotban komoly celokra nem megfelelo. A remneny meg el, hogy talan az SP1 -el hasznalhato lesz. Es nem fog tulzottan a szemlyisegi jogok ellen tenni (tul sok hazza telozassal, meg ilysmivel).
Hagy ne keresem mar meg a tobbi, jelntest rola, ha valaki nem igy olvasta eddig. -
#19 Most az kit érdekel hogy nekik nem nyerték el a tetszésüket? Majd ha nem tetszik nekik a vista akkor az embereknek se fog az intel. -
#18 jó ég... ahogy elnézem a nickeket megint összegyült a Linux Fanclub és szánalmas hazugságokat terjesztenek a Vista-ról -
roliika #17 Flashre nincs alternatíva /"Kedves" Blackpantheres ügyfélszolgálatos a flashes kérdésre elüldött a halál f*xára./. Mármint környezetre Linux alá. Egy 25 megás doc-tól pedig meghal az Open office...szal e-bookot se akarjunk nagyol olvasgatni...neeem erre való a Linux...servernek viszont tökéletes. -
Morden23 #16 Ezen egyébként nem is kéne vitatkozni (nem neked szól ebben az értelemben). Mindenki azt használ, amire szüksége/igénye van. Nyilván az alapján döntök, hogy mi NEKEM a megfelelő a SAJÁT céljaimra (magánszemély esetén), vagy hogy mi a jó az adott közösségnek (cég, hivatal, iskola, akármi).
Aki az alapján dönt, hogy mi a neve, az szimplán hülye, vagy valójában semmi dolga nincsen. -
#15 Tegyük hozzá, a te munkádhoz alkalmatlan... van aki nem ilyesmikkel dolgozik, és van olyan is aki képes megszokni egy másmilyen programot is. -
BCs design #14 photoshop, dreamweaver flash 8 3d studio max, office megy rajta ? nem
szeva munkához alkalmatlan sajna a linux pedíg örülnék neki ha azt használhatnám de használhatatlan félmegoldások stb nem kell senkinek -
sathinel #13 Játszani xp alatt de ha tudod mit csinál az ms a direcx-el akkor nem kérdezel ilyesmit. Én tényleg nem értek a linux-hoz, de jól tudom használni arra amire akarom. Én ezeket csak azért mondom hogy ott is volt fejlődés és ha nem kell extrém dologra, akkor ingyé ott. Amihez kell ahoz win-t használok. De ez nállam kifullad játék alat.. Kicsit húzós még belőni néhány dolgot, dehát ez ingyé van nem is bántom őket ha nekem nem megy valami az az én bajom:D -
irkab1rka #12 nyilván nem próbáltál még komoly dolgot csinálni a gépen.
Teszem azt DRI-t telepíteni SIS chipsethez. Csak mert nincs, és nem is lesz, én meg valahogy nem akarom megírni.
Vagy telepítsél már valamit, ami meghívja a gcc-t. Hello, aztán csak nézel, hogy honnan is van ennyi warning, aminek a scrollozása duplájára növeli a telepítés idejét.
Tévedés ne essék, hihetetlenül sokat fejlődött a *nix. Csak azt ne felejtsd el elmondani, hogy még van hova... nagyon.
Ja, és mondd már, hogy megy a STEAM linux alatt? Nagyon szaggat a source? :))))) -
sathinel #11 Én most nézegetem az Ubuntut. Slackware, és SUSE volt még. Azért nagyon durva hogy szinte minden kérdésemre több ezer oldal ugrott be hogy kell megcsinálni, beállítani. Ja és magyarul is. Nem értessz hozzá? LiveDVD, felmegy a gépre, majd látsz egy ikont a desktopon hogy install. És graf környezetből minden. Ha csicsás villogó, forgó desktopot akarok akkor az is megy.
Xp ami még fenn van. Váltani talán ha már mindenhol azt olvasom hogy minden megy rajta. Játékok így is jól futnak. Majd ha talán kinn lessz egy pár DX10-es játék. De ahhoz is kell vidkari. Tehát nem most lessz. Az meg hogy hogy néz ki nem érdekel. Xp is kb úgy néz ki mint a 98 hogy gyors maradjon.
Így is tetűlassú: mennek: Miranda IM, Steam, Supertorrent, oppenoffice, skype, COMMODO, virtual deamon, winamp, AVAST, Nvidia progi. Ezek amíg elindulnak normálisan addigra elalszok a gép előtt. Na jó nem de megszoktam hogy ha kattintok, akkor máris megjelenik mert ha nem akkor most mit csinál? -
strogg #10 szerintem meg nem az sw a nagyonszar, hanem a koncepció. (ettől függetlenül én maradok at ubuntunál).
Eddig ugyanis az volt a trend, hogy volt egy windows, elterjedt, használták X évig, kiadták ak övetkezőt, és a fogyasztók váltottak. A "törés" a w2000 XP között kezdett megmutatkozni. A fogyasztók szemlélete kezdett változni. Ebben sok minden bennevan. Pölö: költség hatékonyság, nyílt forrás szemlélete is terjed.
Eljutottunk oda, hogy a fogyasztó már csak két esetben vált.
1. ha már túl sokan váltottak, és miért ne!
2. Az új win sok olyasmit mutat fel, ami számára alapvetően újdonság.
Az összes vistát bemutató cikk tartalmazza azt a gondolatot, hogy "szép,szép de..." nem látják az egetverő fejlődést, ami indokolná a váltást. Ezt a tendenciát tovább gerjeszti, hogy a warez elleni megoldások körülményesebbé teszik az illegális példányok telepítését. Ráaádsul ez az első win amelyik ilyen sokféle kiszerelésben kerül a polcokra egy olyan fogyasztói rétegnek, aki megszokta, hogy van "A windows". Teljesen ismeretlen számukra a linuxban megszokott többféle kiszerelés, ún: disztribúció. Az m$ jól látja, hogy súlyos roadshow, és méregdrága népszerűsítő kampányra van szüksége. Magyarán tukmálnia kell, mert redmond hozzáállása nem, a fogyasztók hozzáállása viszont változott az új verziókkal szemben. -
BCs design #9 ez akkor nagy bepancsolás az ms nek hogy hihetetlen :D de igaz :D -
dyra #8 Én is számtech boltban dolgozok, és valóban szar. Sokat kell klikkelgetni, sok hülyeséget kérdez, ugyanakkor szájbarágos is lett. Szóval masszivan körülményes. Amúgy szerintem is jó lesz az SP1 után. -
Inquisitor #7 Miért is? Ugyan úgy nem voltak driverek, nem ment egy halom program stb.
Viszont ennek ellenkezője sem igaz, mert akkor XP-re is írták, hogy mekkora gépigénye van (csak ki kell kapcsolni amit ember nem használ!), meg 512MB ram kell neki minimum, aztán még is jobban ment 128MB-al, mint a W98. De legalább is stabilabban ...
Simán arról van szó, hogy megint új az OS, emberek pedig ha nem értenek valamihez, akkor az simán f*s szerintük.
(Számtech boltban dolgozom, ott ugyan ez a szitu, ha egyszeri user nem ért valamihez, akkor az biztos sz*r és nem benne van a hiba ...)
Amikor már mindenki keni vágja, hogy kell a jogosultságokat belőnei, és azok nem tezsnek keresztbe a régi programoknak, akkor szépen el fogják fogadni. -
Benoke #6 Az XP jóval kiforrotabb volt mikor megjelent, mint amilyen most a Vista. -
#5 Nem tudom, mi azon a meglepő, hogy már dolgoznak az új Windowson. Várniuk kéne 2 évet? Azon meg nem kell csodálkozni, hogy szervernek nem jó, mivel nem annak szánták, arra ott a Server2003 illetve jön a Longhorn Server (Server 2007?), melynek a kernelét majd megkapja a Vista az SP1-ben.
Sathinel: XP 2014-ig lesz támogatva, Vista otthoni verziói (Home, Home platinum, Ultimate-csak tudnám ez miért) csak 5 évig (tehát 2012-ig) lesznek támogatva, a többi 10 évig. Ezt amúgy én is furcsállom:)
zero977: konkrétan mi bajod volt vele? -
#4 Az Intel vár a frissítésre, de a vásárlóknak azért ajánlják... Biztos nekik nincs szükségük a forradalmi C2D-Vista párosra
Kernel-optimalizációt valahogy a Skypeskype konferenciahívásához hasonlóan képzelték el?:)
Az meg, hogy a MacOS s a Windows minden eddiginél közelebb kerültek egymáshoz... Küllemben talán:) -
roliika #3 Szííváááás...jaja az MS sem igazán bízik a Vista sikerében, már "dolgoznak" az új oprendszeren...az XP 4 évvel tovább lesz támogatva mint a Vista...nem is csoda, egy csomó melót és pénzt öltek már bele, és mára szerintem egy elég barátságos oprendszer lett, de szervernek továbbra sem állja meg a helyét. -
sathinel #2 "Véleményét összefoglalva a következő képet kapjuk: a magánszemélyek a külcsín hatására fokozatosan beadják derekukat, míg a nagyvállalatok mindenképpen kivárnak az első javítócsomagig." Hát nem látja rosszul, de még a javító csomag után is mi az amivel többet ér pl egy cégnek? Ahol nincs csicsa meg nem kell ennyi minden, Az xp meg elvisz mindent még. Azt is halottam hogy az XP tovább lessz támogatva mint a Vista:D -
zero977 #1 Nagy blama ez a Microsoftnak .
Csak ezt nem értem hogy az több ezer programozo, a több évi feljesztés és a több béta verzió ennyit ért ?
1 hétig tudtam csak használni, tegnap tértem vissza az XP-re .
Látszik , hogy jó LESZ a Vista, de most nagyon bétának tűnik ...