263
SolidWorks Kérdések-válaszok
-
#63 passz, még sosem láttam ilyet.. -
amd1400 #62 Sziasztok
Windows XP alatt Solidworks 2007-et használok. Egyszer véletlen ráengedtem egy hálózati frissítést a windows-ra és egy újraindítás után a következőket tapasztaltam.
A 3D modellekénél a méretszámok neltüntek, vagyis ott vannak fizikailag, mert nagy nehezen megtalálom és módosítani is tudom de láthatatlanok.
Nem tudom mennyire lehet köze ehez a problémához de a system options-ban a general menüpontból két bejegyzés inaktivá vált,
a Use English Language menu
és a Use English languagen feature and file names.
Már próbálkoztam a videovezérlő driver és a Solidworks újratelepítésével is de semmi változás.
Ha valaki esetleg találkozott a problémával vagy van valami ötlete akkor megosztaná velem. Előre is köszönöm. -
gpeti88 #61 sziasztok
nem tudjátok hogy ha lekerekítek egy sarkot, akkor a dimension text alatt hogy lehet az offset text-et használni?
-
#60 ha meg csak képet akarsz renderelni akkor Photoworks, szintén találsz róla tutorialt a helpben -
#59 a helpben a tutorialok között van olyan hogy Solidworks Motion -
mukievil #58 Nekem egy olyan kérdésem lenne a SOLIDWORKS-szel kapcsolatosan, hogy lehet olyan videokat csinálni, mint az inventor studioval ??? Tehát mozgó kamera, fények, tükrözödések renderelése, áttetsző tárgyak, ilyesmik ??? -
#57 Tudtommal a BOM (beállítástól függően) úgy működik hogy egy adott összeállítás összetevőit (asm, part) felsorolja egy táblázatban és az adott part/assembly tulajdonságait megjeleníti. Ezeket a tulajdonságokat az adott asm, part tartalmazza (File->Properties), és sablonbeállítástól függően bizonyos tulajdonságokat a felhasználó tölt ki (pl megnevezés, felületkezelés, rajzszám, beszállító stb), bizonyosakat nem kell külön kitölteni hanem számolja vagy veszi a környezeti változókból (pl anyag, súly, fájlnév).
A táblázat tudja összesíteni az azonos alkatrészeket, összeállításokat, vagyis darabszámot tud öszesíteni.
Az anyaglista már kicsit macerásabb, erre csak egy megoldást tudok hirtelen, ez pedig hogyha a hegesztett acélszerkezeteket a Wldments/Structural members feature-el csinálod. Így tudsz egy olyan táblázatot csináltatni vele, ami össszeszedi neked hogy x idomacélból y db z hosszúságú van beépítve. -
apij #56 Igen hasonlót szeretnék.
De nem az összeállítási rajzra, hanem külön fájltba (txt, excel..mindegy)
Ilyen érdekelne, hogy hogy lehet.
Előre is köszi!
-
#55 a Teklát nem ismerem sajna
akkor még egy kör csak hogy jól értem-e :)
van egy összeállításod amelyben egy szerelt acélszerkezet van.. ez az összeállítás tartalmaz további al-összeállításokat amelyben hegesztett szerezetek vannak, és ezek az al-összeállítások partokat tartalmaznak
Az anyaglista az ami az összes felhasznált alapanyagot tartalmazza (pl A zártszelvény 20m, B idom 23m stb)
A gyártmány elem lista az al- összeállításokat és azok elemeit tartalmazza darabszám szerint
a 2009-ben nem a menüből kéred le ha nem be tudod illeszteni a BOM-ot az összeállításba (Insert->Tables->Bill of Materials) -
apij #54 Üdv! Köszi a hozzászólást!
Tekla progit véletlen nem ismered?
Abban jó listákat lehet kapni egy nagy összeállításról, illetve elemeiről. Építészeti acélszerkezeteket jól lehet benne készíteni.
De a SolidWorksben jobban boldogulok, de a listákkal nem nagyon.
Anyaglista: amely alapanyag szerinti listát hoz, hogy rendelni lehesen belöle, és egyszerüen átlátható legyen a felhasznált alapanyag.(az egész összeállításra)
Gyártmány elem lista: Minden egyes hegesztett egységet elkülönítve szemléltet, és megjeleníti azon hegesztett egység elemeit, hogy miből áll.
Elem lista: Valamilyen sorrendben felsorolja az egész összeállítás elemeit. (ez annyira nem is lenne fontos nekem)
Csak azért írtam így le, hogy értsed, mit is szeretnék.
2009-ben menüben lehet listákat kérni? Ha jól értettem.
( a korábbiakban csak a egy rajzról, mentés máskénttel?)
Üdv. -
#53 hát hazudnék ha azt mondanám hogy kristálytiszta a kérdésed -
#52 elírtam, az "előtte csinálnod kell egy Drawingot, és abba belerakni." részt úgy értem hogy a 2009 előtti verzióknál csak drawingban tudod létrehozni a BOM-ot -
#51 szivesen segítek, de a héten kicsit sok a melóm
a #48-ra reflektálva attól függ melyik SWX-t használod..
a 2009-ben már közvetlenül az ASM-ben létre tudsz hozni BOM-ot (Bill Of Materials), előtte csinálnod kell egy Drawingot, és abba belerakni.
A BOM-ot pedig úgy tudod kiexportálni, hogy jobbklikk-> Save As..
az általad felsorolt listák nem tudom pontosan mit takarnak, de egy összeállítás BOM-jának a táblázatában szinte minden tulajdonságot tudsz szerepeltetni (pl tételszám, darabszám, megnevezés, anyag, stb..)
-
apij #50 Nem valami nagy a forgalom a fórumon...
:-( -
GrooveHero #49 szia, igen, varratot szeretnék rátenni, de úgy, hogy az egészet befedje...de nem is ezzel lenne gond, hanem azzal, hogy kellene egy 80mm átmérőjű...hm...végülis...csövet, mondhajuk így hegeszteni, ilyen ún. tulipánvarrattal.
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=150739
és ez lenne a hegesztés gyök profilja, az ehhez hegesztett cső gyöke ugyanez, tehát így lesz kompletten meg a hegesztési gyök, de az a véleményem, hogy ekkora keresztmetszetet már nem tud hegeszteni :( -
apij #48 Üdv!
Solid Worksben egy összeállításból hogy lehet listákat nyerni?
-Anyaglista
-Gyártmánylista (egy hegesztett elem)
-Elemlista
Előre is köszi!
-
#47 ha jól tudom azt csak összeállításban tudsz (létrehoz egy külön partot) -
#46 hegesztési varratot szeretnél rárakni? -
GrooveHero #45 szasztok. szeretnlk segítséget kérni Solidworksben, lenne nekem egy tartó láb, amit hegeszteni szeretnék, de sehogy sem jön össze. légysz segítsetek ha tudtok.
solid -
#44 privátban megadom az msn címem és küldd át a sketchet tartalmazó partot ránézek ha gondolod
-
borar #43 Sziasztok!
Egy nagyon alap problémám van. Amikor elkezdenék rajzolni (SW 2007) pl egy négyzetet és utána ki szeretném húzni, hogy egy kocka legyen belőle. ( be van méretezve, feketék az oldalak ) Mindíg ezt az üzenetet írja ki: The sketch contains a zero-lenght entity!
Nem tudom mit kéne csinálnom még, hogy sikerüljön egy alap testet létrehozni. Valaki segítsen!! :(
Előre is nagyon köszi! -
#42 sajna nem ismerem az inventort, de hátha swx-ből lehet olyan formátumot kimenteni amit ismer.. miket tudsz megnyitni? -
kovi01 #41 hello!
Tudom h ez egy works-ös fórum de talán itt vki tud nekem segíteni.Én inventorral dolgozom és szeretném vhogy megnyitni a haverom által küldött .stp és .igs fájlokat.Remélem vkinek van ötlete.
Előre is kössz -
AxelS7764 #40 Hello
Nekem egy olyan problémám lenne hogy amikor fel akarom telepíteni akkor azt írja ki hogy egy másik verzió már fenn van és ezután ha ezt figyelmen kívül hagyom akkor sem telepíti fel. Mit lehet ilyenkor csinálni? -
Szid #39 Szerinted?
Ez egy másik program. -
Orionk #38 SZiasztok!
A solidworks programmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. A Solidworks program a solid edge programnak az uj változata? Vagy semmi köze hozzá, ez teljesen két külön álló program.
THX -
#37 Halli
Olyan problémám lenne hogy letöltöttem a SolidWorks 2008-as verzióját,és feltelepítettem a Professional "részét",és mikor elakarok kezdeni rajzolni akkor elsötétül a monitor és ugrál össze-visza a kép!
A VGA-m meg hibaüzit akar küldeni...............
LÉCCCCI HELP....
köszi -
atfatf #36 Sziasztok .Van 1 kis (nagy) gondom solid edge-ben hogyan kell fogaskereket rajzolni?koszi
-
#35 Ötleteket szeretnék kérni töletek, hogyan lehetne azt kivitelezni hogy egy áttétel a lehetö legkisebb helyet foglaljon el és elég egyszerüen lehessen megszerelni?Egy olyan áttétel kellene ami az egyik tengelyen +-30fokos elfordulásával a másikon +-130fokos elfordulást eredményez.Egy joystickba kéne a potméterhez.4-5 cm-nél ne legyen magasabb és 10cm-nél szélesebb. -
lediiiiii #34 Tapasztalatom nincs még sajnos Pro/E-vel, Catia-val sem. A linkelt fórumokon boncolgatták a témát, aztán arra jutottak, hogy a Wildfire 2 még nem nagyon, de a 3-as már veri a mezőnyt (legalábbis a Solidworks-öt, Inventort, SolidEdget stb.)
Egyébként meg vagyok vele elégedve, bőven elegendő a tudása.
A Hole Wizardom is megjavult: csak egy frissen felrakott XP (SP2) kellett neki. -
balazsbela #33 A Pro/E semmivel sem "komolyabb" rendszer, mint ez, csak bonyolultabb a hazsználata :) -
balazsbela #32 üdv.
Cosmos motion kellene hozzá, sajnos másképp nem megy. Ez egy beépülő FEA modul a solidhoz (és más ilyen szoftverhez). -
lediiiiii #31 Én úgy tudom, hogy nem nagyon lehet megoldani még komolyabb rendszerekben sem (CATIA, PRO/E). Fórumokon olvastam, hogy sokan próbálkoztak már vele, de nem jött össze.
Szerintem kérdezd meg itt link, vagy itt link, hátha valaki tud segíteni. -
kmarton #30 tehát a kérdés hogy lehet a rugót deformálódásra bírni -
kmarton #29 Üdv.
Van egy nagy problémám, hátha tudtok segiteni. Van ez az alkatrész eddig oké, de a rugót nem tudom működésre birni mert igazából az egész szerkezet lényege az lenne. ha össze "mate"-zom a rugót a házzal akkor nem tudom mozgatni, felxibilitás nélkül. Ha tudtok segitsetek.
Köszönöm -
lediiiiii #28 Rosszul emlékeztem, bár az a hibaüzenet is ismerős volt. Valójában ezt írja:
[IMG][/IMG] -
balazsbela #27 Ja, úgy értem, hogy a SW reinstall, nem XP. XP SP2 van nálam egyébként. 2007-hez meg van már SP3.1 -
lediiiiii #26 Pont a Service Pack miatt volt egy újrainstall (elsőre nem vette be), úgyhogy sajnos ez nem segített. De lehet, hogy a WIN XP SP1-emet nem szereti, lehet megpróbálkozom SP2-vel, hátha. Vagy egy teljesen szűz XP-re felrakni.
Azért köszi! -
balazsbela #25 Üdv!
Nekem a 2007-ben megy a Hole Wizard. 2006-ban is ment. 2004 is jó volt, viszont nálam egy újratelepítésnél, mikor a Toolboxot utólag telepítettem, véletlen az orosz verzióhoz (nem röhög, orosz a cégtulaj) adott cd-ről csináltam és bár felrakta, nem elérhető, és amiért belekezdtem ebbe a rizsába, hogy azóta a Hole Wizard se működik. Bizonyos *.mdb adatbázis fájlok verziószáma nem megfelelő, mondja a hibaüzi, de nem dob ki a SW. Nem tudom segít-e közelíteni a megoldáshoz, én max reinstallt tudnám... -
lediiiiii #24 Igen, ez a hibaüzi. 2005 óta biztos, hogy javítottak valamit, mert ez a spontán dolog szerencsére már megszűnt a 2007-ben(ezek szerint már a 2006-osban is). Csak a Hole Wizard nem működik. De nem néha-néha nem működik, hanem egyáltalán nem, mindig kilép.
Nálad az megy?