SolidWorks
← ElőzőOldal 6 / 6
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
originál?
Yang: Skandi- senior shao wari
www.web2cad.de
rengeteg 3D alkatrész van ezen az oldalon, amit le is lehet húzni.(FESTO, NORELEM, ITEM, Motrok,kutyuk...)
rengeteg 3D alkatrész van ezen az oldalon, amit le is lehet húzni.(FESTO, NORELEM, ITEM, Motrok,kutyuk...)
Yang: Skandi- senior shao wari
Hát a Solidedge-nek van beépített elemtára, én a Solidworks-höz a http://www.tracepartsonline.net oldaról töltöm le az elemeket, de rengeteg más formátumban is elküldik. Ez az oldal ingyenes csak regisztrálni kell, és azonnal küldik e-mailban a kívánt alkatrészt a kívánt formátumban.
SolidWorks 2007 már tartalmazza a COSMOSMotiont-is amivel nagyon szépen meglehet mozgatni a dolgokat.
SolidWorks 2007 már tartalmazza a COSMOSMotiont-is amivel nagyon szépen meglehet mozgatni a dolgokat.
Hát sajna épp azért akartam kiprobálni ezeket mert 3d-ben szeretném összerakni a dolgokat esetleg megnézni hogy müködik-e mielött megcsinálom.
De eddig elég bonyolultnak tünik az autocadhez képest.
Probáltam még az inverntort is. ugyhogy bármilyen ötletet várok hogy melyik lenne az a softver ami tudja teljesiteni ezeket az elvárásokat:
3d-s szabványos elemtár,mozgás szimulácio, egyszerü használat.
De eddig elég bonyolultnak tünik az autocadhez képest.
Probáltam még az inverntort is. ugyhogy bármilyen ötletet várok hogy melyik lenne az a softver ami tudja teljesiteni ezeket az elvárásokat:
3d-s szabványos elemtár,mozgás szimulácio, egyszerü használat.
A sebességgel nekem nem volt gondom, a CATIA-hoz képest úgy jön be mint a villám. <#wink>#wink>
Akkor rosszul tudtam 😄. Szóval elnézést, vegyük semmisnek az utolsó mondatot a #4 kommentbõl 😄 .
Nem, sajnos/szerencsére ilye jellegû gondom nem volt, és ismerõseimtõl se nagyon hallottam. Esetleg próbáld meg újra feltelepíteni.Ami gondom volt a 2006-al az, hogy hihetetlen lassan indult el.
Nem, sajnos/szerencsére ilye jellegû gondom nem volt, és ismerõseimtõl se nagyon hallottam. Esetleg próbáld meg újra feltelepíteni.Ami gondom volt a 2006-al az, hogy hihetetlen lassan indult el.
Sem a SolidEdge sem a SolidWorks nem nagyon hasonlít az AutoCAD-hez. Attól függ ki melyiket szokta meg a két progi közül (tapasztalat szerint ha az egyiket megszereted a másikat utálni fogod). Nagy különbségek nincsenek szerintem. Viszont ha ragasztkodsz az AutoCAD-hez akkor neked a Autocad Mechanikal-t ajánlom. Igazából az egy hagyományos AutoCAD szabványos elem kiegészítéssel, már abból is létezik 2007-es. Ha nem kell 3D-s modell akkor én azt ajánlom neked.
igazábol nagyon nem értek egyikhez sem mert autocadet használok csak ahhoz sem találtam még ilyen beépülö modult.
Egyébként a solidworks vagy az edge a könnyebben kezelheto ill. melyik hasonlit jobban az autocadhez.Abbol még csak az R14-et és a 2000-et használtam majd most nyergelek át a 2007-esre remélem abban már lesz ilyen segédlet.
Tobbnyire olyan dolgokat terveznék ami szabványos elemekböl épülne igy csak össze kéne válogatnom a modulokbol az elemeket és kész .
Majd utánna nézek ennek a mechsoftnak.
Egyébként a solidworks vagy az edge a könnyebben kezelheto ill. melyik hasonlit jobban az autocadhez.Abbol még csak az R14-et és a 2000-et használtam majd most nyergelek át a 2007-esre remélem abban már lesz ilyen segédlet.
Tobbnyire olyan dolgokat terveznék ami szabványos elemekböl épülne igy csak össze kéne válogatnom a modulokbol az elemeket és kész .
Majd utánna nézek ennek a mechsoftnak.
A SolidWorks és a SolidEdge egyáltalán nem ksitesvérek. (ha csak nem gonos ikertestvérek <#nevetes1>#nevetes1> ) Két konkurens cégtermékei. Az #1-es hozzászólásban elõforduló hibával nem találkoztál? Esteleg valami ismerõsöd?
Üdv!
Repvez, én is SoldiWorks-öt használok, de ahhoz van egy MechSoft nevezetû program, ami ezen a problémán segít. Próbáld meg esteleg SolidEdge alatt is megy. Hamár a Edge a Works (tudtommal) kistestvére akkor hátha azon is megy.
Repvez, én is SoldiWorks-öt használok, de ahhoz van egy MechSoft nevezetû program, ami ezen a problémán segít. Próbáld meg esteleg SolidEdge alatt is megy. Hamár a Edge a Works (tudtommal) kistestvére akkor hátha azon is megy.
A szabványos elem tárat tudtommal külön kell, telepíteni. Ha telepítve van akkor is csak a Assembly "módban" lehet ellérni.
A fastruktúra felett lehet elérni. Egyéb szabványos elemeket (fogaskerék, rugók stb..) a beméretezett kék fogaskerékre kattintva a fastruktúra felett, vagy Applications---Add-ins---Engineering reference.
A fastruktúra felett lehet elérni. Egyéb szabványos elemeket (fogaskerék, rugók stb..) a beméretezett kék fogaskerékre kattintva a fastruktúra felett, vagy Applications---Add-ins---Engineering reference.
Nekem a solidedge van meg de valahogy nem találom benne hogy hol lehetne 2d/3d-s gépelemeket berakni.Tehát ami a szabványos alkatrészeket csapágyak, csavarok stb...
Egyáltalán van benne ilyen?
Sokat gyorsitana a munkámon ha ezeket nem kéne megrajzolnom és a méretük a szabványos értékekre választhato volna.
Egyáltalán van benne ilyen?
Sokat gyorsitana a munkámon ha ezeket nem kéne megrajzolnom és a méretük a szabványos értékekre választhato volna.
Sziasztok!
Ezt a topicot azért indítotam hogy az esetleges Solidworks-ben felmerülõ problémákra megpróbáljunk választ találni.
Itt is lenne az elsõ:
SolidWorks 2006-os verzióban (proffesional) ha a HoleWizardot megakarom nyitni akkor, a program minden szónélkül kilép. Valkivel fordult már elõ ilyen? Ha igen hogy sikerült megoldani? Mi volt a probléma oka?
Ezt a topicot azért indítotam hogy az esetleges Solidworks-ben felmerülõ problémákra megpróbáljunk választ találni.
Itt is lenne az elsõ:
SolidWorks 2006-os verzióban (proffesional) ha a HoleWizardot megakarom nyitni akkor, a program minden szónélkül kilép. Valkivel fordult már elõ ilyen? Ha igen hogy sikerült megoldani? Mi volt a probléma oka?
← ElőzőOldal 6 / 6