345
Hol ettétek a legjobb pizzát? Melyik a legjobb pizzéria?
-
#222 nekem állandóan az a bajom,hogy az alja kőkeményre sül,a tetején a sajt meg alig sül meg :\ a mi sütőnk régi fajta,szóval nincs olyan,hogy most alul sütöm,most meg felül.ez a fóliás módszer nálad bevált? :) (igazából akkor lenne értelme a kérdésemnek,ha neked is ez a régi fajta sütőd lenne) -
#221 én a Plusz-ban szoktam venni néha-néha vmi fagyasztott pizzát, 299Ft nem jut eszembe a neve:) egész jó ízű, és a feltétek sem rosszak.
nekem nem szokott odaégni, pedig én csak egy darab alufóliát teszek alá :)
anno III. kerben (Flórián tér) a Pizzaparadicsomból rendeltünk, csakis 45 centiset:) (vastag tésztásat csinálnak)
Horvátországban 50cm-es pizzát ettünk és csak 1200 Ft-ért és még jó is volt
Esetleg Kispesten tudtok vmi jó pizzázót, lehetőleg házhozszállítással és minimum 45 centis pizzával?
-
#220 lol talán irónia lol. -
Dexantreal #219 Lol pizzatopik és nem lényeg lol. -
Thanatos #218 az má nem lényeg... :PPPP -
#217 És az merre található? -
wba #216 legjobb pizzéria a pizzaforte -
#215 legjobb pizza
tejfölös gyros szósz, csípős szalámi, karaván, tarja, sok sajt,6-8 karika paradicsom, a végén ha már majdnem kész megbolondítani mozzarellával....
csak ajánlani tudom -
qper #214 hopp, ez nem rossz ötlet!
thx! -
#213 köszi,ezt kipróbálom :)
persze az lenne az igazi,ha sikerülne vmi kőlapot szerezni(mondjuk lehet,h van is itthon),és azon megsütni. -
blackgamer #212 átlátszó fóliába csomagolva néha tesco gazdaságosból is kifogható jó, attól függ hogy délutáni vagy délelőtti műszak készítette
persze ajánlott még rárakni pár szalámit, kukoricát,...
nekem Giuseppe tésztája túl vékony, ezért kemény lesz mire a feltét megsül
az a titka, hogy a sütő aljában egy lábosba vizet kell rakni
ettől nagyobb lesz bent a páratartalom és egyenletesebben oszlik el a hő, jobban átsül a teteje is, kevésbé ég oda az alja -
#211 mint pl? én nem a Giuseppét akarom védeni,csak kíváncsi vagyok,h mely gyorsfagyasztott pizzákat érdemes megvenni,és h sima,régebbi fajta sütőben mi a legjobb módja annak,h jó pizzát süssünk?ugyanis a pizza alja sokkal előbb megsül,mint a teteje,és ha megvárnám,míg a sajt sárgára pirul,addigra az alja kőkeményre sülne.úgyis próbáltam már,h a tepsi alá beteszek mégegy tepsit,h felfogja a hőt,de ez nem túl jó.persze a pizzát mindig a sűtő legtetejébe teszem.múltkor láttam Jamey egy ik műsorát,és mondta,h sütőben úgy lehet jól pizzát sütni,ha beszerzünk vmi kőlapot,és arra rakjuk rá a pizzát,nem pedig tepsire. -
#210 Én sem szeretem, sokkal jobb mélyhűtött pizzák vannak. -
blackgamer #209 lááál elment az étvágyam, amúgy Giuseppe itthon is gagyi minőséget ad, alig van rajta valami és dobálják rá, csálé az egész feltét -
#208 Rovarlárvákat találtak fagyasztott cseh pizzákban -
#207 Kelttészta RULZ!
Én ha csinálok akkor paradicsomszósz(függ évszaktól hogy van e bazsalikomom(meg egyáltalán paradicsom), meg ogy mennyire éhesek a srácok,buli után másnap ebédre néha a kecsap is megteszi). Sonka (meg amit találunk a hűtőbe: szalámi, oliva bogyó, kukorica...) és a lényeg, kegyetlen sok sajt(még annál is több) légkeveréses sütőbe, utolső 5 percbe grillfokozatra hgoy megbarnuljon a sajt.... hmmmm... isteni tud lenni
Aki Olaszba jár Kaorle környékén az haladjon kicsit északra és ott találni fog egy Brian'sPizzeria -t. Ott nagyon fini a pizza. -
#206 Bachus étterem és pizzéria Tokaj
Ez pedig egy Sárkány pizza:
-
Thanatos #205 online rendelés jó csak hozzánk már pont nem hoznak, grrr :D de amugy tényleg finom :) -
#204 Hazudnék én? :D -
#203 nagyon finom és az online rendelés is jó mindenkinek ajánlom a pizzaboyt -
#202 Valamelyik este rendelek is egyet -
#201 pizzaboy
www.pizzaboy.hu
Tőlük szoktam rendelni, sztem jó pizzát csinálnak. -
#200 9kerbe tudtok jó és olcsó pizzériát? -
#199 Köszi! -
blackgamer #198 nem látni
-
#197 Pizza Italia - Encs Sarokház
-
#196 látom nem érti senki sem :)
a tégla,az TEST :)
a négyzetalakú az megint más :P -
#195 Enni nem ettem, de hallottam már. -
Aspyrin #194 Hmm, köszi, majd megmutatom a konyhatündérnek :) -
Aspyrin #193 A Pizza Hutban rendelhetsz négyzetes pizzát, nekem nem jött be :)
Szerk.: most látom, hogy már megszünt. -
#192 van magyarorszagon spenot alapu pizza? -
Prank #191 valahol olvastam, hogy az igazi olasz pizza eredetileg téglalap alakú volt, csak az amerikaiak erőltették a kerek formát... -
#190 "kocka alakú
pizzákat kapunk."
ezt megnézném -.- -
#189 Pizzatészta
A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont
könny és puha!
10 dkg sima és 20 dkg grízes lisztet összekeverünk. A lisztbe egy kis mélyedést
készítünk, ebbe morzsolunk 2 dkg élesztt. Egy kevés langyos vízzel kovászt készítünk
és ruhával letakarva meleg helyen tartva megvárjuk, amíg az éleszt felfut. 1 dl étolajat -
lehetleg olívaolajat -, sót, reszelt gyömbért és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy
fánktészta srség tésztánál kicsit keményebb tésztát kapjunk. Ruhával letakarva
megkelesztjük.
Többféle módon készíthetjük el a sütésre:
a./ A legegyszerbb, ha egy vékonyan kiolajozott süttepsibe nyújtjuk, így kocka alakú
pizzákat kapunk.
b./ A másik variáció: egy vagy több adagos kerek lapokat nyújtunk a tésztából, ekkor a
végén cikkekre vághatjuk a pizzát.
c./ A harmadik esetben is kerek pizzát készítünk, csak az a különbség, hogy egy alacsony
perem kerek sütformába nyújtjuk a tésztát. -
zolee12 #188 holnap átküldöm...jamie olivertől a tészta recept.
a tésztát nem kell keleszteni,szerintünk ez a titok. -
#187 a teszta receptjet atdobhatnad ha nem titok kivancsi vagyok miben kulonbozik az atlagostol. -
zolee12 #186
a tegnapi vacsim...a'la zolee -
#185 Mármint ketchuppal ettem -
Hajnalcat #184 Hja. Lehet. :D Megkérdeztem egy másik topikban is, hogy ők is kechup nélkül eszik. Egyikük ezt írta a témához:
Link -
#183 akkor a te ízlésed furcsa :D
nem tudom,én nagyon komálom a pizzákat,de a ketchup sztem nagyon elrontja...
lehet,h este rendelek is egy pizzát