123
-
dez #43 Egyébként akkor már egy AM2-es konfig Sempronnal, ami tud annyit játékban, mint egy 3GHz-es P4 (vagy P-D, amiből a mai játékok 99%-a 1 magot használ), és később bele egy Kuma (2-magos K10) (vagy annak L3 nélküli - olcsóbb - változata). -
roliika #42 Ahhamm...és E-PCI vagy AGP 8x ??? Ez ilyen vid karis topic ezért gondoltam megkérdezem a dolgokat, 3 éve a régi gépem nem bővítettem. Flatout2 mégis csont nélkül megy rajta. :DD -
dez #41 3 évet írt... -
gforce9 #40 igen annak...
Még a normál pce-e re se tudom azt mondani nyugodt szívvel egy vevőmnek se hogy azért kell vazt venni mert az jobb... csak azt hogy ez a jelenleg terjedő szabvány.
Remélem a PCI-E 4.0-nál ténylegesen látunk is ennek a dolognak a szükségességéből valamit. -
dez #39 Hát ez is megér 1-2 uhh-ot. -
Vagyetek csak PS3-at pár év múlva úgy jártok mint a PS2-vel lesz egy elavult grafikájú konzolotok... mert ugyebár a PC-vel ellentétben a konzolt nem lehet korszerüsíteni -
AnonyX #37 Akárhogy nézzük az AMD procik még a gyengébb alaplapokban is szépen muzsikálnak, nincsenek nagyon nagy különbségek pl. egy ASrock vagy egy nagyobb árazású ASUS gyártmányú alaplap között sem.Az inegrált memóriavezérlő sokat ér. Tehát ha roliika venne egy AM2-es X2-es, pl. 3600+ osat, és feltuningolná akkor szerintem elég jó telyesítményt kapna, persze mellé 800MHz es DDR2 es ramokat legalább 2*512-őt. Na meg egy erős videókarit mellé, és nagyon szépen menne az a gép, akárki akármit mond. Igaz Core2Duo atom erős,de dupla annyi is mint egy 3600+ X2... Szóval az azon spórolt pénzt,meg hozzácsapja a vidkarihoz és mégjobbat bir venni, vagy több ramot. Na meg a Core2Duo alá alaplap is kell, ami azért nem olcsó mulatság. Tehát akárhogy nézzük, olcsóbban egy AMD konfig fog kijönni legjobban szerintem. -
Inquisitor #36 Nem, azért mert kétmagosban csak C2D vagy X2-nek van értelme. Akkor vegyen 1 magos P4-et, amivel kihúzza 20.000Ft-os C2D procikig. -
dez #35 3x-os uhhh.... Azért vegyen most P4-et, mert a C2D jobb, mint a mostani AMD-k??? -
AnonyX #34 Ecsém....2003 óta minden AMD proci 64bites....
Ne zavarjon az téged, hogy 64bites.. ha nem teszel fel 64bites OP rendszert akkor úgysem fog zavarni..
Amiket itt mások ajánlottak gépeknél meg tényleg hülyeség P4 et venni, mert azok nagyon gyengusok. Most estek még az AMD proci árak, egy AM2-es 3600+ ot már lehet venni 87euro ért..Tesztek alapján tuningot is szereti a kicsike, tehát legalább 2.6GHz re stabilan felhuzható.Ami azért telyesítményben sem mondható kicsinek. -
roliika #33 Figyi. Én csak 1 dolgot akarok. 150ből játtszani néha jó játékokkal, aár 2 év múlva is.
Nem érdekel milyen technológia van mögötte. /Bár tisztában vagyok vele./ -
Godefroy #32 Nem is értem , hogy lehet egy PS3 at számítógéppel összehasonlítani?
Az egyik egy célgép, bővítési upgradelési lehetősége nulla, a másik egy számítógép amit a játék mellett 100 féle dologra használhatsz.
Ezért ne értem a PC vegyek vagy PS3 at kérdéseket.
Ha konzolt akarsz vegyél azt ha PC-t akkor azt. -
Anteris #31 PCI EXPRESS 2...lesz majd 4 is vazze?
miért érzem úgy, hogy hülyének vagyunk nézve... -
roliika #30 Fene tudja... Intel lehet hogy drága, de notimban Centorio Duo van és piszok gyors, ráadásul keveset is fogyaszt. Ha jó vid kari is lenne hozzá, nem lenne játék probléma sem...olyan proci kell nekem ami nem 64 bites, mert vannak vele driwer problémák bőven...AMD? Olyanom még nem volt...egy mag? 2 magra is annyi idő megírni 1 progit mint 1 re. :) De hogy a játékgyártók mi alapján gondolkodnak azt nem tudom, csak azt , hogy van olyan progi és vid kari amit kiemelten támogatnak mert 1 talicska pénzt kapnak érte. -
Inquisitor #29 Persze-persze, és majd beforrasztják utólag a DDR3 memóriavezérlést az AM2 procikba? K8L (K10) nem ér, mert abból eleve lesz AM3-as is ... -
Am2-am3 kompatibilis lesz ;) csak a ddr3-ról kell lemondania. -
Inquisitor #27 Görcsnek vegyen P4-et? Inkább picit többért E4300 akkor már ...
Sanyix - Tök mindegy, jön a DDR3 ram, meg a Socket-B (s1366) és AM3 foglalat. Bármit vesz, már 1,5 év után se nagyon bővíti majd :( -
Hát :\ nem így van. -
"kompatibilitás terén elgyengült." !!!! LOOOL ez hülyeség
Még megértettem volna, hogy azért írod hogy intel proci kell, mert core duo-t fogsz írni, de így a p4-et látva erősen felröhögtem. LOL p4-helyett alap hogy amd, mert gyorsabb jobb, játékban, mindenben, sőt olcsóbb is. Na akard már megszivatni egy p4-el. Na meg az a nagy bukta, hogy 3 év múlva nem csak a procit meg memóriát kell cserélni, hanem az alaplapot, memóriát is az új foglalatok miatt. Ráadásul játékra nemkell 2 mag, úgyse használja ki semmi, kell venni egy ütős 1magost azt annyi. Játékra vagy core2 vagy am2-es amd , p4 semmiképpen semmire sem. -
roliika #24 Köszönöm szépen! :) Ez az Asus videókari ez jó? Csak Intel/vid kariban agyhalál, prociban királyság/, NVidia, ATI tapasztalataim vannak. -
Inquisitor #23 ???
Egy mostani 80K-s gépben lévő VGA-val kb. annyira fogsz jókat játszani 2 év múlva, mint most egy integrálttal. Ennyire azért nem fogalmaztam bonyolultan ... -
Kit érdekel az integrát cucc. Kinek kell olyan? Irodába ja. -
szombi #21 Szerintem 150-ből simán kijön, csak jól kell megválasztani a dolgokat.
PS3-at semmiképp ne vegyél, az európai verzió butított és drágább is lesz!
Mindenképpen Intel proci kell, mert az AMD játék és kompatibilitás terén elgyengült.
Proci : P4 M930 BOX 3.0GHz 2 magos, 2x2MB cache ~ 33000
TÁP : ASUS Atlas A-45GA 450W (2 év gar) ~ 14000
Alaplap : Asus P5ND2-SE(PCI-E, dual DDR2667,4SATA)~ 20000
Memória : Kingston 2x512MB (DDR2-533, CL4) ~ 20000
Vinyó : Samsung 320 GB, 16MB cache, S-ata2 ~ 23000
Videó : Asus Extreme EN7600GT 2DHT(256M) ~ 38000
+összeszerelés 4-5 ezer...
ez kb. 150-re jön ki, elég erős konfig, és 3 év múlva max a procit kell cserélni,
esetleg a memóriát bővítheted. -
Inquisitor #20 ATI's RV610 goes AGP
DAAMIT goes for the DirectX 10 AGP
It looks like Nvidia won't go for DirectX 10 AGP parts. We still find this very hard to believe as DAAMIT doesn't want to let this market down. DAAMIT plans to launch an AGP based RV610 cards and only a few partners will be able to make them. We assume that the cards will be quite complex to make.
We guess that ATI found the way to make it work via RIALTO bridge chip. ATI plans to use the bridge chip on a new PCB and make even more money out of its RV610 bridged marchitecture. It looks like Nvidia doesn’t want to go this AGP way. At some point in May / June time the market should see the dawn of ATI's DirectX 10 cards, probably named Radeon X2300 xx AGP.
We expect around $100 price mark for Radeon X2300 xx AGP but not more than $115. A new hope for old upgrade market, it seems. -
Inquisitor #19 RV630 is already taped out[/B
[B]The samples are real
ATI's 65 nanometre marchitecture is readier than most of you would expect. ATI mess up with R520 and now with R600 but it seems that RV630 is really on the schedule. The sample cards are out and they run as we speak. For the ones who don’t know RV630 is ATI's first 65 nanometre chip.
Well, you can not actually buy them but RV630 is out of the lab for a while. Some special partners can get the hold of them and play to figurate out the production of this mainstream DirectX 10 part.
Production of these cards probably named Radeon X2600 xx is scheduled for April with a massive availability in May. We still don’t know who wins DirectX 10 mainstream game G84 or RV630 but we know that RV630 is smaller and probably cooler. -
roliika #18 Van...de vám/ok/ + szállítás az rádob pár 10 ezret...160ból talán kijönne. :S Ja és nem PAL szabvány az. -
Inquisitor #17 OFF: Nincs japánban ismerősöd? Odaát csak 65.000 a kisebbik ... -
Inquisitor #16 Pedig 2 év múlva annyit (se) fog érni mint a lentebb említett integrált cucc. -
roliika #15 :D Adok én érte 150-et is csak legyen rá gari, és lehetőleg chippelt...180 túl sok érte, mert napi 2 órám ha lesz játtszani...az sem biztos. :) -
BCs design #14 szerintem vár vagy másfél évet és 50 ért megkapod :D -
BCs design #13 persze olcsóban jön ki ha házból tápból stb szar minőséget veszel de az megboszulja magát -
Nem integrált vga-ról beszéltem... -
roliika #11 :( Mennyi lesz szerintetek a PS3 pár hónap múlva? Japánban 70E HUF itt 180 chippelve... -
BCs design #10 hogy 1 év mulva fullosan menjen a legujabb játék 40 fps-el kb 300.000 ft monitor nélkül -
Inquisitor #9 Nos integrál X200 VGA-val is elment az NFS Carbon, de könyörgöm rondább volt, mint egy Voodoo1-es játék! -
Inquisitor #8 Úgy egy halom játék már most el se indul rajta az SM2.0-nak köszönhetően, legtöbb Unreal Engine 3.0-ás játékhoz minimum 3.0-ás kell ... most. Ha kijönnek a Dx10 játékok, akkor azk még annyira se mennek rajta majd. -
roliika #7 :S Ez nem jó hír. :( X800 256 megával, és valami jó alaplap 2 giga memóval kevés 2 év múlva? :-O :( Akkor tényleg marad a PS3...na meg kevesebb áramot is eszik... :-/ -
Olyat még 80ból is veszel. Csakhát sokmindenkinek nem elég ha nincs 85x-ös élsimítás, meg 613x-es aniso szűrés... -
Akkor inkább PS3.
150-ból nemnagyon veszel olyan gépet ami 3 év múlva is futtatni fogja a gameket. -
Inquisitor #4 "2: 150 ből milyen gépet lehet összedobni minitor nélkül ami mondjuk 2 év múlva is futtatja nagyjából gond nélkül a játékokat?"
Ilyet szvsz 300K-ból se lehet. Persze mondhatnám azt, hogy 2 év múlva elketyegnek egy GF8800-on a játékok, de kb. annyira igaz, mint ahogy most elmennek egy R9700-es kártyán a mai cuccok.