Legjobb pizzériák, pizzák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nos én nem ájultam el tõle, ízre semmi extrát nem éreztem rajta, feltét nulla ( jó tudom ez az olasz pizzák sajátossága), ára az egekben, úgy pizza hut szinten. Jónak jó...de nemjobb mint egy átlag pizza.
Hála égnek azonban van még 2 másik pizzéria a kerületben.
Az egyik a Bel Canto, amolyan törzshely a baráti társaságom számára. Finom pizzákat készítenek, vastag tésztával, melyen némi fokhagymás íz érezhetõ. Feltét sztem átlagos, pont jó. Nem vagyok nagydarab ember, épp ezért néha küzdelmes lenyomnom egy egészet.
A másik a Busuló Juhász Vendéglõ. Ezt egy haverom üzemelteti. Vékonytésztás, a füszerezések nagyon elvannak találva. Feltét itt is átlagos, de természetesen van lehetõség nagyobb feltétet kérni. Továbbá bármilyen feltéttel lehet pizzát rendelni, csak az ember kreativitása szabhat határt. Valószinüleg a vékony tésztának köszönhetõen az õ pizzájukkal kevésbé kell küzdenem 😊
Aki gyõri vagy környékbeli annak ajánlom ezt a két utóbbi helyet. Helyben fogyasztásra elsõsorban a Bel Canto a jó... nemtúl nagy de igényes hely. A Busulóban viszont nem olyan jó helyben enni, inkább rendelni jó.
Ja ha már Gyõr. Nos szerintem konkrétan Gyõrben az egyik legfinomabb pizza a Lapos Tanszéken (Bahnhof) kapható.
Amugy a kedvenc pizzám a tenger gyümölcsei, illetve a hawai. Továbbá szeretem a mexikóit is 😊 Igazából bármilyen pizzára kapható vagyok, csak ne tejfölös alapja legyen, nem szeretem a tejfölt.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
SCANIA-KING OF THE ROAD -Isten bizony ateista vagyok! -Vessél magadra, én meg küldöm a kombájnt!
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
Aspyrin: ja, a serpenyõsek is finomak<#eljen>#eljen>. Csak ott elég picik a pizzák a serpenyõben... vagy lehet nagy serpenyõset is kérni? :S Már tök rég ettem serpenyõset.
Born to win
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Egy kis langyos tejbe beáztatsz fél vagy negyed kocka élesztõt (zöld papircsomagolásu), beleraksz csipetnyi cukrot, hogy a bacik feléledjenek. 5-10 perc mulva bugyborékok jelennek meg a felszínén, akkor jó.
Veszel 35-40 deka lisztet (ez egy tepsi), só, egy evõkanál olaj, ráöntöd az élesztõs tejet, és egy kis vizet. Összegyurod alaposan, letakarod, és meleg helyre viszed. Kb. 45 perc amig megkel (omlos puha lesz a tészta).
Eközben veszel kis paradicsompürét, belerakod egy tálba, vizet öntesz hozzá, beleraksz oreganot, bazsalikomot, összetört fokhagymát, egy kis tejfölt hogy krémesebb legyen, és elvigye a vad paradicsom ízt. Izlés szerint aki akar rakhat pikánsabb dolgokat is, pl. chiliport. Ezután elõkészítem az egyebeket, felvágom a hagymát, sonkát, szalonnát, paradicsomot, lereszelem a sajtot stb. amit rá akarok rakni. Eközben megkel a tészta, kinyujtom, rápakolom a cuccost és 40 perc alatt megsül.
Sok meló, de megéri, biztosan nincs benne mûanyag cuccos meg adalékanyagok, szóval egészséges is, nem tocsog az olajban.
Ja, és ami a legjobb: nézhettem tésztagyurástol kezdve az egész készítési folyamatot (én odaültem bámulni), és alig 5 perc volt a sütés. Nagyon bizalomgerjesztõ az ilyen.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Egyébként a tészta nem a legjobb, de igyekszem feltéttel jól kombinálni ezt 😊 Ezen épp pizzaszósz helyett barbeuce szósz van, sonka ,csabai csípõs szalámi (enyhén csíp), reszelt trappista, egy szelet csípõs lapka sajt, hagyma, és erõsen (de tényleg) csípõs szegedi szalámi, egy kis oregánóval megbolondítva.
a tésztája mongyuk inkább az a magyaros pizzatészta kat (mert ugye elgtöbb megyarban kaphato pizza tésztájának azért köze nicns a valódihoz valjuk meg 😄) de a feltét tényleg nem egy nagy eresztés :S
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
felvidéki Komáromban a határállomástól pár utcával van arrébb egy egész tisztességes pizzéria. Az íze a pizzának egyszerûen mennyei. Máshol még nem láttam, de itt a pizza szélét (ahol ugye csak a sült tészta van) bekenik fokhagymaszósszal, így az unalmas egyébként sokak által meg nem evett pizza szélét az egyik legfinomabb falattá tették.
másik nagy kedvencem a fóti Marco Pollo pizzéria. Lassan egy évtizede rendelem innen a pizzát, és általában mindig ugyanazt 😊 Bertiola a neve, a szoksásos dupla songoku feltéttel, olivával illetve egy kis ananásszal. Egyszerûen imádom!
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
az elõzõ hsz-emhez:
igen, máshol is elõfordul valószínû. Maga az eset gyomorforgató és gusztustalan, viszont a megoldása az egészen európai volt.
Attól fûggetlenül én ott többet nem ennék már...
Én találkoztam egy párral, ami igencsak jól sikerült. Persze plussz feltát mindegyikre kell, mert azzal jól tudnak spórolni 😊
Miskolc - Rossita étterem és pizzéria
A 32 centis nagy pizza szerintem sokkal nagyobb, alig bírom megenni (pedig jópár 32 centis, sõt nagyobb pizzákon edzett kölyök vagyok). Feltét, tészta, szósz elsõ rangú. A hely igazi olasz feelinegt áraszt, imádom.
Meséltem havernak, azt mondta többet nem eszik ott, mert az Õ pizzáján egy méretes fekete hajszál volt.
Nem az ismerõsöm ismerõsétõl hallottam, hanem a legjobb barátomtól, aki nem szokott nekem hazudni. tehát:
cimborám a munkahelyére rendelte a pizzát, kihozták, felnyitotta a dobozt, és a pizza elfogyasztásához látott volna hozzá, azonban kibökte hogy a közepén ott figyel egy szép nagy slelymes turha.
Gyomra majdnem kifordult, ezzel egyenes arányban ment föl a pumpa az agyában, majd amirefelvették Don Pepééknél a telefont, õ már magából kikelve mesélte az esetet a rendelésfelvevõnek, aki elõször nem akarta elhinni a sztorit. A végén mondta hogy akkor õ kihívja az ANTSZT és világraszóló botrányt csap.
A lényege a dolognak, hogy addig telefonált amíg a boltvezetõ ki nem ment egy másik futárral, és sûrû elnézések közepette kivittek neki 2 óriási pizzát telepakolva, öt valamilyen desszertet, és 20 Bacardi Breezert.
Az egészszerkesztõség aznap már nem kajált többet, és a kedvük is jó lett. Mondjuk én nem ettem volna már ebbõl a pizzából, de hát az ember amit nem lát, arról általûban nem vesz tudomást.
Az eset az Andrássy út egyik házának szerkesztõségében történt, ami az Opera és az Oktogon között van. Ha esetleg valaki tudja melyik DP tartozik az ominózus esethez, akár le is írhatán elrettentésképpen.
Ez egy régi blogom, ha van kedve valakinek beújjítani, pár kajáról irkálni (lehet forrásból is), kajáldákat értékelni, akkor jelezze!
Persze ahol fajin, ott hadd szóljon
Together we'll fly someday...
Ha kihozatom elég gázos.A közepe szét van ázva stb...
tuti,hogy fagyasztott...