148
A súlyadót átalakították gépjárműadóvá
-
[Walaki]D`Lair #68 Én meg ültem RX-ben és télleg feleannyit (najó, mondjuk 60%-át fogyasztja) -
Dodo55 #67 Mentünk, volt egy autó előttünk aki ment rendes sebességgel, a lámpa zöld, átmegyünk a vonalon, a lámpa sárgára vált, mi pont a sínen, erre az ellőttünk lévő autó beletapos a fékbe...
Szerintem inkább az előttünk lévő autó vezetője nem ismerte a kreszt...
Tolatni persze nem tudtunk volna, mert mögöttünk is voltak, és ha tolatunk, akkor csak jobban rámentünk volna a sínre, mert így csak az autó hátsó fele lógott a sínre.
Még szerencse, hogy hamar zöldre váltott újra a lámpa.
Az "ismerősöm" meg autógépészmérnök, és kresz könyvet írhatna, ha lenne rá türelme :)
De én inkább úgy hívom őt ismerős helyett, hogy Apa :D -
#66 Ja értem, bocs :) -
#65 Amerika a világ egyik legnagyobb légszennyezője a gyáraikkal és az autóikkal. Antipatikus egy társaság. -
#64 Hát semmiben nem értünk egyet, de csak annyira reagálnék, hogy a KRESZ-szel köszönőviszonyban sem volt szerintem az az ismerősöd, aki a villamos, illetve a piros lámpa elől mentett meg, mert az a legalapvetőbb, hogy nem hajtasz rá a sínre/be a kereszteződésbe, amíg nem tiszta az út előtted. -
DJ BP #63 jól van csak vicceltem :) -
#62 + a kötelező bitosítás, ezek közül amit megértek az az autó + benzin + biztosítás, mert ezeknek értelme is van. Súly(teljesítmény)adó, átírás, zöldkártya, műszaki, stb. felslegesen terhelik az autósokat, mert tudják, hogy úgyis kifizeti aki autózni akar. Most állok vizsga előtt, persze az sem ingyenes, 100 ezret rég túllépte ez is. Pl. műszakit zöldkártyával összekapcsolhatnák, de itt nem az a lényeg hogy a nép boldog legyen, mindegy ki van kormányon, az a8-as vagy vmi más akkor is "jár" nekik. -
DJ BP #61 hogy nekem gyenge autó nem kell, nem fogom kockáztatni az életemet, mert szerintem ha nem elég erős egy autó, akkor nagy bajba lehet keveredni,
Azért ez túlzás, 1-esben ugyanúgy kiugorhatsz, ha jön a villamos.
És milyen erő lenne elég? -
#60 A DAS sem áll a törvények felett, így teljesen függetlenül attól, hogy valaki DAS-os vagy nem, a törvények/jogszabályok, bizonyos esetekben a bíróság dönt. -
DJ BP #59 de egy Civicről, Priusról van szó. Az RX alapból olcsóbb. Mellesleg az a fogyasztás nem úgy van azért... Olvastam jópár tesztet -
DJ BP #58 Ki a fenét érdekli az, hogy 10 évvel később megy tönkre a környezet, ha ezért cserébe az embereknek szenvedniük kell a sok könyezetvédelmi sz*rság miatt?
Például rinyálnak a CO2 kibocsájtás miatt.
Hát a növények nem azt "lélegzik" be véletlenül, oxigént termelve?
És ha tönkremegy, akkor itt pusztul meg mmindenki. Azért ez a radikális vélemény már a ló túloldala...
Amcsikat jobban tették volna ha jobban adóztatják, így 6 literes autóik miatt is tartunk ott ahol. Ha nekünk elég 2 literes pl., nekik miért nem jó az 3-4 literesek helyett? Ne mond hogy ez jó... Természetesen ez jóval korábban kezdődött. Európai gyártók és országok az olajválság miatt akkoriban meghúzták a gyeplőt. Amcsik meg szartak bele... Eszetlenek és felelőtlenek. Ami itt van nem jó sztem se, de USA sem, az már a ló túloldala -
[Walaki]D`Lair #57 Hogyhogy nem térül meg??
Fele annyit fogyaszt városban egy RX400h, mint a volvonk...sztem azért ez elég jó :) -
Dodo55 #56 Amúgy ez a kicserélem a motort egy V12-esre nagy hülyeség, mert egy soros 4-es helyére soha nem fog beférni egy V12-es... -
Dodo55 #55 Ami ebben az országban folyik az autósokkal szemben, az már a legbrutálisabb diszkrimináció.
Amerikában az autó szent dolog, ott nem lehet nélküle élni.
Itt meg sokan legszívesebben kitiltanák az autókat az országból.
Ki a fenét érdekli az, hogy 10 évvel később megy tönkre a környezet, ha ezért cserébe az embereknek szenvedniük kell a sok könyezetvédelmi sz*rság miatt?
Például rinyálnak a CO2 kibocsájtás miatt.
Hát a növények nem azt "lélegzik" be véletlenül, oxigént termelve?
Én azt mondom, hogy az autót itt is el kell fogadni, és nem alkotmányellenesen többszörösen megadóztatni az autózókat.
Nekem amúgy még nincs autóm, de ha minden igaz 1 év múlva már lesz.
Én akkor megmondtam, amikor szóba került a dolog, hogy nekem gyenge autó nem kell, nem fogom kockáztatni az életemet, mert szerintem ha nem elég erős egy autó, akkor nagy bajba lehet keveredni, minket már mentett meg a motor ereje egy villamostól, amikor a sínen rekedtünk, mert az előttünk álló autó megállt előttünk, amikor piros lett a lámpa, de úgy, hogy a lámpa előtti vonalon átment már, mi is, mert az a sín előtt volt.
Meg ott van mondjuk a katalizátor, az is csak a környezetet védi, az autót meg károsítja. Ha nem megy egy henger, akkor lehet cserélni a katalizátort, nem lehet ólmos benzint használni(bár azt betiltották már amúgy is), mert rárakódik a katalizátorra, de az ólom nélkül meg szétmennek a szelepek egy idő után, meg ott van a kb. 10 lóerő is, amit elnyel. -
DJ BP #54 kérdés, mi van akkor ha két DAS-os ütközik, és nagyon kétes a szitu? :D -
BenceYCE #53 Ja! A D.A.S. jó! Nemrég a hűtővel volt gond. Kicsit odapírítottak és máris ment minden rendjén. Nekem teljes csomagom van. Kell a májermercisek ellen a cégnél, meg amúgy is. Könnyebben kicsengetem ezt a pénzt mint akár egyetlen egy perköltséget. -
BenceYCE #52 Nos azt hiszem állambácsi nem akarja elkövetni megint azt a hibát amit a taxisblokádnál ejtettek, így nyugodtak lehettek, lassan de biztosan húzzák meg a nadrágszíjatokat a torkotokon. Mert akkor nem mész az Andrássy útra macskakövet felszedni csak ha már a kaját húzzák vissza a torkodból. De ezt láthattuk amikor visszakoztak a hév bérletek drágulásánál. Nem akarnak fővesztést. Pedig az első és legradikálisabb gondolatom az, hogy teljes vagyoni felelősség minden politikusnak halálbüntetéssel egybekötve. Nemám tilitolizok a pénzzel, majd bejelentem, hogy elbasztam, lelépek. Tízezreket nyomorít meg a hitel és a többi finomság, nehogymár ő ússza meg... -
#51 De a jelenlegi állás szerint csak annak éri meg áldozni egy ilyen autóra, akinek hobbija a környezetvédelem, mert hogy nem térül meg, az tuti. -
[Walaki]D`Lair #50 Az a 300+Le-s Lexus úgy 300+Le-s, hogy közben 196g széndioxidot bocsát ki, mert a teljesítménye felét elektromotorok adják... -
DJ BP #49 Persze nálunk még a hibridek után is különadót kell fizetni...
Viszont csak 190e a regadója :). Mondjuk az a vicc, hogy a 300+ lovas Lexusnál is ennyi, a környezetvédéshez mi köze egy 300+ lovas luxusautónak? :) Ezért olcsóbb a V6-osnál, amin 3 misi van... -
#48 Szerintem a célcsoport a sportmotorosok tábora volt. Kis súly, relatíve nagy teljesítmény. Náluk sokszorosára nőtt az adó. -
#47 A Hummeres a súlyadó alapján is sokat fizetne.
Jelenleg arról van szó, hogy egy új, drága autó tulajdonosa (amiért egy csomó ÁFA-t is kifizet a vásárláskor), mondjuk egy VW 1.4 TSI 170LE-s motor után sokkal többet fizet, mint egy nehéz, környezetkárosító, még ennél is nagyobb teljesítményu 10-20 éves BMW tulajdonosa, aki elméletileg nagyobb kockázatot jelent minden szempontból.
Ezek a márkák most csak például szolgáltak, de a fejlett motorok kisebb hengerurtartalom és károsanyag-kibocsájtás mellett nagyobb teljesítménnyel bírnak, és pont ezeket sarcolják meg, szerintem logikátlanul. -
#46 A teljesítményadó azért hülyeség, mert azt bünteti, akinek új (ergo környezetbarátabb, újrafelhasználható, kisebb károsanyagkibocsátású, neadjisten részecskeszűrős, aktív katalizátoros) autója van. A 20 éves füstöt okádó roncsokat pedig előnyben részesíti.
Nyugaton a helyzet éppen fordított: ha már hajlandó voltál pénzt áldozni, hogy a kocsid ne egy gyárkémény legyen, akkor fizess kevesebbet utána.
Persze nálunk még a hibridek után is különadót kell fizetni... -
#45 szerencsére lassan elfogynak. -
DJ BP #44 igen, de mekkora felháborodás lenne? :D -
#43 ha azt akarja az ember hogy a szenyező elavult stb minél hamarabb eltünjön akkor sajna nincs más megoldás. -
DJ BP #42 ez érdekes, megállapítod, hogy csak szivatják a szegény átlagembert, aki szegényebb, azt meg egyenesen büntetnéd az autója miatt? Pedig sztem az jó, hogy ők járnak jobban. És örülök neki, hogy egy S55AMG mercis sokkal többet fizet :) -
Borg #41 Felesleges más országgal hasonlítani minket, mert egyik sem járt/jár abban a cipőben az államháztartást illetően, amiben mi. Ilyen formában pedig perszehogy alacsonyabb, vagy magasabb egyikmásik adó. -
#40 Azt a pár sört, amivel kevesebbet fogsz meginni, hogy ki tudd fizetni a különbséget, a trabisok isszák meg. Ennyi. Ne sajnáld már tőlük. :-D -
#39 Csak összehasonlításképpen: a hobbitoknál kissé másképp mennek a dolgok.
Itthon meg lehet szívni. -
#38 na most azért ne a hamus alapján ítéljünk már, amúgy tényleg a legjobb :) -
#37 tavaly beszéltem ismerőssel ő mondta hogy ez lesz. -
#36 A legtutibb verda. Volt nekem anno vagy 5 db. :-)
Be lehet azt szépen állítani, csak nehéz...
A hamutartó volt a kedvencem benne. Olyan jó helyen egyik luxus xarba sincs. :-) -
Borg #35 10.800-at fizetek egy évre az autómra, és minden autóval kapcsolatos szerződést (biztositások, szervizelések, adásvétel, büntetések, balesetek, stb), illetve a bennülők egészségét is jogvédik, állva minden költségét a pereknek, ügyvédeknek stb. És ugye nem csak költséget állnak, hanem intézkednek is, mindent szerveznek helyetted, csak telefonálni kell nekik, hogy ez vagy az történt. Nem te rohangálsz ügyvédért, szakértőért, súlyos tízezrekért, és annak a veszélye se áll fent, hogy az eljárásba hiba csúszik (pl a baleset helyszínén nem úgy rendeztek mindent ahogy kellene). Szerintem simán megéri, ez a havi 900ft. -
#34 Trabi, bogár ugyanaz :) ők faszául tapsolnak de az 1.4-es Hondánkra kicsit több lett.
A colt az csak 1.3 (enyém) arra pár száz forint a különbség nem tétel, de valakinek igen -
Vlala #33 Nem, úgy volt, hogy 2003-tól tűnnek el, de a Trabi halhatatlan ;) -
#32 De látod itt megint annak sír a szája, aki újat, nagyot akar venni, nem a trabisok... :-D -
#31 nem úgy volt hogy idén nyártól eltünnek a trabik?
amúgy meg részemről a sok füstölő sz@rt büntetném...... -
Vlala #30 Szerintem ez a rendszer jóval igazságosabb, mint a régi, korábban az ezerötös Lada egy kategóriában volt az új nyugati gépekkel. A Trabantosok és a Kis Polskisok a megmondhatói, hogy 24-26 lóerővel is szép az élet, ezeknek az autóknak a tulajdonosai kb. 2.000 Ft-ot fizetnek az új rendszerben, az eddigi 7200 helyett. 10 évtől fölfelé ('97-es autó, mi baja lehet?) már elég kedvező a díj.
Aki árut szállít, az úgyis a megrendelővel fogja megfizettetni... -
#29 A teherszállítást sztem ne keverjük ide, mert az más kategória...