398
  • Redreamer
    Kezdem érezni, hogy az sg.hu is kb egy színes mai nap szintjére süllyed vissza, ezekkel a bulvárosra vett hírekkel, szégyen és gyalázat. Amúgy meg ebben a hírben, annyi tudomány van mint 1 légyfingban már bocsánat a kifejezésért. Megint csak azzal álhatunk szemben amit rengeteg éve tapasztalhatunk, hogy a kereszténységet mint vallást és közösséget megpróbálják teljesen ellehetetleníteni és bomlasztani. Látom páran észrevették, hogy a kutatás vezető zsidó, és hogy film készül az egészből (filmipar-zsidó kézben). Ez talán kicsit furcsább egybeesés, mint maga a "hír" (álhír) egyáltalán. Az sem véletlen, hogy sorra bukkannak fel az ilyen, egyszerű embereket megtévesztő álhírek, hogy minnél nagyobb kavarodás legyen a világban.
    Másik dolog, hogy az egyháznak rengeteg mindenre van bizonyítéka, nem mindig azt kell szajkózni, hogy mert nem tudják bizonyítani hogy Jézus felment a mennybe. Bizonyított tény, hogy létező történelmi személy volt aki tanításaival és csodatételeivel a világot jobb hellyé próbálta tenni. Arra soha nem is lesz bizonyíték hogy hogyan meg miként támadt fel, de előbb hiszem el a keresztény tanítást (amire mint mondtam rengeteg bizonyíték van), mint azt hogy a tudomány valaha is megmagyarázza a világot.
    És üzenem azoknak akik itt a tudományban hisznek, (ami számomra nevetséges), hogy 1 gondolatot elemzzenek ki. Minnél többet és többet tudsz annál jobban érzed mennyire nem tudsz semmit és csak 1 pont vagy az univerzumban. A tudás, tudományok határai végtelenek. Szerintetek mikor fogjuk elérni a végtelent? Soha, mert a végtelenben már csak a hit marad, és a tudománnyal akkor már nem megy senki semmire!
  • gyozo
    Nekem meg már a hócipő tele van az egész huzavonával.
    Kérdeznék én valamit. Ha kiderülne, hogy Jézust valójában Kovács Aladárnak hívták és semmi rendkívüli képessége nem volt, csak szimplán voltak jó meglátásai, akkor az egész keresztény világ eldobná a Bibliát, és nem tisztelné azokat az értékeket, amik mese jellegű példázatokkal abban szerepelnek?
    Nem hinném.
  • Commandante
    "És az a lényeg, hogy amit nem lehet megcáfoni, az amíg nem cáfolják meg igaz."

Fehér srác vagyok 90 cm-es farokkal. Szerinted ez most igaz? Vagy esetleg meg tudod cáfolni?

Segítek: amíg valamit nem bizonyítottak be számodra elfogadható módon, vagy nem láttad a saját szemeddel, addig hihetsz benne, de nem tudhatod, igaz-e.
  • sathinel
    Ez csak annak fájhat akinek nincs hite, és meg kell magyaráznia hogy márpedig. A hit, tapasztalása a mindenhatónak erős hitet kéne hogy adjon, és nem ingatnak meg benne holmi fizikai dolgok. Bár az is hozzátartizik , hogy ilyenkor már nem őróbáljuk másokra eröltetni látásmódunkat.
  • sathinel
    Ha jól tudom a buddhizmusban is van vitatkozás tana:D És az a lényeg, hogy amit nem lehet megcáfoni, az amíg nem cáfolják meg igaz. Az abszolúte igazságnak nincs ellentétje. A progléma hogy a dualitások, vagyis a való világban próbáljuk megkeresni, ami miatt létrejött a dualitás tövénye. Bírom a buddhistákat akik elbeszélgetnek más vallások képviselőivel, s akár velük együtt imádkoznak.

A tanító mesék is azért voltak hogy tanulj, nem pedig hogy bemagold, és mondogasd. Ha értelemmel meg lehetne világosodni akkor sok szúfi, buddha, szent ember mászkálna manapság közöttünk. A másik hogy van egy szabad akaratod, tehát ha te cselekszel és nem úgymond sodródsz, az élettel, vagy a középúton haladsz, stb.. akkor valójában csak az akaratod kényszeríted a világra, nem pedig a világban élsz. Huh kicsit elmoziztam:D Filozófia nem rossz tudomány, de a lényege annyi csak hogy gondolkozz. Filozofálj, és akkor nem ösztönből cselekszel.
  • feamatar
    az a gond hogy mindenki hisz valamiben... a hitre az észrévek pedig nem hatnak...
    miért?? mert ha valami nincs, akkor azt nehéz bebizonyítani nem létét... ugyanakkor a létét is... olvastam és valamennyit tanultam is filozófiát... ott van bizonyítása ennek is annak is...
    bizonyítsátok be hogy nincsenek UFOk, én nem hiszek bennük. De bizonyítani nem tudom nem létüket. Nincs olyan technológiánk amivel nemlétüket bizonyíthatnánk.

Bizonyítsátok be hogy nincs csípóverem meg májgerim meg leruglak pörgőmből... mert van csak ti nem észlelitek... :D

A tudománynak azért hisznek az emberek mert látják: a kocsi gurul a repülőgép repül és ezt meg tudják indokolni...
    nem elképesztő hogy bitekből képeket tudunk előállítani??

és a tudománynak mi az alapja? sztem a matematika...lehet a körülölelő világ bárminek kivetülése akármi...lehet ez csak a Mátrix, de a matek müxik, és erre lehet alapozni...

hitre pedig kinek-kinek maga szándééka szerint válasszon. és mindenkinek igaza van, mert ha máshol nem hát agyában létezik a saját igazsága, és ha ez kell ahhoz hogy valaki boldog életet éljen hát legyen, míg a másik szabadságátnem korlátozzza addig nyugodtan. higgyetek jóslásban,szellemekben,UFOkban,mindenféle vallásokban, míg a nyáj engedelmes addig a gazda boldog, mert tudja mindig jut majd az asztalra étek. de ti kik uraknak hiszitek magatokat, hagyjátok a nyájat legelészni, hagy hízzon csak rajta. mert a nyáj számára csak az fontos hogy tele legyen a hasa és nem gondol ő arra mi kerül az asztalra. imigyen szóltam én Zarathustra és mondjátok barátaim, gazda vagy bárány ami tevagy??
  • daveofgod
    igen, szánalmas.. hülyeség.. akik itt lent mind amellett pártoltak,hogy inkább egy akármilyen vizsgálat ,mint az, hogy Jézus a mennybe szállt... ---az egyház naagyon sok mindent rontott el, és tett tönkre.. mindenki emberből van, és az emberi motivációt is jól ismeritek.. másik: nem is gondolkoztál el azon, hogy az egyház sokkal később alakult meg, mint Jézus élete- halála? ugye ugye?. és ez tényleg egy keresztény ellen hadjárat, kezdve a da vinci kóddal.

milyen divatos lett manapság arról beszélni, kiforgatni, amiről egyébként nem kéne ,vagy nem szabadna..

ennyire hülye az ember? ennyire befolyásolható? minden a pénz a pletyka meg a botrány?

na még valami: hiszed,ha látod?? hehe.. akkor minek akarod hinni, hamár látod? ez butaságra vall. akkor hidd, ha nem látod. hamár látod, akkor nincs szükséged hinni. tudod, hogy atomok vesznek körül, tanultad. És elhiszed, csak azért mert sok okosnak hívott ember azt mondja? oké,hogy így van, de sosem tapasztaltad a bőrödön, tehát elhiszed. Erre miért nem mondod, hogy hiszem, ha saját szememmel látod?

Jézus korában az akkori orvosok és tudósok, és Jézus ellenségei a Farizeusok kb politikusok, egyházi vezetők, látták,hogy halottat támasztott fel, stb. láttál és irigykedtek, a végére márcsak ezért is meg akarták ölni.. mert a nép a felé húzott,aki cselekszi is azt, amiről beszél.
    miért vagytok ennyire bágyúak?

akkor hidd ,ha nem látod, ne akkor amikor látod, és tudod.

"A hit a nem látható dolgok felől való meggyőződés" kbra. a Bibliából
  • Ronny
    [URL=http://revisionistreview.blogspot.com/2007/02/lost-tomb-of-jesus-talmud-makes-its-way.html]"Lost Tomb of Jesus": Talmud makes its Way to the Discovery Channel[/URL]
  • Don Vittorio
    Jézus nevét mindenki ismeri évezredek óta...James Cameron-t meg 1 év múlva elfelejtik...akik nem hisznek a bibliában azok időről időre megpróbálják ezt áltudományosan megmagyarázni, de csak magukat járatják le...az egész story egyébként alapvető képtelenségeken alapul, szándékos félrecsúsztatások vannak benne, mivel a da vinci kóddal megindított keresztényellenes kampány második felvonása az egész gagyi próbálkozás...halott próbálkozás...szánalmas
  • LowEnd
    KLÓNOZZUK JÉZUST A MARADVÁNYOKBÓL!!!!

(Lennének az ötletben tartalékok: néhány példány a szemészetre, esetleg a szesziparba becsempészve komoly hasznot hajthatna)
  • AranyKéz
    Ezt tanusíthatom, hülyeségeket tanulunk mi is (ELTE proginf bsc), olyanokat, amik még egy über-hardcore elméleti modellező programozó SEM fog használni.

(Nem 3D modellező, senki ne értse félre; kb. algoritmus- és adatmodellező)

• Darth Sith
    ma is ez megy mindenhol. Van egy ismerősöm a BME közelekedés mérnöki karán, őt például meghívták az egyik amerikai gyárba, mivel járműtervezést tanul, és meghívták hogy ott tanulja a gyakorlatot, és a docens nem írta alá a papírját hogy kimehet, mert miután visszajött volna, enyhén kiröhögte volna, hogy a 40 éve lejárt baromságokat tanítja, és amúgy meg mindenhol a hightech dolgokat alkalmazzák és azokhoz meg hozzá sem tud szólni. Furcsa, hogy olyan emberek mennek el tanárnak, akik féltik a saját tudásukat..
  • roliika
    Nem vok beavatva és nem tom ki ez a német fickó.
  • roliika
    Olvass utána, nincs kedvem magyarázkodni...

Tetsuo...mikor az oviban az autójukat tologatták 1esek engem nem érdekeltek a játékok, baromira nem. Untam. Hülyének is néztek e-miatt. Álltalános iskolában időfizikát olvastam, ott meg a tanárok néztek hülyének-e miatt...ez tartott középiskoláig, ott már nem reklámoztam, hogy miket olvasok meg min filózok, és békénhagytak...most egyetemen meg hát...finoman szólva "viccesnek" találom az anyagot, nem tettszik a dolog...ehh...hosszú,nem fórumtéma. Olya érzésem van mint amit mesélt ismerős, hogy 30 éve egyetemre járt /ELTE/ és a vákuum csövek működési elvét magyarázták, meg azokkal számolgattak, mikor már léteztek tranzisztorok. Mikor rákérdezett hogy miért tanulják ez az ódivatú szart, az volt a válasz, hogy "Én otató vagyok, ezért kapom a pénzt, nem mondhatok mást, ez a tanterv"...na ma is pontosan ez a helyzet.
  • HUmanEmber41st
    Rolika! Ugye nem azt a német bohóc F.E. Ekhardt Strom-féle beavatást kaptad?
    Azt jobb helyeken csak "stromki" nak hívják.. :D

Sonixx: a húsvét (még ma is) zsidó ünnep. Ha olvastad volna a Könyvet, megtudhatnád belőle, h a zsidók éppen a húsvét ünnepére készültek, amikor elfogták Jézust. Azért is szúrták le d.u. 3 óra körül, mert temetetlen halott nem maradhatott az ünnepen. ( És még el kellett temetni napnyugtáig) mindez a zsidó ( máig érvényes) naptár niszán hó 13.-án pénteken történt. A péntek 13 azóta szerencsétlen párosítás.
    Karácsony ünnepe: gyanúsan abban az időben van a hanuka ( nem tom ,h írják)is, amikor a zsidó gyerek 7 napon keresztül ajándékot kap...

Politeizmus: nevetséges. Isten mindenható. :D :D
  • NYCBoy
    Nem tudom, hogy mit értesz az anyag legmélyén, de elég érdekes lenne, ha nem lenne rendezettség...
  • Tetsuo
    off

"útáltam.."

huh, ez fájt azért...

on [agyam játszom :]
  • roliika
    Épp hogy az anyag leg mélyén nincs rendezettség, és elképesztő kiugrások figyelhetők meg. Ez jelentheti azt is, hogy egy olyan mechanizmus működik mögötte ami kiszámítható de nincs még rá képlet, de azt is jelentheti, hogy egy értelmes valami alapjaiban befojásolja világunkat.

Mi olvasok én? :-O Képregényeket? Azokat mindíg is útáltam és jó 15 éve kinőttem belőle...egyetemi jegyzeteket, netet, egyéb tudományos iratokat viszont annál inkább, és minél több képletet látok annál inkább az az érzésem, hogy mind tökéletlen, és ,hogy működnek, némelyik meg semmiresem jó, csak szépen levezetett matematikai elméletek vannak mögötte, amit én is meg tudok írni, ha békénhagynak legalább 2 hétig...nem ismersz.

Reiki...nézelődj a neten, sem a gyógyításra való jelentkezés sem a mesterképzés nincs ingyen, ez leginkább morális okokra vezethető vissza mert egykoron ingyen volt.
  • Anteris
    off

"vitatkoznak rólla még ma is.."

huh, ez fájt azért...

on
  • Ronny
    Ez kis hazánkban nem túl gyakori eset. Che Guevara életrajzát olvasva 1000x nagyobb társadalmi elismertségben lesz részed, mintha a Bibliát lapozgatnád.
  • Su0my
    utóirat úgy általában a témára és egyebekre:

Einstein bácsi is élete végére odaáig jutott, hogy azt mondta: az anyag legmélyebb szintjein olyan fokú rendezettség van, hogy ez nem lehet a véletlen műve. Akármilyen esélyek ide-vagy oda. Darwin is oda jutott (lentebb olvastam én is, remélem, nem hülyeség). Ez semmit nem bizonyít, de pont az ilyenek miatt nem mindig hülyeség kicsit máshogy nézni a világra és néha azon a dolgokon is elgondolkodni, ami 'csodaszámba' mennek. <-roliika: néha!
  • Su0my
    én nem tudom, arra próbáltam célozni, hogy lehet sok képregényt olvasol, a Hősök az egy filmsorozat lesz, szuperemberekről. Az a helyzet, hogy én marhára nem vagyok tudomány fanatikus, de Te ugyanaz vagy, mint 1 tudomány-fanatikus, csak a másik póluson: minden zagyvaságot(ne haragudj) értékelés nélkül elhiszel-bevágsz. Ami nem biztos, hogy rossz, mert nyilván boldog vagy a saját kis világodban.

Légyszíves mondj egy helyet, ahol meg tudok ismerkedni evvel a reikivel-kíváncsi vagyok rá, hogy véleményt alkothassak róla.
  • AranyKéz
    "amiről nem tudtok szinte semmit, amit tudtok azt is a világrend nyomta belétek"

Annyit nem elég tudni hogy elvakult vallási fanatikusok akik bárkit megölnének ha úgy parancsolná nekik a vallás vagy az éppen hatalmon levő főmufti ?

Világrend... Fura, kis hazánk nem kifejezetten vallásos ország, mégis amikor (jó régen) bevittem egy bibliát a suliba és eljátszottam hogy hú akkor most én ezt elkezdem olvasni és akkor jó lesz nekem, mindenki helyeselt hogy hű milyen jó az. Kedvem lett volna pofánverni őket, hogy amúgy észre se vettek volna viszont bibliával a kezemben mindenki nyalizott.

"minél közelebbre jut a mikrovilághoz, annál jobban bebizonyosodik, hogy van Isten" - miéris ?
  • Prof William
    De ahhoz nem kéne Jézus DNS -vagy hasonlók? Ezt nem nagyon értem...
  • roliika
    Milyen hősök? Látom a reikiről nem hallottál... szerinted a sok "marha" sci-fi író honnét szedi az ötleteit? Megsúgom. A hétköznapokból csak kiszínezve.
  • Ronny
    *mára
  • Ronny
    a világban betöltött szerepük miatt a zsidók materializmusa már a mi materializmusunk is lett.
  • Sobal
    evolúcióról meg annyit nektek, hogy a teremtéselmélet az egy rövidített evolúciót is tartalmaz, és Darwinnak akkor erősödött meg a hite, amikor az evolúció alapjait letette (darwin életrajzában le is van ez írva;))
  • Sobal
    az a baj, hogy teológiai vitában nem hiszem, hogy akárki is közbeszólhatna itt... ugyanis ti csak szidni tudjátok azt, amiről nem tudtok szinte semmit, amit tudtok azt is a világrend nyomta belétek (amit érdekes módon zsidók irányítanak)...

most jöttem haza boncolásról, előtte meg éppen a poliadenozindifoszfátribopoliamid(PARP)ról tartottam előadást, szóval elvileg én is valamiféle tudományos fickó lennék, mégis minél többfelé kutat az ember, minél közelebbre jut a mikrovilághoz, annál jobban bebizonyosodik, hogy van Isten.

ja csak annyi: régen én is semmitmonó hülyeségékkel nyomtam a netet, meg ilyen "nincs se ÍIsten, se Jézus" dumás voltam... ...mert akkor én is csak beszűkülten láttam mindent... most akárkivel merek folytatni apologetikai vitát.

ja és nem vok se pap, se általatok "szentköcsög"nek nevezett valaki. -kockák-
  • AranyKéz
    Mint ahogyan a majdnem 150 éves evolúciót sem képes néhány vízfejű elfogadni.

Így már jobb.
  • AranyKéz
    Mint ahogyan a majdnem 150 evolúciót sem képes néhány vízfejű elfogadni.
  • Ronny
    bizonyos nickek nem aktívak...ennyi
  • feamatar
    gratulálok emberek!!!! büszke vagyok rátok!!!!! egy ilyen téma és még nem haraptátok át a másik torkát!!!! végre!! csak így tovább!!!
  • Tetsuo
    Ezzel 1et értek. Nem hiszem el ami a Bibliában van -feltétel nélkül nem szoktam hinni-, egy jó 'erkölcsi tanulságos' mesekönyvnek tartom.
    Ha sok ember a könyv által hirdetett normák szerint él, az már jó, mégha vakon hiszi is a sok képtelen sztorit.

Semmilyen konkrét bizonyíték nincs a Bibliában leírt 1etlen (különleges) eseményre sem, pl Jézus életére sem! Ez tény.
    Semmilyen tárgy, semmilyen írásos emlék(halmaz). A Biblia pl sok esetben önmagát cáfolja és nem dokumentarista ill nem tűnik hitelesnek mint bizonyító emlék a legtöbb történész számára.

A fennt említett film pedig egy James Cameron film. Lehet h izgalmas lesz meg jó hangtechnikája lesz, tuti videoeffektekkel, még az is lehet h a laikusoknak dokumentum jellegű lesz, de a filmkészítőknek teljesen lényegtelen, h igaz-e amit állítanak v nem, a lényeg, h nagy szenzáció legyen, ergo sok pénzt hozzon.
    Ennyi.
  • Su0my
    ha tapasztaltad a reikit, légyszíves mondj már egy helyet, ahol ki lehet próbálni, OLLYAN kíváncsi vagyok rá én is.

Ilyenkor megkérdezem magamtól: akkor miért nem ismerik a szerencsétlen halálos beteg emberek is ezeket, akik tényleg felkutatnak minden lehetséges gyógyulási módot.
  • Su0my
    utó irat: a nulla esélyről annyit, hogy tegnap úgy estem ki poker tournamentből, hogy ász pókerem volt és egy royal flöss vert meg. Hamm.
  • Su0my
    nincs semmi rejtélyes, de az egész legalább olyan ingatag lábakon áll, mint maga a katolikus egyház. Arról nem is beszélve, hogy egyértelműen Hollywoodi pénzgyár szagos az egész történet.

A keresztény vallás hasznosságán egyébként sztem nem érdemes vitatkkozni-ha csak egy ember is felfogja, hogy a szeretet erejéről szólnak a tanai és megpróbál aszerint élni, már megérte a létezése. Sok ember elkövetett a címén sok gonosz és megbocsáthatatlan dolgot, így van. De ez megint olyan, mint hogy a hazaszeretet miatt hogy lehet akár csak egy embert is megölni? Mindkettő szép dolog (akarom mondani hazaszeretet és a k.vallás[nem csak ez, de nyilván legjobban ezt ismerem]), és a szép eszméket kell magunkévá tenni és aszerint élni. Elnézést a csöpögős és közhelypuffogtatós hangvételért.
  • panther112
    A bizonyítás kb. úgy történhet, hogy először megállapítják a halottak neveit, majd a kötük lévő rokonsági kapcsolatokat, ez utóbbihoz kellenek a genetikai vizsgálatok. Ezután, ha ez megfelel a különféle fennmaradt szövegekben leírtaknak, akkor a régészeti... tények alapján megsaccolják az érintett város valószínű lélekszámát, veszik az erre az időszakra jellemző neveket, majd egy statisztikus kiszámolja, hogy mekkora valószínűsége van egy ugyanilyen néveloszlású családnak abban a korban, abban a városban, ha ez a szám közel 0, akkor ez bizonyítja azt, hogy a csontok Jézus családjának csontjai. Szerintem semmi rejtélyes nincs ebben az eljárásban.
  • Su0my
    nah igen de ez a katolikus egyházat rengetné meg, nem a vallást-az általad említett két dolog meg nem hogy megrendítene bárkit is, de közhelyszerű- a karácsony meg egy jelképes ünnepe Jézus születésének, a régebbi népek az év ezen szakaszában ünnepelték-bocs ha hülyeséget mondok-a Napistent és hogy a római és egyéb embereknek ne járjon nagyobb változásokkal a keresztény vallásra való átállás, erre az időpontra tették ezt az ünnepet.
  • Su0my
    nézzük más irányból: ha bizonyítanák a dolgaikat, te 2000 év távlatából lennél csak hajlandó elhinni, pedig végig igazakat mondtak... :D