23
  • fv
    #23
    Az adminisztrátori jog megvolt. BSPlayer nem ment, helyette használtam JetAudiot (végülis az is jó). De sajna nem futott rajta az Edius 4 sem, pedig az egy kb. egy éves progi - és nekem nagyon kell a munkához. Az ACDSee és a Photoshop is hibákat produkált. Dr.DivX úgy tett, mintha menne, de végülis nem csinált semmit. :)
  • dester
    #22
    Minden bizonnyal a Microsoft dolga ezeket közölni, csak sokan ezzel együtt is nem voltak képesek vista kompatibilis programot írni.
    Sok vírusírtó mint pl. a nod32, már tavaly kijött vistara való verzióval, de manapság szinte mindnek van legalább béta verziója.
    Melyik programok nem futottak rajta? Legalább kompatibilitási módban kipróbáltad? Ja és néhány program futásához rendszergazdai jog kell, vista alatt ehhez run as administratorral kell indítani ezeket, mert különben csak sima felhasználói jogokkal fut.
  • ironmaiden
    #21
    Nalam nod32 kaspersky is ment vista alatt. eszerint voltak akik megkaptak a modositasok listajat. Es keszitettek is vista kompatibilis verziot.
  • fv
    #20
    A napokban felraktam a Vistát. Gondoltam, harminc napig tesztelgetem, aztán meglátjuk... Na - tíz napig bírta, mikoris teljesen összeomlott. Addigi tapasztalatok: kedvenc programjaim kb. fele nem futott rajta. A munkára használható progik közül meg szinte az office-on kívül semmi. A vírusírtókkal annyi gond volt, hogy inkább hagytam a fenébe, és időnként bebútoltam xp-vel, hogy leírtsam azt az egy-két trójait, ami beugrott. Végül mégis egy vírusírtóval tettem tönkre - figyelmeztetett ugyan, hogy nem lesz jó vége, én csak telepítettem, azóta nem indul.

    Azért írtam mindezt le, hogy rámutassak - a MS-nak valójában érdeke is volna közölni a szoftvercégekkel, hogy miket változtattak az új os-ben, hiszen jelenlegi állapotában komoly felhasználók nem engethetik meg maguknak, hogy vistát vásároljanak.
  • turul16
    #19
    Nem olyan draga az Apple.
    A kozep kategorias nootebook araknal minimalis a kulombseg.
  • Penge4
    #18
    Aki a Microfost bünteti az rossz ember nem lehet.

    Cobra: Igen, ez a monopoly helyzetéből adódik. Egyértelműen arra írnak több szoftvert, aminek magas a piaci részesedése. Ez addig nem is fog változni, amíg a M$ nem követ el egy szarvashibát, vagy az Apple nem csökkenti drasztikusan az árait.
  • Turul1
    #17
    szerinted az megérné a m$-nak? tod mekkorát bukna rajta? nem kicsit, nagyot. hidd el, az európai piac rohadt nagy bevétel nekik, nem akarják elveszteni.
  • BlueGold
    #16
    Büntetni azt nem nernek, hátha az M$ azt mondja: akkor only english Windows, a többi 2x Europai Nyelv meglevan sz***va. Utána a választó polgárok netán nem válasszák megújra a balf***sz politikusokat és a szegények elmehetnek dolgozni.
  • Zenty
    #15
    Az eu abban vicces ,hogy mi a fracnak kell fenyegetözni? Adja kih a bírságot azt kész!
    Ms-nek aztán tök m1 az a nap millák semmi.
    Talán napi 1 milliárd hatásososabb lenne! :)
  • Benoke
    #14
    "MS nincs monopol helyzetben, csak az ő oprendszere a legszélesebb körben használható. Ha ne mtetszi ka Windows, vehetsz Mac gépet OSX-el. Ja hogy drágább és jóval kevesebb program van rá, mivel mégkevésbé támogatja a külső programokat? Ez term;szetesen az EU-t nem érdekli, mert Európában elenyésző a Mac-ek eladása a PC-khez képest. Vagy használhatsz Linuxot is, csak ott megint elég sok minden nem működik, ami XP alatt igen. MS áttérhetne az online szoftverforgalmazásra, akkor talán nem kéne az Európában élőknek kifizetnie az EU bírságait is az itteni árakban."

    Tehát ez mit jelent? Mit vesz a legtöbb ember? És miért?
    Pontosan leírtad a Monopol helyzetet :)
    Ez az amikor akaratod ellenére nem tudsz választani.
    Ez olyan mint amikor a szocializmusban kitaláltad hogy autót veszel. Jahh baromi nagy választék volt. Azt eldönthetted kell -e vagy nem :D
    Na itt is eldöntheted használsz -e számítógépet vagy nem.
    Ráadásul innovációban élharcosból sereghajtóvá vált, mert a neve eladja a terméket mindegy mi van a dobozban, úgy is meg kell venned.
  • GulaSoft
    #13
    Az a gond hogy ez a TV példa pl. nagyon szar volt. Igen, bármikor mehetsz a gyártóhoz a kapcsolási rajzért, sőtt én a Bejing (valalami koreai szütyök) tv-mhez alapban megkaptam!!
  • NEXUS6
    #12
    "MS nincs monopol helyzetben, csak az ő oprendszere a legszélesebb körben használható."

    höhöhö, igen kb ez a monopolhelyzet definiciója. Ha egy a favágók munkáját segítő szoftverről lenne szó senkit nem érdekelne, csakhogy ez egy OS, mondhatni alap infrastruktúrális elem. Ha a M$ beletesz, vagy kivesz valamit mert egy másik adott cég a szívecsücske, akkor az én cégem, mert nem kedves BG és SB szívének megdöglend.

    Így biztosítva van hogy nem csak a M$ de a hozzá kapcsolódó egyéb slepp is jólelvan, az OS a sok pecselésnek hála meg olyan kusza és bonyolult, hogy még az M$ sem igazodik ki rajta, ami jót tesz a fejlesztési időnek. De tök mindegy mert az emberek akár XP-t akár longhorntott, akár viszlát mindenképpen M$ terméket vesznek.
  • gforce9
    #11
    Hidd el többet zsebretesznek azok a csókák akik az eu-ban ezzel foglalkoznmak, mint a bírság... ez csak egy újabb ürügy, amivel a létjogosultságukat fedezik. Jobb lenne az EU nem csak ilyen látványperekkel foglalkozna. A munkaerőpiacokon sokkal nagyobb problémák vannak az euban, csak arra nincs épkézláb megoldásuk. Ezért tartanak fenn ilyen "alibi" bizottságokat, hogy legyen valami hír arról, hogy az EU csinál valamit... röhej.
  • Wittgen
    #10
    Azért ez már nevetséges, hogy az MS-t azért is büntetik (egy korábi cikkben írták), ha megvesz egy licenszet és azt felhasználja, meg azért is ha nem ad ki információkat.
    Szerintem Irán is jó néven venné, ha pl a franciák közre tennék a hasadóanyagok dúsításának, a reaktorok készítésének és az atombombák gyártásának részletes, terveket leírásokat tartalmazó dokumentációját.
  • Theodora
    #9
    Azért fejlesztenek Windowsra mert az a legelterjettebb. Azért az a legelterjettebb mert arra fejlesztenek a legtöbben.
    Hiába van ott a java ami fut mindenhol, mégsem jelentős azoknak a szoftvereknek a száma amely kifejezetten java-ban készül.
    Java-s megoldásokból is csak, a kvázi platformfüggetlen megoldások a használhatók (pl: Eclipse fejlesztőeszköz az SWT-vel.)
    Kiváncsi leszek mikor lesz java-ban WPF!
  • ZoliJ
    #8
    kell a pénz az ITERhez
  • Midas
    #7
    Hja azzal jobban járnának.
  • Sanyix
    #6
    Monopol helyzetben van pedig. Éppen ezért használható az ő oprendszerük a legszélesebb körben, mert magukhoz láncolják a szoftverfejlesztőket.
  • Cobra.
    #5
    MS nincs monopol helyzetben, csak az ő oprendszere a legszélesebb körben használható. Ha ne mtetszi ka Windows, vehetsz Mac gépet OSX-el. Ja hogy drágább és jóval kevesebb program van rá, mivel mégkevésbé támogatja a külső programokat? Ez term;szetesen az EU-t nem érdekli, mert Európában elenyésző a Mac-ek eladása a PC-khez képest.
    Vagy használhatsz Linuxot is, csak ott megint elég sok minden nem működik, ami XP alatt igen.
    MS áttérhetne az online szoftverforgalmazásra, akkor talán nem kéne az Európában élőknek kifizetnie az EU bírságait is az itteni árakban.
  • strogg
    #4
    Az m$-el aza gtond, hogy monopol helyzetben van. És vissza is él vele.
  • c4nn1b4l
    #3
    tvhez kapcsolasi rajz lol. meg mellekelve egy howto, hogy lehet alkatreszeibol osszeszerelni, nem?
    jo ha kapsz papirt, amin rjta van taviranyito bindelese.
  • grobs
    #2
    Az ipod nem egy oprendszer. Analogiat max. az xbox -szal talalhatnal. A kutya nem baszogatja az ms -t azert, hogy mi van az xbox rendszereben.
    Ha el akarsz adni egy tv -t akkor celszeru ha a dobozban ott a kapcsolasi rajz (legalabbis europaban). Ha valaki oprendszert ad el, akkor elvarhato hasonlo melysegu, valos adatokat tartalmazo dokumentacio. Megjegyzem, ha utanna neznel valoszinu talalnal az ipod/iphone/iakarmirol is megfelelo es pontos leirast (en legalabbis mindenrol talaltam ami erdekelt eddig ... switch -ek, router -ek), de ezt ertheto okokbol nem csomagoljak a keszulek melle.
  • Theodora
    #1
    "továbbra is díjhoz köti a fontos információk, adatok átadását riválisainak"
    én nem vagyok rivális, nekem ideadja ingyen? :-)

    Akkor most odamehetek az Apple-hoz és mondhatom neki, hogy kérem az iPod/iPhone/i* specifikációját, hogy tudjak rá/hozzá alkamazást fejleszteni?
    Természetesen ingyen, különben megyek az EU-hoz sírni?

    "Microsoft arra hivatkozik, hogy ingyen nem akarják kiadni saját munkájuk eredményét, szellemi tulajdonukat pedig igyekeznek megvédeni a vetélytársaktól." amerikában meg kis cégek abból élnek, hogy sz*rá perelnek másokat a szerzői jog megsértésére hivatkozva.