Gépjárműadó új formában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jelenleg arról van szó, hogy egy új, drága autó tulajdonosa (amiért egy csomó ÁFA-t is kifizet a vásárláskor), mondjuk egy VW 1.4 TSI 170LE-s motor után sokkal többet fizet, mint egy nehéz, környezetkárosító, még ennél is nagyobb teljesítményu 10-20 éves BMW tulajdonosa, aki elméletileg nagyobb kockázatot jelent minden szempontból.
Ezek a márkák most csak például szolgáltak, de a fejlett motorok kisebb hengerurtartalom és károsanyag-kibocsájtás mellett nagyobb teljesítménnyel bírnak, és pont ezeket sarcolják meg, szerintem logikátlanul.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Nyugaton a helyzet éppen fordított: ha már hajlandó voltál pénzt áldozni, hogy a kocsid ne egy gyárkémény legyen, akkor fizess kevesebbet utána.
Persze nálunk még a hibridek után is különadót kell fizetni...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Be lehet azt szépen állítani, csak nehéz...
A hamutartó volt a kedvencem benne. Olyan jó helyen egyik luxus xarba sincs. :-)
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
A colt az csak 1.3 (enyém) arra pár száz forint a különbség nem tétel, de valakinek igen
amúgy meg részemrõl a sok füstölõ sz@rt büntetném......
Aki árut szállít, az úgyis a megrendelõvel fogja megfizettetni...
Nem vagyok sértõdékeny.
Értem én mit akarsz mondani, de olyan törvény nincs, amibe ne lenne hunyó.
Ezzel próbálják a "tehetõsebb" réteget jobban adóztatni.
gyorshajtók (nagy motor, hülyegyerek, tisztelet a kivételnek, ha van)
több pénz 2.0 felett
ezzel csak egy gond van akinek kell a nagy és nehéz autó járni fog vele, mert árút ugye kell szállítani
a gyorshajtónak nem jön meg az esze, mert többet fizet, sõt nyomja neki mégjobban, mert többet fizet akkor legyen oka rá
2.0 felett meg vagy eladja vagy ki tudja fizetni csuklóból az ilyet mert a nyakában is kb 15x olyan értékes fux lóg
Idén megcsináltatom márkaszervizes számlára a szilentezést (megint), jövõre pedig ráverem az egészet a városra, ha megint kell. Szivassák azt, akit lehet.
Tehát:
fizetsz az autódért amiért megveszed, ez máshogy nem megy
fizetsz azért, hogy jogilag is a tied legyen
aztán vizetsz a benzinért ami azért annyi mert azt mondják,hogy annyi, de kell, mert ha már megvetted, járjál is vele,
fizetsz azért, mert megmondják neked, hogy semmi baja (ez a mûszaki v.)
fizetsz azért, mert jól mûködik (károsanyag kib. stb. szal "zõdkártya")
és fizetsz a szerelõnek mert a szar utak miatt gömbtámaszt, lengéscsillapítót felnit, meg a többi futómûalkatrészt cseréled
+ most jön az, hogy találjunk még ki valamit 😛
Aki autót vesz tidztában van vele nem idegeskedni kell, hanem elfogadni, hogy ahol lehet lehúznak, mint disznó :S
Mondjuk ezzel úgy vagyok, hogy a tuning nem létszükséglet 😊, nem kötelezõ 😊
Teljesítmény után fizetsz. Nagy autó, nagy motor, nagy teljesítmény.
Teljesen jogos. Ha kis atód van, de beleraksz egy V12-est, ami 20 litert zabál, nem kicsit szennyezed a környezetet, de te vagizni akarsz, akkor fizetsz. Ennyi.
Innen már csak egy lépés a TÜV-özés, mint tõlünk nyugatabbra, ahol csak egy alkatrészt tuningra cserélszt, akkor azt a TÜV-vel be kell vizsgáltatni, és engedélyeztetni, lepapírozni stb. És sajnos mivel ez egy újabb bevételi forrás lenne az államnak (vizsga, és okmánydíjak), tuti meglépik nálunk is.
Szerintem sem ez fogja tönkretenni azt, akinek amúgy is volt 2-5 millája egy ilyen autóra, vagy havonta annyi pénze, hogy a 30-60 rugós törlesztõrészletet fizesse éveken át. Persze aki kicentizte, az ígyjár. De meg is érdemli, ha tovább nyújtózkodott mint ameddig a takarója biztonságosan elér. És ilyen mondjuk elég sok van, mióta a 0ft-tól el lehet vinni az óccsó autókat, és csak 1-2 év múlva jönnek rá, hogy nem birják fizetni a nagy havi részletet.
Szal itt nem magával a teljesítményadóval van a gond, csak azzal, hogy ez már sokadik sarcként jön az autósokra.
Bár azt nemtom, hogy pl az útalapból (ami az üzemanyagáron van) most részesednek e majd az önkormányzatok, a városi utakhoz? Mert ugye a súlyadót ez kiváltotta.
Tehát a súlyhoz semmi köze. A motor teljesítményéhez és annak idõvel majd a csökkenéséhez van köze. a Ft/kW pedig egy nem SI mértékegység amit az adó árának megszabásához használnak és nem kg/m2/ember/csomag/kutya+gyerekülés
Az autóm súlya semmit nem változott a motorját nem cseréltem, mégis "jobban nyomja az utat/pénztárcámat, de semmit nem látok belóle mert több éve ugyanabba a kátyúba hajtunk bele
Szóval bekaphatják, lol faladó/fizessélakkorvalamiérthogylegyenúja8-asom
Persze kivétel itt is lehet, mint például a támaindítónál.
És ha eladod, és nem veszel helyette másikat, akkor bevételnek számít, és még az SZJA-ban is.
Akkor azt mondanám, hogy igazságos ez az adó, ahol az autó kora és teljesítménye szerint adózunk. De amíg 15 más címen is levámolnak minket...
elolvastad egyáltalán az elejét? már köze nincs a súlyhoz egyszerûen ha vettél 1 új autót akkor megsarcolnak.....
Akinek futja Hummere, a városba egyedül szaladgálni, az fizessen is...
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Már vagy egy éve tudjuk, hogy ez jön.
Én mondjuk csak 1000ft-al fizetek többet, mint eddig...
Gondoltam, a fél éves súlyadó csekk lesz.
Hát nagyot néztem, amikor kinyitottam a borítékot!
Elõször is az összeg tûnt fel, hogy nekem kb a kétszerese lett a tavalyinak. Na ekkor kezdtem jobban ráfigyelni a mellékelt tájékoztatóra.
A lényeg, hogy idéntõl nem a gépjármû súlya alapján vetik ki az adót, hanem a teljesítménye és a kora alapján.
Érthetõbben a kiszámított adó így néz ki mifelénk:
0-3 éves autóig: 300 Ft/kW
4-7: 260 Ft/kW
8-11: 200 Ft/kW
12-15: 160 Ft/kW
16<: 120 Ft/kW
Vagyis a nagy teljesítményû friss autótulajok sz@pják meg a legjobban...
Ráadásul, mivel esetünkben személyszállító jármûvekrõl van szó, ezért semmilyen kedvezmény nem jár, a kiszámított összeget teljes egészében ki kell fizetni...
Hááát... what a f@ck!!!!
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu