263
SolidWorks Kérdések-válaszok
-
ValtraT191 #143 Helló norbre!
Végülis sikerült megcsinálni a feliratot a felületre, szval prima lett.
Nos van egy másik fura kérdésem, még pedig az lenne, hogy 1 összerakott szerszámról lenne szó ( mint modellben) és erről csinálok 1 műszaki rajzot. A műszaki rajzban vannak az összerakott alkatrészek amiről csinálok 1 alkatrész listát, azaz darabjegyzéke.
Hogyan lehetne megcsinálni az előre elkészített darabjegyzéket?
- mert eléggé gyakran csinálok darabjegyzéket, összrajzról, de mindig teljesen az elejétől megkell nevezni a menűsort (Tsz; Db; Megnevezés; Anyag), és persze a táblázatot kitölteni.
Kszi előre is a választ -
apij #142 Ok. (ilyen is van. :-))
Próbával megolom. Köszi!!! -
#141 sajnos ebben nem tudok segíteni :/ -
apij #140 Igen. Ez lenne a lényeg. -
#139 *vagyis nem elég ha simán az kész munkadarab "formaüregét" megcsinálod egyszerű feature-ökkel? -
#138 sajtolásban nem vagyok igazán otthon, de ha jól értem.. szeretnéd ha figyelembe venné pl a lemez rugalmasságát is? vagyis nem elég ha simán az kész munkadarab "formaüregét" megcsinálni egyszerű feature-ökkel? -
apij #137 Egy Lv12-es acéllemezt meghajlítani egyik végét egy bizonyos rádiuszban R53. Alakja olyan mint egy csokornyakkendőnek,de csak egyik végét kell felhajlítani. Már leszabott alkatrészekről van szó, de élhajlítón többszöri törésekkel tudjuk elkészíteni, ami több helyen megnyomja a lemezt, amely nem megengedett. Nincs megfeleleő szerszám.
Igazából egy sablont akarok készíteni, amibe benyomva a lemezt meglesz a kivánt alak. Sajtolás.
Ehhez szeretném felhasználni a SW-t, mint modellezést, ha van ilyen lehetősége. Vagy marad a próbaszerszám készítése, és a próbálgatások.
Remélem érthető voltam. :-)
Ezt most jeleneleg csak -
#136 mit szeretnél konkrétan? -
apij #135 Sziasztok,
Szerszámot szeretnék készíteni egy lemez meghajlításához.
Ehhez van segítség a modellezéshez a SW-ben.
Vagy gyakorlat teszi a mestert?
Köszi!
-
#134 viszont ha elég testként, akkor csináld meg 2009-ben, mentsd el step-fájlként és importáld be a 2007-be -
#133 arra gondoltam hogy feltölteni valahová a modellt.. viszont én meg 2007-ben nem tudom kipróbálni.. lehet hogy abban ez még bug -
ValtraT191 #132 Szia! milyen linkre gondoltál?
Amugy mindegy h milyen formájúra kellene megcsinálni, csak ne hengeres legyen a felülete, hanem szabálytalan-különleges formájú.
Otthon kipróbáltam a 2009-el, és valóban megcsinálta, de Itt csak 2007es solidot lehet használni szóval, azzal ,vmilyen ok módon nem megy.Mindegy. megnézem majd újra, mit tehetek majd.
Köszi szépen a segitséget -
#131 én csináltam egy "kvázi" harangot spline-ból, revolve-al.. arra simán rárakja Warp-al (2009-es swx)
be tudod linkelni a testet?
-
ValtraT191 #130 Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem a Solidworks használatával kapcsolatban!
Már lassan 1 éve használom a programot a cégen, de van egy dolog amit nem tudok megcsinálni, illetve nem tudok rájönni, hogyan lehetne megszerkeszteni megtervezni.
Mondjuk van egy 1 harang alakú formatest (belül üreges) , a test palástfelületére szeretnék egy dombor feliratot, szöveget, jelképet vagy bármit amit lehet.
Kipróbáltam már a a "WRAP" parancsal de azt csak hengeres felületekre képes feliratot megjeleniteni, de harang alaku vagy tojás alakú vagy váza alakú testeknél "wrap" parancs megadással, nem akarja elvégezni a műveletet. Ezért még nem jöttem rá hogyan is lehetne elkészíteni vmi más uton módon.
Köszi előre is a választ, segitséget. -
#129 biztos hogy ugyanazt a templates fájlt választod ki? -
apij #128 Hát a rajznál oké, sikerült.
De alkatrésznél valami nem jó.
Egy alkatrésznél beállítok mindent amit szeretnék (properties).
Elmentem part templates, majd az solid tulajdonságában beállítom az új elérési utvonalat.
Majd újraindítom a SW-t, és új alkatrséz, de nem hozza a tulajdonságokban a kivánt beállításokat, hogy majd összeállításiban tudjam használni a táblázatban.
Viszont az útvonal rendben az új part templates marad a sw-ben.
Mit csinálok rosszul? -
#127 igen el lehet menteni.. beállítasz mindent amit szeretnél egy üres rajzon, majd fogod és elmented Save as-el.. adsz neki valamilyen következetes nevet (pl Cegnev-A3-portrait stb..) és a fájltipusnál Drawing Template-t állítasz be (*.drwdot)
Nálunk ezek célszerűen egy "SWX Sablonok" könyvtárban vannak tárolva, amit ha beállítasz a SWX Options->File locations->Document templates-nél, akkor az új rajz készítésekor ki tudod választani később
hasonlóan működik Assembly és Part esetében is -
apij #126 Ok, megnézem.
És nagyon köszönöm!
Még egy fontos kérdés, ha lehet. :-)
Minden alkatrésznél illetve rajznál jelenleg beállítom a nyilak méretét, milyenségét..súlyt kg-ban...ilyesmi.
Ezt el lehet menteni? És hogyan?
Előre is köszi!
-
#125 hát hogy pontosan ezt lehet-e nem tudom, kísérletezni kell..
Próbáld meg azt hogy amikor létrehozod a BOM-ot, a beállításainál BOM-type-nak "Indented" legyen kiválasztva és "Detailed numbering"
Ez talán hasonló ahhoz amit szeretnél, de csak akkor működik ha minden al-összeállítás úgy van beállítva hogy látszódjanak az alkatrészei.
Ennek ellenőrzése:
- megnyitod az al-összeállítást
- "Configuration Managerben" az adott Configon jobbklikk-> Properties
- majdnem alul, a "Don't show child component's in BOM when used as sub-assembly" checkboxban NE legyen pipa
ez a Configuration Manager fül:
-
apij #124 Szerinted az alábbi listát tudom hozni, amit korábban mellékeltem?
Persze először megszenvedek vele :-)
Ott látod, hogy a felső kék sor a gyártmány, és az altt vannak az elemei. Ilyen kellene nekem.
Lehet így kezelni SW-ben, hogy egy gyártmányban melyik alkatrészek tartoznak? -
#123 nm ;) -
apij #122 Megvan. Köszi!
Megint...bal...voltam.
Köszi!!! -
#121 a value mezőben meg ki kell választani hogy mass
ugyanitt lehet felvetetni vele az anyagot (Material) is meg egy rakás más tulajdonságot, de amit nem találsz a listában te is beírhatod (pl Ár, Gyártmány stb) -
#120 Az alkatrésznél, Fájl->Properties
-
apij #119 Valahogy ez nálam nem kerek.
Értem amit írsz, de nem tudom kiválasztani a súlyt.
[IMG][/IMG]
Az alkatrésznél hol kell ezt beállítani? Ilyen lehetőséget nem látok.
Be van állítva Plain Carbon Steel...de amit írtál nem találom.
Hol kell?
Bocsi az értetlenségért. :-) -
#118 A súlyhoz a Weight Custom Properties-t kell beállítani
HA nem látod a listában, akkor valószínűleg nincs beállítva az alkatrésznél
Ott pedig a Properties-nél a Property name legyen: Weight
A Value pedig: Mass -
apij #117 -
apij #116 Ilyent szeretnék kapni :-)
Persze ha közelit kapnék és kis átalakítással megoldható lenne, akkor már boldog lenneék! :-)
Minta -
apij #115 Képletszerkesztőbe mit is kell írni, ha súlyt, hosszt, anyagminőséget akarok előcsalni.
[IMG]http://[/IMG] -
apij #114 Rájöttem, de pl. a súlyt nem tudom előcsalni..:-)
Help! -
apij #113 Azt hogy állítom be, hogy milyen tulajdonság jelenjen meg az oszolpban?
A többi ok!
:-)
Köszi! -
#112 jobbklikk valamelyik oszlopra -> Insert-> Column (Right/Left)
beállítod milyen tulajdonsága jelenjen meg ott az adott alkatrésznek vagy összeállításnak
ugyanígy törölhetsz is, vagy duplaklikkel az oszlop nevén (legfölső sor) módosíthatod azt
A fejléc feliratokra duplaklikkel megváltoztathatod a megjelenő feliratokat
Ha mindent beállítottál akkor jobbklikk-> Save as.. -> Save as type: Template
elnevezed valahogyan és legközelebb ha beszúrsz a BOM-ot, akkor legfölül a Table Template mezőnél be tudod ezt tölteni
magát a tartalmat szintén jobbklikk-> Save as -el tudod elmenteni, csak fájltipusnak excelt, txt-t, csv-t stb kell megadni.. sajnos élő kapcsolat nem marad fent, ez csak exportálásra jó
remélem érthető :) -
apij #111 #57-re visszatérve.
Még nem sikerült olyan listát kinyernem ami nekem igazán jó lenne.
Csak sorszám,fájlnév,megjegyzés,összdarab jelenik meg. Ezt hogy tudom bőviteni?
Egy nekem megfelelő sablont hogy tudok létrehozni?
Előre is köszi! -
apij #110 Ok. Béna voltam. Megtaláltam.
Köszi! -
#109 nálam pont ez van, nem nyit meg új ablakot.. (2009-es SolidWorks) -
apij #108 Igen, ez ok. De így is egy új ablakot nyít meg.
Olyanra gondoltam, hogy egy modelhez tudnék rajzolni új alkatrészeket. És pl. az összeállítási síkokat használni vagy alkatrészekhez illeszteni...ilyesmi.
Ilyen lehetőség nincs? -
#107 igen.. insert->Component->New part -
apij #106 Sziasztok!
SW-ben egy összeállításban lehet új elemt rajzolni úgy hogy az összeállításban rajzolok és nem egy új alkatrész ablakban?
Érthető voltam...remélem.:-) -
Villanycápa #105 Időközben , megoldottam a problémát. -
Villanycápa #104 #103 hsz.-hez még annyit, a vázlat elfogatása nem járható út.