69
 • zzebi
  #69
  Hat, sok esetben ugy tunik, hogy sok medium tenyleg az ujjabol szopja a hireket. Soha, sehol nem allitotta az Apple, hogy az Apple TV barhogyan is kapcsolodna az Internetre. A mai napig arrol van szo, hogy kizarolag a helyi halozaton szinkronizalja az adatokat a szamitogepen levo iTunes-szal. Nincs sem online vasarlas, sem IPTV... egyelore. Persze eleg lesz egy firmware frissites az uj alkalmazasok hozzaadasahoz.

  Amint korabban irtam, azon sem kell filozofalni, hogy hogyan fog sok oranyi HD anyagot eltarolni a HDD-jen, mivel a beepitett HDD csak ideiglenes tarolo. Szinte csak egy cache. Az elsodleges adatforras a vezeteknelkuli halozati kapcsolaton keresztul elert szamitogep.
 • csorfab
  #68
  Nem a specifikáció a lényeg, hanem a használhatóság.
 • Sanyix
  #67
  Hát nagyon sok dologról meg elég 1 mp is hogy rájöjjön az ember hogy fos e vagy jó. Apple-nél is elég 1 mp hiszen, eddig minden cuccuk teljesen átlagos dolog volt forradalminak hirdetve, átlagos képességekkel trendy csomagolásban. Ettől függetlenül azért megnézem a specifikációkat, de nemnagyon szoktam kellemesen csalódni...
 • dez
  #66
  Csak nem mindig lehet 1mp gondolkodás után megmondani valamiről, hogy jó vagy rossz, és nem is kell, mert nem egybites a legtöbb dolog, hanem pl. rövid távon rossz, de hosszabb távon jó, stb. stb.
 • Sanyix
  #65
  Így van. Ami jó az jó tökmindegy honnan van, de itt nincs ilyenről szó :)
 • TeFigyeljHaver #64
  dez; teljesen egyetértek a #62-eseddel. Eddig én csak egy valamiféle könnyed fitymacsörgetésnek vettem ezeket, de mostmár bizonyos, hogy ez nem kevesebb, mint ámulatosan "desperate".

  Forditás: • dez
  #63
  Tudom, hogy eddig is voltak próbálkozások, de a szélessáv terjedése miatt mostanra lett lehetőség igazán rászállni. Itthon is indul, a la T-Home. Persze nem áll át rá mindenki, de azt hiszem, nem szüntetik be 2 hónap múlva, sőt.
 • dez
  #62
  Nem kell úgy viselkedni, mint a birka, de úgy sem, mint egy csökönyös szamár, amit nem lehet betuszkoli a karámba, ahol várja a friss széna. Szal nem kell mindig mindennel szemben gondolkodás nélkül ellenkezni sem. Ez nem okosság, és nyögés a vége. Az okosság a körültekintés.
 • NEXUS6
  #61
  "Azt gondolom nem a kisujjukból szopták a ph!-n, hogy "A 300 dolláros készülék az iTunes webáruházra alapozva interaktív TV-s tartalomszolgáltatást kínál majd a vásárlóknak" - most már csak azt kell kitalálni, ezen mit is kell érteni. :)"

  Hát van olyan érzésem, hogy az Applenál se tudják pontosan;)))

  "Nekem az IPTV "gyanúja" merül fel, mert ez az új "boom", ezt csinálja a MS is az x360-nal."
  IPTV már jó pár éve van, most ért oda a szélessáv, hogy minőségben is talán versenyezzen a hagyományossal. Csakhogy a valódi versenyhez megfelelő ár is kell, márpedig csak azért elkérni egy filmmért kb 2$-t hogy eldönthessem mikor töltöm le - és esetleg ha a sávszélesség télleg engedi online meg is nézhetem, nem versenyképes azzal, hogy monnyuk havi 3-4 ezer forintért 30-40 csatornáról válogathatok és azt veszek fel, amit akarok, vagy simán a videotékából kikölcsönzöm.

  Az IPTV drágább, rosszabb, macerásabb még mindíg. És ez a 60 -80 rugóba kerülő készülék önmagában nem oldja meg ezeket a gondokat.
 • Sanyix
  #60
  Nem szarom le, azért hiszik azt hogy mindent megtehetnek a nagy cégek, mert sok hülyét befolyásolni tudnak. Szarjam le ezt? Bocs de jobb ha az emberek nem síkhülyék, és nem úgy viselkednek mint a birkák...
  Egyébként ez az izé nem is fehér, sem szürke, hanem inkább ezüstös, de nyugodtan te is beleköthetsz a leglényegtelenebb dologba...
 • dez
  #59
  Azért nem csak az számít, hogy 1 v. 2 gombos az egér, hanem hogy mit építenek rá, köré. Nem csak a hw a fontos, hanem a sw is. (Ennek sokak - köztük annak idején IBM - általi be nem látása vezetett a MS felemelkedéséhez is.)
 • dez
  #58
  Akkor igazolna téged, ha azt írtad volna, hogy "egy TV interface az iTunes-hoz" a #47-ben, de te nem egészen ezt írtad, hanem ezt: "egy interface a szamitogepes formatumok [amiket számítógépen tartanak az emberek - írtad] es a hazimozi rendszerek kozott", és ez a két dolog nem egészen ugyanaz. Tehát mindenfélét áttölteni számítógépről, és azt nézegetni, vagy online kapcsolatba lenni az iTunes-szel. Azt gondolom nem a kisujjukból szopták a ph!-n, hogy "A 300 dolláros készülék az iTunes webáruházra alapozva interaktív TV-s tartalomszolgáltatást kínál majd a vásárlóknak" - most már csak azt kell kitalálni, ezen mit is kell érteni. :) Nekem az IPTV "gyanúja" merül fel, mert ez az új "boom", ezt csinálja a MS is az x360-nal.
 • NEXUS6
  #57
  Hát igen. Kíváncsi vagyok, hogy mennyi IPhonet tudnak majd eladni, hiszen a kezelőfelület habár ergonómikus, de úgy tűnik nem követeli meg igazán pl a multitouchot sem, szal én sem nevezném forradalminak.

  Lásd: Iphone kezelő felület egy PocketPC-n

  Mire nagy nehezen kiadják, addigra mindenkinek hasonló kezelőfelület lesz a telóján.
  A hw oldalól meg az átlagot se nagyon éri el a maga kategóriájában. Ideje lenne az Almának elgondolkodni, hogy érdemes-e eröltetnie ezt a hw dolgot egyáltalán? A régi Macik sem voltak összemérhetők hw tekíntetében pl a hasonló alapokra épülő számítógépekkel, pl Amigával. Az újabb macikban is egyre több standard hw volt, csak a CPU volt más, mint más hasonló kategóriájú eszközöknél, a vidkari már ua volt.
  Mióta Intelre váltott, csak szóban van bármi különbség. IPodnál Firewire vs USB dolog szintén erre mutat, az Apple szép lassan mindíg feladja a nagy mellénnyel hirdetett hw platformját.

  Szal a SW-re meg a szolgáltatásra kéne inkább gyúrni, a speckó hw biztosítótta inkompatibilitással önmagában manapság már nem lehet a sikert biztosítani.
 • Gerygrey
  #56
  A multitouch tipikusan a "jópofa, de minek" kategória. Én többre értékelem a ceruzát, szerintem sokkal precízebben lehet vele például szöveget bevinni virtuális billentyűzeten.

  Visszatérve az Apple TV-hez: okés hogy tud HD-t lejátszani, de erre a 40 gigás vinyó szerintem kicsit kevés, jó ha ráfér egy film. A mai vinyóárakat nézve pedig egyenesen nevetséges ennyiért. Ha meg állandóan törölgetni kell ahhoz hogy egy HD anyagot meg tudjak nézni, akkor miért kevésbé macerás, mint egy 300 gigás vinyóval felszerelt HTPC-t kötni a tévére? Az iTunes 640*480 felbontása pedig röhej. Azért hogy iPod kompatibilis legyen? iPodra meg mi a francnak 640*480? Ennek semmi értelem.
 • NEXUS6
  #55
  "Sok gyarto ugy velte, hogy erre az igenyre a jo valasz a multimedia center PC. Sorry, rossz valasz. Senki nem akar egy ujabb PC-t bepakolni a hifitoronyba."

  Alapvetően igazad van. A hagyományos szórakoztató-elektronikai cuccosok, teljesen más human-machine-interface filozófiára épülnek, mint a PC általában. A PC kiváltotta a férfiak barkácsöszteneinek levezetését, amit régebben az autó biztosított. A HiFihez Tv-hez, DVD lejáccóhoz, viszont továbbra sem szeret nyúlni még a barkácsember sem, legalább is ahogy két-könyökig turkál a PC-ben azt ezekkel nem teszi.
  Csakhogy pont ezek az emberek ebben az esetben is elutasítanak, egy ilyen vedd le a polcról, vidd haza és csatlakoztasd megoldást, mert ők nem a tv "meghosszabításának" tekíntik. Ha pedig a számítógép meghosszabítása, akkor viszont túl fapados, árához képest igen csak átlagos teljesítményt nyújt.
  Ez a doboz nem mindenkinek ideális, és a piacon szerencsére vannak olyan termékek amikkel ez kiváltható. Igaz azoknak általában rosszabb a marketingje.

  Az Apple egy dologban télleg forradalmi, a marketingben, sok emberrel elhiteti, hogy megtalálta a megoldást a fenti problematikára, létezik olyan számítástechnikai eszköz, ami a egyszerűen kezelhető, sok funkcóval rendelkezik, nem kell barkácsolni, és még is csúcstechnológiát képvisel.

  És igaza van, tényleg létezik ilyen eszköz és valóban óriási piacot jelent, rengeteg pénzt lehet kihozni belőle de nem almatévéneknek hanem valamilyen konzolnak hívják.
 • Tyberius
  #54
  Na jó, a multitouch screen-t nehéz lenne forradalmi újításnak beállítani. Nagyjából úgy viszonyul a touchscreenhez, mint a többgombos egér az egérhez. A Xerox, Palo Alto Research Center és az egész egérsztori ugye a számítástechnika legendái közé tartozik, míg az első többgombos egerek megjelenéséről senki nem mondhatja ugyanezt. Nem történt semmi különös, csupán finomítottak a technikán.

  Az Apple TV meg érdekes, nem rossz, satöbbi, de azért 300 dolcsiért drágállom. Mellesleg az egész iTunes-filmvásárlás büdös nekem. Vásároljak letölthető DVDrip filmeket, 640x480 felbontásban, Apple termékekhez kötve? Akkor már veszek DVD-t, hasonló árban, kapok hozzá dobozt, extrákat, és még szélessávú net sem kell hozzá.
 • csorfab
  #53
  még sok mobilban = egyben sem
 • vanger
  #52
  csorfab:Gerygrey: Az iPhoneban valóban nincs túl sok újítás, bár az accelerometer aranyos hogy van benne, és multitouch screent se láttam még sok mobilban.
  Melyik mobilban van még multi touch screen?
 • csorfab
  #51
  A merevlemez azért van benne, hogy rá tudj tölteni tartalmat, és "offline" is meg tudd őket nézni.
 • zzebi
  #50
  Az altalad belinkelt cikk is helytelenul ertelmez.

  A legegyszerubb az Apple amerikai weboldalan megnezni, hogy mi is ez. Ott engem erositenek meg, vagyis az Alma TV gyakorlatilag csak egy TV interface az iTunes-hoz. A winchester szerepe meg nem teljesen tisztazott, mivel meg nem jelent meg a termek, de valoszinuleg amolyan cache szerepe lesz. A felhasznalo kivalaszthatja majd, hogy az iTunes library-k mely resze legyen eltarolva adott pillanatban a keszuleken.

  IPTV-rol es egyeb internetes szolgaltatsokrol egyelore szo sincs. Tehat nem lehet majd pl ezen keresztul az iTunes boltbol vasarolni.
 • Athlon64
  #49
  tehát a nagyobbik része lenne az ájtunsz elérése erről a kütüről?
 • dez
  #48
  Ez csak a tudásának és az egész történetnek egy kis része. Lásd #44.
 • zzebi
  #47
  Ugy tunik sokan nem ertik meg, hogy mi ez a termek:

  A vasarloi felmeresek nehany eve folyamatosan azt hozzak ki eredmenyul, hogy az emberek egyre tobb multimedia anyagot tarolnak a szamitogepukon, viszont szeretnek vegre ezeket mind a nagykepernyos tevejukon es a hifi hangrendszerukon elvezni a nappaliban ugy, hogy kozben nem kell kicipelniuk a szamitogepet a masik szobabol es nem kell ujrakabelezni ehhez a fel hazat.

  Sok gyarto ugy velte, hogy erre az igenyre a jo valasz a multimedia center PC. Sorry, rossz valasz. Senki nem akar egy ujabb PC-t bepakolni a hifitoronyba.

  A helyes valasz pont az ilyen multimedia switch, mint az Apple TV es a tobbi hasonlo termek. Ez gyakorlatilag csak egy interface a szamitogepes formatumok es a hazimozi rendszerek kozott.
  Ezzel a lakasban levo osszes szamitogepen (igen, akar tobb PC-rol is dolgozhat egyszerre) tarolt video, fenykep es zene anyagot el lehet erni, plusz a kesobbiekben gondolom mas alkalmazasokat is tesznek ra.
 • csorfab
  #46
  Gerygrey: Az iPhoneban valóban nincs túl sok újítás, bár az accelerometer aranyos hogy van benne, és multitouch screent se láttam még sok mobilban.

  A Vista, bár nagy lépés az XP-hez képest, felhasználói szemmel nézve nem tud sokkal többet a Mac OS X Tigernél, aminek amúgy most jön új változata (Leopard), de tökmindegy, most ne csináljunk oprendszer flame-t, én megértem ha valakinek a Windows jobban tetszik, de el kell hogy ismerje az OS X tudását is, vagy ha nem használta még soha, akkor jobban teszi ha kussol. Én mindkettőt használtam már (nem csak XP-t, Vistát is), ez alapján nyilatkozok.
 • zzebi
  #45
  Ujra megy az Apple fikazas. Kicsit unalmas mar.

  Amugy a termek szerintem nagyon jo. Amit itt meg sem emlitett eddig senki, hogy ennek pl van HDMI kimenete, tehat az uj HD TV-ken digitalisan megy at a jogvedet hang es kep egy kabelen. Szepen integraltak az iTunes-hoz, tehat aki ahhoz szokott, annak nagyon tetszeni fog, hogy hasonlo kezelofeluleten latja viszont a dolgait a TV-n, mint a FrontRow-ban. A kezelese gondolom ugyanolyan intuitiv es konnyu, mint a tobbi Apple termeke. Es nem utolso sorban ez egyszeruen csak mukodik, amint bekapcsolja az ember.

  Az arat - a tevedesek elkerulese vegett - nem a ceg hatarozza meg, hanem a piac. Ha ilyen aron elkel belole egy hegynyi, akkor ez a realis ar, sot meg lehet, hogy tul olcso is.
 • dez
  #44
  Na, közben rájöttem, hogy itt egy kib. nagy tévedés van a cikkíró részéről. Idézet: "az Apple TV, amely a számítógépen tárolt tartalmak televízión való lejátszását hivatott megkönnyíteni." Hát nem éppen, nem ez a lényege. Ez az egész inkább az IPTV hullámot akarja meglovagolni, lásd pl. az itthon most indult, T-Online féle T-Home IPTV. Így egy kicsit más a leányzó fekvése. (Szal ez itt inkább egy anti-Apple hírdetés.) Egy kicsit informatívabb (pedig rövidebb) írás: link
 • Gerygrey
  #43
  Így néz ki egy forradalmian új mobiltelefon kettőezerhétben
 • Gerygrey
  #42
  Nem mondtam hogy szar, épp azt ecsetelem hogy nem az a bajom az Apple-al hogy szar, és nem is igazán az Apple-al van bajom, hanem hogy valótlan állítások tömkelege jelenik meg róla olyan oldalakon, amelyekre korábban úgy éreztem, hogy támaszkodhatok ha például PDA-t akarok venni.

  A Vista mindenképp jelentős újítás, legalábbis az informatikában. Az SG-nek tudtommal ez az egyik fő profilja. És a Vista képességeivel rendelkező más oprendszerről nem tudok, tehát nyugodtan nevezhetjük egyeduralkodónak (a linux most hadd' legyen olyan mint fizikapéldában a súrlódás). Viszont az Apple-ról ez semmiképp nem mondható el, mert ezermillióféle MP3 lejátszó és MP3 lejátszós okostelefon van a piacon, amelyek között vannak jók és rosszak, olcsók és drágák. Az apple a közepes minőségűek, viszont a legdrágábbak táborát gyarapítja.
 • Gerygrey
  #41
  Ja, még valamit kifelejtettem:

  SG, 20025 mobiltelefonja című cikkből, idézem:

  A The Future (A jövő) című új kötete megjelenésének alkalmából a BBC brit közszolgálati műsorszóró társaság honlapján közzétett előrejelzésében Webb arról ír, hogy a mobiltelefon 2025-ben látszatra alig fog különbözni a maitól. A legfontosabb különbség a kijelzőt és a billentyűzetet magában foglaló, nagy felbontású érintőképernyő lesz, amellyel most még csak egyedül az Apple csúcsmodellje, a forradalmian új iPhone rendelkezik.

  Lehet, hogy a P910-em tulajdonképpen egy iPhone csak nem tudok róla? Meg a több mint 4(!) éve megjelent Sonyericsson P800? Meg a Nokia 7710 meg a Mitac Mio A701 meg az I-mate Jasjam meg a ... meg a ... sorolhatnám reggelig.
 • csorfab
  #40
  Az Apple Mo.-i supportjáról jobb nem beszélni, az valóban förtelmes és szánalmas.

  Szerintem az Apple nem szar. Minde hardwareben, de főleg szoftverben elég a toppon van (előbbivel szoktak azért lenni gondok, lásd Macbook sárgulás, nano karcosodás, stb), de abban egyetértek hogy kurva nagy hype van körülötte, néha engem is rohadtul zavar, főleg amikor a PDAMánián olvasom egy PMP-ről, ami annyiban hasonlít az iPod Nanora, hogy kicsi, hogy "ismét egy ipod nanora hajazó termék...blabla".

  Az, hogy az SG-n miért kiemelt cikk az iPhone megjelenése, nagyon egyszerű. Mivel van ez a marketing az Apple körül, gyakorlatilag minden emberhez eljutott az iPhone híre, még a kemencén lakó 70éves nagymamámhoz is, ezért KERESLET van a róla szóló cikkek iránt. Az SG meg ezt a piaci igényt figyelembe véve rakta ki főcímnek.

  Ugyanezen az alapon meg lehetne kérdőjelezni bármi más főcímmé tételét is, pl a Vista megjelenését, a magyar vista megjelenését, etc.

  Vannak azért olyan siteok is, ahol objektívan írnak róla. Csomó helyen ha jókat írnak róla, az azért van mert tényleg jó. Ezt olyan nehéz elfogadni? Valóban nincs bennük _túl sok_ innováció, de ami bennük van, az nagyon jól használható, egyszerű, célratörő, kényelmes, és szép. Igen, van akinek ez utóbbi is számít.

  Így hirtelen ennyi jutott eszembe..
 • Gerygrey
  #39
  Baseline profile up to Level 1.3; 1280 by 720, 24 fps, Progressive Main Profile.
  http://www.apple.com/appletv/specs.html
  Ez HD, Gerygrey?


  Ez HD. Viszont szégyen, hogy egy ekkora cég nem képes a magyar oldalra is kitenni ugyanazt az infót...

  Nem azért fikázom az Apple-t, mert szar. Van sok más szar is a piacon. Igazából nem is az Apple-al van bajom, hanem a felesleges hype-al, meg azzal a jelenséggel, hogy az utóbbi időkben általam hitelesnek, hozzáértőnek tartott netes sajtóorgánumok rendre forradalminak nevezik az Apple cuccait. Miért fókuszteszt egy komoly PDA-kkal foglalkozó oldalon, hogy egy mezei MP3 lejátszó a vérgagyinál egy fokkal kevésbé silány kijelzőt kapott, illetve hogy megjelent egy új előlappal szerelt limitált kiadás? Miért kiemelt cikk az SG-n az iPhone megjelenése, és miért szerepel benne nyolcmillió szinoníma a forradalmiságra, meg a "forradalmian új funkció" kifejezés 4-5 éve létező technológiák kapcsán? Miért hír az, hogy mától pirosban és hupililában is kapható az iPod shuffle? Miért nem lehet objektívan beszámolni és tesztet írni az Apple cuccairól ugyanúgy, mint a többi gyártó termékeiről, amelyek sok esetben ugyanannyiért jobbak, vagy olcsóbban ugyanolyanok mint a hasonló Apple kütyü... És legtöbbször hamarabb piacra is kerülnek.

  Na EZ az ami engem rohadtul kezd zavarni, és valami nekem itt nagyon bűzlik. Kicsit az a színvonal, mint az újságcikknek álcázott teljes oldalas Norbifitt fogyasztó-csodaszer reklám a Blikkben.
 • Mynet
  #38
  Miért neked milyen színű a macbook-od? :)

  Félreértés ne essék, nekem pl van egy 4. gen ipodom, de nem azé mert ipod, hanem mert alkalmi vétel volt nagyon ocsóért (még annál is ocsóbbért) és nem mind1, hogy 20 gigás mobilwinchiként is használhatom... :D
 • csorfab
  #37
  Tökmindegy, attól még fikáztok ezerrel. Minek? Ha valami nem tetszik, le kell szarni. Ha meg akarjátok váltani a világot, arra vannak jobb helyek is, mint az SG fóruma. Volt időszak amikor én is ezerrel fikáztam mindent ami nem tetszett, és istenítettetem azt, ami igen, aztán rájöttem hogy kurvára semmi értelme nincs az egésznek. Semmi. Idiotizmus az egész.

  "Az almácska meg a trendy fehér doboz kerül ennyibe :)"

  Ezt írtad. Szerinted a távirányítónak doboza van? Már megbocsáss, de te ha írsz valamit, ami egyértelműen az ezüstszürke Apple TV dobozra vonatkozik, utána ne próbáld elhárítani magadról a felelősséget, ez gáz. A távirányító fehér, de a doboz, az szürke. Kész.
 • Sanyix
  #36
  Hát nemtudom ki írt itt olyat az appleről hogy szar. Itt inkább a sötét reklámmal befolyásolható emberek kifigurázásáról szól a téma :\
  Nem fehér egyébként a távirányító? Akkor mi az?
 • csorfab
  #35
  De javítsatok ki, ha én értelmeztem félre, mert van rá esély.
 • endrúdí
  #34
  Az xvidet véletlenül sem említik sehol, mert a dvdripek kb 99,7%-a xvid.
 • csorfab
  #33
  Ez neked fehér? LOL :D
  Na mindegy, most lesz jó kis Apple-fikázás, és ellen-fikázás én meg dőlök a nevetéstől, hogy milyen idióták vagytok :D Nincs jobb dolgotok, mint fórumokon írogatni, hogy "Applerulez dekurvajó mindenkihülye aki nem szereti", meg "fujj mekkora apple marketingszar bullshit suxxx"...

  Idióták vagytok
 • csorfab
  #32
  Nem.

  Apple.com:

  Baseline profile up to Level 1.3; 1280 by 720, 24 fps, Progressive Main Profile.

  http://www.apple.com/appletv/specs.html

  Ez HD, Gerygrey?
 • Sanyix
  #31
  Almácska nem volt rajta? Mert ha nem akkor az csak egy fos szar, semmi forradalmi nincs benne úgy :)))))
 • Sanyix
  #30
  Az almácska meg a trendy fehér doboz kerül ennyibe :)