263
SolidWorks Kérdések-válaszok
-
Villanycápa #103 Sziasztok!
Problémám a következő. Kaptam egy SolidEdge alkatrész állományt, amin SolidWorks 2009-ben módosításokat kellett végrehajtani a modellen. Így készült egy új modell.
Jelenleg ,az elkészült 3D modell 2 fokkal el van fordulva a TOP nézetablak "oldalaihoz" képest. Hogyan tudom beállítani úgy , hogy a nézetablak és a modell (ami jelen esetben egy téglatest) oldalai párhuzamosak legyenek egymással.
Minden építő jellegű választ , előre is köszönök!
-
#102 összeállítást szeretnél csinálni amiben ha forgatod az orsót, mozog rajta az anya? hányas swx-ben? -
Neoz #101 Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy terveztem Solid egdében egy trapéz emelőt amit szeretnék meg rajzolni worksben is. De nekem a müködés szemléltetése elengedhetetlen. Szeretném a trapéz emelő menetét kapcsolni a mag menethez. Ez nem túl nagy feladat de nekem még nem áll a kezemre a works. Ami edgében egyszerű volt azt itt nem nagyon találom. Valaki segítsen nekem legyen szíves.
Köszönettel
Neoz -
#100 még 2009-et használok -
apij #99 2010-hez létezik Service P....
Igazából az összeállításnál az üzközésvizsgálatot nem tudok nézni...hiba üzenetem van.
Nektek?
Kösz! -
Szid #98 http://www.ec21.com/product-details/R8zz-Bearings--4189003.html
kínai :) -
apij #97 Hát pedig benned bíztam...ok, akkor marad a rajzolás.
Köszi!
Szerintem nem kínai, de lehet. Kb850-1000FT darabja. -
#96 hát a gugliban rákeresve nekem úgy tűnik ez valami kínai szabvány.. én nem találom a SWX toolboxban, sztem egyszerűbb megrajzolni ha nem kell nagyon pontosan -
apij #95 Esetleg nem tudja valaki, hogy a..
/R8ZZ csapágy; belül:1/2"(12,7mm) kívül:1 1/8" (28,57mm) magasság: 5/16" (7,93mm)/
csapágyat hogy találom meg a SW-ben? Milyen szabvány?...Köszi!
Fontos lenne...KÖSZI!!! -
#94 egy ötlet.. (Extrude-UpToSurface) -
iandar #93 Szeretném megkérdezni, hogy a SolidWorks FEA képes e roncsolásos analízisre?
Ilyesmire gondolok: http://www.youtube.com/watch?v=rgE5Dhspd1s
(Korábban Abaqus-ban próbálkoztam perforálás, lemezvágás modellezésével, analízisével, alkalmas is rá, de a Johnson-Cooke függvénnyel megfeküdtem.)
Üdv: iandarr -
Hajniii #92 fullermetric.com/products/washer/din128lock_washer.html
ez lemaradt, kell a http://www. elé csak 30 napig nem enged url-t beszúrni -
Hajniii #91 Egy ilyet kéne megvalósítanom. Már próbáltam mindenhogy. Úgy csinálnám, h csinálok egy kört,megadom az átmérőjét,utána egy erre merőleges síkra csinálnék egy sketch-et,ami lényegében ennek a cuccnak a vastagsága meg szélessége lenne,utána pedig sweep-el végig mennék rajta. És itt kezdődnek a problémák. Nekem kéne ebbe egy plusz él,ahol "törik" arra gondolok. És ezután még meg is kéne hajlítanom. Vmi ötlet? -
Hajniii #90 1) Install eDrawings2010 SP0.0
2) Copy files from this folder to <eDrawings2010 progdir> and overwrite original one
1) Install SW PhotoView 360 2010 SP0.0
2) Copy "nexus4.dll" to <SW PhotoView 360 progdir> and overwrite original one
1) Install SW Simulation 2010 SP0.0
2) Copy "license.dat" to <SW Simulation progdir>\License
1) Install SW2010 SP0.0 Win32
2) Copy "sldappu.dll" to <SW2010 Win32 progdir> and overwrite original one
This crack fixes problem with connecting to PDMWorks from SWEplorer for illmaR's SW cracks
Crack works for all SP's SW2009-2010 (Win32 & Win64)
Copy "swexplorer2pdmworks_crk.exe" to <SW Explorer prog dir> and run it
Ezeket találtam leírásként hozzá,remélem segít -
bobita89 #89 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a sw 2010 crackelésével kapcsolatban! Sokat segítenétek, ha valaki tudna adni valami segédletet, ami alapján el tudom végezni a crackelést!
Előre is köszönöm! -
#88 Én minden furathoz Hole Wizard-ot használok, gyors és egyszerű..
ha ezt nem használhatod valamilyen oknál fogva akkor meg Revolved Cut, ahol a Sketch-be a furat keresztmetszetét rakod bele.. -
Hajniii #87 Nem élletörést,hanem ahogy a fúróval ugye furatot csinálunk az lényegében egy 120°-os kúpot is csinál a furatunk végére. Arra a kis részre gondolok, ami az ábrán a G3 után van. -
#86 mit értesz 120°-os szög alatt? élletörés? ha igen az a Chamfer parancs -
Hajniii #85
ez az alapja a tengelynek
minden meg van lényegében,csak a furatnál 2 oldalt van egy 120°-os szögem,azt h csinálom meg? -
#84 Az első kérdést most passzolnám
a második kérdésre több megoldás is van..
- az egyik hogy a CutExtrude Sketch-ének csinálsz egy síkot, ami érinti a tengely palástját
- a másik hogy a CutExtrude from paraméterét Offsetre állítod -
Hajniii #83 Sziasztok!
Még új vagyok itt. Ebben a félévben kezdtem el tanulni a SolidWorks-öt, és szeretnék segítséget ill. javaslatokat kérni tőletek.
Az egyik egy házimmal kapcsolatban lenne. Lehetőséget kaptunk, hogy mindeki kiválaszt egy kb. 6-8 alkatrészből álló valamit és azt lemodellezi, különböző nézeteket kell csinálni etc. Egyelőre az a lényeg, hogy a héten nekem ezt az ötletet, amit szeretnék megcsinálni le kell adnom. Tudnátok javasolni valamit, hogy mint kezdő mit csinálhatnék? Az elkészítéshez a határidő május 14.
Előre is köszönöm az ötleteket. :)
A másik kérdésem...másik tárggyal kapcsolatos,de SW továbbra is. Egy PDN csapágyházat kell modelleznem tengellyel együtt. Minden méretem adott, maga a tengely alapja már kész. A két végére kéne csinálnom egy-egy besüllyesztett részt fészkes reteszeknek. Próbáltam úgy, hogy csinálok centerline-t erre méretezek egy téglalapot aztán extrude cut-tal besüllyesztem. Csak probléma,hogy a centerline-t automatikusan a hengerem közepébe teszi,nem a felületére. Nem tudom, hogy ez a problémám így mennyire érthető, ahogy leírtam.
Köszi a segítséget előre is!
További szép napot! -
apij #82 Köszönöm! Így már látom a készítés menetét.
Köszi!! -
#81 összedobtam egy mintát (SWX 2009-ben):
M10 menet -
apij #80 Hát eddig nem jött össze a menetkészítés.
Nincs egy mintapéldád?
Vagy video?
Köszi! -
#79 ja értem.. a "hornyokat" én a következőképpen csinálnám:
csinálnék egy hengert, majd egy hornyot megrajzolnék "Revolved Boss"-al, a többit meg "Linear Pattern"-el csinálnám -
apij #78 Iyent szeretnék rajzolni..és ezzel modellezni.
Köszi! -
apij #77 minta[IMG][/IMG] -
apij #76 Köszi!!!
Kipróbálom...és visszajelzek.
A hornyos dolog?
pl.
Van egy menetes rúdad, amelyhez illeszkedik 3db másik henger 120°-ként, és ezek nem menetes kialakításuak, hanem hornyoltak (pl.100mm hosszan).
Így ha meghajtod a menetes rúdat, akkor a 3 db henger halad a menetes rúdon...és pl. továbbít egy adott szerkezetet.
-
#75 mindenesetre a sweep/sweep cut-al el lehet játszani mire rendesen megcsinálod :) -
#74 Menetjelöléshez: Insert->Annotation->Cosmetic Thread
"Valós" menethez meg csinálsz egy menetnek megfelelő Helix curve-t.. a végére illesztesz egy plane-t amire megrajzolod a menetprofilt egy Sketch-ben majd a Sweep Cut-ot használva kivágod a hengerből.. lehet sima Sweep-el is "ráültetve" a menetet, de az első közelebb áll a valós megoldáshoz
ezt a hornyos dolgot nem értem igazán -
apij #73 Sziasztok!
Hogy tudok menetet készíteni egy hengeres testre?
És hornyokat egymás mellé, ami egy menethez illeszkedne?
Előre is köszönöm a gyors választ!
-
kesziii #72 Köszi szépen norbre! Sikerült a művelet. :D -
#71 rajzon használd a "auxiliary view"-t -
kesziii #70 Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy egy alumínium profil két oldala nem párhuzamos a síkokkal hanem valamekkora szöget zár be az adott síkal, ezeken az oldalakon nekem furataim vannak amiknek helyét és méretét szeretném megadni egy műhelyrajzon, de mivel nem sík felületen vannak oválisan látok rájuk(drawing).
Szeretném kérdezni, hogy tudtok e erre a problémára valamilyen megoldást....vagy hogyan szokták ezt megoldani?
Előre is köszi! -
#69 értem.. sajnos nem tudok ilyet
van a Utilities-ben a Compare Document de az nem egészen ezt tudja -
stargazer #68 vagy nekem végülis az is jó lenne ha valahogy bele tudnék mászni a file-ba és abbol kibányászni valahogy az info-t. mindig letárolnám az engem érdeklő adatokat a file-ból, és ha valami változik, megint belemennék, összahasonlítanám azzal ami info nekem van, és a különbségből valahogy megpróbálnám értelmezni a változást. -
stargazer #67 tehát ha pl. van egy téglatest és én megváltoztatom az A oldal hosszát, akkor mikor lementem a változást, valahogy létrehozna egy textfile-t hogy mi változott az alkatrészen. -
#66 nem egészen értem.. pontosan mit szeretnél? -
stargazer #65 sziasztok!
nekem olyan kérdésem lenne, és nagyon bízok benne hogy van valami megoldás rá, hogy tud-e olyat a solid, hogy valamilyen formában a modellen eszközölt változásokat output-olja.
előre is köszi -
Szid #64 a betüméret rendben van?