Európában debütál a Sony Video Walkman
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kivéve az OGG, gondolom, mivel az direkt szabadalom/licenszmentes, tehát nem épülhet rá.
Igazad van, csak egy kis pontosítás: a quicktime nem tömörítési formátum, hanem egy kapszula neve, gyakorlatilag bármilyen algoritmust tartalmazhat, még akár több hang és video sávot, feliratokat, flasht, interaktív dolgokat, stb.
Szóval olyan mint az AVI, csak lényegesen többet tud. A windowsosok azért utálják, mert szar a player, mac-en viszont tökéletes.
Tudod, a codec-eket nem az Ur teremtette, sot a specifikaciok sincsenek kotablaba vesve az idok kezdete ota.
Maskeppen fogalmazva: a codec-ek jonnek-mennek, ujak tunnek fel, regiek tunnek el, barki sajat kedvtelesere irhat egyet. Mindegyik mashogy mukodik es a legtobb eseteben csak a fejleszto tudja, hogy hogyan.
Eppen ezert, amikor egy video fajlokat lejatszo kutyut fejleszt egy ceg (jelen esetben a Sony), akkor nem csak beilleszti a szoftver forraskodjaba a bibliabol kimasolt, univerzalis, mindent dekodolo kodot, hanem eloszor megveszi a tamogatando codec-ek license-eit a fejleszto cegektol, majd beilleszti a dekodolo modult a sajat termekebe.
Tudom, mindez nagyon foldhozragadt dolog, de sajnos a technologia ma igy mukodik.
Amugy a kinek van jobb codec-je vitaban ma nehez gyoztest hirdetni. Igazabol mindenki ugyanannak az MPEG4 codec-nek a kulonbozo variacioit hasznalja. Legyen az a VC1, divx, xvid, h.264, quicktime... A h.264 pl annyira MPEG4, hogy ez gyakorlatilag csak az MPEG4 AVC profile egyik neve. Bar a VC1, a divx, az xvid es a quicktime nem kompatibilis binarisan az mpeg4-el, de az tomoritesi modszer szinte ugyanaz. Ezt az is szepen bizonyitja, hogy ezen kodekek kozul barmelyik kepes a tobbit is dekodolni kis trukkozessel.
Azt fontos tudni, hogy az MPEG szabvanyok nem azt irjak le, hogy hogyan kell betomoriteni a videot, hanem azt, hogy milyen modokon lehet lekodolni azt. Ez azt jelenti, hogy bar a teljes MPEG4 szabvany nagyon sok fajta extra tomorito ficsorrel rendelkezik, azt mar a tomorito algoritmus iroja donti el, hogy ezek kozul melyikeket hasznalja ki. Eszerint egy szabvanyos MPEG4 video lehet nagyon egyszeru, szinte MPEG2-es szintu kodolassal is tomoritve, de hasznalhatja akar az osszes Advanced extrat is. Az elso esetben gyenge szintu tomoritest kapunk, a masodik esetben sokkal jobb minoseget es kisebb fajlmeretet.
A kulonbozo szintu (komolysagu) MPEG4 tomoriteseket profilokba csoportositottak. Az Advanced (AVC) profile pl tipikusan HD videok tomoritesere alkalmas, de van kulon profile mobil videozasra is. A divx es az xvid az AVC egy-egy valtozata.
Azt, hogy egy ceg melyik profile mellett kotelezi el magat sok dolog befolyasolja: szamitasi kapacitas (a komolyadd profile-ok tobb eroforrast igenyelnek), rendelkezesre allo savszelesseg, kulso tamogatottsag (pl az asztali DVD lejatszok altalaban nem tamogatjak a teljes AVC eszkoztarat), szerzoi jogok beepitett vedelme, stb.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
LG JM53 MP3 lejátszó
MP3 lejátszó 8GB-os merevlemezzel
8GB Hard drive, ami közel 2000 zeneszám vagy 800 video klipet jelent!
1,77 inch-es, 260 000 színû OLED kijelzõ
MP3, WMA (DRM10), OGG, ASF, és MPEG-4 videó lejátszás.
Akár 30 óra folyamatos zenelejátszás egyetlen akkutöltéssel
Varázsujj navigáció
10 ekvalízer (Auto ekvalízer)
Zenés Terápia
Zeneszámok automatikus szinkronizálása a Windows Media Player 10 segítségével
Beépített lítium-polimer akkumulátor
USB 2.0 összeköttetés
PlaysForSure kompatibilitás
(mondjuk lehet így akarja elkerülni a bukást, azaz ha itt nem válik be, akkor egy feljavított változatot ad ki japánban:S)
A türelem rozsdát terem.
jo tudom most majd jönnek hogy a blue az nem zenehalgatásra valo
én csak megemlítttem hogy már az is meg van oldva
Az emberek azt mondják rám túl naív vagyok... És én hiszek nekik!
Starcraft + Diablo III - esemve
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
PDA nem ellenfél, nem elég "felhasználóbarát" ennek a célcsoportnak
A türelem rozsdát terem.
Bérbe vehet? reklámfelület...
Egyébként egy kisebb pl 12-es kijelzõs cuccot én is szivesen vennék, mert az már elég nagyahhoz hogy "élvezetesen" nézzek rajta filmet és könnyen hordozható is, de ilyesmi már van is kb 50 ropi, igaz dvd-s és nem flash ram van benne.
De továbbra sem tudom elképzelni hogy én 100ezret adjak ki egy 3x4centis videoplayerért.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Toughtful: csak erre a célra egy ilyen azért jobb lehet, mint egy walkman mobil: nézd csak meg a méreteit pl. meg hangminõségben is biztosan jobb.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
\"Há itt tütül a ott tütüla nem máté, polgár mester jenőé, teccikérteni!\"
http://www.raphirek.hu