345
Hol ettétek a legjobb pizzát? Melyik a legjobb pizzéria?
-
#142 jól meg van rakva? :D -
Hajnalcat #141 Ettől a topiktól csak megéhezem. De gusztusos képeket raktatok fel! -
mstummer #140 Konkrétan nálunk Győr-Szentivánon van egy olasz pizzéria. Egy olasz ürge üzemelteti, ő a szakács is. Nos a felesége magyar és esküszik rá hogy ők csak igazi olasz pizzát készítenek, eredeti recept alapján.
Nos én nem ájultam el tőle, ízre semmi extrát nem éreztem rajta, feltét nulla ( jó tudom ez az olasz pizzák sajátossága), ára az egekben, úgy pizza hut szinten. Jónak jó...de nemjobb mint egy átlag pizza.
Hála égnek azonban van még 2 másik pizzéria a kerületben.
Az egyik a Bel Canto, amolyan törzshely a baráti társaságom számára. Finom pizzákat készítenek, vastag tésztával, melyen némi fokhagymás íz érezhető. Feltét sztem átlagos, pont jó. Nem vagyok nagydarab ember, épp ezért néha küzdelmes lenyomnom egy egészet.
A másik a Busuló Juhász Vendéglő. Ezt egy haverom üzemelteti. Vékonytésztás, a füszerezések nagyon elvannak találva. Feltét itt is átlagos, de természetesen van lehetőség nagyobb feltétet kérni. Továbbá bármilyen feltéttel lehet pizzát rendelni, csak az ember kreativitása szabhat határt. Valószinüleg a vékony tésztának köszönhetően az ő pizzájukkal kevésbé kell küzdenem :)
Aki győri vagy környékbeli annak ajánlom ezt a két utóbbi helyet. Helyben fogyasztásra elsősorban a Bel Canto a jó... nemtúl nagy de igényes hely. A Busulóban viszont nem olyan jó helyben enni, inkább rendelni jó.
Ja ha már Győr. Nos szerintem konkrétan Győrben az egyik legfinomabb pizza a Lapos Tanszéken (Bahnhof) kapható.
Amugy a kedvenc pizzám a tenger gyümölcsei, illetve a hawai. Továbbá szeretem a mexikóit is :) Igazából bármilyen pizzára kapható vagyok, csak ne tejfölös alapja legyen, nem szeretem a tejfölt. -
#139 Minden vágyam egyszer ott pizzázni. Hogy összejön-e azt még nem tudom, debízom benne. -
#138 Én a legfinomabb pizzát Olaszországba ettem,azota se ettem sehol olyan finomat.Ajánlom mindenkinek aki eljut egyszer olaszországba hogy kostolja meg ott,hiszen az a pizza hazája -
Dexantreal #137 Haladunk. Jó topik amúgy, tényleg. -
#136 Most nézem a 2. legnépszerűbb topik ez :)
-
#135 thomas papa veszprém -
#134 Hawaii pizza rlz :)
Szombathelyen talán a Görögben lehet a legjobbakat enni... -
Thanatos #133 pontosan , az eredeti olasz az nem ez a karom vastag kategoria ami itthon van :S főleg a vékony tésztát csipem, azért ha a feltéttel nem sporolnak az nem baj :) -
Aspyrin #132 Jó nagy gyomrod lehet :) 28-as olaszkolbász 5-ig szeleténél szoktam úgy érezni, hogy még beférne a 6-ik de már nem esne jól. -
#131 Ha nem éheztettem magam, akkor épp hogy csak elég egy 32-es. -
Aspyrin #130 Ha egész nap éhezel nem csodálom :) -
#129 33-as nekem elég gyenge lenne, a család nem sok mindent látna belőle :P -
Dexantreal #128 Jaaaa, lol. Így már értem és, akkor ettem is már olyat és finom... meg azért zsír is van rajta rendesen. Ettől függetlenül jó és thanks a felvilágosítást. -
Aspyrin #127 Amerikai típus = serpenyős ;-) Ebből is lehet családit rendelni (33cm). -
Dexantreal #126 Amerikai pizza milyen? :S Még nem ettem olyat tudtommal :S.
Aspyrin: ja, a serpenyősek is finomak. Csak ott elég picik a pizzák a serpenyőben... vagy lehet nagy serpenyőset is kérni? :S Már tök rég ettem serpenyőset. -
Dexantreal #125 kepup - képfeltöltő oldal. Innen töltök én fel mindig és jó. Legalábbis nekem. -
Aspyrin #124 Így van, egy hagyományos tésztájú pizzával egyszerűen képtelen vagyok jól lakni. Engem csak a serpenyős tud kifektetni :) -
#123 Szar ez a képfeltöltés :( -
#122 -
#121 Az amugy Parma sonka volt amit kaptal, nagyon jo cucc legjobb ha meg raszorsz v. kersz ra kis parmezant meg friss paradicsomot plusz bormustár (soskalevelre hasonlito noveny). Amugy az olaszok ket feltetnel nem szoktak tobbet hasznalni (erdekes en pont Olaszorszagba kaptam amerikai tipusut) -
_Vegeta_ #120 Szerintem ezt izlese valogatja valaki az amerikai pizzat isteniti (rohadt vastag). ;) -
Cat #119 én igy szoktam itthon sütni a pizzát:
Egy kis langyos tejbe beáztatsz fél vagy negyed kocka élesztőt (zöld papircsomagolásu), beleraksz csipetnyi cukrot, hogy a bacik feléledjenek. 5-10 perc mulva bugyborékok jelennek meg a felszínén, akkor jó.
Veszel 35-40 deka lisztet (ez egy tepsi), só, egy evőkanál olaj, ráöntöd az élesztős tejet, és egy kis vizet. Összegyurod alaposan, letakarod, és meleg helyre viszed. Kb. 45 perc amig megkel (omlos puha lesz a tészta).
Eközben veszel kis paradicsompürét, belerakod egy tálba, vizet öntesz hozzá, beleraksz oreganot, bazsalikomot, összetört fokhagymát, egy kis tejfölt hogy krémesebb legyen, és elvigye a vad paradicsom ízt. Izlés szerint aki akar rakhat pikánsabb dolgokat is, pl. chiliport. Ezután előkészítem az egyebeket, felvágom a hagymát, sonkát, szalonnát, paradicsomot, lereszelem a sajtot stb. amit rá akarok rakni. Eközben megkel a tészta, kinyujtom, rápakolom a cuccost és 40 perc alatt megsül.
Sok meló, de megéri, biztosan nincs benne műanyag cuccos meg adalékanyagok, szóval egészséges is, nem tocsog az olajban. -
Cat #118 egyetek olaszországban pizzát egyszer, rájöttök, hogy nem a "mindent bele, jó vastagon" módszer a legjobb. Tavaly Rómában egy nagyon vékony pizzát ettem, amin csak kevés paradicsomszósz és sajt volt kezdetben, majd amikor megsütötte, UTÁNA rakott rá ultravékony sonkaszeletet. Mennyi volt, legjobb amit ettem életemben. Semmi más nem volt rajta.
Ja, és ami a legjobb: nézhettem tésztagyurástol kezdve az egész készítési folyamatot (én odaültem bámulni), és alig 5 perc volt a sütés. Nagyon bizalomgerjesztő az ilyen. -
Dexantreal #117 . -
Dexantreal #116 Aha, ennyire nem vagyok otthon a pizzéria és pizza szakértők körében... nekem az a lényeg, hogy legyen Margeritha, vagy Margaretha - nem tudom hogyan írják, Hunbasser ott összezavart lentebb - és finom legyen. -
_Vegeta_ #115 Csipos pepperonis a legjobb! :>>> -
[Walaki]D`Lair #114 Én általában mindenhol Margherita-t eszem...eddig a legfinomabb a Pizza Hut serpenyőse volt...nyami :P -
#113 Ebből frankón ennyit hagytam meg:
-
#112 Visszatérve, nekem az a probláma, hogy a tészta széle ég meg hamar :( Lásd a képen:
Egyébként a tészta nem a legjobb, de igyekszem feltéttel jól kombinálni ezt :) Ezen épp pizzaszósz helyett barbeuce szósz van, sonka ,csabai csípős szalámi (enyhén csíp), reszelt trappista, egy szelet csípős lapka sajt, hagyma, és erősen (de tényleg) csípős szegedi szalámi, egy kis oregánóval megbolondítva.
-
Thanatos #111 azt ismerem énis
a tésztája mongyuk inkább az a magyaros pizzatészta kat (mert ugye elgtöbb megyarban kaphato pizza tésztájának azért köze nicns a valódihoz valjuk meg :D) de a feltét tényleg nem egy nagy eresztés :S -
qper #110 Nagyon sok helyen sikerült már pizzáznom, két nagy kedvencem van:
felvidéki Komáromban a határállomástól pár utcával van arrébb egy egész tisztességes pizzéria. Az íze a pizzának egyszerűen mennyei. Máshol még nem láttam, de itt a pizza szélét (ahol ugye csak a sült tészta van) bekenik fokhagymaszósszal, így az unalmas egyébként sokak által meg nem evett pizza szélét az egyik legfinomabb falattá tették.
másik nagy kedvencem a fóti Marco Pollo pizzéria. Lassan egy évtizede rendelem innen a pizzát, és általában mindig ugyanazt :) Bertiola a neve, a szoksásos dupla songoku feltéttel, olivával illetve egy kis ananásszal. Egyszerűen imádom!
-
#109 Persze, igen fake cuccok, de most ettem egy olyat (nevet nem tudok) aminek a szélében csípős paradicsom szósz van. Az elég jó volt, a tésztája hasonlított az igazi sugohoz, bár a feltét igen sovány volt, de a széle tényleg jó volt. -
qper #108 én nem szeretem őket, valahogy egyeníze van mindnek.
az előző hsz-emhez:
igen, máshol is előfordul valószínű. Maga az eset gyomorforgató és gusztustalan, viszont a megoldása az egészen európai volt.
Attól fűggetlenül én ott többet nem ennék már... -
Thanatos #107 én szeretem azokat is de egy rendes pizzához azér tnem sok közük van mongyuk :) de mint itthoni kaja én szeretem a jobb fajtákat :) -
#106 Amúgy a gyorsfagyaszott pizzákhoz mit szóltok?
Én találkoztam egy párral, ami igencsak jól sikerült. Persze plussz feltát mindegyikre kell, mert azzal jól tudnak spórolni :) -
#105 Ez lehet máshol is előfordul, csak nem tudunk róla.
Miskolc - Rossita étterem és pizzéria
A 32 centis nagy pizza szerintem sokkal nagyobb, alig bírom megenni (pedig jópár 32 centis, sőt nagyobb pizzákon edzett kölyök vagyok). Feltét, tészta, szósz első rangú. A hely igazi olasz feelinegt áraszt, imádom.
Meséltem havernak, azt mondta többet nem eszik ott, mert az Ő pizzáján egy méretes fekete hajszál volt. -
Thanatos #104 hát azért azt is el lehet kurni..., ettem én már olyan szalámit pizzán amit nem birtam elharapni... :DDD -
qper #103 Hát akkor a Don Pepéről:
Nem az ismerősöm ismerősétől hallottam, hanem a legjobb barátomtól, aki nem szokott nekem hazudni. tehát:
cimborám a munkahelyére rendelte a pizzát, kihozták, felnyitotta a dobozt, és a pizza elfogyasztásához látott volna hozzá, azonban kibökte hogy a közepén ott figyel egy szép nagy slelymes turha.
Gyomra majdnem kifordult, ezzel egyenes arányban ment föl a pumpa az agyában, majd amirefelvették Don Pepééknél a telefont, ő már magából kikelve mesélte az esetet a rendelésfelvevőnek, aki először nem akarta elhinni a sztorit. A végén mondta hogy akkor ő kihívja az ANTSZT és világraszóló botrányt csap.
A lényege a dolognak, hogy addig telefonált amíg a boltvezető ki nem ment egy másik futárral, és sűrű elnézések közepette kivittek neki 2 óriási pizzát telepakolva, öt valamilyen desszertet, és 20 Bacardi Breezert.
Az egészszerkesztőség aznap már nem kajált többet, és a kedvük is jó lett. Mondjuk én nem ettem volna már ebből a pizzából, de hát az ember amit nem lát, arról általűban nem vesz tudomást.
Az eset az Andrássy út egyik házának szerkesztőségében történt, ami az Opera és az Oktogon között van. Ha esetleg valaki tudja melyik DP tartozik az ominózus esethez, akár le is írhatán elrettentésképpen.