688
Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
  • DarkSector
    Közben megvan:

Youtube downloader HD
  • DarkSector
  • DarkSector
    jah gondolom gépfüggő...nekem kb 5 ora 1 film, kiterjesztéstől független...
  • DarkSector
    zsír....
    most az a bajom, hogy amit letöltök youtube grabberrel videókat, nem az oldalon látható minőségbe szedi le, hanem kissebb flv-be!!!
    hogy lehetne ezen állítani, vagy van jobb program?
  • DarkSector
    THX
  • N o N a m e
    Melyik programmal tudok gyorsan 720p-ből XviD-be konvertálni? Ripbot264 programot kiprobáltam de 2 nap kell neki amíg megcsinálja...
  • BaliBoy
    De az hirtelen nem jutott az eszembe. :)
  • takysoft
    mkvtoolnix a programcsomag neve, amiben benne van. úgy egyszerűbb megtalálni
  • BaliBoy
    mkv merge nevű program->add
  • DarkSector
    hy.
    hogy tudnék mkv-ba integrálni egy magyar ac3-as hangot???
  • takysoft
    ugen vannak ilyenek, de ezek nagyrészt nem tudnak optikai meghajtóról olvasni(max külsőről)
    speciel nemtom milyen van, mert rég nézegettem ezeket már.
  • BaliBoy
    HTPC
  • Blackluck
    Sziasztok!
    Tud-e vki olyan eszkozrol (dvd, bluray stb. lejatszo vagy hasonlo) amit hd tv-re lehet kotni, tudja full hd felbontast is meg a fontosabbakat, kepes lejatszani avi, mkv es tarsait feliratokkal egyutt akar, es vagy van beepitett winchester, vagy lehet rakotni, bar legjobb lenne ha lanon keresztul (akar lanon kivulrol is) kepes letolteni a filmeket (nfs, samba, ftp stb.-krol) akar a belso winyora es ugy lejatszva akar on the fly-ban halozatrol lejatszva?
  • takysoft
    hát nehéz különbséget tenni kmplayer és gomplayer között.
    gompalyert egy nagyon picivel egyszerűbb használni.
    ellenben volt már 1-2 olyan videofile, amivel az nem boldogult el, csak kmplayer.

de nem nehéz a váltás, mert ugyanazon a gyorsbillentyűik. én mindkettőt használom:D
  • bertino
    egyik legjobb :)
  • El Deloro
    Véleményed szerint a KM player jobb lejátszó?
  • takysoft
    alapból a saját beépített codecét használja
    ha azt kikapcsolod, akkor se mindig a CoreAVC-t hazsnálja magától.(a powerdvd-t jobban rpeferálja valamiért, ha az is van)

leírásban(linkeltem) benne van, hogyan lehet rendesen beállítani
  • El Deloro
    Nem , a KMPlayer volt az első lejátszó amit tipikusan HD-ra akartam volna használni, de azt csak natúr feltettem, valószínűleg teljesen jó lenne csak nem állítottam be.
  • takysoft
    windows7-et nem próbáltam.

kmplayerben rendesen beállítottad a CoreAVC-t, ahogy aleírásban szerepel? (kikapcsoltad saját codecet, és beállítottad a CoreAVC-t a lejátszó beállításai között)
  • El Deloro
    Ja azt hozzá se kell tennem, hogy XP felhasználó vagyok. Vistán csúnya lenne.

OFF
    Filmnézéshez XP vagy Windows7 ?
  • El Deloro
    Helló!
    Én egy filmen próbálgattam a dolgokat, így nagyban függ magától az adott filmtől is az eredmény, de nekem a zoomplayer +fddshow + CoreAVC (Core preferációval) lett a vége és a . 720- as HD filmek szépen futnak az egyébként gyenge konfigon. (1080 ashoz még nem volt szerencsém)
    (2.4GHZ Intel proci (egymagos), 80gigás NTFS lassúcska vinyó, 1gb ram,ATI sapphire HD3650 kari, meg egy full HD-s BENQ monitor.

A GOM player is nagyon jó, főleg, hogy egyszerűen lehet állítgatni a chache- beállításon. Csak ott hangproblémáim voltak. Viszont ha nem lennének vele gondjaim ezt használnám, sok beállítási lehetőség egyszerű kezelőfelület.
    KM player sem rossz, viszont ott néha akadt a kép.
  • N o N a m e
    nagy gondban vagy haver :D
  • BaliBoy
    A másodikat.....
  • tompka
    Már összehasonlítottam többször is, de egyforma.
    Bár csak monitoron nézem a HD filmeket.
    Melyiket hagyja meg?
  • bertino
    amelyiknek jobb a képe :)
  • tompka
    Üdv!
    Van 1filmem ami 2helyről is megvan. Az egyiknek Blu-ray a forrása, a másiknak HD-DVD Mind2 felbontása 720p
    A BD verziónak 6225kbit/s a képe, a HD-DVD verziónak meg 7150kbit/s
    Sztetek melyik a jobb? Melyiket hagyjam meg?
  • TLOTR
    Sziasztok, segitséget kérek cyberlink audio decodert akarok használni a filmekhez amit a ffdshow lpcm kimenetén keresztül lehet de a hátsó két csatorna nem szól, 7.1 ről van szó, ha valakinek van valami ötelete annak örülnék.:)
  • takysoft
    Ezt olvasgasd el! Mindenképp!

az I. és a II. pont átugorható, de azért ajánlott.
    a többiben benne lesz a válaszod.
  • ZsirosKenyer
    amúgy semmilyen codec-ről nem tudok. Kellene lennie? a szokásos nvidia drivereket rakom fel mindig...semmi mást
  • ZsirosKenyer
    quicktime-mal játszom le, néha jó de sokszor beszaggat, a youtube-os videók viszont nézhetetlenül beakadoznak. Nem periodikus, hanem random beszaggatásokról van szó. (de nem azért mert vmi terhelné a gépet. Direkt figyeltem hogy nem tölt olyankor semmit)
  • BaliBoy
    Mivel próbálod lejátszani? Valamilyen kodeket telepítettél? Egyébként simán vinnie kellene, még az 1080p-t is.
  • ZsirosKenyer
    Üdv!

Az a problémám, hogy szaggatnak a HD videók (720 pt) a gépemen.

A konfig core2duo E6300 1.8 GHZ, Geforce 9600 Gt , 2 GB RAM

Szerintetek vinnie kéne rendesen? Vagy gyenge a procim? Az online stream (pl youtube) és a letöltött HD .mov fájlok is gyengén futnak.
  • BaliBoy
    H264 TS Cutter a neve. Csak először nem értettem a működését pedig egyébként nem egy nagy ügy. Csak hát ez a rohadt hőség letompítja az embert... :))
  • takysoft
    megoszthatnád velünk is:) ha már így felmerült:)
  • BaliBoy
    Közben találtam. Sry. :)
  • BaliBoy
    Nem tud valaki olyan programot amivel Trasport Stream-ből (AVC1) lehet részeket kivágni?
  • antigua
    Köszönöm a felvilágosítást :)
  • takysoft
    inkábbb csak scale up, mint konvertálás:D
    szerintem az sem kábelfüggő.
    digitális kábelen néha kicsit szebb a kép, főleg a kontrasztok, de pixelességbe nem nagyon számít bele.
  • antigua
    Tehát a DVD lejátszók feltudják konvertálni HD-re ? Gondolom akkor, ha van HDMI1.3 kimenete.
  • takysoft
    LCD függő inkább. HD-tv-knek van ilyenje
    alapjában véve az LCD paneleknek van 1 db ajánlott felbontása, azalatt néha csúnyák tudnak lenni.
    sok lejátszó ezért ügyesen felkonvertál mindent HD-be

szerintem más kábellel se lenne jobb, attól tartok.